• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmseval'in Sağlıklı Yaşam Günlüğü

ben varım sevalim burdayımmm :3:

hemen bugün yedikleirmi yazayım sana ne dersin :16:

dün akşam en sonunda müsli ve nesfit yemeyi başardım . 2 kaşık müsli , 2 kaşık nesfit , 3 kaşık yoğurt 2 çilek karışımı yaptım ve afiyetle yedim .

ali kaptanı izlerken meyve salatası yaptım kendime 5 çilek , yarım muz , 1 kayısı dan yedim .

akşam köfte yapmıştım minik bir lokma tadına baktım sadece akşamı böyle kapattım canım .

busabah 4 kaşık nesfit , 3 kaşık yoğurtla yedim .

ara olarak saat 11 de 5 sunta bisküvi yedim .

saat 13 de çok sevdiğim bir ablam var patronumun eşi onun evine gitmiştim çay içelim dedi ısrar etti kabul ettim çayın yanında bana yarım domates , 1,5 k.k. peynir , ve altın çörek getirdi ben altınçörek çok kalorili oldğu için onu reddettim ama kırılırım ye diyince 2 lokma ısırdım yalnızca benim için ikinci ara oldu yani .

öğle yemeği olarak yanımda 3 büyük köfte getirmiştim az önce onları yedim çok doydum daha ara falan yapmam akşam yemeğine kadar bişey yemem diye düşünüyorum . akşamda yine müsli nesfit karışımı yerim büyük ihtimalle ...

ayy sevalim çok mutluyum canım hemen seninlede paylaşayım mutluluğumu nişanlım cuma günü istanbula geliyor bu sefer iş için geliyor ama haftasonunu yanımda geçirecek öyle mutlu oldum ki anlatamam sesimdeki heyecanı duyduğunda oda çok sevindi Allahım gelse ve hep yanımda kalsa keşke işleri istediği yönde ilerlese ve hep yanımda kalsa ne güzel olur :69: neyse canım yine gelirim ben görüşmek üzere...:16:

menümüzü iyice oturtuyoruz artık canım :16: bu arada ben de iki küçük köfte yemiştim öğlen unutmuşum yazmayı :17:

çok su da içtim valla şiştim iyice.. korkutucu görünüyor ama bişey yemediğimi bildiğim için korkmuyorum.. akşam yürüyüşümü de yaptım :16: ali kaptana rağmen :1: finalden önceki yarım saati izleyemedim :59:

canım haftasonu olmasına çok sevindim özellikle.. yakında temelli kavuşacaksınız tatlım sabır :16: ben evlenmeden önce kocamı 4 defa gördüm :9: kavuştuk en nihayetinde..

az kaldı :18: :69: :62:
açıklandımı hemen ne ara açıklandı güzelim belki kalmamışsındır yaa :59:

yok canım soru kitapçıkları ve cevap anahtarları açıklandı ama ben çok net hatırlıyorum geçme ihtimalim yok.. ve ne oldu biliyo musun 13 soru cevaplasam geçiyorum demiştim ya benim 12 doğrum var :84: 2 puanla kaldım :14:

büt çıktı bi de.. ama diğer 5 dersten geçmem de çok güzel bişey.. hele kalan dersleri bütte verirsem dehşet olur :52:

yani 7 derse çalışmak nire 2 derse çalışmak nire ama dimi

:68:

Son düzenleyen: Moderatör:
çok sevindim canım derslerden geçtiğine olsun 2 ders bişey değil bütünlemede verilir onlar yeterki diğerleri bitsin . mönülerimizde oturacak tabiki yavaş yavaş böyle böyle vericez kilolarımızı ,

sevalim uzak olmak çok zor yakında kavuşucaz diye teselli veriyoruz bizde kendimize de hala tarih belli değil belki bu sene olamayacak düğün bir kaç ayda bir görüşüyoruz yada böyle iş vs olduğunda çok zor oluyor sende uzak şehirlerde nişanlılık geçirdin anlarsın beni işte evlendikten sonra sürekli dip dibe olmak olumlu yada olumsuz etkiliyormu ilişkileri ben birde bundan korkuyorum zaten durduk yere içimi habire korkular sarıyor ya benim kuruntularım işte :59:

çok sevindim canım derslerden geçtiğine olsun 2 ders bişey değil bütünlemede verilir onlar yeterki diğerleri bitsin . Mönülerimizde oturacak tabiki yavaş yavaş böyle böyle vericez kilolarımızı ,

sevalim uzak olmak çok zor yakında kavuşucaz diye teselli veriyoruz bizde kendimize de hala tarih belli değil belki bu sene olamayacak düğün bir kaç ayda bir görüşüyoruz yada böyle iş vs olduğunda çok zor oluyor sende uzak şehirlerde nişanlılık geçirdin anlarsın beni işte evlendikten sonra sürekli dip dibe olmak olumlu yada olumsuz etkiliyormu ilişkileri ben birde bundan korkuyorum zaten durduk yere içimi habire korkular sarıyor ya benim kuruntularım işte :59:

valla canım ben yapışkanım kocamda benim tam tersim ama gönül almasını biliyor kerata :1:

Biz dib dibe olmak konusunda çok sıkıntı yaşamıyoruz.. Yeter ki birbirinize vakit ayırın sen de o da yalnız kendinize ait vakit geçirmek istersiniz.. Kendinize vakit ayırın ve o vakti birbirinizle paylaşmayın.. Sen de o da.. Bu konuda birbirinize saygı duyduğunuz sürece problem yok..

Inan bana ferihanım yıllardır sevdiğin insanla her akşam aynı yastığa baş koymak kadar insanı rahatlatan başka bişey yok..

O yüzden evlilik çok güzel

:16: :69:

hemen yazayım çünkü bilgisayarım hiç sağlıklı görünmüyor..

dün aslında çok kötü yediğimi düşünmüyordum.. sadece akşam yemeği yedim farklı olarak..
çok protein ağırlıklı patlıcanlı yağsız karbonhidratsız(patlıcam dışında) bi yemekti.. fırında pişirdim.. sadece çok fazla yedim patlıcanı çok sevdiğim için durduramadım kendimi.. ekmek 1 dilim yedim.. yanında da semizotlu yoğurt yedim..

fazladan yediklerimse yarım albeni çikolata 1bardak mısır

neyse tabi o kadar proteinden sonra hiç açlık çekmedim gece boyunca..

ve gece kocişim beni sahura kaldırdı.. sahur kahvaltısı ettik.. yine iki dilim tam tahıllı ekmek yedim.. bi kahvaltı klasik haşlanmış yumurta domates salatalık peynir.. çok da yiyemedim toktum zaten..

sadece bir bardak kola içtim kahvaltıda, çay içemedim istemedi canım..

öyle.. ama sabah artı çıktım :53:

biliyorum hergün tartıda gördüğümüz rakamlara kafayı takmamak lazım ama ben geçtiğimiz hafta neredeyse 3 kilo aldım.. :53: nasıl oldu bilmiyorum.. kalıcı olmadığını bildiğim için bu hafta dikkat ederek onları verebileceğimi düşünüyordum.. dün sabahda 2 kilosunu vermiş sadece +1 kalmıştım ümitliydim.. ama bu sabah yine +2 yim..

akşam iftarda çorba içip doymasam da yatıp uyicam.. sahur saat 2 de.. kalkınca yatmicam bi daha ders çalışırım.. zaten sonrası haftasonu düzenlerim uykumu ondan sonra..

cuma günü + çıkmaya hiç niyetim yok .. tabi 2 kg da gidermi bilmiyorum ama oruçtan dolayı gider belki :44:

:59:

Son düzenleyen: Moderatör:
günaydın sevalim oruç tutuyorsun sanırım Allah kabul etsin canım 1 kilo fazla çıkman normal çünkü hem gece yiyorsun hemde yatıyorsun birde vücutta ödem oluyor insanın gerçek kilosu sabah aç karınla tuvalete çıkmış olarak çıplak ölçülen kiloymuş bunun haricindeki tüm tartıldığında çıktığın rakamlar yanlış canım çok takma kafanı ne güzel mübarek kandil günü sevap kazanacak bişey yapıyorsun kilo almazsın merak etme vücudun dinlenir hemde bu arada kandilin mübarek olsun Rabbim dualarını kabul etsin inşallah ...

bende hemen yediklerimi yazayım dün akşam söylediğim gibi müsli ve nesfit karışımı yedim . 2 kaşık müsli , 3 kaşık nesfit , 4 kaşık yoğurt karıştırdım yedim çok lezzetliydi karşımda annem ve kardeşim köfte yediler ama ben bakmadım hiç onlara önümdeki lezzetli ve bana kilo verdirecek yiyeceğimi yedim ve kalktım akşam zaten çok işim vardı kişisel bakım yaptım biraz epey vaktimi aldı sonrada geç vakitte başka hiçbişey yemeden yattım .

bu sabahta 4 kaşık nesfit ve 3 kaşık yoğurt ile kahvaltımı yaptım işe geldim birazdan 5 sunta yiyeceğim acıktım çünkü bugün bir sorunum var yanımda öğle yemeği getirmedim ne yiyeceğimi bilmiyorum dünden kalan bir altınçöreğim var çok kalorili bişey ama tamdan biraz az gibi onu ysem çokmu olur acaba yada sence hazır çorba falnmı alayım hangisi ideal olur akşama yine müsli yemeyi düşünüyorum bu akşamda çok işim var zaten nişanlım gelecek hazırlık yapıcam onun için işlerim çok akşama birde bana fikir ver yarın akşam için yemek yapmalıyım ne yapabilirim canım bir akşam yemeği mönüsü alabilirmiyim senden :56:

günaydın sevalim oruç tutuyorsun sanırım Allah kabul etsin canım 1 kilo fazla çıkman normal çünkü hem gece yiyorsun hemde yatıyorsun birde vücutta ödem oluyor insanın gerçek kilosu sabah aç karınla tuvalete çıkmış olarak çıplak ölçülen kiloymuş bunun haricindeki tüm tartıldığında çıktığın rakamlar yanlış canım çok takma kafanı ne güzel mübarek kandil günü sevap kazanacak bişey yapıyorsun kilo almazsın merak etme vücudun dinlenir hemde bu arada kandilin mübarek olsun Rabbim dualarını kabul etsin inşallah ...

bende hemen yediklerimi yazayım dün akşam söylediğim gibi müsli ve nesfit karışımı yedim . 2 kaşık müsli , 3 kaşık nesfit , 4 kaşık yoğurt karıştırdım yedim çok lezzetliydi karşımda annem ve kardeşim köfte yediler ama ben bakmadım hiç onlara önümdeki lezzetli ve bana kilo verdirecek yiyeceğimi yedim ve kalktım akşam zaten çok işim vardı kişisel bakım yaptım biraz epey vaktimi aldı sonrada geç vakitte başka hiçbişey yemeden yattım .

bu sabahta 4 kaşık nesfit ve 3 kaşık yoğurt ile kahvaltımı yaptım işe geldim birazdan 5 sunta yiyeceğim acıktım çünkü bugün bir sorunum var yanımda öğle yemeği getirmedim ne yiyeceğimi bilmiyorum dünden kalan bir altınçöreğim var çok kalorili bişey ama tamdan biraz az gibi onu ysem çokmu olur acaba yada sence hazır çorba falnmı alayım hangisi ideal olur akşama yine müsli yemeyi düşünüyorum bu akşamda çok işim var zaten nişanlım gelecek hazırlık yapıcam onun için işlerim çok akşama birde bana fikir ver yarın akşam için yemek yapmalıyım ne yapabilirim canım bir akşam yemeği mönüsü alabilirmiyim senden :56:

senin de kandilin mübarek olsun canım.. öğünlerin güzel yarın sonucu merak ediyorum.. çok tahıl ağırlıklı yiyorsun ama hiç protein yok.. gerçi sütle yoğurtla o eksiği de kapatıyorsundur canım :16:

akşam menüsü: güzel bi ev yapımı çorba yap yayla ya da mercimek olabilir.. bir de fırında tavuk, et yada köfte yap.. zeytinyağlı taze fasulye yap.. e bi de pilav.. tatlı olarak da revani bence :56:

ben akşam mantar çorbası içicem.. çok canım çekti bugün

:122:

hımm beğendim bu mönüyü canım teşekkür ederim . ben zaten taze fasulye yapayım diyordum ama yanına ne yapsam bilemedim çok ağır olsunda istemedim yemekler zaten yoldan gelecek midesi ağır kaldıramaz sebze ağırlıklı yapayım bişeyler dedim ama yanına fırında tavukta ekleyebilirim tabi güzel olur sağol canım :71: mantar çorbasını nasıl yapıyrsun ben hep hazır kullanıyordum ama uzun zamandır hazır çorba almıyorum kanser yapıcı madde olduğu için hazr gıda tüketmiyoruz kendim evde nasıl yapıldığınıda bilmiyorum :97:

hımm beğendim bu mönüyü canım teşekkür ederim . ben zaten taze fasulye yapayım diyordum ama yanına ne yapsam bilemedim çok ağır olsunda istemedim yemekler zaten yoldan gelecek midesi ağır kaldıramaz sebze ağırlıklı yapayım bişeyler dedim ama yanına fırında tavukta ekleyebilirim tabi güzel olur sağol canım :71: mantar çorbasını nasıl yapıyrsun ben hep hazır kullanıyordum ama uzun zamandır hazır çorba almıyorum kanser yapıcı madde olduğu için hazr gıda tüketmiyoruz kendim evde nasıl yapıldığınıda bilmiyorum :97:

canım mantar çorbasını ben de hazır yapıyorum malesef.. belli bi marka kullanıyorum.. güveniyorum ona yani.. mantar, sebze ve domates dışında hazır çorba kullanmam ama bu üçünü yapamıyorum bu kadar güzel :17:

mustafa da bize yemeğe geldiğinde güveç yapmıştık canım o da çok güzel ama ağır kaçabilir.. güveçi de çok severim ben :56:

bu arada tartıldım +1 kilograma düşmüşüm.. akşamı hafif geçirirsem yarına korurum bu durumu hepsi gitmedei ama +2 gitti kaldı +1 tartıldım 112,7 yim şu an :59:

iki aydır bi adım yol alamadım.. ama bu hafta 4 günde 2 kilo verdim.. pazartesi aç karnına sabah 114,4 tüm :53:

güveniyorum kendime ama
:51:

hazır çorbaları hiç tavsiye etmem canım inanki yapmaya kalksan hiç bir zorluğu yok ben genelde kışın mercimek , domates , sebzeli şehriye çorbası , yada tavuk çorbası yapıyorum hiç hazır kullanmıyorum ve en fazla 20 dk hazırlanıyor bu çorbalar zahmeti yok yaani ..

güveç çok güzel olur bende severim ama ağır olurmu ki bilemedim birde çalışıyorum diye bu akşamdan hazırlayıp dolaba atmam lazım olmazsa bu akşam zeytinyağlı yemek yapayım yarın yanına takviye bişeyler yaparım bir iki meze tarzı yapayım bakayım eve gideyimde tatlıda hafif bişey yapayım diyorum sütlü tatlı gibi ...

kiloyu takma kafana bak gördün 4 gündür bozmadan nasıll güzel yapıyorsun diyetini o +2 kilo sınav haftası yaşadığın stres ve yediklerine dikkat edemediğin içindir ama sorun olmaz verirsin sen kendine güven gerisi kolay canım yarın bakalım ne olacak göreceğiz öpüyorum yarın görüşürüz iyi akşamlar canım ... :16:

yok ben çok güzel çorba yaparım zaten.. hatta meşhurdur çorbalarım benim :6:

domates çorbası da yapıyorum ama onun gibi olmuyor :50:

sebze çorbasını da birebir hazır gibi yapabiliyorum ama çok malzeme katılıyor ona lahanası kerevizi bulmak zor..

o yüzden onları kullanıyorum malesef :50:

mantar çorbamı da içtim :56:

çok şükür bugün de 112,6 yım.. bu kadar seviniyorum çünkü akşam hatrı sayılı bi yemek yedim.. sadece ekmek çok yemedim.. kola da içtim :20: ama yemekten sonra hiçbişey atıştırmadım aç yatamadım ama o kadar çok yiyince bugün niyetlenmeye korktum..

bi de günlüğüme yazdığım bişey vardı buraya yazmamışım hiç..

haftada 1 gün ödüllendirme yerine haftada 3 öğün ödüllendirme kararı almıştım.. yani bir öğle bir akşam bir de kahvaltı öğünü ile ödüllendirdim kendimi.. ama bunlar mutlaka ayrı ayrı günlerde olacak.. haftada 1 gün makarnam var ya öğlen yemeğimde o ödül zaten.. e dün ödüllü bi iftar yaptım.. bugün de kahvaltı öğünümü ödüllü yaptım.. ödüllerim bitti.. aslında ödüllü kahvaltıyı pazar gününe saklıyordum ama dün aldığım salçayı çok beğendiğim için bu sabah da tezgahın üstünden bana baktığı için dayanamadım yani.. artık hafta sonu ustruplu kahvaltı edicez napalım.. salçalı ekmeğe kurban olsun :60:

anlıcağın üzre sabah kahvaltım çeyrek ekmek salçalı ekmek ve 1 bardak kola.. hesaplamalarıma göre 400 cal yapıyor :44:

öğlen süt içerim iki dilim de kızarmış ekmek peynir falan.. dün uno denge light aldım her perşembe ayıracaklar bana artık :66:

akşam 1 tane meyve 1 sb da süt

bu akşam çok aç kalıcam.. çok kararlıyım.. yürüyüşü de aksatmicam bugün iki gündür akşam yürümüyorum ama sabah çok koşturduğum için bi problem olmadı..

böyle ferihanım :31:

canım benim merhaba bugün pek yoğundum şimdi müsaitim çok şükür ben bu hafta 1,4 kg verdim kilom 100,2 oldu haftaya ikili rakamlara inermiyim dersin inşallah inerim diye umuyorum dün akşam çok geç yattım canım nişanlım geliyor diye bir hazırlık bir telaş alışveriş yaptım evi temizledim yemek yaptım birde sürpriz tatlı yaptım nişanlıma pek boğazlıdır kendisi :56::69: yesin afiyetle diye ben azıcık tadına bakarım yalnızca dün akşam bu yoğunlukta müsli ve nesfit karışımımı yedim kandil simidi almıştım o bana baktı masanın üzerinden ben ona baktım iç çekerek yememe kararı aldım sabah kilo verirsem ödül veririm kendime dedim iyide yapmışım sabah kilomu görünce çok mutlu oldum ve 2 kandil simidi bir küçük tatlı kurabiyeyi götürdüm :27: öğle yemeği olarak az önce 1 altınçörek yedim bu ekmeğe alışmasam bari şimdilik böyle sevalim bakalım haftasonu dikkat etmeye çabalayacağım öpüyorum canım seni :16:

canım benim merhaba bugün pek yoğundum şimdi müsaitim çok şükür ben bu hafta 1,4 kg verdim kilom 100,2 oldu haftaya ikili rakamlara inermiyim dersin inşallah inerim diye umuyorum dün akşam çok geç yattım canım nişanlım geliyor diye bir hazırlık bir telaş alışveriş yaptım evi temizledim yemek yaptım birde sürpriz tatlı yaptım nişanlıma pek boğazlıdır kendisi :56::69: yesin afiyetle diye ben azıcık tadına bakarım yalnızca dün akşam bu yoğunlukta müsli ve nesfit karışımımı yedim kandil simidi almıştım o bana baktı masanın üzerinden ben ona baktım iç çekerek yememe kararı aldım sabah kilo verirsem ödül veririm kendime dedim iyide yapmışım sabah kilomu görünce çok mutlu oldum ve 2 kandil simidi bir küçük tatlı kurabiyeyi götürdüm :27: öğle yemeği olarak az önce 1 altınçörek yedim bu ekmeğe alışmasam bari şimdilik böyle sevalim bakalım haftasonu dikkat etmeye çabalayacağım öpüyorum canım seni :16:

tebrik ederim canım çok güzel kilo vermişsin sen de.. inşallah haftaya cuma 110 olurum ben de

:16:

merhaba sevalim biliyorum sen haftasonu yoksun pazartesi görürsün mesajımı güzel bir haftasonu dilerim canım sana az kaçamaklı bol sağlıklı beslenme ve sporlu bir haftasonu olur inşallah . Ben bu sabah 4 kaşık nesfit ve 3 kaşık yoğurt ile kahvaltımı yaptım bugün öğleden sonra en yakın arkadaşımın ikizlerinin 1. yaş günleri var ona davetliyiz nişanlımla orada pasta vs yerim ama akşam yemem diye düşünüyorum bakalım artık haftasonu gerek nişanlım buırada gerek haftasonu kaçamakları olur diye düşünüyorum ama önemli olan haftasonunda kalsın ve önümüzdeki haftaya sarkmasın neyse canım pazartesi görüşürüz iyi tatiller öpüyorum kocaman . :71:

canım benim haftasonu nasıl geçti ben de anlamadım :44: ne ne yediğimi bililiyorum ne ne içtiğimi ne de nerde gezdiğimi.. sana haftasonu da misafirlik de olsa dikkat edeceğimi söylemiştim; fakat cumartesi günü 2 misafirliğe gittim bir de misafir kabul ettim :53: hepsinde dikkat ettim etmesine ama nereye kadar.. pazar günü ise sabah saat 8 de evden bi çıktık gece 12 de döndük :53: gezi yaptık piknik yaptık van kahvaltısı yaptık.. herşeyi yedim içtim yani..

tabi bu şartlarda da +900 gr la bu gün 113,5 kilo çıktım :59:

bugün cumartesiden kalma bi tabak kısır var sabah iki kaşık aldım onu gün içine dağıtarak yicem.. yani bugünkü menüm 1 tabak kısır+sınırsız ayran :1:

bugün rapor alıcam doktordan yıllık iznim yok çünkü.. bahar temizliği yapıcam.. perşembe günü yazarım yine.. bu arada tabiki de dikkat edip spor yapıcam.. gelince hepsini anlatırım..

kocam bi de kolay mekik aleti almış.. onu çok kullanmam ama azcık kullanırım her gün.. 100-150 mekik falan iyi olur :21:

böyle işte:31:

günaydın canım + 900 kötü olmuş tabi ama gezdiğin yediğin içtiğin eğlendiğinde cabasıymış mutlu olmuş eğlenmişsin daha ne 2 gün sıkarsınn dişini verirsin onu merak etme kısır kilo aldırır dikkat et birde sınırsız ayran içme 1 bardağı hatırı sayılır kaloride çünkü en çok 2 bardak içmeni tavsiye ederim canım yanına sebze ve meyve serpiştir doymazsan hafif olanlardan mesela şimdi erik zamanı hemde kalorisi çok deil şekerli değil tek seferde 12 adet yiyebiliyorsun 2 sefer yiyebilirsin gibi çeşitlendirebilirsin canım

Benimde haftasonum çok dolu dolu geçti nişşanlım yanımda diye gezdik yedik içtik eğlendik diyet gitti tabiki yine nişanlım yanımda olurda ben diyet yapabilirmiyim hiç yapamam tabiki ama olsun yine girerim Allahın izniyle düzene , sayılı gün çabuk geçti bu akşam yolcu edicem onu evine inşallah yine gelir tez vakitte araya uzun süreçler girdiğinde zor oluyor çünkü neyse canım çok öpüyorum seni temizlik içinde kolay gelsin sana perşembe görüşürüz inşallah ...:16:

Back