- 18 Mart 2015
- 732
- 498
- 34
Çok geçmiş olsun bebeğiniz nasıl peki inşallah hemencecik çıkarsınız.bende ivig alsanız bile bişey olmayacağı kaanatindeyim.ben sürekli aldım çünkü.Tıpta yatıyorum ben haliylen doktorlarda hep asistan tabi romotoloji doktorum üstüne basa basa bişey olmicagını söylüyo bebek doktoru olucagını anlamadım ama sagmaya devam ediyorumki kesilmesin sütüm de bigün verebileyim enazındna diye
Çok teşekkür ederim şimdilik durumu iyi şükür burdan çıkıcagı günleride görücez inşallahÇok geçmiş olsun bebeğiniz nasıl peki inşallah hemencecik çıkarsınız.bende ivig alsanız bile bişey olmayacağı kaanatindeyim.ben sürekli aldım çünkü.
Ben kendim immun yetmezliği hastasıyım.hayır bir kez isteniyor genetik testi.ıgg de ara ara tahlil veriyorum ne durumda diye ama lütfen arkasını bırakmayın.instagramda immun yetmezliği ile ilgili sayfalar var gruplar var takip edin mutlaka.Merhaba benim bebeğimin de ıgg düşüklüğü var henüz takipli herhangi birşey kullanılmadı ve ileri tetkikler yapılmadı sizin oğlunu kaç yaşında acaba genetik testi her ıgg düşükşüğü sonucunda isteniyor mu
Çok geçmiş olsun arkadaşlar cerrahpaşada tedavi olduğum için senelerdir bebekliğinden beri ilaç alan 20 küsürlü yaslarda arkadaslar var.evrt bazen yaşı bekliyolar belirli bi yaştan sonra düzelebiliyor ama ağır riskli bi enfeksiyonda tedaviye başlıyolar tabi bide eğer genetikse direk başlıyolar çünkü genetik zaten yaşı bekleyerek düzelcdk bişey değil.ama merak ettiği bu hastalık daha çok genetikse yada akraba evliliğinden oluyomuş.ben ailede skrabada tek hastayım.gerci bazen hastalık kuşakta atlayabiliyor.yada hasta olup belirti vermeyende oluyo oyüzden ailede varmı yok mu bilemiyorum.oyüzden merak ettim size bu hastalık için bi sebep neden gösterildim
Çok şükür ii ilerliyor senelerdir alıyorum ivigi.yaşadığım sürecede almk zorundayım çünkü zaten bu ilaç sayesinde nırmal insanlar gibi geçirmeye calısıyoruz enfeksiyonları.evet 3 haftada bir alıyorum ilacı.ama sizinki geçici olabilir bu çocuk büyüdkçe mutlaka kontrollerini yaptrın ona göre baslanır tedavi .bazen genetik olabiliyo tedavi olduğum hastanede biri hastaydı anneside aynı şekilde hastaydı ama annesi belerti vermediği için tedavi olmuyodu aynı sanki tasıyıcı gibi.birde az çok arastrmışsınızdr immun yetmezliğinin birçok çeşidi var oda bilenen.toplulumumuzun malesef gizli bi hastalığı doğru düzgün yeterince üzerinde durulmamış bi hastalıkBenim bebeğim 1 aylıkken covid oldu çok şükür çok ağır atlatmadı ama kontrol amaçlı hastanede kaldık 5 gün daha sonra 15 gün arayla kontrole çağırdılar 1. Kontrolde herşey normal dediler 15 gün sonra tekrar gelin dediler gittik ama gitmeden2 gün önce rota aşısı yapıldı gittik muayeneye kan tahlilinde nötrofiller düşük çıktı doktor antibiyotik verdi 4 gün sonra tekrar gelin dedi tekrar gittik nötrofiller düşmüş iyice aynı zamanda doktor ımmunglobinlere de bakmış ıgg ve ıga düşük çıktı Hematoloji ve immunoloji bölümüne yönlendirdiler bizi şükür ki nötrofiller 1 ayda düzeldi aşıya ve antibiyotiğe bağlı olarak düşmüş doktora söyledim ama aşı düşürmez dedi Hematoloji doktoru da aşılar düşürür dedi. İmmunoloji bölümü de erken dönemde covid geçirmiş ona bağlı olabilir ama kesin birşey diyemeyiz takipte kalacağız çok erken bakılmış dedi dedi 1 yıldır takipteyiz bin şükür herhangi bir rahatsızlık yaşamadık şuanda 14 aylık ama değeri normal değerin altında 232 ıgg
aile de kimsede yok böyle bir durum
akraba evliliği de yok ailede göbek bağını sordu doktor oda normal dönemde düştü yani bir kaç prof ve kendi doktorumuzun düşündüğü geçici olduğu yönünde ancak kesin konuşmuyorlar Tabiki geçtiğini aylara göre yükselme olmuş 204 olmuştu ıgg değeri 7 aylıkken şuanda 232 ye yüklemiş ama bizim isteğimiz kadar yükselme olmamış dedi doktor canlı aşılarını yaptırmadık hiç bu ay kkk aşısına izin verdi yaptırdık herhangi bir sorun yaşamadık bizde bekliyoruz yükselmesini umarım herşey güzel bir sonuca ulaşır. Yıpratıcı bir süreç Tedavi süreci 3-6 ay 21 günde 1 defa diye biliyorum sizin tedavi süreciniz nasıl ilerliyor kalıcı bir düşüklük söz konusu olduğunda nasıl devam ediyor bu süreç acaba
Bizim biraz yükselme olmuş ıgg 232 den 290 a yükselmiş olması gerekenin çok altında ama Biz baya mutlu olduk şimdiye kadar hep düşmüştü yapılan aşılara da bağışıklık göstermiş vücut tabi yinede istenilen değerde değil ıgg doktor hala geçiçi olduğunu düşünüyorum diyor umarım öyledir evet araştırdım ne yazik ki dediğiniz gibi gizli kalan bir hastalık ancak nadir hastalıklar grubunda ama çok fazla kişi iy hastası onuda anlamıyorumÇok şükür ii ilerliyor senelerdir alıyorum ivigi.yaşadığım sürecede almk zorundayım çünkü zaten bu ilaç sayesinde nırmal insanlar gibi geçirmeye calısıyoruz enfeksiyonları.evet 3 haftada bir alıyorum ilacı.ama sizinki geçici olabilir bu çocuk büyüdkçe mutlaka kontrollerini yaptrın ona göre baslanır tedavi .bazen genetik olabiliyo tedavi olduğum hastanede biri hastaydı anneside aynı şekilde hastaydı ama annesi belerti vermediği için tedavi olmuyodu aynı sanki tasıyıcı gibi.birde az çok arastrmışsınızdr immun yetmezliğinin birçok çeşidi var oda bilenen.toplulumumuzun malesef gizli bi hastalığı doğru düzgün yeterince üzerinde durulmamış bi hastalık
Özelden yazdım bakabilir misiniz acabaBenim selektif iga eksikliğim var. İgm ve igg ige degerlerim normal oldugu icin ivig veremiyorlar. Omur boyu antibiyotik kullanicam.
Merhaba Özelden yazdım bakabilir misinizYok canım oda bikaçkere yapıldı yok dedndi ama gittimde doktorum soruyo ishalmisim diye.bende kan pıhtılaşması var zaten bağışıklıgı düşük olanda mutlaka bişey çıkıyo
Merhaba umarım mesajımı görürsünüz şu an tam olarak sizinle aynı durumdayım. Bebeğinizin durumu nedir acaba yükseldi mi değerleriBizim biraz yükselme olmuş ıgg 232 den 290 a yükselmiş olması gerekenin çok altında ama Biz baya mutlu olduk şimdiye kadar hep düşmüştü yapılan aşılara da bağışıklık göstermiş vücut tabi yinede istenilen değerde değil ıgg doktor hala geçiçi olduğunu düşünüyorum diyor umarım öyledir evet araştırdım ne yazik ki dediğiniz gibi gizli kalan bir hastalık ancak nadir hastalıklar grubunda ama çok fazla kişi iy hastası onuda anlamıyorum