İmmun yetmezliği

Çok geçmiş olsun bebeğiniz nasıl peki inşallah hemencecik çıkarsınız.bende ivig alsanız bile bişey olmayacağı kaanatindeyim.ben sürekli aldım çünkü.

Merhaba herkese gecmıs olsun hepimize Allah sıfa verır ınsallah... Ben de ıgg dusuklugu var tup bebek ışe hamıle kalddım daha da dusmus ıgg degerım aylık kontrole gel dedıler. Pek enfeksıyon duurumum olmadıgı ıcın ıvıg baslamadılar henuz ama verebılırız duruma gore dedıler. Işk hamılelıgımde bilmiyorduk bagısıklık yetmezlıgı oldugınu doguma girmeden 10 gun once cok agır grıp atlattım ama sukur evde gecırdım. Covıd e de yakalandım 5 ay once onu da zordu ama evde atlattım ozman bıle bagsıklıgım bu kadar dusmemıstı belkı aldıgın hormon ılacları dusurumustur konyrol altınnnda tutacagız dedıler

Merhaba benim bebeğimin de ıgg düşüklüğü var henüz takipli herhangi birşey kullanılmadı ve ileri tetkikler yapılmadı sizin oğlunu kaç yaşında acaba genetik testi her ıgg düşükşüğü sonucunda isteniyor mu

Ben kendim immun yetmezliği hastasıyım.hayır bir kez isteniyor genetik testi.ıgg de ara ara tahlil veriyorum ne durumda diye ama lütfen arkasını bırakmayın.instagramda immun yetmezliği ile ilgili sayfalar var gruplar var takip edin mutlaka.

Merhaba Biraz geç gördüm cevabınızı 1 yıldır takipliyiz 14 aylık oldu değerler hep 200 bandında idi 14. Ayında 232 olmuş ama istenilen yüksekliğe ulaşmamış hasta olmuyor hiç ama biz de kimseyle görüşmüyoruz eve kimseyi almıyoru bebeği kimseye vermiyoruz kilo ve boy gelişimi normal şimdilik doktor geçiçi olduğunu düşünüyor ama kesin diyemiyor birkaç tane Prof da geçiçi olabileceğini düşünüyor ancak 9 ay 1,5 yaş arasında geçiçi düzeliyormuş bizim hala düzelmedi canlı aşılarını da yaptırmadık şimdiye kadar bu ay kkk aşısı yapıldı sadece 1 hafta oldu bir sorun yaşamadık çok şükür ancak tabi ki psikolojik olarak çok yıprandık 1 aylıkken covid oldu 2,5 aylıkken rota aşısına bağlı nötrofiller düştü O vesile ile ıgg düşüklüğü öğrenildi 2,5 aylıkken 389 du her ay düştü sürekli en son 200 de sabitlendi 9. Ayda 209 oldu 14. Ayda 232 ilaç almıyoruz sizce bu durum iyi seyirlimidir umarım görür ve dönüş yaparsınız teşekkür ederim

Merhaba bizde bugün hastaneden geldik Igg değerimiz bizimde 300 çıktı düşük dedi doktor yarın tekrar gidip kan vereceğiz başka bölüme yönlendirdiler oğlum 15 aylık nasıl devam edeceğiz hiç bilmiyorum yarın öğrenip tekrar size yardımcı olmaya çalışırım

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm öyle lanet birşey ki bu ıgg değeri ne yesen içsen düzelmiyor 1 yıldır uğraşıyorum bu ıgg değeri ile hangi bölüme yönlendirdiler gittiniz mi doktora

Çok geçmiş olsun arkadaşlar cerrahpaşada tedavi olduğum için senelerdir bebekliğinden beri ilaç alan 20 küsürlü yaslarda arkadaslar var.evrt bazen yaşı bekliyolar belirli bi yaştan sonra düzelebiliyor ama ağır riskli bi enfeksiyonda tedaviye başlıyolar tabi bide eğer genetikse direk başlıyolar çünkü genetik zaten yaşı bekleyerek düzelcdk bişey değil.ama merak ettiği bu hastalık daha çok genetikse yada akraba evliliğinden oluyomuş.ben ailede skrabada tek hastayım.gerci bazen hastalık kuşakta atlayabiliyor.yada hasta olup belirti vermeyende oluyo oyüzden ailede varmı yok mu bilemiyorum.oyüzden merak ettim size bu hastalık için bi sebep neden gösterildimi

Benim bebeğim 1 aylıkken covid oldu çok şükür çok ağır atlatmadı ama kontrol amaçlı hastanede kaldık 5 gün daha sonra 15 gün arayla kontrole çağırdılar 1. Kontrolde herşey normal dediler 15 gün sonra tekrar gelin dediler gittik ama gitmeden2 gün önce rota aşısı yapıldı gittik muayeneye kan tahlilinde nötrofiller düşük çıktı doktor antibiyotik verdi 4 gün sonra tekrar gelin dedi tekrar gittik nötrofiller düşmüş iyice aynı zamanda doktor ımmunglobinlere de bakmış ıgg ve ıga düşük çıktı Hematoloji ve immunoloji bölümüne yönlendirdiler bizi şükür ki nötrofiller 1 ayda düzeldi aşıya ve antibiyotiğe bağlı olarak düşmüş doktora söyledim ama aşı düşürmez dedi Hematoloji doktoru da aşılar düşürür dedi. İmmunoloji bölümü de erken dönemde covid geçirmiş ona bağlı olabilir ama kesin birşey diyemeyiz takipte kalacağız çok erken bakılmış dedi dedi 1 yıldır takipteyiz bin şükür herhangi bir rahatsızlık yaşamadık şuanda 14 aylık ama değeri normal değerin altında 232 ıgg
aile de kimsede yok böyle bir durum
akraba evliliği de yok ailede göbek bağını sordu doktor oda normal dönemde düştü yani bir kaç prof ve kendi doktorumuzun düşündüğü geçici olduğu yönünde ancak kesin konuşmuyorlar Tabiki geçtiğini aylara göre yükselme olmuş 204 olmuştu ıgg değeri 7 aylıkken şuanda 232 ye yüklemiş ama bizim isteğimiz kadar yükselme olmamış dedi doktor canlı aşılarını yaptırmadık hiç bu ay kkk aşısına izin verdi yaptırdık herhangi bir sorun yaşamadık bizde bekliyoruz yükselmesini umarım herşey güzel bir sonuca ulaşır. Yıpratıcı bir süreç Tedavi süreci 3-6 ay 21 günde 1 defa diye biliyorum sizin tedavi süreciniz nasıl ilerliyor kalıcı bir düşüklük söz konusu olduğunda nasıl devam ediyor bu süreç acaba

Son düzenleme:
Çok şükür ii ilerliyor senelerdir alıyorum ivigi.yaşadığım sürecede almk zorundayım çünkü zaten bu ilaç sayesinde nırmal insanlar gibi geçirmeye calısıyoruz enfeksiyonları.evet 3 haftada bir alıyorum ilacı.ama sizinki geçici olabilir bu çocuk büyüdkçe mutlaka kontrollerini yaptrın ona göre baslanır tedavi .bazen genetik olabiliyo tedavi olduğum hastanede biri hastaydı anneside aynı şekilde hastaydı ama annesi belerti vermediği için tedavi olmuyodu aynı sanki tasıyıcı gibi.birde az çok arastrmışsınızdr immun yetmezliğinin birçok çeşidi var oda bilenen.toplulumumuzun malesef gizli bi hastalığı doğru düzgün yeterince üzerinde durulmamış bi hastalık

Bizim biraz yükselme olmuş ıgg 232 den 290 a yükselmiş olması gerekenin çok altında ama Biz baya mutlu olduk şimdiye kadar hep düşmüştü yapılan aşılara da bağışıklık göstermiş vücut tabi yinede istenilen değerde değil ıgg doktor hala geçiçi olduğunu düşünüyorum diyor umarım öyledir evet araştırdım ne yazik ki dediğiniz gibi gizli kalan bir hastalık ancak nadir hastalıklar grubunda ama çok fazla kişi iy hastası onuda anlamıyorum

Merhaba umarım mesajımı görürsünüz şu an tam olarak sizinle aynı durumdayım. Bebeğinizin durumu nedir acaba yükseldi mi değerleri

Merhaba benm oğlum 14 aylıkken ölçtürdük ıga 1 çıktı yani resmen yok.. ama soğuk algınlığı vardı crpsi yüksekti. Bazı doktorlar crp değerinden dolayı öyle çıkmıştır diyor bazı doktor crp falan etkilemez onu sabittir o değer diyor kime inanacağımızı şaşırdık ama öyle ishal olmaz ağır bir solunum hastalığı da olmadı. Evet kışları 2 haftada bir hasta oluyır ama ağır değil. Hangi doktora güveneceğiz sizin doktorlar da böyle değişken olur demişlerdi sanırım değil mi sırf sizin için buraya üye oldum inşallah görüp cevap yazarsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…