İmmun yetmezliği

Mutluaskm

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
61
17
Arkadaslar aranızda immun yetmezliği olupta ivig tedavisi gören varmı ayrıca immun yetmezliğin hangi tanısındasınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Arkadaslar aranızda immun yetmezliği olupta ivig tedavisi gören varmı ayrıca immun yetmezliğin hangi tanısındasınız

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Benim selektif iga eksikliğim var. İgm ve igg ige degerlerim normal oldugu icin ivig veremiyorlar. Omur boyu antibiyotik kullanicam.

Benimde ıgg ve ıga eksik ivig alıyorum sadece agır enfeksiyonda antibiyotik alıyorum ve hamileyim

Cok gecmis olsun. Çölyak hastaliginda var mi, iga eksikligi colyak da yapiyor cunku. Bende o da var.
Yok canım oda bikaçkere yapıldı yok dedndi ama gittimde doktorum soruyo ishalmisim diye.bende kan pıhtılaşması var zaten bağışıklıgı düşük olanda mutlaka bişey çıkıyo

Mutlaka yediklerine dikkat et cok hamur isleri agrlikli beslenme. Ve stres sinir yapma. Colyak cikmasin.

Kizimin iga eksikligi var diger degerleri normal.Aranizda bu durumu yasayan var mi.4 yaşından sonra kendiliğinden duzeliyor ya da kalici oluyor dediler.Herhangi bir tedavisi yokmus.Koruyucu antibiyotik veriyorlarmis ama biz kullanmadik pandemiden oturu kontrolleri iptal oldu hep.Su an ozel bir yere götürmeyi dusunuyorum pandemiden dolayi fakülteye goturmek riskli.Iga eksikligi olan hanimlar neler yasiyorsunuz koruyucu antibiyotik kullandiniz mi ve bursa da varmi tavsiye edebileceginiz doktor

Merhaba benim oğlumda iki sene önce çıktı IGG düşüklüğü genetik testine gitti şu anda düzenli İVİG alıyor

Bende de immun yetmezlik var , siz tup bebek denediniz mi , neler yasadiniz ben de cok ugrasiyorum
Benim rahatsızlık lupus diye. Bi hastalıga baglı canım 16 haftalık bi kaybım var ilk bebegim karnımda öldü şimdide 26 haftalık dogum yaptım vücut bir türlü kabul etmiyo bebeği inşallah meleğime çok dua edin küvezden çıkalım saglıklı sıhatli bir şekilde

Konu baya geç ama inşalalh cevap yazarsınzı gebelikte ıvıg kullandıgınızı yazmışsınız bi sıkıntı oldumu acaba bebeğinizi saglıcakla alabildiniz mi kucagınıza
Bende çok geç cevap verdim kusura bakmayın evet doğum yaptım ivigimğ hiç kesmedim 3 haftada bir gebeykende emzirirkende aldım halada alıyorum ☺️

Bende çok geç cevap verdim kusura bakmayın evet doğum yaptım ivigimğ hiç kesmedim 3 haftada bir gebeykende emzirirkende aldım halada alıyorum ☺️
Yaa bu ivıg emzirirkende kullanılabiliyormu benim bebegim çok erken dogdu 26 haftalık bende de hala protein kaçagı oldugu için süt verebileyim diye ilaç düzenlemesine gidilecekmiş ama ıvıg alırsnız sütü veremeyiz dedi benim bebegin doktoru ya bilmiyo yada bebek küçük diye vermek istemiyo ozaman anlamadım

Yaa bu ivıg emzirirkende kullanılabiliyormu benim bebegim çok erken dogdu 26 haftalık bende de hala protein kaçagı oldugu için süt verebileyim diye ilaç düzenlemesine gidilecekmiş ama ıvıg alırsnız sütü veremeyiz dedi benim bebegin doktoru ya bilmiyo yada bebek küçük diye vermek istemiyo ozaman anlamadım
Peki hamileyken aldınız mı ivig.yani mantıklı düşünürsek hamileyken alınabiliyosa bence emzirirkende alınabilir.tabi ben doktor değilim herşeyin en iyisini onlar bilir.ama yani erken doğmuş ivig bağışıklık sonuçta siz alırsanız e bebeğinizede çok ii gelmezmi hangi hastanede tedavi görüyorsunuz

Peki hamileyken aldınız mı ivig.yani mantıklı düşünürsek hamileyken alınabiliyosa bence emzirirkende alınabilir.tabi ben doktor değilim herşeyin en iyisini onlar bilir.ama yani erken doğmuş ivig bağışıklık sonuçta siz alırsanız e bebeğinizede çok ii gelmezmi hangi hastanede tedavi görüyorsunuz
Gebelikte son hafta aldım onda sıkıntı yoktu diyolar ama bilmiyorum ki bebek heralde çok küçük diye herşeyi düşünüp öyle tartıyolar galiba

Gebelikte son hafta aldım onda sıkıntı yoktu diyolar ama bilmiyorum ki bebek heralde çok küçük diye herşeyi düşünüp öyle tartıyolar galiba
Olabilir ama eminim erken doğum yapıpta yinede ivig kullanan vardır.ben sürekli aldım ben emzirmede bi sıkıntı olabilceğini düşünmüyorum tam tersine erken doğduğu için bebek ve sizin için bile iyi olucanı düşünüyorum.arastırma hastanesindemi tedavi oluyosunz.birçok arastrma hastanesi bizim gibi hastalarla çok ilgilenmedikleri için pek fazla bişey bilmiyolar

Olabilir ama eminim erken doğum yapıpta yinede ivig kullanan vardır.ben sürekli aldım ben emzirmede bi sıkıntı olabilceğini düşünmüyorum tam tersine erken doğduğu için bebek ve sizin için bile iyi olucanı düşünüyorum.arastırma hastanesindemi tedavi oluyosunz.birçok arastrma hastanesi bizim gibi hastalarla çok ilgilenmedikleri için pek fazla bişey bilmiyolar
Tıpta yatıyorum ben haliylen doktorlarda hep asistan tabi romotoloji doktorum üstüne basa basa bişey olmicagını söylüyo bebek doktoru olucagını anlamadım ama sagmaya devam ediyorumki kesilmesin sütüm de bigün verebileyim enazındna diye 😍

X