• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İmdat!!! Balık yağı kokusu!

Pinkie Pie

Goodness is godness.
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2020
267
701
33
37
Gerçekten bu benim için bir dert olduğu için buraya açıyorum konuyu.
Sabah elimden yeni açılmış balık yağı şişesini düşürdüm, 250 mllik kocaman şişe. Kırıldı bütün mutfağa yayıldı. Yerlerde halı yok. 3 kova bol domestoslu suyla sildim. Üstüne yağ çöz sıktım beklettim sildim. Ama nasıl iğrenç bir kokuysa, üstüne parfümlü suyla bile silsem gitmiyor.

Evde bile huzur kalmadı,kötü kokudan dengemiz şaştı kavga edip duruyoruz.
Nolur konum taşınmasın🙏
Tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Nasıl kurtuluruz bu kötü kokudan?

Zamanla gider bende saçıma yumurtalı maske sürmüştüm odama dökülmüş her gün çamaşır suyu, beyaz sirkeyle sildim 2 günde çıktı.

Allahtan halı yokmuş. Bide halıya dökülseymiş o koku oraya çadır kurardı. Devamlı pencere açmak lazım bence. Başka türlü kokulu şeylerle kamufle etmek daha ağır bi kokuya sebep olmaz mı?

Sirke kokusu biraz çözüyor bir de bulaşık deterjanı. Ayrı ayrı kullanın
Limon ve tuzla dökülen yeri ovup evi baya iyi havalandırmanız lazım. Tütsü yakın varsa.
Yine de en az 2 günü var tüm kokunun çıkmasının.
Zamanla gider bende saçıma yumurtalı maske sürmüştüm odama dökülmüş her gün çamaşır suyu, beyaz sirkeyle sildim 2 günde çıktı.

Hepsini tek tek deneyeceğim. Balıklardan tiksindim resmen:)

Allahtan halı yokmuş. Bide halıya dökülseymiş o koku oraya çadır kurardı. Devamlı pencere açmak lazım bence. Başka türlü kokulu şeylerle kamufle etmek daha ağır bi kokuya sebep olmaz mı?
Aynen öyle oldu. Parfümlü suyla tam bir facia oldu.

Balık yağını bilmiyorum ama balıktan sonra yumuşatıcısı suya koyup cezvede uzun süre kaynatınca koku gidiyor diye okumuştum. Kokusundan nefret ettiğim için asla balık pişirmiyorum denemedim o yüzden deneyin isterseniz

Ahhh ah yarama tuz bastı bu konu oğlum olacak sıpa kaşla göz arası salondaki sandalyeye döktü balık yağını tam tamına 500 tl zarara uğradım hatta fazlası diyebilirim.
Ev balık hali gibi kokuyordu sandalyeyi hemen attık 300 tl ertesi gün hali koltuk sandalye yıkandı 200 tl daga sonra diğer halılar yıkandı 150 ve bu arada kullandığım deterjanları attığım eşyaları saymiyorum bile yeminler ettim bhir daha bu eve balık yağı giremez diye.oyle pis bir koku
Neyse ki hali yokmuş 1 2 hafta içinde çıkar gunluk muhakkak sirkeli su ile dilin ama

Ay güldüm kusura bakmayın. :))) üniversitede balık yağı kapsülünü ağzımda patlatmış ve uzun bir süre kendimden nefret etmiştim:KK71: gerçekten illet bir kokusu var Allah yardımcıniz olsun :))
Ay bende patlattım ağzımda geçen gün mahvoldum ne berbat bisey hamilelik boyunca kusmayan ben bittim o gün gebeyim takviye olarak aliyordum
Niye öyle bise yaptım bilmiyorum ama iğrençti

Ahhh ah yarama tuz bastı bu konu oğlum olacak sıpa kaşla göz arası salondaki sandalyeye döktü balık yağını tam tamına 500 tl zarara uğradım hatta fazlası diyebilirim.
Ev balık hali gibi kokuyordu sandalyeyi hemen attık 300 tl ertesi gün hali koltuk sandalye yıkandı 200 tl daga sonra diğer halılar yıkandı 150 ve bu arada kullandığım deterjanları attığım eşyaları saymiyorum bile yeminler ettim bhir daha bu eve balık yağı giremez diye.oyle pis bir koku
Neyse ki hali yokmuş 1 2 hafta içinde çıkar gunluk muhakkak sirkeli su ile dilin ama
Her gün sileceğim artık. Nasıl bir şeymiş bu ya. İlk ben de gitti 140 lira diye şuruba üzülmüştüm ama sonra sorunun çok daha büyük olduğunu koku sildikçe çıkmayınca anladım:))

yag suda cozulmez yagda cozulur
kokusuz bi yag dokun bolca sivayin. kuru bezle silin.
sonra tekrar dokun tekrar silin.
tekrar dokun silin. en son bulasik deterjaniyla kopurtup durulayin.

Ay güldüm kusura bakmayın. :))) üniversitede balık yağı kapsülünü ağzımda patlatmış ve uzun bir süre kendimden nefret etmiştim:KK71: gerçekten illet bir kokusu var Allah yardımcıniz olsun :))

Oğluma meyve aromalı şurubunu veriyorum bir kaç saat boyunca yaklaştıkça alıyorum kokusunu. İyi ki içiyor çocuğum o kokuya rağmen. :KK48:

Balik yagini bilmiyorum ama balik yaptigim tavayi yikadiktan ve kuruttuktam sonra vanilya dokup isitiyorum koku baya kiriliyordu sonra o parcaciklarla yikiyordum limonlada silip duruluyorum koku kalmiyor

Back
X