- 14 Ağustos 2009
- 53.296
- 42.837
- 898
Erzurumda kız kardeşine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan imam için 18 yıl hapis cezası istendi. İmam birçok kez birlikte olduğu kardeşinin ses çıkarmadığını söyledi
Erzurumda kız kardeşine tecavüz ettiği iddiasıyla yargılanan imam için 18 yıl hapis cezası istendi. İmam birçok kez birlikte olduğu kardeşinin ses çıkarmadığını söyledi
Erzurumda kız kardeşi 23 yaşındaki H.B.ye tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklu yargılanan Karsın bir köyünde imam, 29 yaşındaki A.B. ile erkek kardeşi, 27 yaşındaki M.B. hakkında Erzurum 3üncü Ağır Ceza Mahkemesinde 10.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi. A.B., ifadesinde kardeşiyle birçok kez birlikte olduğunu ancak onun da ses çıkarmadığını söyledi.
Kimseye söyleme diye uyardı
Merkez Yakutiye ilçesinde oturan H.B., polise başvurarak iki ağabeyinin kendisine tecavüz ettiğini ileri sürdü. Annesini 7, babasını 1 yıl önce kaybettiğini belirten H.B., İlk tecavüzü ağabeyim A.B., geçtiğimiz Ağustos ayında yaptı. Ağabeyim evde kimse olmadığı sırada tecavüz etti ve bunu kimseye söylememe konusunda uyardı. Olayları ablam R.ye anlattım. Kimseye söylemememi aksi halde ağabeyimin işinden olacağını söyledi. Ağabeyimin tecavüzünden hamile kaldım, Ankaraya götürdü kürtaj oldum. Daha sonra da küçük ağabeyim M.B., tecavüz etti. Hastanede tanıştığım E.P.nin de tecavüzüne uğradım. Ağabeyim şiddet uygulayınca Kadın Sığınma Evine yerleştirildim. Burada N.U. adlı kadın ile tanıştım. Erkeklerle birlikte olmam karşılığında çok para kazanacağımı söyledi. İstemediğim halde N.Ç. ile birlikte olmamı istedi. Kabul etmeyince N.Ç. de tecavüz etti dedi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etti
Şikâyet üzerine yakalanan ve sevk edildiği 2nci Sulh Ceza Mahkemesinde 2.5 yıldan bu yana eşinden ayrı yaşadığını anlatan imam A.B., suçlamaları kabul etti. Kız kardeşi ile birlikte olurken zor kullanmadığını söyleyen A.B., H., öz kız kardeşim olur. Kendisiyle birlikte oldum. Ancak, bana karşı koymadı. Birçok kez birlikte olduk. Hamile kalınca Ankaraya götürdüm. Çocuğu aldırdıktan sonra bir kez daha birlikte oldum dedi.
Haklarında nitelikli cinsel saldırı suçundan 10.5 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istenen sanıklar A.B. ve M.B. önümüzdeki günlerde hâkim karşısına çıkarılacak. milliyet