İmam nikahınız kıyılırken Mehir olarak ne istediniz?

Kelebekalbi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2012
105
0
benim eşim çok mehrametli ve 9 aylık evliyiz şimdiden eger bana bişey olursa senin bir catı altında olmanı istiyorum diyerek bir ev alma cabasında
(onu tanımanız için anlattım)

Ama imam nikahımız kıyılması için hocayı beklerken beni alıp bi odada bak canım imam senden ne istiyosun diye soracak sende 1 çif mi 2 cifmi bilezik de dedi neden dedim öyle de sen dedi. ben pek önemsemiyordum kulakdan dolma bilgim. '' boşandıgımız zaman bana vermek zorunda oldugu şey'' olarak bliyordum. neden ısrar ettiğini anlamadım

( bende saf duygularla tamam ama bi şartım var söz verecksin evlendiğimiz günden itibaret ömrümüzün sonuna kadar ayrılsak bile bana cokonat alacaksın hergün dedim gülümsedi durdu tamam dedi ve sözünde durdu 9 aydır her gun alıyor)

neden bunu istediğim( eger birgün severek ayrılırsak veya kavga edersek bir cikolata belki yumuşatır düşüncesi vardı.

şimdi düşünnüyorum neden acaba o zaman ısrar etti. eger beni bukadar düşünüyorsa, o öldükten sonra benim ne halde olacagımı önemsiyorsa neden bana imama bu miktarı iste diye ısrarrrrr etti?

siz imam nkahında ne istediniz, eşiniz sizden ne istemenizi istedi veya eşiniz bu kararı size bıraktıgınımı söyledi?

ben hatırlamıyorum ama 7 8 yarım altın vardı sanırım 7 8 yarım altınmı tam altınmı ne kalmış kulağımda

hiç de önemli değil Allah korusun öle bişey olmasın inşalalh olursa

Donuna kadar alırım zaten :KK1::KK1: :KK8:

bence esın yapabılecegı bıseyı ıstemen ıcın ısrar etmıs ınancı yuksek bırı demekkı.ben 2 senelık evlıyım 100gr altın ıstemıstım bence daha cok beklerım:)gercı esım yenı ev aldık onun borcuyla ugrasıyo.tabı bu bosanma durumunda magdur olmaman ıcın belırlenen bısey.Allah o duruma getırmesın...

tamam ii biri biliyorum ama neden ısrar ettiki sonuçta biz boşanırsak maddiyat durumunun ne olacagını ne biliyo ki
o anki durumuna göre neden hareket ediyo....
bana verdiği deger olarak algılamaya başladım veya güçlü aşk yaşayabiliriz ne bilim güçlü baglar ama iş maddiyata gelince acaba neden böyle dikleniyo erkekler

ben hatırlamıyorum ama 7 8 yarım altın vardı sanırım 7 8 yarım altınmı tam altınmı ne kalmış kulağımda

hiç de önemli değil Allah korusun öle bişey olmasın inşalalh olursa

Donuna kadar alırım zaten :KK1::KK1: :KK8:

İnşallah allahım tüm evlilikleri korusun birbirimize bagışlasın ....

ama dediğin gibi eger madur bırakılırsam süründürürüm göz yaşına bakmam :)
biz çok fenayız ya:)))

ee ben birsey istemedim yani hoca oyle birsey sormadi gerci nikahimizi amcasi kiymistida ne olacak simdi dimdizlak kaldimmi ortada :KK53::KK53:

ilk defa duyuyorum, ımam nıkahı kıyanlara hoca kadına ne ıstıyorsun dıye mı soruyor anlayamadım :44::44::44:

aynen canım öyle soruyor ben de ne bileyim dedim en az ne kadar oluyo:KK70: 50 gr dedi sanırım öyle bişi o arada yanımızdaki biri hac iste hac dediydi...:KK52:

bizim hoca hiçbirşey sormadı da söylemedi de hatta ben bu mehir konusunu çooook sonra öğrendim

Bana 5 tane 20'şer gramlık bilezik takmışlardı eşim mehir olarak onları verdi.. Benimde işime geldi benim iznim olmadan hiçkimse 1 tanesine bile dokunamaz:KK14: :KK76::KK76: Eşim sonradan pişman olmuştu keşke 2 tanesini verseydim nerden hepsini verdim diye :KK1::KK1::KK53:

daha dün gibi hatırlıyorum:))
ben Hac istedim..o anda o geldi aklıma..herkez para v.s. bişiler söyledi..bende o anda onu çıkardım ağzımdan ve hocanında çok hoşuna gitmişti:)

Ben imam nikahı yaptırmamıştım.Ama ablam yaptırmıştı,onda da öyle bişey hatırlamıyorum yaa:26:

aynen canım öyle soruyor ben de ne bileyim dedim en az ne kadar oluyo:KK70: 50 gr dedi sanırım öyle bişi o arada yanımızdaki biri hac iste hac dediydi...:KK52:

vooow ıyımış bu :KK51::KK51:
ama sanırım yazılanlara bakınca eş bunları boşandıktan sonra karşılamak zorunda? :44:

allah korusun dıyım ozaman :KK53:

X