İmam Nikahı

bennn söyledimkii herkese nikah olcagını
aferin sana o zaman zaten iş işten geçmiş :) boşver söylesen de bir şey olmaz merak etme .
sonuçta nikah dört kişile kıyılırsa odaya kimseyi almazsanız problem olmazki ,tam anını nerden bilecekler .
ayrıca şöyle bir akıl da vereyim sana madem bu kadar tedirginsen.
sen herkesi çağırdın demi ,herkes evinize gelsin..
belirli bir saatte gelecekelr öyle değilmi ,atıyorum saat 3te nikahımız kıyılacak buyrun gelin gibi.
siz kimse gelmeden erkenden nikahınızı kıyın ,millet gelince de nikahı erken kıydık öyle icab etti dersiniz,onlar da hayırlı olsun derler olur biter

coookk sagolll canımmm bendee öyle yapmayııı düsünüyorummm

Cnm bende şimdi yanımdaki ablaya sordum ne kadar gizli yapılırsa okadar iyiymiş.Kıyılan nikah esnasında meleklerde çiftlere amin derken artniyetli düşünen birinin de duasına amin der kötüde iyi de düşünse amin denilceği için kötülük varsa arada eşler arasında soğukluk olabilirmiş. oyüzden gizli ve az kişiyle yapılması daha makbulmüş.Sadece ev halkın olsun dışardan çağırma kimseyi nikaha cnm .

zaten nıkahın amacı evlendıgınızı cevreye duyurmaktır ınanmayın boyle bıatlara yaaa. eskıden ımm nıkahı kıyıp yemek verılır mı s .eskıden resmı nıkah ımam nıkahıymıs .sımdı hemresmı hıkah var hem dını nıkah ben de orasını anlamıyom resmı nıkah kıyılınca esler bırbırıne helal olmuyomu kı bır de donup ımam nıkahı kıyılıyo hoccalar da dıyo zaten .ama ben bu mılletı anlamıyom

O zaman söylediklerinize tekrardan nikah gününün değiştiğini söyleyin. Siz yine aynı saatte kıyın nikahınızı ailelerden başka kimse bilmesin kıyıldıktan sonra açıklarsınız. Başka da bir seçenek gelmedi aklıma ama bence bu kadar kafanıza takmayın

Benim dügünden bi gün once oldu.
Butun akrabalar ewdeydi.
Yani resmi nikah kiyilinca herkes imam nikahida kiyildigini bilir.

Aklima geldi.
Odada 2sahit hoca, esim ve ben wardik.
Kimse duymamisti . Onuda belirtiyim.

Son düzenleme:

nikahı duyurmak gerekir arkadaşım.hayırlı uğurlu olsun :)))

öyle bişey yok yaaa tam tersi nikahın duyurulması gerekir ki bu kızla bu oğlan evlendiler herkes bilsin diye..resmi nikahında esas amacı budur yanii nikahın amacı budur zaten ay çok saçma geldi..

Boyle batil seylere nasil inaniyorsunuz aklim almiyor gercekten uzucu yil 2014 hala basiret baglama icin rahat etsin oyle el ele tutusucunca basiret falan baglanmaz sana fenalik etmek isteyen biri varsa nikahini beklemez zaten yapardi korkun varsa bilemem uzaktan tesir edebilecek tek sey buyudur onuda ilmini bilmeyen yapamaz tutumasi icin dinini inkari kabul etmesi lazim anliyacagin buyu muska gibi sartlari bile zorladim yok cok zor

nikah evlendiğinizi ilan etmek demek neyi saklayalım

selam kızlar aslında çok güzel bir konu olmuş bu benim annemde bana aynı şeyi söyleyip duruyo kimse bilmicek diye ben pek inanmıyorum ama genede söylediklerini yapıcaz tabi ben imam nikahından nedense korkuyorum sorular falan soruyomuş hoca bildiklerimide unuturum ben o ortamda diyorum napıcaz bilmem bide kv tanıdık bi hocası var nişanımada gelmişti dua etmeye ona imam nikahını siz kıyın dedik adam ben yabancı değilim zaten düğün bittikten sonra gece istediğiniz saatte çağırın kıyarım dedi hayır anlamadımki ben suratımda tonla makyaj üstüm başım açık herkesin içinde nasıl kıycak nikahı abdest almam gerekcek mecbur nasıl olcak hiç anlamadım bide ben yabancı değilim diyo allahtan değil yani bende cümleye öyle başlayınca bir kaç gün önceden gelinde kıyalım dicek sanıyorum bakalım nasıl olcak ben öyle bişeyi kabul etmem gerçi daha neler

Öyle şeylere inanmıyorum zaten imam nikahında kalabalığa gerek yok. Nikahı olucak çift imam ve şahitler olsa yeterli bence. Bide imam nikahı olduktan sonra herkesin bilmesi gerekliymiş saklamamak lazım

nee kadarrr sacma gelsede insanın icine kusku düsüyooo cünkü eski insanlar yasayıp görerek bazı seyleri söylüyorlar

benim kayınnvalidem de demişti aynı şeyi. ama birilerine söyleyince değil de nikah kıyılan odanın içiinde olan kişilere dikkat etmek lazım demişti. o odada olanlarla alakalıymış yani.
kayınvalidemin söylediğine göre bu durum kendi kardeşinin başına gelmiş. yüzüğüyle oynamış biri vs vs .
bununla mı alakalıdır, doğru mudur yanlış mıdır bilmiyorum.

cnm doğrudur var böle bişey.benim ablamda yazın evlendi onunda imam nikahını gizli kıydılar kimseyi cagırmadık sadece aile içi.böyle şeyler batıl gelebilir aama doğrudur bide o sırada biri makası acıp kapasada ugursuzluk getirir aklında bulunsun.milletin içinde imam nikahı kıyılmaz.kimseye haber verme.aile içinde olsun

batıl olduguna inanıyorum ama hocada parmakları oynatmamanı söylüyo biz gizlice kıydık dün sükür 32 farzı soruyo bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…