İmam Nikahı

Yasbel

Guru
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2012
893
261
323
merhabaaa kızlarrr Allah ın izniylee imam nikahım olacak 14 subatta resmi nikahımızı kıydık ailemdekiler cevremdekiler imam nikahının gizlicee olmasını söylüyorlar millete yayılmamalıymıs yapıldıgı an yoksa biri düsmanlık besleyip ellerini icice gecirdiginde damadın basireti baglanırmıs karı koca olunmazmıss ben herkese söylemistim varmıdırki böyle bisey gercekten bana cokk sacma geldi

annenize sorarmısınızz herkestemii var böyle bisey yoksaa bizimkilerinn kendi kendine cıkarttıkları bisey mi

ilk defa böyle bi şey duydum benim bildiğim tam tersi nikah kıyıldığında herkese söylenir nikah gizli kıyılmaz.düğünlerde zaten bu yüzden yapılır.böyle batıl şeylere inanmayın.

kilit kapatma diye bişey duydum ben.
örneğin sana düşmnlık besleyen biri
senin nikahın sırasın da, asma kilit açık haldeyken
onu kapatırsa(kilitlerse) sizin evliliğinizden hayır gelmiyor.
(Allah korusun)
bu tarz şeyler sağdan soldan hep duyulan şeyler.
bu arada Allah mutlu etsin:)

Ayet ve hadislerde böyle bir şey söz konusu değildir.

Bu tür şeyler bazen bir uğur veya uğursuzluğa işaret sayılarak söylenmiş olabilir. Nikah esnasında, oradakilerin ellerini bağlamaları kişinin bağlanmasına –önsezi gibi bir ön davranış, bir tevafuk olaarak- diye düşünülmüş olabilir. Bazen de el parmaklarının sallanması da bu anlamda mülahaza edilmektedir. Ayrıca –bu kişilere göre- el bağlamak, kocanın cimriliğine de bir ön tevafuk sayılabilir.

Hocalar bazen halk arasında gelenek olmuş bir takım şeylere dikkat etmek zorunluluğunu hissederler. Ancak, bildiğimiz kadarıyla bunların dini bir dayanağı yoktur.

bu bi alıntı..benim de dini nikahım da yüzükle oynamayım diye yüzüğümü çıkarttırmışlardı.
ellerimi de dizlerime koymuştum, oynama demişlerdi. ve sadece hoca biz ve iki şahit vardı.

evet düsmanlık besleyen biri ellerini icice gecirse bile oluyomus öyle diyorlar karsı komsu cankırılı oda aynısını diyor

nikah dışarıya duyurulması gereken bir durumdur ,bahsettiğiniz şeyler batıl inanç .
öyle olsa ne evlilik kalır ortada ne nikah.
herkes herkese yapar bunu ohh miss.
akıl var mantık var biraz da aklımızı çalıştırmak lazım dimi ama ..

Gerçekte varmıdır yokmudur bilemem ama duyurmak zorunda da değilsiniz aile arasında kıyın gitsin imam nikahı sonuçta herkesin içinde olmasına gerek yok ki hem içinizde rahatlamış olur böylelikle :112:

yapıldıktan sonraa duyrulması gerekiyormuuus bizimkilere göre

yapıldıktan sonraa duyrulması gerekiyormuuus bizimkilere göre
yapıldıktan sonra duyurun o zaman .zaten yirmi kişinin önünde nikah yapılmaz.
hoca ,eşin ve sen ve iki şahit olur tamamdır .
benim nikahımı babam kıymıştı ,babam hoca , ev çok kalabalıktı ama o da bu şekilde kıydı nikahı ,sadece 4 kişiydik ,diğerlerini almadı içeriye ...

bennn söyledimkii herkese nikah olcagını

Basiret bağlama var mıdır bilmiyorum ama nazara inanırım. Siz duanızı edin gönlünüzü de ferah tutun. İçinize sinmiyorsa da nikah gününüzü değiştirin kimsenin bilmediği bir gün sadece senin ve eşinin ailesi arasında kıyın nikahınızı.. Şimdiden mutluluklar dilerim.

nişanlımın ailesine söyledik gelceklerrr gelmeyinn ben herkese söyledimde diyememki:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…