• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kına Gecesi iller arası kına

kuzum85

aşk bir yangın
Kayıtlı Üye
1 Mart 2008
2.988
19
683
kızlar ben istanbuldan izmire gelin gidicem kısmetse :2:nikah da izmirde olucak iş biraz karışık bu dönemde kınayı bir hafta evvelinden yapılması daha mı mantıklıdır :53::53::53:
tecrübeli arkadaşlardan fikir istemekteyim:44:siz nasıl yaptınız şekerler

canım ben de kayseriden gidicem istanbula biz 2 hata önce kına ve düğün burda yapıcaz inşAllah kınadan sonra 1 hafta içinde ev yerleştircez felan geriye kalıyo 7 gün ondada kuaför gez fotocu bak evimn eksiklerini gider anca vakit geçer diye düşündüm bu arada 22 eylülde de kpss var ona giricem :/ ama en mantıklısı böle geldi böle yaptık umarım hayırlsı olur canım inşAllah çok mutlu oluruzzz tebrikler bu arada :)

amin canım sen hiç olmazsa hepsini planlamıssın:26:bende hiç icraat yok

canım şimdiden mutluluklar :34: benim daha bu konuda deneyimin yok ama aileden falan yaşananlardan biliyorum kesinlikle kınayı erken yap zaman kazan yoksa o koşuşturmada ve yorgunlukta ne kınanın ne de düğününün zevkini alamazsın. en özel zamanların zehir olur :50:

[SUB][/SUB] tatlım düğün mayıs haziran gibi izmir de olucak kınayı istanbulda düğünden 1 hafta önce düşünüyorum o kadar eşya burdan nası l gidicek:(:14:bilmiy:53::53:orum

canım şimdiden mutluluklar :34: benim daha bu konuda deneyimin yok ama aileden falan yaşananlardan biliyorum kesinlikle kınayı erken yap zaman kazan yoksa o koşuşturmada ve yorgunlukta ne kınanın ne de düğününün zevkini alamazsın. en özel zamanların zehir olur :50:

haklısın canım da benim odun o kadar rahatki yetiştiririz de yetiştirirz nasıl olucaksa:37:

canım eğer haziranda düğün olursa sen mayısın başı gibi eşyalar yllamya başla ben ptt kargo ile yolladm diğer kamyon ve kargolara göre daha hesaplı geldi.haziranın başına kadar eşyalar giderse geriye bitek ev düzmek ve kına kalır mesela haziran 20sinde düğün olursa sen kınayı 14 ün de filan yaparsın geriye kalan 6 günde de işte evini düzenlersin eksiklerini felan alırsın işte kuaför fotocu felan halledersin diye düşündüm ama yine de sen b hesap yap annenle canım çünkü sana uyar bi bakarsın annen olmaz filan der :/ benim aile çok karıştığı için ben hep onlarla ayarladım :/ inşAllah hayırlı bi şekilde gelin oluruz canım dualarım seninlee

bende izmirden istanbula gelin gidebilirim iş durumumuza baglı , o zaman kınayı izmirde yapcaz 2-3 gün sonrada dügüne istanbulaaaaaa

Tecrübeli değilim ama gördüğüm duyduğum kadarıyla genelde şöyle yapıyorlar. Önce oturacağınız yere eşyalarınızı çeyizlerinizi yerleştirirsiniz. Bu süre içinde kuaför fotoğraf gibi işleri halledersiniz. Sonra tekrar kendi memleketinize dönüp orada kına gecesini yapıp düğün için oturacağınız yere gelip kalırsınız :) Yorucu bir süreç ama pek seçeneğiniz yok gibi.
İzmirin neresine geliyorsunuz :)

canım eğer haziranda düğün olursa sen mayısın başı gibi eşyalar yllamya başla ben ptt kargo ile yolladm diğer kamyon ve kargolara göre daha hesaplı geldi.haziranın başına kadar eşyalar giderse geriye bitek ev düzmek ve kına kalır mesela haziran 20sinde düğün olursa sen kınayı 14 ün de filan yaparsın geriye kalan 6 günde de işte evini düzenlersin eksiklerini felan alırsın işte kuaför fotocu felan halledersin diye düşündüm ama yine de sen b hesap yap annenle canım çünkü sana uyar bi bakarsın annen olmaz filan der :/ benim aile çok karıştığı için ben hep onlarla ayarladım :/ inşAllah hayırlı bi şekilde gelin oluruz canım dualarım seninlee
dediklerinin tamamında haklısın aşağı yukarı kafamın içindekileri okudun diyebilirim :54::54:kargo masrafı ne kadar tutuyor canımcım aşağı yukarı:44::44:

Tecrübeli değilim ama gördüğüm duyduğum kadarıyla genelde şöyle yapıyorlar. Önce oturacağınız yere eşyalarınızı çeyizlerinizi yerleştirirsiniz. Bu süre içinde kuaför fotoğraf gibi işleri halledersiniz. Sonra tekrar kendi memleketinize dönüp orada kına gecesini yapıp düğün için oturacağınız yere gelip kalırsınız :) Yorucu bir süreç ama pek seçeneğiniz yok gibi.
İzmirin neresine geliyorsunuz :)

koşusturma değil de insanlar yoracak gibi geliyor hayırlısı demekten başka çarem yok tebii:14:göztepeye balım kısmetse:16:

canım ben bayağı bi eşya yolladım diyebilirim mesela 6 parçaydı ama her biri 40 kg vardır hani düşün yatak yorgan setler koliler aklına gelebilecek herşeyi yolladım 300 tl tuttu ama kamyon tutsaydık 600den aşağı götrümüyo ve eşyaları önemsemiyolar canım otobüslerde belli kiloya kadar alıyo en iyisi ptt kargo bence sende en gerekli şeyleri liste yap ailenle konuş paketleme yapın mesela biz hurçladık hepsini çok rahat edersin sonradan başın ağrımasın bol şans fıstığımm

Back