illa normal doğuracam dedim al sana normal:D

gamze19

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
1.674
3
Arkadaslar merhaba size kızımın doğum hikayesini anlatayım ancak fırsat buldum... son günlerde doğum yapamayanlar blirler topiğin daimi üyesi olmustum doğuramadım doguramdım die neyse 19 kasım cumartesi nst kontrolüne gittiğimi bişey cıkmadığını söylemiştim. o gün eşim hastanenin ordaki alısveriş merkezinde geszmeyi önerdi gezdik sonra kocaman bir yokuş cıktık ve benle dalga gecti yardım etmeyecegim sen bu gidişle doğuramayacaksın dedi. bizi görenler kzıınızın adını alışveriş merkezi koyun bile dediler. neyse eve geldik. hersey normal ben artık son günlerde garip sancılar falan cektiğim icin sancı gelirse ayırt edemem suyum veya kanamam olmayınca gitmem hastaneye diye düsünerek yattım. gece 2 gibi uyandım bi garip sancı gelio ve diger sancılara hic benzemio ve cekilnmeyecek bisey deil zaten ben 3.30 kadar düzenli olup olmadığını kontrol ettim ve karar verdim esime duş alacagımı söledim tabi sancılar dayanılır düzeyde oldugu icin sabah gideriz dedim. dus aldım ve sabah 10 a kadar sancılarımı cektim ve her sancıda oturup salak gibi ıkındım. aslında sadece son esnada yani doğumda ıkınılırmıs bu sancılar normal cekilirmiş.... ama ne bilim ilk dogumum ... sonra annemlere haber verdim memleketten yola cıktılar ama biz daha evdeyz ben diorumki sancı böle ise ne var ama bi yandan korkuyorum ya bugün doguramazsam ansanlar ayaklandı memleketten gelio... neyse taksi cagırdıkesimle 11de hastaneye görümcem falan ulastık .. beni sancı var deince muayeneye aldılar sok oldum ilk defa alttan muayene oldum ben nst ye baglanırım sanıyodum. doktor yatış dedii 4cm açıklık esimi cagırdı yukarı dogumhaneye cıkın dedi cıktık... esime esyalarımı verdiler bana önlük falan verdiler tabi ben bu ara cok duygulandım ona belli etmiorum :KK43: onlar dısarı ben ileri odalara beni hemen ultrasona aldı baktı bi bayan doktor sonra yan odaya elinde bi cubuk suyumu boşalttı:KK43: ben tabi ilk doğumum ya anlamıyorum işlemi yapınca anlıyorum suyumu boşalttı dedim. sonra sancı odasına aldılar 2 kişi yatıo 3.de ben oldum. biri sezeryanı beklio yemek yemiş onun tuzu kuru diğeride sancı cekio ama ne sancılar bana serum ve nst bagladılar basladık sancı cekmeye ben tabi önceden hazırlanmısım bagırmayacagım die bi kere bile bagırmadm bagırmıyorum ama icimden bi daha asla doğurmam keske sezeryan olsaydım die geciriorum derken yandaki kadını bi saat icinde doguma aldılar 3.dogumuymus hemen acıldı gitti.. ben diorum annemler asagıda ben doguramayacagım bugn milleti ayaklandırdım. sonra bosalan yataga bi kadın geldi 2.doğumu ve nasıl bagırıo onu gördükce ben korkuyorum diorum ki onun kadar olunca sancılar ben dayanamayacagım demekki hala cok az benm die korktukca korkuyorummm:KK43: kadına doktorlar kızıo kıpırdama bak suna daha ilk dogumu yazık diolar ama kadın her snacıda kendinden gectikce bende korkuyorum neyse saat ilerlio hava kararıo ben doktor acıklıgı kontrol ettikce ne kadar sürer diorum belli olmaz ilk senin daha diolar ben tabi daha cok korkuyorum ama acıklıgım 7 cm olmus yanda bagıran kadınında 7 cm:KK70: sonra ıkınmamı sölediler basımda doktor ıkınmayı ögretio ben ıkınıorum nerdeyse nefessiz kalıyorum daha güclü ıkın sana güveniyim masada ıkınacagına alacaagım söz dio ama ben elimden geleni yapıorum ama cok yoruldum artık derken yandaki bagıran kadınıaldılar dogumhaneye tekerlekli sandalyeyle ben tabi yıkıldım resmen nie beni almıyosunz ben doguramayacakmıyım die doktor son kez ıkın söz dedi::KK70: tam umutlarımtükendi ben bu işi yapamayacagım herkes boşa ayaklandı artık ölüyüm kurtuluyum Allahım die icimden gecirirken hadi sandalyeye dogumhaneye gidioruz dedi... ben tabi seviniyorum ama garip sevinc cünkü artık ne olursa olsun ama kurtuluyum sonuca ulasıyım canımdan olacagım korkusu yasıyorum ... canım kızımı bile düsünemiyorm.. tabi bu iç konuşmaları yaparken hala bagırmıorum.. sonra dogum haneye gectik ben demirleri tuttum 3 bayan doktor alttaan epizyotomi kesisi yapıo bişeyler yapıo ben ıkınıorum nerdeyse ölecgm hal kalmadı o esnada bi erkek doktor sana yardım edecegm son kez ıkın dedi ve karnıma dirseği ile bastırdı ve kızımın geldiğini ve sesini duydummm:) o kadar rahatladım ki tabi soruyorum sacı ne renk d,ie esim sarısın ben esmer hep kumral veya sarı bi kız düsünüyorum yada gözler en azından renkli bi baktım simsiyah saclı bi kız saat 16:20 ipek kızım yanımda... ben artık ordan cıkmak kacmak istiorum kızım yanımda aglayınca dayanamıorum ama bana dikişi atılıo iki kere uyuşturdular ve 40 dk dikiş sürdü bacağım uyuştu dondum artık yalvarıorum nolur bitsin die en az sancı kadar zor bi dikişti.. bebeğimmle ilk gecemiz zordu sütüm 3.gün geldi lohusalıkla ilgili her türlü depresyonu yasadım suan 16.günümz gaz problemimiz var ama ben cok mutluyum bebişim yanımda onun sevmelik olma zamnlarına gelmesini sabırsızlıkla bekliyorum. Sunu düsünüyorum hakikaten normal dogum gibi farklı ve Allahın mucizesi yokmus her türlü zorluguna ragmen.. ve anneler hicbişey yapmasa sadece dogum yapsa annelerin hakkı ödenmez………….

tebrik ederim, sağlıkla kızınızı kucağınıza almışsınız..
allahım uzun ve sağlıklı bir ömür nasip etsin:nazar:
inşallah o günleri görmek bizlere de nasip olur...

allah analı babalı büyütsün hayırlı evlat olsun inşallah

tebrik ederim canimm boyle okuyunca hosuma gidiyor cesaret buluyorum, ben de normal dogumdan cok korkmama ragmen sanirim ben de ilk dogumumu normal yapicam burda sizleri okuya okuya ozendim resmen. eh bunun icin once hamile kalmam gerek tabi :KK1:
sac konusuna gelince, ben de dogdugumda dumduz simsiyah sacliymisim sonra onlar dokuldugunde yenileri bir cikmis kivir kivir acik kumral :KK1: degisebilir yani belli olmaz :KK16:

allah analı babalı büyütsün hayırlı sağlıklı bi ömür versin. bende 94 gün önce doğum yaptım. benimki de normal doğumdu. fakat ben epidural yaptırdım. doğumum çok kolay geçti. ne dikiş ne sancı hiç birşey hissetmedim. doğum yapacaklara tavsiye ediyorum. bu arada kesin emin değilim ama bi arkadaşımın dediğine göre devlet hastanelerinde epidural yapmıyolarmış. imkanınız varsa epidural çok rahat..

X