• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlkokulda din dersi, dinden soğutur

ya tabii ki önceden öyle dilekçe falan da veremiyordun mecburi giriyorduk derslere bazılarımız
dinlemiyordum da bir de saçma sapan sataşmalarına maruz kalıyordum herifin
din derslerinde dini konmu anlatıyord hocalar allah aşkına,ortaokuldaki öğretmenimiz en çok geçim sıkıntısıdan yakınırdı..biz çocuğuz geçim sıkıntısındanhaberimiz yok..akşam vakti eve gidyorduk..ders saatleri uzun olunca..çoluğu çocuğu üşünenmi var..

din derslerinde dini konmu anlatıyord hocalar allah aşkına,ortaokuldaki öğretmenimiz en çok geçim sıkıntısıdan yakınırdı..biz çocuğuz geçim sıkıntısındanhaberimiz yok..akşam vakti eve gidyorduk..ders saatleri uzun olunca..çoluğu çocuğu üşünenmi var..

bir de hakaret boyutuna vardırırdı işi ben en çok ona sinir olurdum
ben o zamanlar deisttim mesela
deistlere deyyus derdi
deyyus da karısını, kızını pazarlayan demek
bu nasıl bir aşağılamadır anlamıyorum.

bir de hakaret boyutuna vardırırdı işi ben en çok ona sinir olurdum
ben o zamanlar deisttim mesela
deistlere deyyus derdi
deyyus da karısını, kızını pazarlayan demek
bu nasıl bir aşağılamadır anlamıyorum.
ee sağlkdurunmuna bakmadan öğretmen yaparlarsa böyle olur,yeminle orta birdki din hocamız delydi..öğretmen aaşlarını pretesto etmek için 40 dakika saygı duruşunda durdu bir keresinde,ilk on dkika öyle baktık hocaa..sonra sınıfta gırgır şamata..zil çalınca çıktı snıftn..bir şey sorsak günah srulmz bunlar derdi..

ee sağlkdurunmuna bakmadan öğretmen yaparlarsa böyle olur,yeminle orta birdki din hocamız delydi..öğretmen aaşlarını pretesto etmek için 40 dakika saygı duruşunda durdu bir keresinde,ilk on dkika öyle baktık hocaa..sonra sınıfta gırgır şamata..zil çalınca çıktı snıftn..bir şey sorsak günah srulmz bunlar derdi..

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:
ahahah o nasıl bi protesto ya :27:
hele bizim bitanesi vardı show gibiydi yav şey derdi
hepinizin aklından ne geçtiğini biliyorum, aklınızı okuyorum ben sizin şizofren tam :KK70:
bir de gelecekten haber verirdi ay kırık :KK53:

bir tanesi sümkürür sınıfa yere atardı :KK57:

ahahah o nasıl bi protesto ya :KK53:
hepinizin aklından ne geçtiğini biliyorum, aklınızı okuyorum ben sizin şizofren tam :KK70:

ilk okul dörtteki öğretmenimiz burnunu karıştırıyordu.midem bulanırdı..

yükselenlerin pek çoğu bu şekilde yükseliyorkihalkın hasas yönlerini kullanarak..

Ama halk bunun farkında degıl ve olan bızlere oluyor.
Dın Allahla benım aramda olan bırseydır, bir baskasının dine baglılıgı benı ılgılendırmıyor.
Ben Devletıme, yurduma ne gıbı katkılar saglıyor buna bakarım.
Suanda tarafını tuttugum partı ıktıdar olsun tum dusuncelerım uydugu halde eger kı vatana mıllete bır faydası yoksa asla oyumu vermem.
Keske herkes bu sekılde tarafsız dusunebılse ulkemız ne guzel olur ..

Ama halk bunun farkında degıl ve olan bızlere oluyor.
Dın Allahla benım aramda olan bırseydır, bir baskasının dine baglılıgı benı ılgılendırmıyor.
Ben Devletıme, yurduma ne gıbı katkılar saglıyor buna bakarım.
Suanda tarafını tuttugum partı ıktıdar olsun tum dusuncelerım uydugu halde eger kı vatana mıllete bır faydası yoksa asla oyumu vermem.
Keske herkes bu sekılde tarafsız dusunebılse ulkemız ne guzel olur ..
canım eğtim öğretim şart nun için,şu an insanlar yndaşçılığı benimsedi sadece..şu guruba dahil olursak rahat oluruz diyen çok..böyle zihniyetler yetşiyor maalesef..

ilk okul dörtteki öğretmenimiz burnunu karıştırıyordu.midem bulanırdı..

Midem bulandı :KK59::KK70:
Bızım Lisedeki Dın hocası sapıktı :cry:

hiç güya da temizlik imandan gelir yani :KK53:
para ile imamnın kimde olduğu belli olmz demişler,boşver gerçekten okulda din adına hiç br şey öğrenmedi..aydın dn hocamız hiç oladı..hepsinin kafasnda önyargılar vardı..bie hiç bir şey katamadılar..

para ile imamnın kimde olduğu belli olmz demişler,boşver gerçekten okulda din adına hiç br şey öğrenmedi..aydın dn hocamız hiç oladı..hepsinin kafasnda önyargılar vardı..bie hiç bir şey katamadılar..

öyle ben aksine soğudum

çok doğru yazılmış..ben 30 yaşımda ilgilenmeye başladım din ile..küçükken herşeye günah vs denmesi beni soğutmuştu..

ben bu söylediğine katılmıyorum. çünkü öğretmenler bizim gibi onu yapma günah bunu yapma yasak. gibi bilinçsiz bir şekilde baskıcı öğretmezler diye umuyorum onlar daha eğitimli . çocuklara dini sevdirerek öğretmeleri daha doğru olur . çocukların tam öğrenme çağı olan o yaşlarda öğrenecekler doğruları,, MESELA bi çocuk diyelimki suyu nasıl içeceğini küçük yaşta öğrenmemiş. kafasına göre ayakta yada oturarak içmiş. gelmiş 12 yaşına hayır suyu oturarak içmelisin . dersek çocuk bu yaştan sonra alışkanlığını değiştirmekte zorluk yaşar. alışkanlıklar bilgiler küçük yaşta öğretilmeli.

ben bu söylediğine katılmıyorum. çünkü öğretmenler bizim gibi onu yapma günah bunu yapma yasak. gibi bilinçsiz bir şekilde baskıcı öğretmezler diye umuyorum onlar daha eğitimli . çocuklara dini sevdirerek öğretmeleri daha doğru olur . çocukların tam öğrenme çağı olan o yaşlarda öğrenecekler doğruları,, MESELA bi çocuk diyelimki suyu nasıl içeceğini küçük yaşta öğrenmemiş. kafasına göre ayakta yada oturarak içmiş. gelmiş 12 yaşına hayır suyu oturarak içmelisin . dersek çocuk bu yaştan sonra alışkanlığını değiştirmekte zorluk yaşar. alışkanlıklar bilgiler küçük yaşta öğretilmeli.
kim öğretecek peki..

nereden bilebilirsinizki çocuğunuzun öğretmeninin nasıl bir öğretmen olduğunu..

O hoca biraz kırıkmış

Bi tane Honda arabası vardı hafiften yollumtrak olan kızları kursusunun etrafı toplardı arabamla gezdıreyım mı falan derdı.
Butun ders boyunca o kursunun etrafında kızlarla muhabbet ederdi :KK53:
Tenefuste bahcede dolasırken etrafında muhakkak bellı kızlar olurdu.
Bırazda genc gıbıydı 30 yasında falan olabılır.
O adamı her gördugumda hırkamı popoma kadar ındırırdım korkardım arkamı donunce popoma bakar falan dıye :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

bence önemli olan dinin ilk okula zorunlu olarak gelmesi değil. öğretecek kişiler olan öğretmenlerin bilinçli gerçekten eğitimli olması.

Back