çocukların fikrini soran yok canım:)O minnak cocuklar ders dınlemekten dahı sıkılırken, dın egıtımı onları dınden de sogutabılır bence ..
Ilk okuldakı sıkıcı matematık derslerından sonra Matematıgı hala nefretle ve oldukca yuksek bır antıpatı ıle anımsıyorum.
Bır yasa cıkarıyorlar ama danısmadan arastırmadan.
Madem bu egıtımı verecek sayıda kısı yok ne dıye boyle bır yasa cıkarıyorsun.
Umarım bu sayede kucuk cocuklar Dınden sıkılmazlar ..
çocukların fikrini soran yok canım:)
Türkiyede eğtim sistemi ne zaman iyi olduki,şu anda kötü,hep kötüydü..Aynen tatlım, hıc bır yasada hıcbırımızın fıkırlerı sorulmuyor kı.
Kafalarına gore yonetıyorlar, bızde onların kurallarına uymak zorunda kalıyoruz.
4 yaşından itibaren anaokulu dediler..uygun ortam yok..4-6 yaş gurubu aynı sınıfta 6 yaşındaki çocuğun yaptığını 4 yaşındaki yapamaz..sınıf ayrı olmalı..öğretmenleride zora soktular,kaçtane öğretmen arkadaş anlattı ellerindeki müfredat 6 yaşa göre 4 yaşındaki ne yapacakki..sonra çok çocuklu aileler 4 yaşındaaki çocuklarını gönderdi tanıdığım 3 çocuklu arkadaş dedi sende gönder kafanı dinlersin..ee öğretmenler ne yapacak nasıl eğtim verecek bu çocuklara..işte yasa çıkarmakla olmuyor bu işler..Osmanlıca dersini gösterecek işin ehli öğretmen sayısı yeterli değilmişki şu an..çıkardılar ama..trajı komiğiz cidden..siyaset için çocuklar deneme tahtasına dönüyor,öğretmenler şaşkın..şu an sınav yapılmıyormuş ilk okulda,kızkardeşim anlattı ilk okul ikinci sınıfta yeğenim..yapıyormuş öğretmenleri yinede,nasıl öğrencilerin seviyesini bileceyimki diyormuş..Aynen tatlım, hıc bır yasada hıcbırımızın fıkırlerı sorulmuyor kı.
Kafalarına gore yonetıyorlar, bızde onların kurallarına uymak zorunda kalıyoruz.
Türkiyede eğtim sistemi ne zaman iyi olduki,şu anda kötü,hep kötüydü..
4 yaşından itibaren anaokulu dediler..uygun ortam yok..4-6 yaş gurubu aynı sınıfta 6 yaşındaki çocuğun yaptığını 4 yaşındaki yapamaz..sınıf ayrı olmalı..öğretmenleride zora soktular,kaçtane öğretmen arkadaş anlattı ellerindeki müfredat 6 yaşa göre 4 yaşındaki ne yapacakki..sonra çok çocuklu aileler 4 yaşındaaki çocuklarını gönderdi tanıdığım 3 çocuklu arkadaş dedi sende gönder kafanı dinlersin..ee öğretmenler ne yapacak nasıl eğtim verecek bu çocuklara..işte yasa çıkarmakla olmuyor bu işler..Osmanlıca dersini gösterecek işin ehli öğretmen sayısı yeterli değilmişki şu an..çıkardılar ama..trajı komiğiz cidden..siyaset için çocuklar deneme tahtasına dönüyor,öğretmenler şaşkın..şu an sınav yapılmıyormuş ilk okulda,kızkardeşim anlattı ilk okul ikinci sınıfta yeğenim..yapıyormuş öğretmenleri yinede,nasıl öğrencilerin seviyesini bileceyimki diyormuş..
özgecim,ders kitabı parası verilmeyecekmiş,koca bir yalan..kızkardeşim şu an en çok kitaba para veriyor..yeterli değil,öğretmen söylüyor isteyen almıyor..bazı ilgisiz ailelerin çocuklarının seviyesi çok düşük..yaprak testler yardımcı kitaplar,tatil kitapları hep aldırılıyor ailelere..
bu işmi şimdi..benim oğlum 4 yaşında,6 yaşında çocuk sayısı çok anaokulda gönderemedim..özel okullar anaokulu olarak yıllık 5 bin den başlıyor,ilk öğretim 10 binden başlıyor,vekiller vs.için sorun yok,yılda 28 bin tl lik okullarda okuyor çocukları 18 yaşında ciplerde dolaşmaya başlıyorlar..Canım benımde ogretmen arkadasım var ınan ılk 3 ayları aglamakla gecıyor annelerını ozluyorlar dıyor.
Altlarına kacırıyorlar, kantıne gıdıp bırsey alamıyorlar dıyor.
Bazıları tek basına lavabolarını dahı yapamıyormus.
Kucucuk cocukları almalarında kı amacı ben hala cozebılmıs degılım valla dedıgın herseye katılıyorum canım.
Arkadasım bır kac ogrencının altını dahı temızlemıs kıyamam ya
yoo yapmış olmak için..ha fakir fukara bakıp anlamaz zaten bak kitap bedava der,,yazık bu halka çok yazıkAynen öyleydi .. ah canım ahh ..
O kıtaplar sonucta basılıyor dımı barı adam gıbı guzel konular koyun bır ıs yapıyorsunuz tam yapında bır ıse yarasınlar yazık gunah.
Ama oyle olursa kaynak kıtap basan yandas yayıncılarına nasıl rant saglayacaklar.
Es dostta kazanmalı ...
yoo yapmış olmak için..ha fakir fukara bakıp anlamaz zaten bak kitap bedava der,,yazık bu halka çok yazık
Aslında mustahak canım ...[/QUOTE
QUOTE]yok canım cahillikten o insanların cehaletini kullanıyorlar..[/Aslında mustahak canım ...
okuldaki dn derslerinden dimizi öğrenmeiğimiz kesin:)Zaten din eğitimi saçma
Bırak çocuk kendi karar versin aklı erdiğinde
Niye empoze ediyoruz ki?
Belki büyüdüğünde hristiyanlığı mantıklı bulacak belki budizmi...
okuldaki dn derslerinden dimizi öğrenmeiğimiz kesin:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?