Çoğu devlet okulu imkan olarak çok iyi değiller ama ilk okulda öğretmen faktörünü çok daha önemli olduğunu düşünmekteyim. ilk okul için yabancı dil dışında özel okullar ile devlet okulları arasında büyük farklar yok. İyi bir öğretmen e denk gelirse eğer ve sınıflarınıdaki mevcutlar 20 civarında ise devlet okulu tercih edilebilir. TED vb üst seviye okulları hariç tutuyorum...Arkadaşlar çocuklarınız ilkokula gideceği zaman nasıl karar verdiniz okuluna yada beğenmediniz diyelim ne yaptiniz? Bizim adrese düşen birtane ilkokul var komşumun kızının durumu için gitmistim üç yıl once ve okulu hiç beğenmedim.simdi benim çocuğumun ilkokula gitme vakti geldi kaygilaniyorum o okula giderse diye.bitane beğendiğim okul var fakat adresi birazcık başka mahallede.birde neye göre beğeniyorumki iyi okul olup olmadigindan eminde değilim.hic giden tanıdığım yok ama hani okulun ismini yazarsınya puanı biraz yüksek,bizim yakindaki okulun puanı çok düşük birde okul mevcudu çok fazla.diger okulun mevcudu daha sakin.mesela 825 kişi.digeri 1200 kişi gibi..inşallah öğretmeni ve okulu iyi olur bana yol gosterirmisiniz?
Özel okula verebilecek imkanımız yok olsaydı isterdim.Çoğu devlet okulu imkan olarak çok iyi değiller ama ilk okulda öğretmen faktörünü çok daha önemli olduğunu düşünmekteyim. ilk okul için yabancı dil dışında özel okullar ile devlet okulları arasında büyük farklar yok. İyi bir öğretmen e denk gelirse eğer ve sınıflarınıdaki mevcutlar 20 civarında ise devlet okulu tercih edilebilir. TED vb üst seviye okulları hariç tutuyorum...
İlkokulda öğretmen önemli bir faktör . 40 kişi İstanbulda mevcutlar ortalama . Benim büyük oğlum ilkokuldan mezun olacak az kaldıArkadaşlar çocuklarınız ilkokula gideceği zaman nasıl karar verdiniz okuluna yada beğenmediniz diyelim ne yaptiniz? Bizim adrese düşen birtane ilkokul var komşumun kızının durumu için gitmistim üç yıl once ve okulu hiç beğenmedim.simdi benim çocuğumun ilkokula gitme vakti geldi kaygilaniyorum o okula giderse diye.bitane beğendiğim okul var fakat adresi birazcık başka mahallede.birde neye göre beğeniyorumki iyi okul olup olmadigindan eminde değilim.hic giden tanıdığım yok ama hani okulun ismini yazarsınya puanı biraz yüksek,bizim yakindaki okulun puanı çok düşük birde okul mevcudu çok fazla.diger okulun mevcudu daha sakin.mesela 825 kişi.digeri 1200 kişi gibi..inşallah öğretmeni ve okulu iyi olur bana yol gosterirmisiniz?
Bizim öğretmenimiz emekliligi gelmiş erkek öğretmen. Ama çok ilgili ve bence en önemlisi kibar biri. İnsanın kişiliğiyle alakalı bence nasıl öğretmenlik yaptığıOkula değil, öğretmene bakın kimi aileler tecrübeli diye yaşı buyuk öğretmenleri istiyor bu hata yaşla birlikte yıpranma da artiyorm Muhtemelen puanı düşük okulun öğretmenleri daha genç daha idealisttir. Bir de zaten okulla eşgüdümlü ilerlerseniz öğretmenin verdiklerini evde tekrar ederseniz her ilkokul aşağı yukarı aynıdır.
Ben hala genç öğretmenden yanayım emekliliği gelmiş öğretmen kötüdür demiyorum. Ama genç olan enerjiktir sabırlıdır. Yeni olan hevesli olur harıl harıl uğraşır birşeyler hazırlar, çocukla çocuk olur. Hem emekliliği gelmişse birden emekliye ayrılsa yeni öğretmen vs.. sürece alışması gerekir çocuğunBizim öğretmenimiz emekliligi gelmiş erkek öğretmen. Ama çok ilgili ve bence en önemlisi kibar biri. İnsanın kişiliğiyle alakalı bence nasıl öğretmenlik yaptığı
Emekliliği gelen bir erkek öğretmen tanıdığım vardı. Çok şükür emekli oldu. Derse hep geç girer çocukları sürekli azarlardı .
Sizin sözlerinizi ilkokulda görev yapan branş öğretmeni arkadaşımda söyledi.cik teşekkür ederim.ogretmen gerçekten çok önemli inşallah biraz yenilikçi ve çocuk ruhundan anlayan bir öğretmeni olur cocugumunİngilizce öğretmeniyim, bir sene ilkokulda çalıştım. Aynı okulda bazı öğretmenlerin sınıfına girince bambaşka bir okuldayım gibi hissederdim. Çocukların derse ilgisi, ders dinleme ve katılma alışkanlıkları, dersteki davranışları vs sınıf sınıf ne kadar fark ederdi. Yani sınıf öğretmeninin havası sinmiş olurdu sınıfa. Merkezden uzak bir ilkokuldu ama özellikle bir öğretmen için çocuklar başka mahallelerden gelirdi özel araçla. Öğretmen cok önemli ilkokulda.
Ama şuan mesela bizim bulunduğumuz ilde ne olursa olsun öğretmen seçimi yaptırılmıyor. Herkes kuraya giriyor. Ben şuan ortaokulda çalışıyorum, öğretmen arkadaşlarım bizim okulun ilkokul bölümüne çocuklarını getirdi onları bile müdür kuraya soktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?