- 29 Mayıs 2021
- 13.564
- 87.938
- 548
- 36
Benim de çocuğum var anlamadımÇocuğu olan ne demek istediğimi anlar. Benim çocuğum da devlet okulunda
Kendi öğrenen çocuğa ne yapacağız,öğrenme diye mesela ceza mı verelim?
Ulaşım vs gibi sebeplerden degistiremedim. Ayrıca ogretmenini de çok seviyor. Okul oncesi okuyorum 2.universite olarak o sebeple bakıyorum. Yoksa çok hakimim diyemem tabiki.Helikopter ebeveyn diyoruz sizin gibi velilere.Okuma yazma çok zor bir beceri değil,normal zeka seviyesine sahip ve doğru eğitim alan herkes kolaylıkla öğrenir .Madem anaokulunun müfredatina bile hakimsiniz ,o halde anaokulunu degistirseydiniz keşke
Teşekkür ederim çok güzel öneriler sunmussunuz. Parmak hesabı toplama yapıyor ama sizin dediğiniz şekilde bana da daha mantıklı geldi. Deneyecegim.Kızım okumayı bilerek gitti. Yazmayı öğrendi ilk sene ve bol bol okuduk hiç sikilmadik. Benim için de çok rahat oldu.
Matematik calysturin. Çift saymayı öğretin.2-4-6-8 vb. Birerli saymayı, beserli saymayı geri saymayı öğretin.
İki cevizim var birini yedim. Kaç cevizim kaldı?
Dalda 5 kuş var. 3 tane daha kondu. Kaç kuş oldu?
Parmak hesabı ile öğretin.
Ekmek 10 lira iki tane aldım kaç lira vermem gerekir vb.
Biz her gece bilmece gibi oynardık bunları . Çift sayı treni, tek sayı treni.
Kızımın çarpım tablosu öğrenmesi vb de kolay oldu.
İstiklal marsinin 10 kirasını ezberletebilirsiniz. bunlar hep zihni açıyor ayrıca özgüven kazandırıyor.
Teşekkür ederim evet kast ettiğim de buydu maalesef bizim okulda doğru düzgün ses falan verilmiyor. A harfiyle başladık hala a dayizBen anneyim eğitimci değilim oğlum hazırlıkta bu sene harfleri öğrenmiş ,belirli kelimeleri okuyor yazıyor ama okuma tarafı okulda tamamlansin diye düşünüyorum.
Aşina olunca zorlanmayacağını düşünüyorum.
Halihazırda 6 yaş dikkat güçlendirme seti bitirdik birlikte 4 kitaplık. Şu an Adeda'nın 6 yas matematik setinde 3.kitaptayız.
Yönergeleri ben okuyorum o da eşleşme ,basit matematik işlemleri, sayı yazma vb şeyleri yapıyor. Okulda öğretmeni de yazdırıyor evde de tekrar etmis gibi oluyoruz zorlandiği harfler,sayılar vardı yazarken,onları toparladık /toparlıyoruz diyebilirim.
Ben okuma yazma tarafına çok girmeyi düşünmüyorum, harfleri,rakamları biliyor,öğreniyor halihazırda,gerisi okul zamanında tamamlanır(seneye)
Dün aynı yas grubu çocukları olan arkadaşlarımla konuştuk hatta özel okul ismi verdi biri,orada öğretiyorlarmış okuma yazma,bende başladım dedi arkadaş. Geride kalır kaygısı ile tabi ki. Tercih meselesi saygi duyarım ama bence evde tamamen öğretilmemeli. Çocuk okulda ne yapacak öğrenince?
Bizim öğretmenimiz de yavaş ilerliyor.Teşekkür ederim evet kast ettiğim de buydu maalesef bizim okulda doğru düzgün ses falan verilmiyor. A harfiyle başladık hala a dayizçocukla oturup uzun süre okuma çalışması falan yapmıyorum bu arada yanlış anlasilmasin. Zaten okul tüm gün. Akşam birkaç kelime soruyorum okuyor bu kadar. Zaten daha fazlası için vaktim de yok küçük bir bebeğim var 2sine birden vakit ayırmaya çalışıyorum. Sizinki kulağa daha mantıklı geliyor bakalım biz ne yaşayacağız seneye. Bundan sonrası için yazma falan öğretmek gibi bir düşüncem yok zaten ama bir şekilde şu an okuyor umarım seneye bunun dezavantajı yerine avantajını yaşarız.
Sizin ogretmeniniz makul bir açıklama yapmış. Bizde de bir yavaşlık olsa aynısını düşünürdüm ancak hergun yapilanlarla ilgili fotoğraf geliyor sürekli boyama. Tabi kesme yapıştırma vs de arada oluyor ama ses olayı bildiğiniz yok dediğim gibi bir dönem boyunca tek harf. Üstelik tam gün bir okuldan bahsediyorum. Ama okuma meselesinden uzaklaşıp okul oncesi etkinliklerle devam etmek daha mantıklı sanırım bundan sonraki süreçte. Sizin bahsettiginiz tarz kitapları geçen sene ben de yaptırıyordum tekrar onlara devam etsek sanırım daha sağlıklı olacak.Bizim öğretmenimiz de yavaş ilerliyor.
Kadın açık açık söyledi ben kimseyi geride bırakmadan hepsi öğrenince sonraki harf/rakam neyse ona geçeceğim. Zamanımız var bana demeyin diğerleri şu harfe geçmiş bu rakamı öğrenmiş diye. Ben kendi çocuklarımın seviyesine göre ilerleyeceğim diye. Hak verdim. Ha tüm gün harıl harıl çalışmıyorlar zaten yarım gün okulu. Bazen boyama,kes yapıstır etkinliklerle geliyor bazen çizgi birleştirme harf ,rakam vs.
Öğretmenine bıraktım ben üzerine düşmüyorum.
Boyama yapmayı sevmiyor,etkinlik seviyor bende bu sebeple bu kitaplarla başladım. Kitaplar ilerledikçe zorlaşıyor ama düzenli yapınca dikkatinin arttığını,daha kısa sürede tamamladığını görüyorum. Kendi istediği için yapıyoruz bu arada,yeri geliyor haftanın her günü istiyor yapıyoruz,yeri geliyor haftada 1 gün. Zorlamadan,sıkmadan,gönüllülük esas benim için açıkçası. Kaygılanmıyorum da illaki öğrenecek okuma da yazmada,varsın ilk öğrenen benim oğlum olmasın. Benim önceliğim dikkat,odaklanma süresini arttırmak halihazırda. Okul zamanı gelince de ödeve hazırlık gibi görüyorum bu kitapları da açıkçası. Bir sorumluluk bilinci gibi eğitim tarafı bir yana.
Valla bende pişman oldum,tamam ögrendi şua ,ama zorlandım,bir yandan bende ögretmenim çalışıyorum,birde 3 yaş kızim var,Bu süreçte üzerinden kamyon geçmiş gibi oldum.Kesinlikle diğer kızima şimdiden başladım ögretmeye.Zaten ablasından görüp merak ediyor gösteriyorum öğretiyorum.Bence daha iyi bile olur,1.sinif veli için de öğrenci için de çok zor siz o zorluğu çekmeyeceksiniz...bende bu mantıkla oğluma öğretmedim ama pişman oldum ilerde küçük oğlum okuma bilerek okula başlamasını istiyorum
Ben de okuma yazma bilerek 1.sınıfa başlamıştım. Çok hoşuma gidiyordu herkesten önce okuyabilmekMerhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. Seneye 1.sinif olacak çocuğum şu an okuma yapabiliyor. Öyle kendi kendine öğrendi diyemem. Hevesliydi sorularını yanıtladık baktım güzel gidiyor öğrendiklerini unutmasın diye sonrasında ben teşvik etmeye devam ettim. Velhasılı bazı harfleri unutmak dışında çoğu kelimeyi okuyabiliyor. Ben teşvik edip geliştirmesine yardım etmek istiyorum ama yanlış mı yapıyorum emin değilim. Özellikle sınıf öğretmenlerinden fikir rica ediyorum bu konudan dolayı 1.sinifta problem yaşar mıyız yoksa daha mı iyi olur? Çevremde birkaç kişiden bilenlerin sıkıntı yaşamadığına dair örnekler dinledim biraz da o yüzden teşvik ettim ama yine de emin olamıyorum.
Okul öncesi mi , çocuk gelişimi mi?Teşekkür ederim çok güzel öneriler sunmussunuz. Parmak hesabı toplama yapıyor ama sizin dediğiniz şekilde bana da daha mantıklı geldi. Deneyecegim.
Okul oncesiOkul öncesi mi , çocuk gelişimi mi?
Evet ben de birkaç farklı arkadaştan bunu dinledim. O yüzden zaten çocuğu gecistirmedim soru sorduğunda yanitladim.P:yjhhhjybhglgvktl
Valla bende pişman oldum,tamam ögrendi şua ,ama zorlandım,bir yandan bende ögretmenim çalışıyorum,birde 3 yaş kızim var,Bu süreçte üzerinden kamyon geçmiş gibi oldum.Kesinlikle diğer kızima şimdiden başladım ögretmeye.Zaten ablasından görüp merak ediyor gösteriyorum öğretiyorum.
Özel bı çaba harcamıyorum ama biraz bilerek gitse daha rahat olur
Öğretmen değilim ama kendimden örnek vereyim ilkokula başladığımda okuma yazmayı, basit matematik işlemlerini yapabiliyordum, bunları nasıl öğrendim onu bile hatırlamıyorumMerhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. Seneye 1.sinif olacak çocuğum şu an okuma yapabiliyor. Öyle kendi kendine öğrendi diyemem. Hevesliydi sorularını yanıtladık baktım güzel gidiyor öğrendiklerini unutmasın diye sonrasında ben teşvik etmeye devam ettim. Velhasılı bazı harfleri unutmak dışında çoğu kelimeyi okuyabiliyor. Ben teşvik edip geliştirmesine yardım etmek istiyorum ama yanlış mı yapıyorum emin değilim. Özellikle sınıf öğretmenlerinden fikir rica ediyorum bu konudan dolayı 1.sinifta problem yaşar mıyız yoksa daha mı iyi olur? Çevremde birkaç kişiden bilenlerin sıkıntı yaşamadığına dair örnekler dinledim biraz da o yüzden teşvik ettim ama yine de emin olamıyorum.
Benim çocuklar anaokuluna gidiyor harfleri gösteriyorlar ama şuan yazdırmayın diyor öğretmenlerMerhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. Seneye 1.sinif olacak çocuğum şu an okuma yapabiliyor. Öyle kendi kendine öğrendi diyemem. Hevesliydi sorularını yanıtladık baktım güzel gidiyor öğrendiklerini unutmasın diye sonrasında ben teşvik etmeye devam ettim. Velhasılı bazı harfleri unutmak dışında çoğu kelimeyi okuyabiliyor. Ben teşvik edip geliştirmesine yardım etmek istiyorum ama yanlış mı yapıyorum emin değilim. Özellikle sınıf öğretmenlerinden fikir rica ediyorum bu konudan dolayı 1.sinifta problem yaşar mıyız yoksa daha mı iyi olur? Çevremde birkaç kişiden bilenlerin sıkıntı yaşamadığına dair örnekler dinledim biraz da o yüzden teşvik ettim ama yine de emin olamıyorum.
O kısmı biliyorum yanlış birsey ogretecegime hiç ogretmemeyi tercih ederim zaten. Yanlışları düzeltmek çok daha zor.Sınıf öğretmeni dışında çocuğa okuma ogretilmesinin olumsuz yönleri olabilir.cunku bazı harflerin hecelerin öğretmen tarafından doğru şekilde telafuz edilerek öğretilmesi lazım.eski sistemde m harfini biz me diye okurken şuan mimm diye öğretiliyor.ogrenmisse yapacak bişey yok ama onu zorlamayın yoksa çok sıkılır okulda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?