Ilkokul 1.sinifa okuma yazma bilerek baslamak

Nilufer__

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
347
140
103
Merhaba arkadaşlar, kafama takılan bir konu var. Seneye 1.sinif olacak çocuğum şu an okuma yapabiliyor. Öyle kendi kendine öğrendi diyemem. Hevesliydi sorularını yanıtladık baktım güzel gidiyor öğrendiklerini unutmasın diye sonrasında ben teşvik etmeye devam ettim. Velhasılı bazı harfleri unutmak dışında çoğu kelimeyi okuyabiliyor. Ben teşvik edip geliştirmesine yardım etmek istiyorum ama yanlış mı yapıyorum emin değilim. Özellikle sınıf öğretmenlerinden fikir rica ediyorum bu konudan dolayı 1.sinifta problem yaşar mıyız yoksa daha mı iyi olur? Çevremde birkaç kişiden bilenlerin sıkıntı yaşamadığına dair örnekler dinledim biraz da o yüzden teşvik ettim ama yine de emin olamıyorum.

Benim zamanımdan bu yana çoook sular akmıştır tabii ama sınıftakiler alfabe öğrenirken bana hikaye kitapları verirdi öğretmen, onları okurdum. Bi zorluk yaşadığımı hatırlamıyorum. Şimdiki sistemde de zorluk yaşamaz umarım

Benim kızımda şu an 1.sinif okula basladiginda az çok biliyordu ve okuma yazma harf öğrenme surecinde hiç zorlanmadim ve sınıfın üst seviyesinde.Bir anne olarak o kadar rahat ettimki çünkü velilerin serzenistlerini duyuyordum benim size tavsiyem biraz matematik de çalıştırın bide kitaplardan okuduğunu anlama dersleri yapın

Benim kardeşim 5 yaşında okumayı biliyordu. Anaokulu ve birinci sınıfta çok sıkıldı. Sürekli 2. Sınıfların dersine gönderiyordu öğretmen. Tabi suan üniversite mezunu yeni nesil nasıldır bir şey diyemem.

Okumaya hevesi var işte ne güzel. Ben de anneannemin de desteğiyle okul öncesi öğrendim, okula başarılı başlayıp öğrenim hayatımda daha başarılı olmamı sağladı. Kötü bir etkisi hiç olmadı zaten, kitap okumayı çalışmayı hep sevdim. Ne güzel siz de bol bol kitap alıp heveslendirin çocuğunuzu

Kızım 1. sınıfa başladığında çocukların bir çoğu belli bir ölçüde okuma yazma biliyordu. Benim kızım da heceleri birleştirebiliyordu. Harflerin yazılışını da uygun bir şekilde öğretmiştim. Bilmeyenlerin sayısı az olunca onlar epey zorlanmıştı.

Okumayı söktüyse sorun olmaz rahat edersiniz ela lale derdiniz olmaz.
Ama yarım yamalak öğrenirse bazı harfleri birleştirmeyi okulda öğrenirken sorun yaşar çünkü yöntem farklı olacak öğretmenin, o zaman kafası karışabilir.

Çok ilerlemeyin.Bu sefer sınıfta sıkılacak.Verilen ödevleri yapmak istemeyecek ben biliyorum diye.Öğretme yerine faydalı kaltiteli oyunla zaman geçirin.Öğretmeninde çok anlayışlı olması gerekecek.
Öğrt değilim ama deneyimliyim.

Normalde okula başlamadan önce okuma yazma ve dört işlem bilen çocuklar sıkıntı yaşardı ve diğer arkadaşları bunları öğrenirken sıkıldığı için sorun olarak değerlendirilirdi. Ama şimdi çocuklar okul öncesi eğitiminde zaten birçok şey öğreniyor ve hiçbir şey bilmeden okula giden çocuklar zorlanıyor. Bence akışa bırakın, istiyorsa öğrensin ama bunu programlı ve olması gereken düzeyden fazla yaptırmayın.

Ay hayır aksine çok rahat edeceksiniz. Millet el ela diye uğraşırken kafayı yiyecek.

Benim büyük oğlum da okuma biliyordu. Ben öğretmemiştim. Yazmayı da kendine öğrenmişti. Yazma kısmında zorlandık harfleri yanlış yapıyordu alttan yukarı şeklinde. Sadece yazma için bile çok yıpratıcı bir süreçti. Hep iyi ki okumayı öğremiş dedim o zamanlar. Küçüğü özellikle öğretip göndereceğim.

Bence daha iyi bile olur,1.sinif veli için de öğrenci için de çok zor siz o zorluğu çekmeyeceksiniz...bende bu mantıkla oğluma öğretmedim ama pişman oldum ilerde küçük oğlum okuma bilerek okula başlamasını istiyorum

Kendi öğrenseydi yapacak bir şey yoktu ama siz bu konuda özel çaba harcıyorsunuz , doğru bulmuyorum.

C Calcifer sen deneyimlisin bu konuda.
Merhaba
Aynı durumda oğlum okula başladı ve yanlış öğretmen eşleşmesi ile çocuğum zorbalığa uğradı bütün okulda. Sonuç olarak 10. Günde okulunu değiştirmek zorunda kaldık.
Çocuğun okuma bilmesi bence sıkıntı çğnkü her öğretmen buna uygun yaşamıyor. Bizim ilk öğretmen okuma biliyor, diğer öğrenciler üzülüyormuş diye sorun çıkardı.
Doğru öğretmen eşleşmesi çok önemli.

Bir de siz öğretmeyün bir şey. Zaten okulda öğreniyorlar

Ben bu konuda hep olumsuz hikayeler dinlediğim için hiç girmiyorum o topa. İstesem ogretirim çünkü Kur'an bile öğretiyorum yavaş yavaş biraz satranç öğrettim ingilizce biraz kelime bilgisine sahip. Ama bu konuda yani sınıfta sıkılma konusunda çok fazla hikaye dinledim ve bunun çocuğun başarısını etkilediğine dair de çok hikaye dinledim. Bu yüzden girmiyorum.
Yorumları ben de merak ediyorum eğer sınıf öğretmenleri olumlu cevap verirse dönem ortasindayiz eylüle kadar çalışabiliriz

Okumayı sökmek zor değil bildiğim kadarıyla yazma kısmı daha sıkıntılı sanırım.
Yani umarım öyledir pkjff

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…