• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlköğretim Yorum ve Soruları ilkokul 1. sinifa kayit icin inanilmaz para istiyorlar

merhaba,

beysukennte yeni açılan bir okula gidiyor çocuklarım. ikisi de e-kayıtta görünüyor. ama okul yine de bizden 5000 tl para istedi. güya çok iyi okulmuş muş muş muş...
ödeyemeyeceğimi söyledim bu defa da "ama öğretmene bilgisayar, sınıfa barkovizyon vs. için en azından 500 tl yatırmanız şart" dedi müdür yardımcısı. tamam dedim, sonuçta çocuklarımın eğitimi için alınacak bu malzemeler. sonuçta parayı yatırdım.
ancak okulun açıldığı hafta bizden barkovizyon, bilgisayar ve diğer ihtiyaçlar için tekrar para istediler. şimdi ben, benim gözümün içine baka baka yalan söyleyip benden kayıt sırasında 500 tl alan müdür yardımcısına nasıl güvenebilirim?bir daha artık ne dese inanmayacağım.
bugün de okul aile birliği toplantısı varmış, okulun yanına yaptırılan spor salonu için kişi başı 1000-1500 tl toplayıp hesabımıza yatıracaksınız demişler.
bu paralar nereye gidiyor belli değil. şikayet ettik ama müdür yardımcısının kocası üst düzey savcıymış. yani sonuç almak için çookkk çabalamak lazım.

fikri olan, yardımcı olabilecek ya da bu konuda deneyim sahibi veliler varsa yardımlarınızı bekliyoruz. burayı zengin semti gibi gördükleri için devamlı para istemelerinden hepimiz bıltık artık. 2 çocuk okutuyorum, ama bana bir çocuğun özel okul parasına mal oluyor.

okulun kayıt alanı dışındaysa bu parayı isterler ve malesef hiçbir şekilde hak arayamazsın,zira cevap bellidir ,git evinin oradaki okula kaydol:(

Bu mesajlari okuyunca cok sevindim cunku baslangicta cok yadirgandi yazdiklarim. Boylece bu paralarin gercekten istenildigi sizlerinde yazilariyla tescillenmis oldu.

istene paryı duyunca gözlerime inanamadım...biz bu yıl öğrenci başına velilerden 2 tl istesek mi acaba diye düşünüyoruz...ki bu parayı bile büyük bir çoğunluk vermeyecek...bu kadar fark neden acaba...şunu belirteyim arkadaşlar okulların hiç bir geliri yok....devlette sınırlı yardım ediyor ...o da zaten para olarak değil boya alan....her zaman olmuyor....illaki velilerin katkısı olması gerekiyor okullara...bir şeyler yapılabilmesi için....devlet sadece okul açıp bırakıyor gerisi cefakar fedakar öğretmenlere kalmış....tabi bu kadar para da çoooook fazla...

Evet maalesef devlet kisitli odeme yapiyor okullara, bizde tabiiki elimizi tasin altina koymaliyiz ama sizinde dediginiz gibi istenilen rakam cok ucuk. Ogretmenlerimizin isi gercekten cok zor.

merhaba,

beysukennte yeni açılan bir okula gidiyor çocuklarım. ikisi de e-kayıtta görünüyor. ama okul yine de bizden 5000 tl para istedi. güya çok iyi okulmuş muş muş muş...
ödeyemeyeceğimi söyledim bu defa da "ama öğretmene bilgisayar, sınıfa barkovizyon vs. için en azından 500 tl yatırmanız şart" dedi müdür yardımcısı. tamam dedim, sonuçta çocuklarımın eğitimi için alınacak bu malzemeler. sonuçta parayı yatırdım.
ancak okulun açıldığı hafta bizden barkovizyon, bilgisayar ve diğer ihtiyaçlar için tekrar para istediler. şimdi ben, benim gözümün içine baka baka yalan söyleyip benden kayıt sırasında 500 tl alan müdür yardımcısına nasıl güvenebilirim?bir daha artık ne dese inanmayacağım.
bugün de okul aile birliği toplantısı varmış, okulun yanına yaptırılan spor salonu için kişi başı 1000-1500 tl toplayıp hesabımıza yatıracaksınız demişler.
bu paralar nereye gidiyor belli değil. şikayet ettik ama müdür yardımcısının kocası üst düzey savcıymış. yani sonuç almak için çookkk çabalamak lazım.

fikri olan, yardımcı olabilecek ya da bu konuda deneyim sahibi veliler varsa yardımlarınızı bekliyoruz. burayı zengin semti gibi gördükleri için devamlı para istemelerinden hepimiz bıltık artık. 2 çocuk okutuyorum, ama bana bir çocuğun özel okul parasına mal oluyor.

Siz e-kayitta gorunuyorsaniz 5000 tl'yi istemeleri anormal ama 500 tl. genelde aliyorlar. ben nakille kayit yaptirdigim icin benden 5000 tl. istenmisti ama okula kayitli olan ogrenciler icin 500, 400, 200 tl. veren veliler var ve onlardan en fazla 1000 tl. istenmis. tabii okulun spor salonu yoksa bunu yapacaklarsa extra para isteyebilirler ama sizin ben zaten 500 tl. bagis yaptim, fazlasini yapamam deme hakkinizda var. zorlayamazlar cunku cocugunuzun kaydi o okulda gorunuyor. odemek istemiyorsaniz bence odemeyin ama spor salonumuzda olsun diyorsaniz ve durumunuz da musaitse odeyin. hatta diger velilerle konusun onlar ne oduyorlarsa sizde onu odeyin.

Siz e-kayitta gorunuyorsaniz 5000 tl'yi istemeleri anormal ama 500 tl. genelde aliyorlar. ben nakille kayit yaptirdigim icin benden 5000 tl. istenmisti ama okula kayitli olan ogrenciler icin 500, 400, 200 tl. veren veliler var ve onlardan en fazla 1000 tl. istenmis. tabii okulun spor salonu yoksa bunu yapacaklarsa extra para isteyebilirler ama sizin ben zaten 500 tl. bagis yaptim, fazlasini yapamam deme hakkinizda var. zorlayamazlar cunku cocugunuzun kaydi o okulda gorunuyor. odemek istemiyorsaniz bence odemeyin ama spor salonumuzda olsun diyorsaniz ve durumunuz da musaitse odeyin. hatta diger velilerle konusun onlar ne oduyorlarsa sizde onu odeyin.

Anlayamadigim bir seyde cok iyi okulmus demissiniz ama spor salonu bile yok gibi, nasil ve neye gore cok iyi okul anlayamadim. basari oranimi yuksek diger okullara gore ama spor salonu cok cok onemli ve su an yaptirmak icin para toplaniyor, bunlar o paralari gercekten okulami harciyorlar, kafamda soru isaretleri belirdi...

astronomik istenen paralara bişi demiyorum ama
ben bi öğretmen olarak çocuklara sınav için çektiğim fotokopi paralarını bile cebimden ödedim çok
çocuğunun ihtiyaçlarını ödemekten neden bu kadar kaçınıyo veliler anlamıyorum

astronomik istenen paralara bişi demiyorum ama
ben bi öğretmen olarak çocuklara sınav için çektiğim fotokopi paralarını bile cebimden ödedim çok
çocuğunun ihtiyaçlarını ödemekten neden bu kadar kaçınıyo veliler anlamıyorum

onun için veli toplantısında ayrıca para topluyoruz, sınıfta bir takım araç ve gereçlere ihtiyaç olduğunun cok şükür farkındayız ve gerekeni severek ve isteyerek yapıyoruz, kaçmıyoruz, sonuçta bizim çocuğumuza yansıması olumsuz olur değilmi? Siz böyle sorunlarla boğuşuyorsanız iyi organize olamamışsınız demektir. sonuçta bu gibi olaylar beraber hareket edilerek çözülebilecek sorunlardır. öğretmenimizin cebinden ödeme yapması söz konusu bile olamaz zira kendisi bir öğretmen maaşı ile zaten bu harcamaları yapamaz, yapsada biz izin vermeyiz. ayrıca konumuz o değil zaten, böyle bir sıkıntı yaşıyorsanız başka konu başlığı altında konuyu açarsınız.

Back
X