İlköğretim Yorum ve Soruları ilkokul 1. sinifa kayit icin inanilmaz para istiyorlar

çıkın bir milli eğitim müdürlüğüne bakın bakalım nasıl düşürüyolar o 5000tlyi 100lere

Bak bu iyi fikir, aslinda ilce egitim mudurune durumu mail'le ozetledim ama maalesef cevap gelmedi. yolunu biliyorsan paylasirmisin, nasil cikiliyor bu mudure??
maillerle kesinlikle geri donusum olmuyor ne yapmaliyim, nasil yapmaliyim??

Valla hala yazdiramadik cocugu okula, bende oyle dusunuyorum ama niye devletimin okuluna gonderemeyeyim cocugumu dimi yaniklava:

bu miktar çok fazlalmaz:500-600 lira olsa neyse de 6000 lira diyorsunuz:1shok:
çok şaşırdım gerçektenakannehir

Vallahide Billahide durum bu, siz rakami soylediklerinde beni gorecektiniz, kalakaldim oylece, saka yapiyor sandim ama gayet ciddiler. ayni semtte baska okula gittik, mudur hic lafi uzatmadan gidin 5000tl bagis yapin makbuzu getirin hemen kaydiniz yapilsin dedi, athirsizi gibi bir adamdi zatenlmaz:

Dediklerinize tamamen katiliyorum da ne yapmaliyiz, bir akil verin. cocuk hala kayit olamadi bu yuzdenmafoldumben

bu kadar ücreti hangi semt ve okul istemiş merak ettim. ikametin dışında bir okul olursa evet bağış adı altında para istiyorlar ama 500 ve 1000 arası fiyatlar olur.

Bizim evin bolgeside sizin dediginiz miktarlarda aliyor bu bolge disindan gelenlerden(oglum oraya kayitli) ama maalesef iyi bir okul olmasindan mi dolayi artik sebebini bilemiyorum, bunlar dedigim rakamlari istiyorlar.

Hay yasa be irmak, sadece banami soylendi bu diye kafayi yemek uzereydim burda yazilanlardan dolayi, sen ilac gibi geldin.
Ben zaten durumu anormal otesi buldugum icin paylastim burda ama maalesef bazi arkadaslar beni fircaladilar sanki suclu benmisim gibi. ama sagolsun bazi arkadslar duygularini iyi niyetle paylasmislar, bende memnun oldum hatta ogretmen secimi icinde bir para odendigini yine burdan ogrendim bir arkadasimin sayesinde. bakalim daha neler duyacagizohaoldumsmile

evet cnm öyle bi hakları yok ama resmen insanlara psikolojik baskı uyguluyolar ....
yarın kayıt günümüz kesinlikle para vermeyi düşünmüyorum ama bakalım neyle karşılaşıcaz....

Psikolojik baski konusundada sana katiliyorum.
kayit yaptirdinizmi, neler oldu paylasirsan sevinirim...

evet cnm dün kaydımızı yaptırdık 400 tl karşılığında ...
veliler o kadar panik halindeki ne yapıcaz nasıl olacak diye
kimse hiçbirşeye itiraz etmiyo ne isteniyorsa tamam deniyo
kimse itiraz etmeyince sende tamam demek zorunda kalıyosun ...
ben hayır bağış yapmıyorum diyince acaba çocuğum okulda rahat bir
eğitim alabilecek mi en basiti öğretmen konusu acaba hiç istenmeyen
bir öğretmene verilebirmi endişesi bağış yapanların her zaman için bir adım
önde olduğunu düşünüyorum.
dün benden önce gelen bir veli kayıt için hiç düşünmeden 1500 tl ve bilgisayar
bağışında bulundu :))) hiç bağış yapmayan bir veliyle bunun arasında fark olurmu
bana göre kesinlikle olur bağış yapmak zorunda bırakılıyoruz bu bi gerçek :gitme:

cnm gerçek olan bu bütün okullar olmasada bir çok okul bunu yapıyo
adres tutmuyosa güzel bir bağış isteniyo tutuyorsada öğretmen seçimi
için isteniyo öğretmen seçmiyosanda okulumuzun paraya ihtiyacı var
çocuğunuzun rahat bir eğitim almasını istiyorsanız bağış yapmanızı istiyoruz diyorlar
okul kayıtları için nüfus müdürlükleri bu kadar sıkı takip edilirken neden okullar takip edilmiyor
o zaman kayıt zamanı millieğitimin görevlendirdiği kişiler tarafından okul müdürlükleri takip
edilsin insanlar bağış yaptırılmak zorunda kalmadan rahat rahat kayıtlarını yaptırabilsin

her 2 bolumde de yazdiklarina tamamen katiliyorum. iyi yine sadece 400 tl'ye olayi bitirmissin, cok sevindim bakalim bizim sonumuz ne olacakmafoldumben

topiğin geçmişini okumadım arkadaşlar kusura bakmayın,
fakat durumu güzel dille yazılmış bir dilekçeyle,
sırasıyla,
ilçe mili eğitime,
il milli eğitime
ve bakanlığa faks çekmenizi tavsiye ederim,
okulun bütün ihtiyaçları devlet tarafından belli ödeneklerle karşılanıyor,özel sektör değil sonuçta..
Lütfen bu işlere sessiz kalmayın,
Okul isminden sizden bu parayı isteyen idarecinin ismine kadar herşeyi de eklemeyi unutmayın..

tesekkurler, iste bu tip tavsiyelere ihtiyacim var benimde, tabiiki sessiz kalmayacagim, zaten ilce milli egitim muduruyle ise basladim ama oncedende belirttigim gibi hic bir sonuc cikmadi, ama ben gereken tum yerlere basvuracagim, yalniz irmagin da belirttigi gibi bu ileride, onlarin cocuguma olumsuz davranislarina sebep olurmu ki olur, ha diyeceksinizki o zamanda onun icin sikayet edersin, tamam yine ederim sorun degil de bu arada cocugun psikolojisi nasil olacak, sonucta ilk okulu, ilk ogretmenleri, bastan sogudumu okuldan ve ogretmenlerden bu cok kotu olur.

bizde kendi bölgemizde sadece 20 tl vererek kaydımızı geçen sene yaptırmıştık..6000 TL ne ya delimi bunlar milleti ne yerine koyuyorlar yazık değilmi özel okul parası..şikayet edilmeli bence sessiz kalınacak bir konu değil ...birde öğretmen seceksen nedemek ya nasıl yani böyle insanların yetiştireceği çocuklarımıza yazık..

Bu gun okula basladik, gercekten cok guzel bir okul, tertemiz ve organizeler, bende, oglumda, babamizda mutlu ayrildik okuldan.
Ben ilce egitim mudurune sikayetimi bildirdim, cevap hala yok. ilce egitim mudur yardimcisina da yazdim maalesef yine cevap yok.
Sonunda okula gidip zar zor 2000 tl'ye kadar indirebildim ama bu kadar, daha fazlasini mumkun degil yapmiyorlar, gidin evinizin ordaki kayitli oldugu okula verin o zaman diyorlar. caresiz odedik parayi.
Ama isin pesini birakmaya niyetim yok. ilce egitim mudurlukleri sikayetimi muhatap almadilar simdi il egitim mudurluklerine yazacagim, baktim yine olmadi, bakanliga yazacagim.
ben odedim baskalari odemesin bu rakamlari hic olmazsa (gerci 6000 ile kiyaslayinca 2000'e sukrettik valla)

yaa teknolojı diye bişi var ne istiyorlarsa ses kaydı yada kameraya al internete koy bak bakalım cevap geliyomu gelmiyomu..........

istene paryı duyunca gözlerime inanamadım...biz bu yıl öğrenci başına velilerden 2 tl istesek mi acaba diye düşünüyoruz...ki bu parayı bile büyük bir çoğunluk vermeyecek...bu kadar fark neden acaba...şunu belirteyim arkadaşlar okulların hiç bir geliri yok....devlette sınırlı yardım ediyor ...o da zaten para olarak değil boya alan....her zaman olmuyor....illaki velilerin katkısı olması gerekiyor okullara...bir şeyler yapılabilmesi için....devlet sadece okul açıp bırakıyor gerisi cefakar fedakar öğretmenlere kalmış....tabi bu kadar para da çoooook fazla...

okulun kayıt alanı dışındaysa bu parayı isterler ve malesef hiçbir şekilde hak arayamazsın,zira cevap bellidir ,git evinin oradaki okula kaydol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…