İlköğretim Yorum ve Soruları ilkokul 1. sinifa kayit icin inanilmaz para istiyorlar

beross

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2010
44
0
86
İstanbul
arkadaslar, oglum 1.sinifa baslayacak ve her anne gibi bende cok heyecanliyim.
oglumun kaydi bulunan okula gondermeyecegiz, isyerimize en yakin okula kayit yaptirtmak istiyoruz.
Bakanligin okullara tanidigi kontenjandan yararlanacagiz ama okul aile birligine bagista bulunmamiz gerekiyor, bunun icin de istenen ucret 6000 tl'di sonra 5000 tl'ye indiler. baska bir okula daha sorduk, o direk 5000 tl yatirin hemen kaydedelim dedi.
ben bu rakami fazla buldum ve burda bu tecrubeleri yasamis arkadaslarim varsa paylasmalarini istedim.
Eylule kadar vaktimiz var, bu surecte deneyimlerinizi paylasirsaniz bende bilgilenmis olurum. tesekkurler.

konu yanlış yerde belirteyim de
devlet okulumu bu 5000 6000 isteyen yerler
klava:

Nee?:1shok:
Tekrar tekrar sıfırları saydım.Bu nasıl iştir?Devlet okulu nasıl böyle bir rakam ister?Yuh!!

evet devlet okulu.
eger eviniz o okulun bolgesinde degilse, isteyebiliyorlar. buna haklari var ama miktar cok fazla, iste bu konuda insiyatif kullanabilirler sanirim. bende yeniyim, yasayarak ogreniyorum. o yuzden de burda bu asamalardan gecen arkadaslar varsa bizimle paylassin istedim.
konu eminim yanlis yerdedir. cok yeni uyeyim, oraya buraya tiklaya tiklaya yonumu bulmaya calisiyorum

ne demek hakları var
para istemeye hakları yok eger gönlunden koparsa bagıs yaparsın
hemen şikayet edin hemen

vah ki ne vah .vah fakirin haline .
tabi okutamazlar çocuklarını.vicdan kalmamış hiçkimsede ya yazıklar olsun

arkadaslar, aranizda cocugunu ilkokul 1. sinifi kendi bolgesinde degilde baska bir yerde gonderen varmi?
sikayetlik bir durum yok, bakanligin okullara tanidigi, kontenjanda aciklik varsa diger bolgelerdende ogernci alinmasi icin yapilan bir uygulama. ama bunun icinde okul aile birligine bagis yapman lazim. bu bagis zaten okula harcaniyor. bakanlik sadece 1 temizlikci parasi oduyor mesela, okullara ayrilan butce cok az, bu yuzdende velilerin yardimlariyla bazi okullar gercekten digerlerinden daha iyi konumda. eger iyi bir okul istiyorsaniz bu paralari gozden cikaracaksiniz yolu yok yada evinizin yanindakine hic bagis yapmadan yollayabilirsiniz tabiiki.
fakir, fukara herkes gonul rahatligiyla okula gidebilir, hatta yine bazi okullarda, durumu cok kotu olan ogrencilere yardim da yapiliyor, bu yardimlarda senin benim verdigim bagislardan karsilaniyor. yine bazi okullarin kutuphaneleri cok zengin, bu da yine yapilan bagislardan karsilaniyor. en onemliside temizlik ve hijyen, bunun icin 8, 10 temizlikci calistiran okullar var, devlet sadece birinin ucretini oduyor, digerlerin toplanan bagislardan karsilaniyor. kimse alipda cebine atmiyor, atan okullar belli ediyor kendini zaten, yillardir bir civi cakilmamis, pislikten gecilmiyor.
konu yanlis anlasildi; her okula illaki bu bagisi yapmiyorsunuz, benim oglumun su an otomatik kaydi var bir okulda zaten, eger oraya yollarsam para odemeyecegim ama is yerimden gelecegim, cocugu alacagim, geri ise gidecegim cok zor benim icin. bunun icinde isyerime cok yakin, ayni zamanda cok iyi 2 okulla gorustum, durum yukarda anlattigim gibi. bende bu durumu yasayan varsa paylassin istiyorum. yoksa beni kimse illa bu parayi ode diye zorlamiyor, istersem evimin yanindakine yollayabilirim bedava!!
cok sasirdiginizi biliyorum, bana 6.000 tl ilk dediklerinde yuzumu gormeliydiniz, kalakaldim ama gercekten cok arastirdim, durum aynen yukarad bahsettigim gibi maalesef.

Arkadaşım elbette ki biz de her dönem okulumuza bağış yapıyoruz,okulların bazı konularda ki çaresizliğinden ve parasızlığından haberimiz var.Ama mesela ben senelik 100 lira veriyorum okula.İdari bizden bunu talep ediyor,ha vermeyen vermiyor,zorlama yok..Ama sen kaydının bulunduğu okula çocuğunu vermek istemiyorsun diye böyle bir fiyat istenir mi?Kulaklarıma inanamıyorum!Hadi 500 desin 1000 desin ,ama 6000!...Bilemiyorum tabi,bu benim görüşüm...

bi yandan okutun çocuklarınızı diyolar
diğer yandan okutmayın çocuklarınızı diye sessiz çığlıklarını haykırıyolar..
yazık, çok yazık..

bu miktar çok fazlalmaz:500-600 lira olsa neyse de 6000 lira diyorsunuz:1shok:
çok şaşırdım gerçektenakannehir

ilk defa böyle bir miktar duyuyorum biz kendi bölgemizdeki okula yazdırdık ben 20 tl verdim ama 10 verende var hiç veremeyende,özel bir okulun yıllığı kadar bağışmı istiyorlar tabiki şikayet edilcek bir durum var bağış almak hak olabilir ama insanları soyup soğana çevirmek değil kötükedihüso

bizim burda altı binle 2 dönem özele yollarsınsempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

6.000 TL çok fazla. Nasıl isterler bu parayı aklım almadı. Tamam kendi semtindeki okul değil diye belki istenebilir ama 300 olur 500 olur. 6.000 ne demek yakafamçokkarıştı

Az daha koyun üzerine özel okula verin diycem amabenneyaptımki

bu kadar ücreti hangi semt ve okul istemiş merak ettim. ikametin dışında bir okul olursa evet bağış adı altında para istiyorlar ama 500 ve 1000 arası fiyatlar olur.

evet çok üzücü ama gerçek bu ((benim arkadaşımada aynısı oldu adres tutmadığı için 6000 istediler
benim adresim tuttuğu halde 500 istediler öğretmen seçmek istersende 1500 2000 cebine koy öyle gel dedi sayın müdürümüz resmen çocukların üzerinden rant sağlıyorlar kimden ne koparabilirsem
sözde eğitime tam destek :)))

öyle bir hakları yok canım aklinialirimsmileadresindeki okula zaten kayıtlı görünüyor çocuğunuz yani sizden para isteyemezler kesinlikle vermeyinlmaz:

evet cnm öyle bi hakları yok ama resmen insanlara psikolojik baskı uyguluyolar ....
yarın kayıt günümüz kesinlikle para vermeyi düşünmüyorum ama bakalım neyle karşılaşıcaz....

Benim okulumda kayıt parası alınmıyor.Sadece öğretmen tercihlerinde para alıyorlar.O da en fazla 100 lira.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…