arkadaslar, aranizda cocugunu ilkokul 1. sinifi kendi bolgesinde degilde baska bir yerde gonderen varmi?
sikayetlik bir durum yok, bakanligin okullara tanidigi, kontenjanda aciklik varsa diger bolgelerdende ogernci alinmasi icin yapilan bir uygulama. ama bunun icinde okul aile birligine bagis yapman lazim. bu bagis zaten okula harcaniyor. bakanlik sadece 1 temizlikci parasi oduyor mesela, okullara ayrilan butce cok az, bu yuzdende velilerin yardimlariyla bazi okullar gercekten digerlerinden daha iyi konumda. eger iyi bir okul istiyorsaniz bu paralari gozden cikaracaksiniz yolu yok yada evinizin yanindakine hic bagis yapmadan yollayabilirsiniz tabiiki.
fakir, fukara herkes gonul rahatligiyla okula gidebilir, hatta yine bazi okullarda, durumu cok kotu olan ogrencilere yardim da yapiliyor, bu yardimlarda senin benim verdigim bagislardan karsilaniyor. yine bazi okullarin kutuphaneleri cok zengin, bu da yine yapilan bagislardan karsilaniyor. en onemliside temizlik ve hijyen, bunun icin 8, 10 temizlikci calistiran okullar var, devlet sadece birinin ucretini oduyor, digerlerin toplanan bagislardan karsilaniyor. kimse alipda cebine atmiyor, atan okullar belli ediyor kendini zaten, yillardir bir civi cakilmamis, pislikten gecilmiyor.
konu yanlis anlasildi; her okula illaki bu bagisi yapmiyorsunuz, benim oglumun su an otomatik kaydi var bir okulda zaten, eger oraya yollarsam para odemeyecegim ama is yerimden gelecegim, cocugu alacagim, geri ise gidecegim cok zor benim icin. bunun icinde isyerime cok yakin, ayni zamanda cok iyi 2 okulla gorustum, durum yukarda anlattigim gibi. bende bu durumu yasayan varsa paylassin istiyorum. yoksa beni kimse illa bu parayi ode diye zorlamiyor, istersem evimin yanindakine yollayabilirim bedava!!
cok sasirdiginizi biliyorum, bana 6.000 tl ilk dediklerinde yuzumu gormeliydiniz, kalakaldim ama gercekten cok arastirdim, durum aynen yukarad bahsettigim gibi maalesef.