İlköğretim Yorum ve Soruları Ilkokul 1.sinif ve matematik ..Bilgisi olan

Evrence

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2019
668
1.218
Merhaba hanmlar,
Oglum 1.sinifta ve su an 7,5 yaşında.Okuma-yazma süreci normal seyirde ilerliyor.Ancak matematikte ozellikle toplama isleminde 3 haneli yuksek sayilari zihninden toplayabiliyor.Örnegin 342+164 gibi bir islemi zihninden toplayip nerdeyse yetiskin birinin cevap verecegi sureye yakin bir surede cevap verebiliyor. 1.sinif icin oldukca iyi gibi duruyor.Bu sayisal zekasinin iyi oldugu anlamina gelir mi tam olarak.Bu konuda ne yapabilirim , yani bu konuda yetenegi var mi nasil tam olarak anlayabilirim ve eger bu güclü bir yönse onu nasil destekleyebilirim.Tek cocuk ve Ilkokul 1.sinifa gittigi icin okul donemi de yeni bizim icin.Abartiyorda olmak istemem ama bu yönü güclüyse egilmek istiyorum.Okuyan herkese simdiden tesekkurler.Yeni yilin saglik ve huzur getirmesi dileklerimle..Sevgiler

Merhaba hanmlar,
Oglum 1.sinifta ve su an 7,5 yaşında.Okuma-yazma süreci normal seyirde ilerliyor.Ancak matematikte ozellikle toplama isleminde 3 haneli yuksek sayilari zihninden toplayabiliyor.Örnegin 342+164 gibi bir islemi zihninden toplayip nerdeyse yetiskin birinin cevap verecegi sureye yakin bir surede cevap verebiliyor. 1.sinif icin oldukca iyi gibi duruyor.Bu sayisal zekasinin iyi oldugu anlamina gelir mi tam olarak.Bu konuda ne yapabilirim , yani bu konuda yetenegi var mi nasil tam olarak anlayabilirim ve eger bu güclü bir yönse onu nasil destekleyebilirim.Tek cocuk ve Ilkokul 1.sinifa gittigi icin okul donemi de yeni bizim icin.Abartiyorda olmak istemem ama bu yönü güclüyse egilmek istiyorum.Okuyan herkese simdiden tesekkurler.Yeni yilin saglik ve huzur getirmesi dileklerimle..Sevgiler
Maşallah, bence kesinlikle yeteneği var çünkü o yaşta bir çocuk tek sayıları toplarken bile bırakın zihinden toplamayı sesli bir şekilde parmaklarıyla sayarak toplar diye düşünüyorum. Bir çocuk psikoloğuna danışıp yeteneğini test ettirebilirsiniz, bu sayede sizi yönledirecektir gelişimi konusunda.

Merhaba hanmlar,
bu cok harika birsey tabiki destekleyin. benim de oglum 1.sinifa gidiyor sizinkinden biraz kucuk ama tekli rakamlari anca toplattirabiliyoruz 😁
ögretmeniyle konusun daha fazla desteklenebilir masaallah 😊

3 basamakli sayıları toplamak 3. Sınıfın ders konusu yani o yastakilere uygun görülen bir işlem. Maşallah minige yetenekli belli ki.
Öğretmenler genelde böyle farklı gördükleri çocukları bir yerlere yönlendiriyor. Örnegin Bilsem'e filan katılabilirsiniz.

Aman telefondan ve bilgisayardan uzak tutun körelmesin beyni

Dijital araçlar beyni köreltmez. Aksine aktiviteyi artırır. Sadece doğru kullanmak, doğru platformlarda yeteri kadar zaman geçirmesini sağlamak gerekir. Uzak tutmak iyi bir öneri değil. Çocuğun ilgi alanlarını keşfedip ona göre hareket etmek gerek.

Merhaba ben sınıf öğretmeniyim. 1.sınıfa güden yeğenim var aynı sizin oğlunuz gibi matematiğe ilgisi çok fazla.oğlunuzun sayısal zekası iyi bol bol soru çözün ama bunları ders gibi değil oyunlarla yapın sayılarla ilgili oyunları seçin. TÜBİTAK in çok güzel kitapları etkinlik kartları var onları alabilirsiniz.birde bubyetegini çok dile getirmeyin yanında konuşmayın çocuk üzerinde bur baskı oluşur. Bide mental up diye bir uygulama var onu satın alabilirsiniz çok güzel.

Merhaba hanmlar,
Bilsem sınavı var ona girebilir bu yıl başvuru süresi bitti galiba. Öğretmenine sorabilirsiniz. Psikologlar da zeka testi yapıyor diye biliyorum.

Merhaba ben sınıf öğretmeniyim. 1.sınıfa güden yeğenim var aynı sizin oğlunuz gibi matematiğe ilgisi çok fazla.oğlunuzun sayısal zekası iyi bol bol soru çözün ama bunları ders gibi değil oyunlarla yapın sayılarla ilgili oyunları seçin. TÜBİTAK in çok güzel kitapları etkinlik kartları var onları alabilirsiniz.birde bubyetegini çok dile getirmeyin yanında konuşmayın çocuk üzerinde bur baskı oluşur. Bide mental up diye bir uygulama var onu satın alabilirsiniz çok güzel.
Evet bilemeyince geriliyor bazen.Gecen gun toplama sordum gene 3 haneli.Cevap verdi bende kafamda toplamistim .Hayir bir daha dusun dedim birkac defa.Cok kizdi ben dogru soyluyorum sen yanlis biliyorsun dedi.Sonuc ben yanlis toplamisim☺ yavrum bilemedi diye gerildi.Bunlar zaten zor bazen bilememen normal dedim.Sonuc hakli cikti ama ben o an ne kadar hirslandigini farkedince bunu icinde bir yarisa ,inada cevirmek uzere oldugunu anladim.Basari kadar basarisizligi da kabullenmeliler.Dediginiz gibi daha oyunvari yapmak lazim

Okul rehber öğretmeniyle görüşün sizi yönlendirsin, emin olmamakla birlikte RAM üstün zekalı olup olmadığını söyleyebilir

İnsanda bir kaç zeka tipi var, çocuğunuzun sayısal zekası zekası yüksek, çocuğunuzu ilgisi doğrultusunda sayısal zekanın gerekli olduğu alanlara yönlendireceksiniz.

Dijital araçlar beyni köreltmez. Aksine aktiviteyi artırır. Sadece doğru kullanmak, doğru platformlarda yeteri kadar zaman geçirmesini sağlamak gerekir. Uzak tutmak iyi bir öneri değil. Çocuğun ilgi alanlarını keşfedip ona göre hareket etmek gerek.
Eşimin yegeni 2.sınıfa gidiyor daha yazması okuması yok ama pubg de masallah ı var kafasını derslere verdirmediler hep baskalrı yaptı ödevlerini o açıdan

X