• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlker Başbuğ'dan ezber bozan açıklama

• Konu Sahibi Konu Sahibi weiss
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

weiss

Hayr-ül a-bı dıde
Kayıtlı Üye
7 Mart 2012
3.387
428
198
Almanya
* BİZİM DE YANLIŞLARIMIZ OLDU: Özeleştiri yapmamız lazım. Cenazelere gidilir, namaz kılınmaz. Orada, kenarda öyle durulur. Yazılı olmayan bir kural var sanki. Bizim de yanlışlarımız oldu. Orduevlerine, askeri tesislerde yapılan düğünlere, davetlere başörtülü ve sakallıların alınmaması konusu. Her ordunun kuralları var. Mesela Amerikan ordusunun tesislerine blue jeanle giremezsiniz. Yemin törenlerine alınmama konusuna cevap veremem. Hatadır. Kabul ediyorum bunu. Ertesi gün o çocuk şehit olunca, aynı hanımefendinin elini öpüyorsunuz"

SEÇİMLE GELEN SEÇİMLE GİDER: İlker Başbuğ, paralel örgüte de değindi. "Kumpas kapsamında mağdur edilen yüzlerce, binlerce insan var. Paralel yapı tehlikesi bizim mağduriyetimizden daha önemli" dedi ve ardından da yolsuzluk iddialarını değerlendirdi: "Efendim, yolsuzluk iddiaları var... Yolsuzluk varsa elbette üzerine gidilsin. Ancak seçimle gelen iktidar seçimle gitsin. Seçim dışı manevralarla iktidardan uzaklaştırma girişimleri darbeye girer. Ayrıca TSK da liyakata dayalı sistemi bir kenara bırakmalı. Askerler, siyasi iktidardan beklenti içine girmemeli."

http://www.haber7.com/guncel/haber/1134818-ilker-basbugdan-ezber-bozan-aciklama

Darbenin "D" sini yapmaya calisana tahammülüm yok.
Sivil askeri, ikdisadi, ekonomik nasil olursa olsun.
Milletin gelecegi ile oynayanlara hem izin verilmemeli hem geregi yapilmali.

Basbug milli iradenin önemini ve devlet icerisinde, secilmis hükümet üssü bir yapinin ne kadar tehlikeli oldugunu ve MILLI IRADE nin önemini anlamis.

Herkes birgün bu milletin iradesi karsi yaptigi yanlisin hesabini verecek, paralel yapi seninkide yakindir!

Evet evet, kesinlikle öyle Basbug iceri alindi, hatasini anladi. :)
Paralel yapi da iceri alinsin hatasini anlasin. :)
Hatasini anlamalari gerekenler de öyle ellerini kollarini sallaya sallaya bu ülkede adalet, polis, ordu, egitim ellerinde cirit atsinlar.

Ben demiyorum Basbug kendisi söylüyor:)

Hata yaptik, basörtülüleri ordu evlerine, dügünlere davetlere almadik, basörtülü anneler yemin törenine giremedi, sonra o cocuk sehit oldu, o kadinin elini öpmeye gidildi diye.

Ayrica TSK nin liyakati artik birakmasini ve secimle, milli iradeyle gelen hükümete saygi duyulmasini:)))

Yani itiraziniz varsa Basbug a iletin:))

"orduya kumpas kuruldu" diyen hükümet edenler, kumpas kurulanların cezaevlerinde mutlu mesut yaşadıklarını zannediyor olsalar gerek, kumpası ortaya çıkarmak ve adaleti yerine getirmek için kıllarını kıpırdatmıyorlar hala.

aynı hükümet edenler, kendilerine kurulduklarını iddia ettikleri kumpaslarla ilgili, yasaların altından girip üstünden çıktılar. içeri atılan kim varsa hepsinin çıkması için her türlü önlemi aldılar ve başardılar.

bu ülkede bir bakan oğlu, genel kurmay başkanlığı görevini yürütmüş olan birinden daha mı değerlidir sorası geliyor insanın.

ayrıca konuyla ilgili böyle bir beyanatta bulunduğuna dair diğer gazetelerde haber yok. haberlerin içerikleri genellikle cemaat örgütlenmesi ve kendi tutukluluğu üzerine.

:))) sadece hükümet yanlısı yayın yapan medyada haber satırı satırına aynı :))) kim servis ettiyse artık bu haberi :)) arka arkaya yayınlamışlar, maşşallah domino taşı gibi hepsi.

Son düzenleyen: Moderatör:

http://www.istanbulhaber.com.tr/haber/ilker-basbugdan-ezber-bozan-aciklama-190397.htm

http://www.cphaber.com/ilker-basbug-dan-ezber-bozan-aciklama/14187/haber

Tektek hepsini ekleyemeyecegim sitelerin:))

Google " Ilker Bagbug dan ezber bozan aciklama 07.03.2014" yazin sayfalarca okuyun her sitede var:))

Ayrica iBasbug hayatta olan bir insan böyle bir aciklama yapmasa yalanlardi.

Aslinda sizin burada haberi degil baska seyleri konusmaniz kabul edememenizden.

Yapilan hatalari Basbug un agzindan duymak rahatsiz etti.

Bu nedenle bir itiraziniz varsa, ulasin Basbugun avukatina " nasil böyle bir aciklama yapar" diye sorun:))

Tekrar edeyim ne diyor Basbug;

Hata yaptik, basörtülüleri ordu evlerine, dügünlere davetlere almadik, basörtülü anneler yemin törenine giremedi, sonra o cocuk sehit oldu, o kadinin elini öpmeye gidildi diye.

Ayrica TSK nin liyakati artik birakmasini ve secimle, milli iradeyle gelen hükümete saygi duyulmasini söylüyor.

Bunlar cok önemli aciklamalardir, gecmiste ve bugün Türkiye de yasananlarla ilgili.

başbuğun böyle bir açıklama yaptığına inanmıyorum, ne var?

ha kendi ağzından duyarım, ya da yandaş olmayan gazeteler de aynı haberi verir, o zaman başka.

ama başlığına kadar aynı olan haberlerin, aynı yandaş medya tarafından yazılması, sizin gibi gözüm kapalı inanacağım bir şey değil.
şunu da hatırlatmak gerek: başbuğ tutuklandığında, "darbeciler içerde, cuntacılar içerde, cami bombalayacaklardı, darbe yapacaklardı, kendi uçaklarımızı düşüreceklerdi" diye haber yapanlar da aynı bu gazetelerdi ve o zamanlar başbakan da kendisi için aynı şeyleri söylüyordu. demek ki bu tek taraflı bir kumpas değildi. kumpas olduğu bir gerçek. kumpas yapan taraflardan birinin cemaat olduğu da bir gerçek ama cemaat bu kumpası hükümetin yardımı ve isteğiyle gerçekleştirdi, şimdi hiiiiiç hükümet ve yandaşları kendilerini sıyırmaya çalışmasın. zira bizim gibiler diğerlerinden farklı olarak UNUTMUYORUZ.

vee ergenekon, balyoz, poyrazköy gibi davalardan saçma sapan delillerle tutuklanan onlarca insan var. aynı hassasiyeti onlar için de göstersinler bakalım. ergun poyraz ve sevgi erenerol ilk tutuklananlardan mesela ve yıllardır tutuklular.

Iste tam bu noktaya bayiliyorum:)))))))))))

Basbug un avukati araciligi ile yaptigi aciklama, üstelik yalan olsa saniyesinde yine avukati araciligi ile yalanlayabilecegi bir aciklama:))

Ama bakin ne deniyor " agzindan duymadan inanmam" :)))))))

Ama kes yapistir, montaj, dublaj kasetlere nasilda inanmislardi:)))))))

Iste tam bu noktaya bayiliyorum:)))))))))))

Basbug un avukati araciligi ile yaptigi aciklama, üstelik yalan olsa saniyesinde yine avukati araciligi ile yalanlayabilecegi bir aciklama:))

Ama bakin ne deniyor " agzindan duymadan inanmam" :)))))))

Ama kes yapistir, montaj, dublaj kasetlere nasilda inanmislardi:)))))))

Weiss lütfen cevap verirsen sevinirim ...

1. Paralel yapi kim ve ya kimler ? Kiminleydi ?
2. 17 Araliktan sonra yasananlari degerlendirirsek, neden atamalar gerceklesti? neden millet vekilleri icin yeni kanunlar cikti ? Reza Zarrab nasil disari cikti ?
3. Kaset montaj ya da degil yüregin ve vicdanin ne diyor ?
4. Basin neden susturulmaya calisiliyor haber ajanslari vs. neden tehdit ediliyor ? Facebook, Youtube vs neden kapatilmak isteniyor ?

........ sorularim bitmez

subay kızıyım. karpuz kaldıran kampına girerken kolumdaki geçici dövme yüzünden kampa girememiştim ,asker diretti. giremezsiniz bu ideolojijmi ne nerden bileyim diye.
kardeş bu ejder dedimsede iş neden yaptırdına kadar geldi:))
.sonunda karşıdaki eczaneden aseton alıp sildim ve girdim:)
evet orduevlerinde kamplarda böyle saçmasapan kurallar oluyor maalesef. bir çocuğu sakalı var diye almadılar. berber geldi de kampta kesti , tam girişte,, öyle girdi.:)
komedi gibi değilmi.. sandalyede getirdillerdi rahat olsun kesim diye:)).
sadece başörtülülere değil olay anlayacağınız..
o yüzden ne kampa giderim nede orduevlerine.abuk sabuk kuralları var işte:1:

Son düzenleme:
Günlerce haksız yere içeri alındılar diye yazdık burada...
Aksi fikirleri savunanlar şimdi bizimle aynı fikirde!!!! haksızlığa uğradıklarını düşünüyorlar paşanın ve medyayı kullanarak bunu yayıyorlar..
Zamanlaması çok manidar:27::37:
Aslında biz yapmadık paralel yapı yaptı biz her zaman ki gibi suçsuz ve mağduruz bizide kullandılar demeye getiriyorlar.
İçeri alınanın aklı başına geliyor sıra cemaatte!!!!!!!!!!!!!!
Bunca olandan sonra gerçekten aklımız başımıza geldi diye düşünüldüğü içinmi yoksa yeter artık sıkıldık ne diyorsanız o olsun dedikleri içinmi insanlar kabul ediyorlar ya da geri adım atıyorlar.
Her geçen gün korkular artıyor, kendi gibi düşünmeyenleri öyle tehdit ve baskı altına alıyor ki ''bıktırdı''.Tamam padişahım sen ne dersen o deyip çıkıyor insanlar.

Son düzenleme:
Biktilarda o yüzden mi?

Saka mi yapiyorsunuz?

Hemde su dönemde, hükümete bu kadar yogun bir saldiri varken hemde.

Birileri ile ittifak kurup saldirma ve daha cok yaralama imkanlari varken:))

Basbakan basindan beri Ilker Basbug a haksizlik ediliyor demiyor muydu?

Kaldiki ben Basbakan ile bu konuda kesinlikle ayni fikirde degilim.

Zira Ilker Basbug kendi agzi ile söylüyor.

Basörtülü kadini cocugunun yemin törenine bile almadik, sonra o cocuk sehit oldu, o kadinin elini öpmeye gittik.

Ordu liyakati artik birakmali, siyasete karismamali, secilmis hükümetten beklentilere girmemeli.

Halkin iradesine saygili olunmali diye.

Evet iste bunlar benim gördügüm yanlislar ve düzeltilmesini istediklerimdi.

Demek ki gördügüm, düsündügüm seyler yanlis degilmis.

Bunlar oluyormus.

Simdi Ilker Basbug ile ayni düsüncede olmayanlar bence ona sormali neden artik byöle düsündügünü?

Son düzenleme:

2. 17 Araliktan sonra yasananlari degerlendirirsek, neden atamalar gerceklesti? neden millet vekilleri icin yeni kanunlar cikti ? Reza Zarrab nasil disari cikti ?
4. Basin neden susturulmaya calisiliyor haber ajanslari vs. neden tehdit ediliyor ? Facebook, Youtube vs neden kapatilmak isteniyor ?

Ben bu sorularin hepsine acik acik cevap veririm.
Ama bu forumda böyle birsey istenmiyor.
Insanlar kendi gibi düsünmeyenlerin sözlerine tahammül edilmiyor.
Hatta susturulsun konusturulmasin isteniyor.
Ben Reza Zarrab in neden olaya karistirildigini, neden birakildigini, Paralel yapinin ne zaman devlet icine konuslanmaya basladigini, nasil ve neden göz yumuldugunu hepsini konusurum.

Ama sizin karsit görüsü dinleyecek kadar tahammülünüz var mi?

Basin susturuluyor demissiniz.
Bugün bir yigin basin patronlarinin dinlendigi ve santaja ugradigi ortaya cikmisken, hala hükümet mi basini susturuyor?

Ezber bozan bir açıklama olmuş cidden . Ne diyelim yanlışa yanlış demek erdemdir , geçte olsa ...

Sumuz sorularinin ikisine Ahmet Hakan yanit vermis hatta fazladan da sorular eklemis, paylasayim dedim, belki okumak istersin: :16:

Demiş ki:

- İnsanların günah işleme özgürlüğü vardır.
- 17 Aralık operasyonu, işte bu özgürlüğe vurulmuş darbedir.
- Telefonlar dinlenerek, görüntüler çekilerek günah işleme özgürlüğü engellenmiştir.
- Böyle şey olmaz.
- Bunu Allah kabul etmez.

*

Baykal’ın ve MHP’li milletvekillerinin özel hayatlarına kamera dayanınca...
- “Bu olmaz” diyeceksin.
- “Bu özel değildir, geneldir genel” diyeceksin.
- “Bir şey oluyorsa kendi eşiyle mi oluyor?” diyeceksin.
- “Beline hâkim olacaksın beline” diyeceksin.
- “Böyle özgürlük olmaz” diyeceksin.
- “Yozlaşmaya geçit yok” diyeceksin.

*

“Beline hâkim olmak” meselesinde böyle aslan kesileceksin.
Ama sıra...
“Eline hâkim olmak” meselesine gelince...
Başlayacaksın ağlaşmaya:
- Bizim milyon dolarları götürme özgürlüğümüze engel oldular.
- Bizim ihaleye fesat karıştırma özgürlüğümüze darbe vurdular.
- Bizim ayakkabı kutusuna para saklama özgürlüğümüz bile olmasın istediler.
- Bir trilyona üç-beş kuruş deme özgürlüğünü bile bize çok gördüler.
- Şöyle ağız tadıyla Reza’yı söğüşleme özgürlüğümüze karşı çıktılar.
- Jetle umreye gitme özgürlüğümüzü engellemeye çalıştılar.
- Mağduruz da mağduruz.

*

Ortada...
Bele dair bir şey varsa, kızlı-erkekli bir şey varsa, içkiye dair bir şey varsa...
Günah işleme özgürlüğü zinhar yok.
Ortada...
Paraları istiflemeye dair, adam söğüşlemeye dair, ayakkabı kutularına para doldurmaya
dair, sıfırlanamayan milyon dolarlara dair bir şey varsa...
“Bırakın da günah işleme özgürlüğümüz olsun be yav” diyerek...
İnle babam inle.

*

Sizin istediğiniz şöyle bir şey:
- Kişisel günahlara sıfır tolerans...
- Toplumsal suçlara sonsuz tolerans...

*

Sizin muhafazakârlığınız işte budur.
Buyurun, sonsuza kadar muhafaza edin bu arsız muhafazakârlığı.
Nasıl olsa yüz kızarması falan gibi bir derdiniz de yok.

Kapınıza geldiklerinde onlara şunları sorun
CEMAAT devlete sızarken sizin hükümet ne yapıyordu?

*

Kabul ettiğiniz tapeler var, “montaj” dediğiniz tapeler var... Bu ayrımı hangi kıstasa,
ölçüye, kanıta göre yapıyorsunuz? Bir deyiverin hele...

*

Neden “Tayyip Erdoğan/Bilal Erdoğan” görüşmesinin montaj olduğunu kanıtlamak
için kılınızı bile kıpırdatmıyorsunuz?

*

Başbakan Erdoğan neden mal varlığını kamuoyuna açıklamıyor?

*

Bir trilyona “üç-beş kuruş” diyen bakan oğlunun mal varlığı nedir? Parayı nereden
kazanmıştır?

*

Şu anda herhangi bir AK Partili’nin çalarken suçüstü yakalanma imkânı doğsa...
Herhangi bir polis ya da savcı, bu kişi hakkında işlem yapabilir mi? Ortada böyle bir
yargı, böyle bir emniyet kaldı mı?

*

Cemaat’in ablaları sizin partiye oy istemek için kapı kapı dolaştıklarında “aslan
mücahidelerimiz, kaplan ablalarımız”, başka partiye oy istemek için kapı kapı
dolaştıklarında “auvvv”... Ne iş?

Ahmet Hakan? :))))

Ahmet Hakan, Nazli Ilicak, Yilmaz Özdil

Dün yazdiklari ile bugün yazdiklari degismeyen ( hic degismez hic) gercek! gazeteciler:))))

Hicbir zaman okumadigim, ne yazdigi ne söyledigi hic umrumda olmayan insanlar!

Bir cizgisi olmali insanin, her durumda koruyabilecegi!

Son düzenleme:
Ahmet Hakan? :))))

Ahmet Hakan, Nazli Ilicak, Yilmaz Özdil

Dün yazdiklari ile bugün yazdiklari degismeyen ( hic degismez hic) gercek! gazeteciler:))))

Hicbir zaman okumadigim, ne yazdigi ne söyledigi hic umrumda olmayan insanlar!

Bir cizgisi olmali insanin, her durumda koruyabilecegi!

Ne demek istediğinizi ben anlayamadım :44:

Son düzenleme:
Insanlarin sadece bugün ne dedigine degil, gecmiste ne dedigine neyi savunduguna ve savunduklarinin kac kez degistigine ve birbiriyle nasil zit seyler olduguna bakin anlarsiniz.

Ezber bozan bir açıklama olmuş cidden . Ne diyelim yanlışa yanlış demek erdemdir , geçte olsa ...

Benim acimdan da, oldugunu söyledigim ama hep " yok öyle birsey" denilerek karsi cikilan seylerin, oldugunun göstergesi.

Insanlarin sadece bugün ne dedigine degil, gecmiste ne dedigine neyi savunduguna ve savunduklarinin kac kez degistigine ve birbiriyle nasil zit seyler olduguna bakin anlarsiniz.

Dün yazdiklari ile bugün yazdiklari degismeyen ( hic degismez hic) demişsiniz ya, bu yazdığınız ve diğerleri çelişiyor gibi geldi de anlamak istedim sadece, şu an ne düşündüğünüzü anladım fakat hala koyu harflerle belirttiğim yerde ne demek istediğiniz bende net değil.

Nazlı Ilıcak konusunda size katılıyorum fakat diğerleriyle ilgili yorum yapamayacağım.

Back