Ayrımcılığa daima karşıyım... Bunu kim yaparsa yapsın.
![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)
Ben de başbakanın ve tayfasının ayrım yaparak ayırdığı insanlardan özür dilemesini isterdim...
O ne yapıyor ancak olayları geçiştiriyor.
Örnekler için:
-Erdoğan ile eski Adalet Bakanı arasında geçen ses kaydında ismi "Alevi hakim" olarak geçerek fişleme yaptığı için,
-Reyhanlı'da şu kadar 'Sunni vatandaşım öldü' dediği için,
-Gezi olaylarına katılanlara 'çapulcu' dediği için,
-'Bir seçmen bana oy veriyor hem de içiyorsa ayyaş değildir, bana oy vermiyorsa ayyaştır.' diyerek içki içenlerde ayrım yaptığı için,
-Dahası, alevilikle ilgili olarak "Din değil. İslam içinde bir kurum olarak görünüyor. Net bir tanımı yok. Biz geçmişte Ali'yi çok sevenler olarak görürdük ama bunların Hazreti Ali ile yaşam tarzı olarak alakaları yok." deyip ben gibi bir sürü alevi vatandaşı hor görüp aşağıladığı için,
-Gene Alevilik ile alakalı olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, Karacaahmetde Cemevi açma izni isteyen Alevilere Cemevi Cümbüş evi, ne izni! dediği için...
-Ve gene 2011 Genel Seçimleri'nde Çorum mitinginde Çorum Ebussuud Efendi adlı binlerce Alevi'nin katli için fetva veren zat ile gurur duyduklarını söyleyerek ayrım yaptığı ve katli maruz gösterdiği için...
-Madımak Katliamı sanıklarının, zaman aşımından dolayı salıverilmelerini Karar hayırlı olsun diye değerlendirdiği için...
-Partisinden Süleyman Demirci'nin 'Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer. Perdesiz ev ya satılıktır ya da kiralıktır.' söylemine sessiz kaldığı için...
Alevi olan, içki kullanıp ona oy vermeyen ve Reyhanlı'da Alevi olup yakınlarını kaybeden ama önemsenmeyen, türban takmadığı için yaftalanmaya çalıştığı herkesten özür dilemeli Başbakan.
94'ten beri süregelen ayrımcılığı için özür gibi bir erdemi oldu mu?
Bunu dünya gözüyle okuyabilmek dinleyebilmek de bir lütuf...
Darısı Türkiye olarak başımıza.
![KK31 :31: :31:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk31.gif)