ilkdefa anladım ben gerçekten normal degilim

manik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
172
2
46
İzmir
uzun olucak ama lütfen okuyun arkaşlar benim şöyle bir özelligim var bahsedicem umarım bana mantıklı yanıt verebilirsiniz yada sizde bu tür şeyler yaşıyormusunuz tavsiyelerde bulunursunuz yada ne düşündügünüzü söyleyin çok sevinirim ben çocuklugumdan beri hayal dünyası geniş biriyim ama gerçeklik duygumdan asla kopmamışımdır ne kadar hayal kursamda gerçekle hayali ayırtediyorum ama ben hep bişey izliyorum mesela bir film yada bir olay yaşıyorum yada birilerini görüyorum zıhnımde şipşak o sahne kaydoluyor ben gördügüm bireyleri kendi hayalımle karıstırıp seneryo yazıyorum ve onu oynmaya gun ıcerısınde dusunmeye baslıyorum fılm ızler gibi uyumadan önce bunu yapıyorum yada biran geliyor yine aynıyım dalmısım fılmın ıcındeyım ızlıyorum bazen karsımdakıne cevaplr verdıgımde oluyor ıcımden sızce gercekten bu sadece hayalgucumu yoksa bu kafamda bır noksanlık oldgunumu gösterıyor buyuk bır sorun olmdgnı blıyorum ama son zamanlrda dusundumde ben yıllrdır böyleyım normalmı sizce yorumlrnızı beklıorum bunu kabul etmem uzun sürdü ama neden bunu yapıyorum bilmiyorum

her insan hayal kurar ve insanlar hayalsiz yaşayamaz bir söz var hayal kurmasıdamı yasak diye.ama sizin ki biraz ilerlemiş hali galiba.bir psikoloğa gidebilirsiniz nedenini anlamış olursunuz

Canım hayal kurmadan yaşamak zaten sıkıcı olurdu herkesin bir hayali vardır seninki biraz farklı filmlere fazla kaptırıyon kendini galiba bir uzmana danışsan daha iyi olur.

Sevgili manik, hayal kurmak herkesin yaptigi ve hatta kisinin dusunce dunyasini zenginlestiren bir eylem elbette. Bununla birlikte, o dusuncelerinizi sonradan gercekten olmus gibi hatirliyor musunuz, karar verirken o dusuncelerden etkileniyor musunuz, gercek hayatta olaylarin o hayallerdeki gibi olacagini mi bekliyorsunuz gibi belirleyici noktalar var. Bu sorularin cevaplari, sizin hayallarinizin gerceklik alginiza mudahale edip etmedigini gosterir. Eger gerceklik alginizda ufak bile olsa bir sapma varsa vakit kaybetmeden bir uzmana danismanizi oneririm.

Sevgiler

hayallerle gerçekleri karıştırmıyorum en ufak sapma yok sadece rüyada yasamak ıstıyorum hep lucid yapıyorum çok nadirde olsa bununla ilgili ne düşünüyorsunuz

Psikolojik olarak size yuk geitren ve ruhsal celiski yaratan birtakim yasanti, ani ya da hislerinizden kurtulmak icin bilincaltinizin bir savunma mekanizmasi olarak kullandigi bir inkar araci olabilir hayalleriniz. Eger durum boyleyse kacindiginiz yasantilar her neyse bulup yuzlestiginizde cozulecektir.

izlediğin filmlerdeki yaşamlar sende eksik ,,sevgilin yoksa,,yada arkadaşın,,sebebi bu olabilir..bnce eksik olan yaşamını çok geçmeden tamamla ve sen normalsin,,hasta olmadığına inanmalısın ..

sanki ben yazmışım bunları ya ben de tam bu sorunum için bakıyordum foruma bu başlığı gördüm. en azından yalnız değilmişim biraz da olsa rahatladım
aynı anlattığın gibiyim,yıllardır kafamda hayali karakterler oluşturuyorum,bunları gerçek insanlarla birleştiriyorum,senaryolar yazıyorum ama gerçek hayatla asla karıştırmıyorum.yalnız kaldığımda ya da uyumadan önce düşünüyorum,son zamanlarda rüyalarıma da yansıyor.
ben biraz asosyal bi insanım mesela şu anda hiç doğru düzgün görüştüğüm arkadaşım yok,ailemle de pek konuşmak istemiyorum.o kadar boş bi hayatım var ki,hiç bi şeyle uğraşmıyorum doğru düzgün.özellikle son 4-5 aydır sınav sebebiyle de insanlarla devamlı iletişim halinde değilim.normal hayata karıştığım zaman bunları aklıma getirmiyorum ama dediğim gibi yalnızken oluyor.bi dönem bırakmıştım bu alışkanlığı,ev taşımıştık mesela onlarla uğraşmaktan böyle şeylere vakit kalmadı.sonra yine boşluğa düşünce böyle devam etti.bu durumun ilerde hayatımı etkilemesinden çok korkuyorum açıkçası bi şeylerle uğraşsam,kafamı dağıtsam düşünmeyeceğim ama bi türlü düzene sokamıyorum hayatımı işte.
kızlar doğru düşünüyorum değil mi :26: yani şimdilik psikiyatriye gidecek gibi değil ve dediğim gibi boşluktan çıkarsam geçecek yine :44:

bende aynı senin gibiyim. birine sinirlensem hemen kafamda bi senaryo, onu mahvederim. mutlu olsam daha çok mutlu olduğuma dair hayaller.. fazla hayal kurunca gerçek hayatta yaşaması daha zor oluyo... ben bir çözüm bulamadım.
balık burcuyum heralde ondan diyorum.
inş. sorunumuz ciddi değildir

belki de bu yazımı okuduğunuzda "vay be yalnız değilim" ya da "herkeste aynı sorun mu var" diyeceksiniz.. ama bnde böyleyim maalesef.. bi olayı, durumu, filmi, hatta bazen rekalmları bile hayalimle birleştiriyorum.. gece yatmadan önce bu hayalleri kurmak güzel de bnm sorunum bazen sesli düşünmek, bazen de gülmek.. hadi yalnızken neyse de birinin yannda kendi kendine gülünce veya konusunca deliymiş gibi bakıyolar.. lakabımı da arkadaşlarım "şizo" koydu :) bu durum bnde artık önlem alınamaycak durumda sanki.. ders çalışırken bile hayaller kuruyorum bütün dikkatim dağılıo... toparlayamıyorum kendimi bazn.. Allah yardımcım olsn :)

ciddi degildir ya psikologa gidicek kadar kötü degiliz gerçekle hayal dünyasını karıştırmıyoruz sonuçta beynimiz farklı çalışıyor sadece ama dedigin gibi fazla hayal kurunca gerçek hayat daha zor geliyor hep hayallerin içindeki yaşamda olmak istiyorsun yalnız sen balık burcusun zaten hayallerin burcu degilmisin:)

ciddi degildir ya psikologa gidicek kadar kötü degiliz gerçekle hayal dünyasını karıştırmıyoruz sonuçta beynimiz farklı çalışıyor sadece ama dedigin gibi fazla hayal kurunca gerçek hayat daha zor geliyor hep hayallerin içindeki yaşamda olmak istiyorsun yalnız sen balık burcusun zaten hayallerin burcu degilmisin:)

hepimizin yardımcısı olsun hayal kurulurda bizimki farklı biz seneryo yazıyoruz kafamızın içinde ama ben hep böyleydim o yüzden sorun yaşıyorum arada biri bana bişey anlatıyor mesela öyle anlar geliyorki ben başka dünyalra gıtmısım dalmısım yıne hayalimin içindeyim işte o zaman sıkıntı veriyor hayal falan ıstemıorm o anlrda

manik arkadaşım..
az çok bilgim var psikiyatri konusunda...
bence psikiyatriste görünmelisin...
ileride ilerleyecek bir rahatsızlığın önüne geçebilirsin...
üzülme zamnımızda depresyonda olmayan sayısı çok az...
ülkemiz en çok anti depresan kullanan ülkeler arasındaymış....

bana şizofreni başlangıcı gibi geldi...ailenizde varmıydı böyle bir rahatsızlığı olan..genetik olduğu da söylenmekte...

arkadaşlar benim de yükselen burcum balık ve burcumun özelliği bu aşırı hayalcilik bende de mevcut yalnız değilsiniz merak etmeyin... dediğiniz gibi normalle gerçeği karıştırma gibi bir durum yok ama mesela bazen arkadaşlarımla otururken biri bir şey anlatıyor ben o ara dalıp gitmişim mesela o yüzden anlatılanları da eksik hatırlıyorum tabi :44: tabi arkadaşlarım da şaşırıyor ve kızıyor nası sen bunu bilmezsin anlattım ya ya da söyledim ya diye
bi de tamam hayal kurmak güzel hayalsiz yaşanmaz fln ama ben sürekli geleceği kurguluyorum ama sürekli gelecek dediysem yakın gelecek değil sadece bayağı uzak geleceği fln da 4-5 yıl sonrasını... sizce bu normal mi??? bana hiç normalmiş gibi gelmiyor
sürekli kafam meşgul sürekli planlar, sürekli hayaller fln... bu kadarı gereksiz kanımca ama elimde değil hayal dünyamın sınırı yok

Bu arada neden böyle olduğuyla ilgili bir fikir yürütüyorum sadece azıcık psikoloji bilgimle :44: gerçek hayatta elde edilemeyen bazı şeyler, hayaller yoluyla elde ediliyor psikolojide böyle bir şey var. Bir arkadaş daha yazmış bunu hatta yorumlarda gördüm. Ne derece doğrudur bilemem bu sadece bir kuramcının bir görüşü :44: umarım çok anormal değilizdir ve umarım biz de her insan gibi normal dozda hayal kurmayı başarırz

zararlı oldugu tek kısım seninde dedigin gibi aşırı dalgınlık oluyor bazen yada unutkanlık yani illaki hayal kurarken degil dalıp gidiyorum sadece mesela tvde bişey izliyorum dikkatlice ama dalıp gıtmısım neden dalıp gttgımı bılmıyorum bosver bızımkı sadece hayal gucunun farklı calısması hasta degılız hem yukselen balıkta etkılıyor bence seni

bana şizofreni başlangıcı gibi geldi...ailenizde varmıydı böyle bir rahatsızlığı olan..genetik olduğu da söylenmekte...

yok canım hastalıgı olan ama smdı sen yaşamadıgın için sana fazla delice gelıyor olablır normal hayatın temposuna kapılmıs yada calısan bırısın muhtemelen yada hobin çok hayal kurmuorsundur bızı anlayamazsın şizofrenlik çok tehlıkelı bır hastalık ve bunla ılgılı bılgım var şizofrenler asla kendının bılıncınde degıldır kabul etmzler yanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…