İlk okul özel çocuk sıra arkadaşı

Kirpapatyam46

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2015
999
391
Selam kizlar

Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.

Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma

Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .

Ve dediğim gibi özel birey olduğunu şimdi öğrendim.

Ne yapsam bilemedim öğretmenimizle tekrar konuşsam mi konuşmadan mi.
Nasıl bir tutum sergilemeliyim bilmiyorum.

Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.

Benim kızım da özel bir çocuk. Hiperaktiviteai ve dikkat dağınıklığı var. Yaşıtları gibi konuşamıyor ve kreşte sorun yaşıyoruz. Şu an sizin yazdıklarınız yüreğimi acıttı inanın. Bence söyleyin öğretmene çocuğu sanırım en arkasındaki bir kafese yerleştirsin. Belki arkadaşlarına falan bulaşır rahatsızlığı. Mümkün olduğunca uzakta tutalım, hatta ayrı okullara atalım.

Büyük ihtimalle otizmli Bir çocuk. Kaynaştırma kararı çıktıysa büyük boyutta rahatsız edici veya kötü örnek olan davranışları yoktur yoksa kaynaştırma çıkmazdı. Rahatsız eden normal çocuk olsa bu kadar agriniza gitmezdi diye düşünüyorum. Tolere edilebilecek sekildeyse bekleyin yoksa öğretmenle bir daha konuşun

Lütfen linçlemeyin yazmışsınız da şu yazdıklarınıza ne yazılır.?
Rahatsız ediyormuş derken ne yapıyormuş mesela? Bence sırf özel öğrenci olduğundan rahatsızlık duyuyorsunuz.
Mesela sürekli kızımın kulağına gelip bağırıyor Muş.
Sıraya uzanıp ayaklarını kızımın. Üstüne uzatıyor mus
Lütfen linçlemeyin yazmışsınız da şu yazdıklarınıza ne yazılır.?
Rahatsız ediyormuş derken ne yapıyormuş mesela? Bence sırf özel öğrenci olduğundan rahatsızlık duyuyorsunuz.

Selam kizlar

Kızım birinci sınıf öğrencisi
Ve sınıflarında kaynaştırma öğrencisi var.
Bir kaç gün önce kaynaştırma öğrencisi çocuk yanında ki arkadaşini rahatsız ettiği için öğretmen kızıma sormuş oda tamam demiş.Ve kızım geçmiş. Çocuğun yanina
Ama çocuk çok rahatsızlık veriyormis kızıma, bana söyleyince kızım bende, öğretmenim yerini değiştirmissiniz kızımin arkadaşi rahatsız ediyormuş çok müdahale etmek istemiyorum ama neden değiştirdiğinizi merak ettim falan diye sordum.

Öğretmen de farkındayim biraz sabret sin degistiricem zaten dedi ok dedim üstünde durmad im şimdi uyku öncesi sohbette öğrendim çocuğun özel bir çocuk olduğunu ciddi rahatsızlık verdiği ni kızıma

Ah yavrum ona da üzüldüm tabi keske asla amacım neden çocuğumla oturuyor olayı da değil ama kızım çok rahatsiz mis .

Lütfen yargılamayin.
Tabiki kucakliyacaz topluma kazandıracağız ama bilemedim işte nasıl bir tutum sergilemeliyim.
Sene boyunca her çocukla dönem dönem oturacak. Buna sizin kızınız da dahil. Her veli öğretmeni arayıp benim çocuğumla oturtmayın derse öğretmen ne yapacak? Ayrı bir köşeye mi alacak çocuğu? Kaynaştırmanın ne anlamı kalacak o zaman?

Büyük ihtimalle otizmli Bir çocuk. Kaynaştırma kararı çıktıysa büyük boyutta rahatsız edici veya kötü örnek olan davranışları yoktur yoksa kaynaştırma çıkmazdı. Rahatsız eden normal çocuk olsa bu kadar agriniza gitmezdi diye düşünüyorum. Tolere edilebilecek sekildeyse bekleyin yoksa öğretmenle bir daha konuşun
Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima

Öğretmenle bir kere konuşmuşsunuz, o da sabretsin değiştireceğim demiş. Tekrar niye konuşasınız ki? Derhal, acilen değiştirsin diye mi? Amaç ne?

Kızımın kulağına yaklaşıp bağırıyor mussiraya uzanıp ayaklarını kızımın üstüne koyuyor Muş kzima anlattim zaten ona iyi davran vs diye olumsuz bir şey asla söylemedim kizima
Aslında bu ramın hatası çocuğun davranışına göre normal okul bir süre çıkmaması lazım onlar için özel okullar var ama kaynaştırma çıkmis sonuçta bilemedim

Bir de o çocuğun annesinin yerine koyun kendinizi. Eminim öğretmen arayıp olumsuz birşey söyleyecek diye yüreği ağzında bekliyordur. Her veli benim çocuğumun yanına oturmasın derse nereye atacak öğretmen bu çocuğu. İnanın o kadar zor ki bu çocuklar için hayat. Ne olur azıcık empati ile yaklaşsak, biraz olsun kendimizi o çocuğun ailesinin yerine koysak

Eğer rahatsızlık verecek düzeydeyse kesinlikle okul rehber öğretmeni ile konuşun,ben size hak verdim anne olarak.Çouğun durumu hangi düzeyde,mesela bende ögretmenim,5.sınıflardan bir çocuk kaynaştırma ögrencisi ama tüm sınıfı rahatsız ediyordu,burdan yazmayacağım kadar küfürde vardı.Dersimi yapamıyordum.Gittim önce rehber öğretmeni sonra idare ile görüştüm,1 çocuğun kaynaşması için ailelerin onca emek verdiği diğer çocuklara da yazık değil mi.Üzerinde durdular ve özel eğitim sınıfına aldılar.
Mesela kızım 1.sınıf,otizmli bir sınıf arkadaşı var, çocuğu herkes çok seviyor,kızımda.Rahatsızlıgını söylemedim ona sadece biraz içine kapanık sen her zaman onunla konuş yardımcı ol dedim
Kızımda ilgileniyor.Kaynaşma ayrı bir olay.Ama sizin kızınıza da yazık değil mi.Burda yazan hiç kime kızının rahatsız olmasını istemez.Rahatsızlık boyutunun üzerinde durun,inşallah düzeltilecek bir durumdur.

Son düzenleme:
Eğer rahatsızlık verecek düzeydeyse kesinlikle okul rehber öğretmeni ile konuşun,ben size hak verdim anne olarak.Çouğun durumu hangi düzeyde,mesela bende ögretmenim,5.sınıflardan bir çocuk kaynaştırma ögrencisi ama tüm sınıfı rahatsız ediyordu,burdan yazmayacağım kadar küfürde vardı.Dersimk yapamıyordum.Gittim önce rehber öğretmeni sonra idare ile görüştüm,1 çocuğun kaynaşması için ailelerin onca emek verdiği diğer çocuklarada yazık değil mi.Üzerinde durdular ve özel eğitim sınıfına aldılar.
Mesela kızım 1.sınıf,otizmli bir sınıf arkadaşı var, çocuğu herkes çok seviyor,kızımda.Rahatsızlıgını söylemedim ona sadece biraz içine kapanık sen her zaman onunla konuş yardımcı ol dedim
Kızımda ilgileniyor.Kaynaşma ayrı bir olay.Ama sizin kızınızada yazık değil mi.Burda yazan hiç kimde kızının rahatsız olmasını istemez.Rahatsızlık boyutunun üzerinde durun,inşallah düzeltilecek bir durumdur.
Teşekkür ederim beni anladiniz .Kızımın kulağı na yaklaşıp bağırıyor Muş.
Sıraya uzanıp ayaklarını kızıma uzatıyor Muş.cok üzgünüm ama ağzı hep açık anne su akıyor diyor birde

Benim kızım da özel bir çocuk. Hiperaktiviteai ve dikkat dağınıklığı var. Yaşıtları gibi konuşamıyor ve kreşte sorun yaşıyoruz. Şu an sizin yazdıklarınız yüreğimi acıttı inanın. Bence söyleyin öğretmene çocuğu sanırım en arkasındaki bir kafese yerleştirsin. Belki arkadaşlarına falan bulaşır rahatsızlığı. Mümkün olduğunca uzakta tutalım, hatta ayrı okullara atalım.
Size kocaman sarılıyorum üzülmeyin demek istiyorum ama biliyorum aynı yollardan gectigim için çok çok zor
Benim oğlum da dehb li bu sene 1. Sınıfa başladı ilaçla toparladık bir miktar şükürler olsun konuşma problemi oğlumda da vardı bir yıl dil terapisi aldırdım çok şükür toparladı sizin kizinizdaki dil problemi nedir peki oğlumda r harfi cikaramiyordu ve harfler karisiyordu

Bir de o çocuğun annesinin yerine koyun kendinizi. Eminim öğretmen arayıp olumsuz birşey söyleyecek diye yüreği ağzında bekliyordur. Her veli benim çocuğumun yanına oturmasın derse nereye atacak öğretmen bu çocuğu. İnanın o kadar zor ki bu çocuklar için hayat. Ne olur azıcık empati ile yaklaşsak, biraz olsun kendimizi o çocuğun ailesinin yerine koysak
Kızınız özel bir çocuk olduğu için hassas davrandığınızı düşünüyorum, benimde oğlumda uyaran eksikliği vardı. Kolay şeyler yaşamıyoruz hatta bazılarımız daha zorlu şeyler yaşıyor ama ben konu sahibinin neden linçlendigini anlamadım. Kendi çocuğum birini rahatsız ederken, insanlardan tolerans beklemek ne kadar doğru emin değilim.

Hiperaktivite bozukluğu gibi geldi bana.

X