• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ilk öğretmenlik deneyimlerinizi paylaşabilirmisiniz ?

kelebekim35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2012
509
4
26
İstanbul
Merhaba hanımlar daha önce etüt öğretmenliği yapmıştım ama öğrenciyi yanıma alıyordum konuyu anlatıyordum sorusunu çözüyorum. Şuan bir dershanenin ara dönemde öğretmeni gittiği için yeni dönem için başvurmuşken beni aradılar.. ve bir anda kendimi derslerde tahta önünde bulundum .. bir sene kadar ara vermiştim konuları unutmuştum ve tahta deneyimim yoktu .. bir kaç gün sahibi beni çalıştırdı taktikler verdi .. şuan derslere giriyorum ama heyecan ve konuları ezberimde olmadığı için branşım sözel içerikli olunca yani biyoloji ders notlarını kullanmak zorunda kalıyorum .. tahtaya yazıyorum .. soruları çözüyorum .. ders notu hazırlamaya başladım .. daha başka ne yapılır ders notlarına bağlı kalmak istemiyorum ama konuda atlamak istemiyorum biraz mükemmel olmaya çalışıyorum galiba .. sizin tavsiyelerinize nasıl .. .bazen kelimeler bir araya gelmiyor iki gün oldu daha öğrencilerle yeni karşılaştım .. bazen kelimeler karışıyor anlıtırken ben mi çok abarttım .. sizin ilk günleriniz nasıl geçti .. tavsiyelerine ihtiyacım var ?

bu konuda öncelikle konunun en hassas noktalarına kadar inip hazırlanıp derse çıkmalısınız.güzel bir konu anlatımından sonra birlikte soru çözmek verimli ve keyifli bir yöntemdir.böyle bir ders anlatımından sonra öğrencinin karşısında rahat özgüvenli bir tavır takınmış olursunuz ve gerisi gelir.önemli olan FARKLI FARKLI kaynaklardan güzel bir özet çıkarıp kafada onu anlatım plan ve sırasını oturtmak.

ben de türkçe öğretmeniyim dilbilgisi ve özellikle edebiyatta ezber anlatma sıkıntısı oluyor tabi ki.kitaba bakmak rahatsız ediyorsa ufak başlıklar ve anlattıkça yanına tikler de atılabilir.bol şanslar :)

İlk dersinizdeki imajınız çok önemli :51:
Mesela öğrencileri şaşırtacak örnek bir konuyla derse geçerseniz veya anlatacağınız konunun mizahi bir yönüyle
derse geçerseniz sınıfı bi anda sararsınız . Benim naçizane tavsiyem kendinizi kasmadan güncel olaylarada yer vererek
ders içinde soru cevap yaparak öğrencilerin dikkatini canlı tutabilirsiniz.
ahh ahhh ilk günler kalbim ağzımda atıyodu benimde :1:
sizin en azından ders anlatma tecrübeniz var

Back