Slm anne Adayları :)
Bu hafta randevu aldım
Hamileliğimden sonra ilk muayenem olacak
Sizlere sorum
Bu muayene de vajinal yoldan bakılıyor mu ?
Hic istemiyorum öyle Olmasını
Lütfen öyle olmayacak deyin
Ayyy inşallah benim Bebis gösterir keseyi de buna mecbur kalmambenim vajinadan hic bakilmadi tatlim 4.5 haftalikken karindan kese gorundu sonra 7 haftalikken bebis ve kalp atisi.
ben hazirlikli gitmistim vajinaya bakar die ama bakmadi ve bu zamana kadarda hicbir doktor vajinadan bakmadi gerek.
ama soyle bir durum olursa kese karindan gorunmezse vajinadan bakiliyormus bilgin olsun birtanem
Ayyy inşallah benim Bebis gösterir keseyi de buna mecbur kalmam
Bi kez baktirmistim evliliğimin ilk Ayında cok korkuttu o beni
Dikkatsiz davrandı ben ilişkide acıyor diye gitmişim doktor hanım iki katı acı yaşattı
Sağol tatlım benim
Canım hic düşünmemiştim Ordan bakacağını öyle lay lay lom gittim ama kadın cok Anlayış göstermediO koltuk yok mu O koltuk tum kadinlarin korkulu ruyasi ben alisamadim gitti ona cok sukur 6 aydir bakilmiyor :)
genelde hassas davranmasi lazim ama nasil kadin dogumcu o
sen sakin ol belki minik te olsa gorursun keseyi tatlim
Canım hic düşünmemiştim Ordan bakacağını öyle lay lay lom gittim ama kadın cok Anlayış göstermedi
Ben daha cinselliğe alışamadan bi sok oldu bana
Maşallah iyi olmuş 6 ay bakmamış inşallah doguma kadar da gerek kalmaz canım benimmm
ben genede kontrollerime giderken hazirlikli gidiyorum ne olur ne olmaz die umarim tatlim insallah bakmaz.
Cok rahatladım yaİlk gittigimde 5+5 mis direkt karindan bakti . 10gun sonra kalp atisi icin gidicem heralde o da karindan olur
cnm sen temkınlı git yinede
benm doktorum alttan bakmak istedi,çok küçük görünmez diye
ben istemedim,neysekı karından bakınca göründü kese...
ama karından görünmezse senınkı alttan bakmak isteyebılır
inş görünür de.
ilk muayenemde karından baktırdım ama kalp atışında kurtulamadım alttan baktı
sen ilk muayene ve kalp atışı için alttan olabılme ihtimalını aklından çıkarma
ondan sonra hep karından..
bana da arkadaşım aynı hastaneye gitmemıze ragmenn benımkının kalp atışına karından baktı dedi bende bana da oyle olur dedim ama her doktor farklı sonuçta alttan baktı
Bende öyle gideyim tabi ama inşallah gerek kalmaz :) :)
Cok Sağol tatlım Rabbim bebisine ve sana sağlık mutluluk versin :*
Zararlı mi bilmiyorum ama hoşumuza gitmiyor o kesinYa kızlar konuya biraz yabancıyim ben daha hic gitmedim kontrole yarin gidicem ama alttan muayene zararlı diye duydum zorunlu değilse bende yaptırmak istemiyorum peki bu kese kaç haftalikta görünür? Tahmino
Önceki konuna istinaden araştırdım da alıntılar yaptım bak
(benim sadece son gün açılmam var mı diye elle muayene etmişti dr.um)
GEBELİKTE (HAMİLELİKTE) JİNEKOLOJİK MUAYENE VE VAJİNAL ULTRASON YAPILMASI ZARARLI MI?
Hamileyken elle veya spekulum ile vajinal muayene (alttan muayene) yapılması riskli m? Herhangi bir zararı var mıdır? Transvajinal (vajina içerisinden) yapılan ultrasonun bebeğe bir zararı olur mu? Düşüğe neden olur mu? gibi sorular hastalarımızdan sık sık duyduğumuz sorulardır.
Gebeliğin ilk dönemlerinde veya ilerleyen aylarda vajinal yoldan elle veya spekulum denilen alet ile muayene bazı dırımlarda gerekebilmektedir. Vajinal yoldan yapılan (transvajinal) ultrasonografi bazı durumlarda karın üzerinden yapılan ultrasona göre çok daha net bilgi vermektedir, bu nedenle bazı durumlarda gerekebilmektedir. Gebeliğin ilk aylarında bebeğin kalp atışını daha net izleyebilemek için veya myom gibi patolojileri daha net görüntüleyebilmek için transvajinal ultrasonografi gerekebilir. Ayrıca kanama varlığında bunun sebebinin anlaşılması için ve rahim ağzının değerlendirilmesi için alttan spekulum ile muayene gerekebilir. İleri gebelik aylarında rahim ağzı açıklığını değerlendirmek için elle muayene yapılır.
Sonuç olarak hamilelik sırasında vajinal yoldan elle muayene yapılması, spekulum denilen muayene aletinin takılması veya vajinal ultrason yapılması hiçbir risk oluşturmaz. Bebeğe hiçbir zarar vermez. Düşük, kanama veya başka bir risk oluşturması imkansızdır. Gebelik rahmin içerisindedir, bu muayeneler ise tamamen rahmin dışarısında rahim ağzına kadar olan bölgeleri ilgilendiren muayenelerdir. Gerektiği halde gebe iken bu tür muayeneleri olmaktan çekinmenize gerek yoktur. Hatta bazı durumlarda bu tür muayenelerin hasta isteği nedeniyle yapılmaması bazı hastalıkların atlanmasına ve sakıncalı durumlara neden olabilir.
bebek.com: Gebelikte vajinal ultrason takibi yapılır mı?
Op.Dr. Alper Şişmanoğlu: Yanlış bir inanışla birçok gebe alttan yapılan (vajinal) ultrasona girmemektedir ve bebeğinin düşeceğini sanmaktadırlar. Bir hekim olarak hepimiz vajinal ultrason yapıldığı için bebeğinin düştüğünü o yüzden doktorunu değiştiren hastalarla karşılaşmaktayız. Vajinal prob rahim ağzını görüntülemek ve erken gebeliğin takibi için çok yararlı bir ultrason yöntemidir ve dikkatli yapıldığında hiç bir zararlı etkiye yol açmamaktadır Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte gebelikte tanı yöntemleri ve kullanılan aletler gittikçe artmaktadır . Bunlardan biri kuşkusuz herkesin tanıdık olduğu ultrasonografi cihazlarıdır. Gebe takibinde gebeliğin ilk ayından son noktasına kadar ultrasonografi vazgeçilmez bir takip yöntemi olmuştur. Elde edilen görüntülerle bebeklerde daha anne karnında major anomalilerden en basit cinsiyet tayinine kadar her alanda kullanılmaktadır. Günümüzde renkli ultrason diye bilinen Doppler Ultrasonografi ile bebeğin kan akımları ve sağlık durumu hakkında çok geniş bilgiler elde edebilmekteyiz. Bebeğinizin anne karnındayken fotoğraf albümlerine girebilmesini sağlayan 3 boyutlu cihazlar da kullanılmaya başlanmıştır. Bu takipler bebek üzerine olumsuz etkisi var mı? Kaç kez ultrasona girmeliyiz? Yapılan çalışmalarda ultrasonografi takiplerinin bebek üzerinde olumsuz etkisi gösterilmemiştir. Bu durum sık sık yapılan takiplerle de aynı bulunmuştur. Ultrason cihazları normal ama insan kulağının duyamayacağı frekansta ses dalgası kullanmaktadır. Bu sebeple bebek üzerinde bir zarar söz konusu olmamaktadır. Bu konuda doktorunuzun tavsiye ettiği ve uygun gördüğü her durumda ultasona girmenizde bir sakınca yoktur.