• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk kez anne olmak isteyenler

souslecieldeparis

Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2013
21
0
6
İstanbul
Kizlar selam
Ben haftaya doktora gidip folik asit icin bi konusucam acaba jinekolojik muayene de olucak mi?? Cok tedirginim :(( ne gibi testler yapicaklar?? Bu konuda oldukca cahilim anne olmayi cok istiyorum gerci eylul gibi basliycaz denemelere ama bu sureci adim adim sizlerle paylasmak istiyorum.benim gibi ilk kez anne olmaya karar verenleri bu topige bekliyorum ve tabii ki deneyimli annelerimizi ve hamislerimizi.bu cahil donemimi birlikte gecirelim ne dersiniz????

jinekolojik muayene tabii yaparlar
kan tesdti yaparlar bir de
Allah hayırlı imanlı sağlıklı evlatlar nasip etsin herkese inşallah

Amin insallah guzel dilekleriniz icin tesekkurler jinekolojik muayene olayi hep tedirgin ediyor beni:(

neden ki?
dr bayan olduktan sonra kasmaya gerek yok
jinekolojik muayenenin zorluğu,muayeneden sonra boy abdesti almak zorunda kalınıyor
bir de iç çamaşır lekeleniyor

Son düzenleme:
Kizlar selam
Ben haftaya doktora gidip folik asit icin bi konusucam acaba jinekolojik muayene de olucak mi?? Cok tedirginim :(( ne gibi testler yapicaklar?? Bu konuda oldukca cahilim anne olmayi cok istiyorum gerci eylul gibi basliycaz denemelere ama bu sureci adim adim sizlerle paylasmak istiyorum.benim gibi ilk kez anne olmaya karar verenleri bu topige bekliyorum ve tabii ki deneyimli annelerimizi ve hamislerimizi.bu cahil donemimi birlikte gecirelim ne dersiniz????

Merhaba canım. Bende folic asit kullanıyorum. Bir dahaki ay düşünüyoruz inşallah. 2,5 aydır içiyorum. Jinekoloğa başka bir sebepten dolayı gitmiştim. Bebek düşündüğümü de söyledim folic plus ı sordum. Doktor direk yazdı. Eğer bebek düşünüyorsan 3 ay önce kullanmaya başla faydası vardır dedi. Yani muayene etmedi onunla ilgili. Çok araştırdım ve kullanıyorum. Benimde ilk annelik tecrübem olacak inşallah. Hayırlısı bakalım:)

Acaba bu folik asiti diyelim ki kullanmaya agustosta basladim ekimde hamile kaldim diyelim az sure kullanmis olmam zararli mi acaba ? Fol yok yumurta yok daha milyon tane sey dusunuyorum ben de:) iletisimde kalalim hayirli haberini aliriz insallah en kisa zamanda

Merhaba canım. Bende folic asit kullanıyorum. Bir dahaki ay düşünüyoruz inşallah. 2,5 aydır içiyorum. Jinekoloğa başka bir sebepten dolayı gitmiştim. Bebek düşündüğümü de söyledim folic plus ı sordum. Doktor direk yazdı. Eğer bebek düşünüyorsan 3 ay önce kullanmaya başla faydası vardır dedi. Yani muayene etmedi onunla ilgili. Çok araştırdım ve kullanıyorum. Benimde ilk annelik tecrübem olacak inşallah. Hayırlısı bakalımmerhaba kızlarrr

merhaba kızlar

bende 10 aydır bebek istiyorum dr gittim hiç bi sorun yok dedi eşimde de yok muşş bi sorun folik asiti dr vermeden ben içsem olur mu acaba banaa bi zararı olurmu dr gitsem o mu verse acaba

Acaba bu folik asiti diyelim ki kullanmaya agustosta basladim ekimde hamile kaldim diyelim az sure kullanmis olmam zararli mi acaba ? Fol yok yumurta yok daha milyon tane sey dusunuyorum ben de:) iletisimde kalalim hayirli haberini aliriz insallah en kisa zamanda

Folik asitin gebelikten önceki faydası nedir?

merhaba kızlar

bende 10 aydır bebek istiyorum dr gittim hiç bi sorun yok dedi eşimde de yok muşş bi sorun folik asiti dr vermeden ben içsem olur mu acaba banaa bi zararı olurmu dr gitsem o mu verse acaba

Öncelikle merhaba. sevgili souslecieldeparis. folic asiti kullanırırken erken hamile kalmanın zararı olacağını düşünmüyorum. Çünkü insanlar zaten onu kullanmadan hamile kalıyor genellikle, o sadece bir destektir. Folic asit destektir.

ayrıca Folik asit ne işe yarıyor - Hürriyet bu linkte faydaalrı yazıyor ama temel olarak bebeğin beyin gelişiminde faydalı oluyor diyebiliriz. Ben çok araştırdım. Doktora da sordum ve kullanabilirsin, faydası vardır dedi. Ama tabii yine de doktora danışmadan kullanmayın bence sorun bir. Zararlı bir şey olmadığını şundan dolayı da düşünüyorum. Hamilelikte ilk 3 ay doktorların çok büyük bir kısmı veriyor folic asit. Bilinçli anneler öncesinde de kullanmaya başlıyor.

Kizlar selam

Merhaba Canim.
Sanirim seninle ayni planlardayiz. Ama ben biraz daha onde gidiyorum :34::34:
Ben sureci anlatayim sana , biraz sekillenir kafanda. Oncelikle hic tedirgin olma,korkma! Korkulacak hicbirsey yok cunku :20::20::20:
Biz esimle seneye dusunuyorduk ama beklemenin ne faydasi var diye konusurken karar verdik. Karar vermisken de vazgecmeyelim diye hazirliklara basladik. 3 gun yillik izin aldim. Hastaneden Jinekoloji,Dahiliye,Kardiyoloji ve Ürolojiye randevu aldim. Jinekoloji disindakiler benim her sene yaptirdigim rutin kontroller,pimpirikli oldugum icin :18::18::1::1:
Gelelim jinekolog kismina. Hepsini anlattim doktora biz su kadar yildir evliyiz,bebek dusunuyoruz,benim ergenligimden beri adet duzensizligim var,on muayene ve tavsiyeleriniz icin geldim dedim. Ilk gittigim bayan doktor biraz deliydi,kadina pek birsey soramadim. Hemen arkaya gecip alt tarafini cikart lutfen dedi.Heyecandan elim ayagim birbirine karisti,algilayamadim cunku hayatimda ilk defa alttan muayene olacaktim. Doktor geldi ben hala cikarmamisim, biraz acele eder misin dedi neyse titreye titreye gectim o makas gibi olan alete. Once smear aldi. Hani butun kadinlarin korktugu dunyanin en facia olayiymis gibi anlattigi. Ama hic korkulacak birsey yok. Hicbirsey hissetmiyorsun ve aci namina hicbirsey yok. Taktigiyla aldigi bir oldu zaten. Sonra ben bitti sandim kalkacak gibi yaptim kalma dedi ultrasonla muayene etti rahimi. O da 30 sn. suruyor emin ol. Sonra 3, tüp kan ve idrar verdim. Bir de adetinin 3.gunu gel hormon testi yapalim dedi onda alttan muayene falan yok sadece 1 tup kan veriyorsun. Hepsinin sonucunu aldim cok sukur temiz cikti. Bu sefer benim istedigim doktor vardi hepsini guzel guzel anlatti yaklasik yarim saat sohbet ettik. Yumurtlama gunumu soyledi,yarim saat kalma vs. klasik seyleri anlatti. Ha bir de kan degelerime gore B12 ve demir eksikligim oldugu icin gyno diye kan+B12+demir ilaci yazdi,folik asit gibi birsey oluyor heralde. Her gun ac karnina 1 adet iciyorum ondan.

Yani uzun lafin kisasi ; igne batsa dunyalari ayaga kaldiran,her gun bir yerim agriyo diye iki seksen yatan ben bile korkma diyorsam hakikaten korkma tatlim! Beni taniyan arkadaslarim sen de bunu diyosan biz de gidelim mutlaka smear testi yaptiralim dedi,dusun. Allah yardim eder. Hadi bakalim o zaman sana da kolay gelsin :46::21::21::21::21:

Son düzenleme:
ouslecieldeparis;31373694]Kizlar selam
Ben haftaya doktora gidip folik asit icin bi konusucam acaba jinekolojik muayene de olucak mi?? Cok tedirginim :(( ne gibi testler yapicaklar?? Bu konuda oldukca cahilim anne olmayi cok istiyorum gerci eylul gibi basliycaz denemelere ama bu sureci adim adim sizlerle paylasmak istiyorum.benim gibi ilk kez anne olmaya karar verenleri bu topige bekliyorum ve tabii ki deneyimli annelerimizi ve hamislerimizi.bu cahil donemimi birlikte gecirelim ne dersiniz????[/QUOTE]
Cnm bnm bnde o surecten geciyorum su an hersey bi bebisimizin olmasi icin.. doktora gidiyosun esinle birlikte doktor sorular soruyo ne kadar ewlisin adet duzrnsizligin wrmi kucukken bi hastalik gecrdin mi felan gibi sonra dosyani aciyo iste bn adetim bittiktn snra gtmistm beni de alttan muayeneye aldı dktorm cok iyi bni hep rahatlatti korkulck bisey yok kendini birak diye gercektende oyleymis..yumurtalarima bkti guzel gozkuyo ddi snra folic asit yzdi adetin 21. gunu pregesyerona bkcz dedi bende ewe gelince pregesteron hskkinda arastrma yaptim yumurtlamanin olup olmadigina bakiliyomus o da 6.9 ckti gayet guzel dedi dktrum daha sonra adetin 3. gunu hormon testine bkldi fsh lh e2 ws.. onlarda nrmal ckti bayramdan sonra esinin perm smalizine bkcz dedi doktorm cok ii herseyi rahatlikla sorabiliyorum yumurtlama gununu syluyu su tarihlerde ilski diye bakalim hersey nrml cikarda bizlerde hamis oluruz

selam kızlar :)

bugün nihayet jinokoloğa gittim..en başından anlataym size doktor ne zamandır evlisin vs. adet düzenin nasıl vs.. gibi bir sürü soru sordu onları kaydetti.sonrasında jinekolojik muayene yapalım bi dedi eyvah dedim korktuğum başıma geldi.doktor Allahtan çok sıcak kanlıydı ilk muayenem değil ama çekiniyorum işte ben de napiiim.doktora da dedim işin en zor kısmı bu çok tedirgin oluyorum dedim.o da bana bak anne olmak istiyorsun bunlar hiçbi şey değil anne dediğin güçlü olur dedi şöyle dur böyle dur dedi işte aferin falan dedi arada baya sakinleştirdi beni.ilk önce elle muayene etti.daha sonra alttan vajinal ultrasonla baktı.benim kilom 80 biraz kiloluyum.doktor yumurtalıklarımın çok iyi göründüğünü söyledi hiçbir kist vs. yokmuş hamileliğine engel hiçbir durum yok dedi.hatta bu kadar kiloya cok temiz hayret dedi çünkü kilolu hastalarda genellikle yumurtalık sorunu oluyormuş.neyse sonra muayenem bitti hangi günlerde gebve kalma ihtimalim yüksek onları anlattı.gün aşırı ilişkiye girmen gerek dedi ve hemen kalkmamak gerekiyormuş bunu forumda da okumuştum ve duş alırken de o bölgeyi kesinlikle sabunlu suyla yıkama dedi duş al ama öylesine bi duş olsun dedi.her şeyi uyguladın ama 4 ay oldu bebek olmuyor diyelim dedi o zaman eşinle birlikte gel bi tekrar dedi.sperm kalitesi de önemli bunu için ama bu aşamada ona bakmamıza gerek yok 4 ay sonra olmama durumu olursa bakarız dedi.Folik plus verdi günde 1 tane kullan dedi aç ya da tok olman çok önemli değil kullanırken dedi.bu folik plusa hamileyken de devam edicez bi süre dedi.kan tahlili istedi bir dolu ama şöyle bir sorun var tahlilleri benim özel sigortam karşılamıyor gebelik öncesi olduğu için ssk ile de 900 tl dedi özel hastane bu gittiğim Medical Park Bahçelievler.yaptırmadım çok geldi bana ona o kadar para ayıracak durumumuz da yok açıkçası.o kunuyu nasıl hallederim bilmiyorum bir tek onu yaptıramamış olmak benim kafama takıldı:( öyle işte kızlar muayene detaylarımı paylaşıyım dedim sizlerle...

selam kızlar :)

bugün nihayet jinokoloğa gittim..en başından anlataym size doktor ne zamandır evlisin vs. adet düzenin nasıl vs.. gibi bir sürü soru sordu onları kaydetti.sonrasında jinekolojik muayene yapalım bi dedi eyvah dedim korktuğum başıma geldi.doktor Allahtan çok sıcak kanlıydı ilk muayenem değil ama çekiniyorum işte ben de napiiim.doktora da dedim işin en zor kısmı bu çok tedirgin oluyorum dedim.o da bana bak anne olmak istiyorsun bunlar hiçbi şey değil anne dediğin güçlü olur dedi şöyle dur böyle dur dedi işte aferin falan dedi arada baya sakinleştirdi beni.ilk önce elle muayene etti.daha sonra alttan vajinal ultrasonla baktı.benim kilom 80 biraz kiloluyum.doktor yumurtalıklarımın çok iyi göründüğünü söyledi hiçbir kist vs. yokmuş hamileliğine engel hiçbir durum yok dedi.hatta bu kadar kiloya cok temiz hayret dedi çünkü kilolu hastalarda genellikle yumurtalık sorunu oluyormuş.neyse sonra muayenem bitti hangi günlerde gebve kalma ihtimalim yüksek onları anlattı.gün aşırı ilişkiye girmen gerek dedi ve hemen kalkmamak gerekiyormuş bunu forumda da okumuştum ve duş alırken de o bölgeyi kesinlikle sabunlu suyla yıkama dedi duş al ama öylesine bi duş olsun dedi.her şeyi uyguladın ama 4 ay oldu bebek olmuyor diyelim dedi o zaman eşinle birlikte gel bi tekrar dedi.sperm kalitesi de önemli bunu için ama bu aşamada ona bakmamıza gerek yok 4 ay sonra olmama durumu olursa bakarız dedi.Folik plus verdi günde 1 tane kullan dedi aç ya da tok olman çok önemli değil kullanırken dedi.bu folik plusa hamileyken de devam edicez bi süre dedi.kan tahlili istedi bir dolu ama şöyle bir sorun var tahlilleri benim özel sigortam karşılamıyor gebelik öncesi olduğu için ssk ile de 900 tl dedi özel hastane bu gittiğim Medical Park Bahçelievler.yaptırmadım çok geldi bana ona o kadar para ayıracak durumumuz da yok açıkçası.o kunuyu nasıl hallederim bilmiyorum bir tek onu yaptıramamış olmak benim kafama takıldı:( öyle işte kızlar muayene detaylarımı paylaşıyım dedim sizlerle...

Senin adına sevindim canım.Bak dediğim gibi çok da abarttılacak bir durum değilmiş. Doktorun ilgili olması da çok etkili. Yalnız kan tahlilleri çok önemli onları bir an önce yaptır. İlla özele gideceksin diye birşey yok , devlet hastaneleri bir günde veriyor sonuçları. Hadi bakalım şimdiden başarılar :34::34::34::34::34:

Merhaba :))
Ben de eylulde ekim gibi calismalara baslamayi dusunuyorum. Bi kac ay once kasinti icin gitmistim. elle muayene, smear, vajinal ultrason hepsine bakti bisey cikmadi cok sukur. Ama tekrar gidip surecle ilgili ben de ayrintili bilgi almak istiyorum. Senin sonradan gittigin dr hos biri gibi geldi. Adini sanini verebilir misin :)) baska bi konuda biri dr unu iyi sec hic degistirme dedi. Bu ay biraz onu arastirayim diyorum. Bakalim. Hepimiz için hayırlısı olsun ins :))

Bu arada ben de kiloluyum sana gore baya hem de. Ama cok tombislerden degilim de su izbandut kilikli olan cinslerdenim :)) bakalim bize bi sikinti cikarir mi. Denemeler oncesi biraz zorlayim diyorum vermek icin.ins yoksa ustune kilo almam fena olabilir:(

kızlar 1 yıllık evliyim ve zaman zaman eşimin aileisyle sorunlarım oluyor sizce bebeği 1 yıl daha erteleyeyeim mi

Back