- 14 Mart 2008
- 6.050
- 5.180
- 723
- Konu Sahibi kelebekmkelebek
-
Merhaba hanımlar,
Ben Mayıs'ta nikah yapıp evlilik tazminatıyla önceki işimden ayrıldım çok stresliydi zaten değiştirmek istiyordum ama düğün hazırlıkları ev işleriyle uğraşmak için de başka bir işe başlamadım şimdi bir fabrikada idari bölümde işe başlayacağım pazartesi günü ve tabi kimseyi tanımamak işi
Bilmemek sonuçta uluslararası çalışan bir firma misafir karşılaması vs ben yapacağım sanki elim ayağıma dolanacak gibi geliyor çalışma saatlerim ;
08.00 - 18.00
hafta sonu cumartesi 12.00 a kadar Pazar tatil.
Resmî tatiller izin
Maaş asgarinin biraz üstünde
Bunlardan dolayı kabul ettim.
Herkesin vardır ilk gün deneyimi tabi insan elini koyacak yer bulamıyor nasıl geçer bu ilk gün ? :)
Evet iş deneyimim var tabi ki ilk kez çalışmıyorum ama böyle bir ortamda ilk kez çalışıyor olacağım.olduğun gibi ol doğal ol sonuçta herkes senın ilk gunun olduğunu bılıyor olacak
işi öğrenmeye çalış
insanlara güleryüz göster
sıcak davranmaya arkadaslık bağları kurmaya çalış
iş deneyimin var nasıl olsa çok fazla gözünde buyutme ben yaparım de kendıne bol bol
bu arada evlilik tazmınatını vermede öbür işyeri sorun yaptı mı?
Doğru ilk gün oranın acemisi olduğu için insan çok anlamıyor ama zor bir yerse hergün daha da kötü gelmeye başlıyor inşallah hepimizin işlerinde Rabbim yardım eder hayırlı insanlarla karşılaştırırİlk gün diye bakmıyorum ben olaya ilk 3 ay kan kusmuştum, işe alışamadım zor geldi hatta bi ara ben yapamayacagım yerime birini bulun dediydim. Şimdi 7. ayım daha bi alıştım iyiyim diyebilirim. Zamanla bir şeyler yoluna oturuyor Allah kolaylık versin..
Teşekkür ederimBen iş deneyiminiz olduğu için çok zorlanacaginizi dusunmuyorum. Ilk is deneyimi çok daha zor oluyor. Sizi zaten insanlarla tanıştırır ne yapacağınızı söyler işi de yavaş yavaş öğretirler. Sakın ve doğal olun. Hayırlı olsun.
İşte en çok da ondan korkuyorum ya elim ayağıma dolanırsa bu kadar eşim istemeye geldiğinde heyecanlanmıştım kahveleri dökecekmişim gibi gelmişti bir de şimdi böyle oluyorumHeyecan yapıp stres olmayın ki eliniz ayağınıza dolaşmasın. O zaman yanaklarıniz kızarır ve kendinizi kötü hissedersiniz.
Aminn hepimizi inşallah.İlk günler çok kötü gerçekten herkesin acayip bakmaları kimseyi tanıyamama. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için elimden geldiğince yaparım inşallahŞimdiye dek 3 kez ilk gün heyecanını yaşadım.
Bence iş hayatının en rahat günü.
Gidiyorsun daha yeni olduğun için ilk gün sadece tanışma, işi anlama, eğitim vs öyle geçiyor.
Güleryüzlü, öğrenmeye açık davranın yeter.
Kasmayın kendinizi.
Kesinlikle çok güzel açıklamışsınızİlk iş günü en güzel gün
"Ben bilmıyorr sızin dıli "kıvamında ortalıkta dolaşıyorsun
Kasmayın kendinizi
Teşekkür ederim güzel düşünceniz için inşallah dediğiniz gibi olacakÇok güzel iş valla hayırlı olsun. Bana öyle geliyo ki hemen ısınıp alışacaksınız.
Elbette sonuçta tanımadığın insanlar yemek saati nedir mola nasıl yapılır onu bile bilmiyorsun kim ne derse peşinden gidiyorsun ah ah napalım katlanıcaz tavsiyelerinizi dikkate alacağım teşekkür ederimYabancılık çekmeniz çok normal yeni bi iş,ortam vs.Ağır başlı olup daha ilk günden kimseyle samimi olmayın derim.zamanla tanıyacaksınız herkesi zaten.Sakin olup işi gücü hemen kavrayın.Bol şanslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?