- 2 Ekim 2022
- 7
- 0
- 21
-
- Konu Sahibi nickbulmakzoris
Doktora git. Kızlık zarı öyle kanamaz.Merhabalar, 6 yıldır sevdiğim biriyle ilişkiye girdik. Çok rahattım, kanama olsa da olmasa da umrumda değildi fakat yerde bir litreye yakın kan vardı böyle baya gölet oluşturacak şekilde. Kalktığım zaman damlamaya devam etti. Iki üç damla değil abartmıyorum 1 litreye yakın kanadi ve sonrasini getiremeden bıraktık. Yakında yeniden buluşacağız, neden bu kadar çok kanadi, bir sonraki de mi boyle olacak?
Tahmini yani aşırı çok görünce bir litre dedim olcebilecek halim yok ya, ama evet gözüm karardi başım döndü kestik çok tadımızı kaçırdı :/ acaba pozisyon hatasi mi sorun bende mi bilmiyorumYetişkin bir insanda ortalama 4 buçuk ila 6 litre arasında kan bulunur ve bunun %10'unu kaybettiğinde en iyi ihtimalle başı döner, %20'sini kaybettiğinde ise hayati tehlike oluşur.
Siz bir litre kan kaybedip, ilişkiye devam etmemeye mi karar verdiniz sahiden?
Bir sonrakinde de böyle olur mu diye de merak ediyorsunuz...
Yerde damlalardan küçük bi gölet olusacak kadar kanadığı için 1 litre falan dedim1 litre kan kaybettiginizde çoktan bayılmış olmanız gerekirdi, o kadar değildir o.
Aşırı kanadigini belirtmek icin oyle soyledim herkes oraya takti sanki aşırı kanamasi normalmis tek sorun soyledigim rakammis gibi :/1 litre kan kaybetsen şoka falan girersin.
Zaten 4-5 litre kan dolaşıyor vücudunda.
Hayır aşırı kanaması da normal değil doktora git.Aşırı kanadigini belirtmek icin oyle soyledim herkes oraya takti sanki aşırı kanamasi normalmis tek sorun soyledigim rakammis gibi :/
1 litre kanaman olsa orda şoka girersin. Aşırı kanama normal değil, doktora gitmen lazım buradan bir şey yapamaz kimse sanaMerhabalar, 6 yıldır sevdiğim biriyle ilişkiye girdik. Çok rahattım, kanama olsa da olmasa da umrumda değildi fakat yerde kan göleti vardı. Kalktığım zaman damlamaya devam etti. Iki üç damla değil abartmıyorum aşırı fazla kanadi ve sonrasini getiremeden bıraktık. Yakında yeniden buluşacağız, neden bu kadar çok kanadi, bir sonraki de mi boyle olacak?
Aşırı kanadigini belirtmek icin oyle soyledim herkes oraya takti sanki aşırı kanamasi normalmis tek sorun soyledigim rakammis gibi :/
Doktora gideceğim zaten bu yüzden işin sağlık boyutunu burada ogrenemeyecegimi bildigimden onu burada sormadım. Belki daha önce yaşamış birileri vardır diye düşünerek yazmak istedim ve yazdım, ne kiziyorsunuz?Hanımefendi siz sağlığınızı değil, bir sonraki ilişkinizin de yine 'aşırı kanama' ile yarım kalacağını dert ediniyorsunuz "bir sonraki de böyle mi olacak" diye sorarak, biz ne yapalım tutarsızlığı dile getirmekten başka.
Elbette ki bunun anormal bir şey olduğunu düşünebilecek kadar aklınızı kullanabildiğinizi düşünüyorum ve bunun nedeninin de ancak jinekolojik bir muayene ile anlaşılacağını siz de tahmin edersiniz.
Hayır pozisyon hatası falan değil.bir kere benim de başıma gelmişti.ışıklar kapalıydı.ilişkide zaman ilerledikçe kaygan kaygan birşeyler hissettim.acı falan hiçbirşey yok.neyse ilişki bitti.ışığı bir açtım ortalık dediğin gibi kan gölüne dönmüştü.cinayet mahalli gibiydi. Erkek arkadaşım şaşırmadı bile.hemen temizlemeye başladı.ben de gidip normal hayatıma devam ettim.hiçbirşeycik de olmadı.yalnız değilsin merak etme.birşeycik olmuyor.rahat rahat normal hayatına devam et.ilk ilişkilerde bu tarz şeyler olabiliyor.çok büyük ihtimal bir daha böyle birşey olmaz.olsa da endişe edilecek birşey değil.ilk ilişkilerden sonra normale dönüyor.anormal bir durum falan değil.keşke insanımız kendi yaşamadığı her deneyime anormal demese bu kadar rahat.kimsenin bu kadar kanamayla şoka moka da girdiği yok.yaşamadan anlaşılmıyor işte bazı şeyler.bir soru sormuşsun pişman etmişler.ben yaşadım bacım oku.Tahmini yani aşırı çok görünce bir litre dedim olcebilecek halim yok ya, ama evet gözüm karardi başım döndü kestik çok tadımızı kaçırdı :/ acaba pozisyon hatasi mi sorun bende mi bilmiyorum
3.cü ilişkimde aynısı başıma geldi ilk ikisinde acı ve hafif kanama görünce korktum ama 3.cüde aşırı kanamam ve acı olunca doktora gittim aşırı kalın kızlık zarı olduğunu söyledi tampon koydu ve 15 gün boyunca iliskide bulunmayın dedi .Ve diğerlerinde de hafif kanama olacağını ama bir kac sefer sonra tamamen geçeceğini söylediMerhabalar, 6 yıldır sevdiğim biriyle ilişkiye girdik. Çok rahattım, kanama olsa da olmasa da umrumda değildi fakat yerde kan göleti vardı. Kalktığım zaman damlamaya devam etti. Iki üç damla değil abartmıyorum aşırı fazla kanadi ve sonrasini getiremeden bıraktık. Yakında yeniden buluşacağız, neden bu kadar çok kanadi, bir sonraki de mi boyle olacak?
Edit: zaten doktora gideceğim, yaşayan varsa diye soruyorum, kızmak için yorum yapacaksanız yapmayin.
Cok teşekkür ederim beklediğim yorum buydu cidden yazdigima pisman olmuştumHayır pozisyon hatası falan değil.bir kere benim de başıma gelmişti.ışıklar kapalıydı.ilişkide zaman ilerledikçe kaygan kaygan birşeyler hissettim.acı falan hiçbirşey yok.neyse ilişki bitti.ışığı bir açtım ortalık dediğin gibi kan gölüne dönmüştü.cinayet mahalli gibiydi. Erkek arkadaşım şaşırmadı bile.hemen temizlemeye başladı.ben de gidip normal hayatıma devam ettim.hiçbirşeycik de olmadı.yalnız değilsin merak etme.birşeycik olmuyor.rahat rahat normal hayatına devam et.ilk ilişkilerde bu tarz şeyler olabiliyor.çok büyük ihtimal bir daha böyle birşey olmaz.olsa da endişe edilecek birşey değil.ilk ilişkilerden sonra normale dönüyor.anormal bir durum falan değil.keşke insanımız kendi yaşamadığı her deneyime anormal demese bu kadar rahat.kimsenin bu kadar kanamayla şoka moka da girdiği yok.yaşamadan anlaşılmıyor işte bazı şeyler.bir soru sormuşsun pişman etmişler.ben yaşadım bacım oku.
Pıhtılaşma veya regl kanı gibi değil de kan tahlili alinirkenki gibi, hastalıktan kastınız hemofili gibi ise evet olabilir düşünmüştümPıhtılaşma bozukluğu hastalıkları olabilir
Yok kuzum von willebrand faktör eksikliği veya hemofili gibi hastalıklarda böyle fazla kanama görülebiliyor onu demeye çalıştım.Pıhtılaşma veya regl kanı gibi değil de kan tahlili alinirkenki gibi