İlk hamilelik belirtiniz neydi ne zamandan belirti verdi

tugcet123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2025
12
7
1
26
Merhaba hanımlar yumurtlama döneminden birliktelikten sonra gebe olduğunuza dair ilk belirti ne zaman oldu? Yumurtlama dönemiyle beraber belirti hep devam etti mi yoksa adet dönemine yakın zaman mı belirti verdi? Hangi belirtileri hissettiniz? Merakla bekliyorum cevaplarınızı

Merhaba hanımlar yumurtlama döneminden birliktelikten sonra gebe olduğunuza dair ilk belirti ne zaman oldu? Yumurtlama dönemiyle beraber belirti hep devam etti mi yoksa adet dönemine yakın zaman mı belirti verdi? Hangi belirtileri hissettiniz? Merakla bekliyorum cevaplarınızı
Benim aşırı şekilde adet ağrım olmuştu. Bir de erkenden uyumaya başlamıştım ve çok fazla gazım vardı

Adete yaklaşık 6 gün kala beyaz bazen sarımsı akıntı kasık batması ara ara ve bel ağrısı yaşayarak öğrenmiştim.

Ben tüp bebekle anne oldum. Aşırı uyku hali, gece bacak krampları ve aşırı sivilcelenme ile test sonucunu görmeden kesin hamileyim demiştim. Bu belirtiler transferin 5. Gününden itibaren başladı 3 Aylik olana kadar devam etti.

Benim yumurtlamadan 3 5 gün sonra aşırı göğüs ağrım oldu 2 3 gün sürdü geçti ama en belirgin belirtim çok şiddetli bel ağrım vardı

Adet gecikene kadar hiçbir belirti gebelik belirtisi sayılmaz. Çünkü yaşadıklarımızın hepsi progesteron yükselmesinden dolayı oluyor. Yumurta çatlayınca progesteron otomatik yükselir. Duygu durum değişikliği,göğüs hassasiyeti falan hep bu yüzden olur. Adet ve gebelik belirtileri bu yüzden aynıdır.
Eğer adet geçilirse bu gebelik belirtisine dönüşür. Çünkü regl olacağımız zaman ortada bi döllenme yoksa progesteron sıfıra iner ve kanama başlar. Bütün belirtiler de söner.

Kendi belirtimi söyleyecek olursam; yumurtamın çatladığı günün gecesi göğüs ucu hassasiyeti başladı. Normalde regl olacağım zaman azalıp biterdi ama bu sefer hem yumurtlama günü başladı hem de giderek şiddetlendi ve hiç geçmedi. Yani progesteron hiç düşmedi.

Teşekkür ederim hanımlar cevaplarınız için. Ben yumurtlama döneminden sorna da test yapmaya devam ettim yumurta çatlayalı 5. Gün olucak testte hala silik ikinci çizgi çıkıyor. Geçen ay çatladıktan sonra yaptığımda silik çizgi yoktu. Bu da belirti olabilir mi? Yada kafamda kurup ikna mı etmeye çalışıyorum kendimi bilemedim 🤷‍♀️

Teşekkür ederim hanımlar cevaplarınız için. Ben yumurtlama döneminden sorna da test yapmaya devam ettim yumurta çatlayalı 5. Gün olucak testte hala silik ikinci çizgi çıkıyor. Geçen ay çatladıktan sonra yaptığımda silik çizgi yoktu. Bu da belirti olabilir mi? Yada kafamda kurup ikna mı etmeye çalışıyorum kendimi bilemedim 🤷‍♀️
Sonucunuz ne çıktı

Adete 3 gün kala öğrenmiştim yumurtlama döneminde akıntım olmadı adete 5 gün kala inanılmaz derecede sarı akıntım oldu uykusuzluk yorgunluk iştahsızlık kabızlık göğüs ağrısı sol kasık batması şiddetli baş ağrısı mide ekşimesi gibi hafif bulantılar yerleşme kanaması yaşadım göğüs damarlarım belirginleşti göğüs ucu koyulasmasi

Adetime 5 gün kaldı. Birliktelikten bir hafta sonrası akıntım başladı. Bel ve sırt agrım yoğundu. Ama onlarda bitti bilemiyorum bakalım gün gecikene kadar yapmayacağım

Back
X