İlk hamileliğim sonlandırıldı ve eşim çocuk sahibi olmak istemiyor

1 haftadır eve gittiğimde hiç konuşmuyorum, yemeğimi yapıp, işlememi yapmaya başlıyorum, sonra kitap okuyorum. Asla yanıma gelip neyin var demiyor. sabah giderken öpüp gidiyor sadece, bence oda artık bu evlilikten bir tat almıyor.

Dur bakalım canım bi.Hayırlısı olsun hakkınızda.

Bi de özgüven konusu var.Kendine yapma bunu,dik dur,ifade et kendini.Sonu ayrılık da olsa devam da olsa kendini aşırı yıpratma.Rabbim yardımcın olsun

Eşler bizim gibi değiller ben de en son haziranda 4.düşüğümü yaşadım (kalbi durdu) eşim tekrar çocuk sahibi olmak istemediğini söyledi ve bunu hastanede kürtaj olduğum gün o an başımdan aşagı kaynar sular döküldü o an benim üzüntüme bak beyfendimin keyfine bak çok soğuk kanlıydı üzülmedim mi üzüldüm tabiki çıktım hastaneden eve geldim aynı konuşmalar devam etti değişen birşey Yok kayınvalideye bu konuyu açtım neyse bana kalktı dedi ki sen benim oğlumun neler yaşadığını biliyor musun?Sana söylemiyor anlatmıyor diye herşey iyi mi sanıyorsun ne biliyorsun üzülmediğini ağlamadığını oğlum sen kürtaj haberini aldığı gün yatış yaptırıp eve dönerken beni aradı ve ağladı oğlumun psikoloji si nasıl sen bilmezsin 4 tane düşük yapmışsın sen ne kadar üzülüyorsan onunda babası o da üzülüyor sadece belli etmiyor dedi oğlumun saçlarında bebek sevdan yüzünden bir tane siyah kalmayacak oğlum da yıprandı dili öyle söylüyor ama çok istiyor dedi bizzat bana söylüyor dedi seni üzgün görmeye ağladığını görmeye dayanamadığı için umursamaz davranıyor ama içinde yaşadıklarını bilemezsin dedi ve zamana bıraktık...artık şimdi öyle bir düşüncesi Yok demem o ki erkekler bizim gibi duygusal anlayışlı ince düşünen bireyler değil erkeklerin çok azı duygularını belli eder çoğuda etmez bizimkiler gibi akışına bırak eşini anlamaya çalış empati yap ailesiyle sorunları var diyorsun bellide senin bilmediğin başka şeyler var sana anlatmaktan çekiniyor üzülmediğini hiççç sanmıyorum sadece belli etmemiştir bu şekilde beynini olumsuz şeylere yorma tabiki seninde hakkın anne olmak ama daha yeni yaşamışsın çok taze ben olsam bu kadar fevri davranmazdım sen kendini bilerek soğutmaya çalışıyorsun inada bindirmiş gibisin yapma bekle en azından 1 yıl geçsin ikinizde birbirinize sevginizi gösterin kafa dinleyin baktın hiç istemiyor ona göre yol çizersin ama çok yeni Allah yardımcın olsun canım:dua:

Eşler bizim gibi değiller ben de en son haziranda 4.düşüğümü yaşadım (kalbi durdu) eşim tekrar çocuk sahibi olmak istemediğini söyledi ve bunu hastanede kürtaj olduğum gün o an başımdan aşagı kaynar sular döküldü o an benim üzüntüme bak beyfendimin keyfine bak çok soğuk kanlıydı üzülmedim mi üzüldüm tabiki çıktım hastaneden eve geldim aynı konuşmalar devam etti değişen birşey Yok kayınvalideye bu konuyu açtım neyse bana kalktı dedi ki sen benim oğlumun neler yaşadığını biliyor musun?Sana söylemiyor anlatmıyor diye herşey iyi mi sanıyorsun ne biliyorsun üzülmediğini ağlamadığını oğlum sen kürtaj haberini aldığı gün yatış yaptırıp eve dönerken beni aradı ve ağladı oğlumun psikoloji si nasıl sen bilmezsin 4 tane düşük yapmışsın sen ne kadar üzülüyorsan onunda babası o da üzülüyor sadece belli etmiyor dedi oğlumun saçlarında bebek sevdan yüzünden bir tane siyah kalmayacak oğlum da yıprandı dili öyle söylüyor ama çok istiyor dedi bizzat bana söylüyor dedi seni üzgün görmeye ağladığını görmeye dayanamadığı için umursamaz davranıyor ama içinde yaşadıklarını bilemezsin dedi ve zamana bıraktık...artık şimdi öyle bir düşüncesi Yok demem o ki erkekler bizim gibi duygusal anlayışlı ince düşünen bireyler değil erkeklerin çok azı duygularını belli eder çoğuda etmez bizimkiler gibi akışına bırak eşini anlamaya çalış empati yap ailesiyle sorunları var diyorsun bellide senin bilmediğin başka şeyler var sana anlatmaktan çekiniyor üzülmediğini hiççç sanmıyorum sadece belli etmemiştir bu şekilde beynini olumsuz şeylere yorma tabiki seninde hakkın anne olmak ama daha yeni yaşamışsın çok taze ben olsam bu kadar fevri davranmazdım sen kendini bilerek soğutmaya çalışıyorsun inada bindirmiş gibisin yapma bekle en azından 1 yıl geçsin ikinizde birbirinize sevginizi gösterin kafa dinleyin baktın hiç istemiyor ona göre yol çizersin ama çok yeni Allah yardımcın olsun canım:dua:
Çok doğru söylemişsin ama bn kendimde tasmeclisi tasmeclisi nin yerinde olsam belki aynı tepkiyi vsrebilirdim. Ama hemen oyle Bırakmazdm ipleri elimden. Bebek istemesini sağlardm. Nasıl mı ? İnternetten ordan burdan bebek resimleri gösterirdm aile resimleri gösterirdim ileri dönük sıcak hayaller kurardm bebeğimiz olunca böyle olur ya düşünsene baba olunca böyle yaparsn diyerek aklını çelmeye bebeği sevdirmeye çalısrddm. Bi yerde zaten oda içinden geceenin ne oldugunu neden istemediğini yada zamana mı ihtiyacı oldugunu kesin söyler diye düşünüyorm. Hakkınızda hayırlısı olsun. Hiç bir erkeğin bebek istemeyecegini sanmıyorm. Belki suan kendine guvenemiyor olabilir. Maddi anlamda olabilir altından kalkamayacagını guzel yasatamayacagını düşünebilir. Manevi olarak psikolojisi iyi olmaya bilir. Hemen kesip atmak yanlış olur. Siz konusmadıgınız halde eşiniz her sabah sizi öpüp gidiyorsa bence birazcıkda bencillk ediyorsnz. Söylediklerim yanlış anlaşılmasn ama bn eşimle küs oldugumda o pek yaklaşmaz. Ki kaldı her sabah öpüp evden çıksn :) normal zamanda öpmeden evden çıkmaz. Ama bn konusmadıgım zaman onunla pek nadirdir oyle gelip öpmesi

Evet bak birde o vardı ne güzel öpüp işe gitmesi seviyor sizi ve en önemlisi değer veriyor ben kırgın olduğumda eşim daha da kırgın olur :kızgın:ben haklı olduğumda eşim daha haklı olur:kızgın: ben küssem eşim daha da küser:kızgın: inatçının biri zaten :halay:yani çok şanslısın:KK43:

Çocuk istememe sebebi nedir ? Benim arkadaşımın kocası da böyle, deli oluyorum!!!
evliliğimizde sorunlar varmış şu an çocuk sokamazmış araya. evleneli 2 yıl oldu kayınvalidemden ve ailesinden en ufak bir sevgi saygı görmedim. düğün gecesi kayınvalidem evimizde yatacağı yeri beğenmedi diye kardeşiyle birlikte kavga çıkardı herkesin moralini bozdu. ertesi sabah düğün günümde ayıldı bayıldı benim babam hastanelere taşıdı. buna rağmen sırf eşimle aram açılmasın diye irtibatımı kesmedim fakar sevmiyorum kendisini. eşim istiyorki kusursuz bir sevgi besleyeyim annesine. kadının ağzı öyle piski küfür eder sürekli. kayınpederim sürekli evden kaçar içer geri gelir. ailesi bana göre bi aile değil bu yüzden mükemel bi ilişkimiz yok. eşim ailesinin hatalarını ve benim onlarla aynı kafada olmadığımı bildiği halde her fedakarlığı benden bekliyor. düğünümüzden 1 yıl sonra kardeşinin düğünü oldu ve ben elimde avucumda ne varsa onlara verdim çünkü anne ve baba çalışmıyor. emeklilikleri biile yok. evlendiğikleri gece hamile kaldı eltim ve hiç çalışmadı. şimdi eşim nasıl geçinecekler birde çocuk olacak yardım edicem diyor. benim kızdığım konu ise ben 2,5 yıldır onların düğünü çocuğu diye tüm kazandığımı onlara vermek zorunda değilim. aramızdaki sorunlar bu. eşim kendi hayatına bakmak yerine onlar için yaşıyor. işte en son başıma gelenlerden sonra hala çocuk istememesi beni eşimden soğuttu. düşünüyorumda beni sağılacak bi inek gibi filan görüyor sadece kenar süsü.

Eşler bizim gibi değiller ben de en son haziranda 4.düşüğümü yaşadım (kalbi durdu) eşim tekrar çocuk sahibi olmak istemediğini söyledi ve bunu hastanede kürtaj olduğum gün o an başımdan aşagı kaynar sular döküldü o an benim üzüntüme bak beyfendimin keyfine bak çok soğuk kanlıydı üzülmedim mi üzüldüm tabiki çıktım hastaneden eve geldim aynı konuşmalar devam etti değişen birşey Yok kayınvalideye bu konuyu açtım neyse bana kalktı dedi ki sen benim oğlumun neler yaşadığını biliyor musun?Sana söylemiyor anlatmıyor diye herşey iyi mi sanıyorsun ne biliyorsun üzülmediğini ağlamadığını oğlum sen kürtaj haberini aldığı gün yatış yaptırıp eve dönerken beni aradı ve ağladı oğlumun psikoloji si nasıl sen bilmezsin 4 tane düşük yapmışsın sen ne kadar üzülüyorsan onunda babası o da üzülüyor sadece belli etmiyor dedi oğlumun saçlarında bebek sevdan yüzünden bir tane siyah kalmayacak oğlum da yıprandı dili öyle söylüyor ama çok istiyor dedi bizzat bana söylüyor dedi seni üzgün görmeye ağladığını görmeye dayanamadığı için umursamaz davranıyor ama içinde yaşadıklarını bilemezsin dedi ve zamana bıraktık...artık şimdi öyle bir düşüncesi Yok demem o ki erkekler bizim gibi duygusal anlayışlı ince düşünen bireyler değil erkeklerin çok azı duygularını belli eder çoğuda etmez bizimkiler gibi akışına bırak eşini anlamaya çalış empati yap ailesiyle sorunları var diyorsun bellide senin bilmediğin başka şeyler var sana anlatmaktan çekiniyor üzülmediğini hiççç sanmıyorum sadece belli etmemiştir bu şekilde beynini olumsuz şeylere yorma tabiki seninde hakkın anne olmak ama daha yeni yaşamışsın çok taze ben olsam bu kadar fevri davranmazdım sen kendini bilerek soğutmaya çalışıyorsun inada bindirmiş gibisin yapma bekle en azından 1 yıl geçsin ikinizde birbirinize sevginizi gösterin kafa dinleyin baktın hiç istemiyor ona göre yol çizersin ama çok yeni Allah yardımcın olsun canım:dua:[/çok haklısın erkekler biz gibi değiller canım ama aradaki fark ne biliyor musun. hamileliğimi ve bebeğimi kabettiğimi sanki ayıp birşeymiş gibi ne ailesine ne arkadaşlarına söyledi. hamileliğimi sadece ailem ve benim tarafım biliyordu. aklıma takılan kısım bu işte. beni eşi olarak görseydi saklamazdı böyle bişey neden gizlenirki.

Evet bak birde o vardı ne güzel öpüp işe gitmesi seviyor sizi ve en önemlisi değer veriyor ben kırgın olduğumda eşim daha da kırgın olur :kızgın:ben haklı olduğumda eşim daha haklı olur:kızgın: ben küssem eşim daha da küser:kızgın: inatçının biri zaten :halay:yani çok şanslısın:KK43:
ona karşı hiç bu kadar tepkisiz ve suskun olmamıştım. tehlikenin farkına vardığını düşünüyorum. yoksa kavgalarımızda ailesinin o kadar yanlışına rağmen asla beni alttan almamış hep fedakarlığı benden beklemiştir.

Vallahi aynen öyle bn inatcı o benden inatcı :D

evliliğimizde sorunlar varmış şu an çocuk sokamazmış araya. evleneli 2 yıl oldu kayınvalidemden ve ailesinden en ufak bir sevgi saygı görmedim. düğün gecesi kayınvalidem evimizde yatacağı yeri beğenmedi diye kardeşiyle birlikte kavga çıkardı herkesin moralini bozdu. ertesi sabah düğün günümde ayıldı bayıldı benim babam hastanelere taşıdı. buna rağmen sırf eşimle aram açılmasın diye irtibatımı kesmedim fakar sevmiyorum kendisini. eşim istiyorki kusursuz bir sevgi besleyeyim annesine. kadının ağzı öyle piski küfür eder sürekli. kayınpederim sürekli evden kaçar içer geri gelir. ailesi bana göre bi aile değil bu yüzden mükemel bi ilişkimiz yok. eşim ailesinin hatalarını ve benim onlarla aynı kafada olmadığımı bildiği halde her fedakarlığı benden bekliyor. düğünümüzden 1 yıl sonra kardeşinin düğünü oldu ve ben elimde avucumda ne varsa onlara verdim çünkü anne ve baba çalışmıyor. emeklilikleri biile yok. evlendiğikleri gece hamile kaldı eltim ve hiç çalışmadı. şimdi eşim nasıl geçinecekler birde çocuk olacak yardım edicem diyor. benim kızdığım konu ise ben 2,5 yıldır onların düğünü çocuğu diye tüm kazandığımı onlara vermek zorunda değilim. aramızdaki sorunlar bu. eşim kendi hayatına bakmak yerine onlar için yaşıyor. işte en son başıma gelenlerden sonra hala çocuk istememesi beni eşimden soğuttu. düşünüyorumda beni sağılacak bi inek gibi filan görüyor sadece kenar süsü.
Canım yanlış anlamazsan sana bişy söylemek istiyorm bence burda çok detaya inme ne olur bilinmez üye olmayan insanlar bile burda yazdkklarımızı okuyabiliyor. Senin için söylüyorm anlatıbilmişimdir insallah ❤

haklısın erkekler biz gibi değiller canım ama aradaki fark ne biliyor musun. hamileliğimi ve bebeğimi kabettiğimi sanki ayıp birşeymiş gibi ne ailesine ne arkadaşlarına söyledi. hamileliğimi sadece ailem ve benim tarafım biliyordu. aklıma takılan kısım bu işte. beni eşi olarak görseydi saklamazdı böyle bişey neden gizlenirki.

Canım yanlış anlamazsan sana bişy söylemek istiyorm bence burda çok detaya inme ne olur bilinmez üye olmayan insanlar bile burda yazdkklarımızı okuyabiliyor. Senin için söylüyorm anlatıbilmişimdir insallah ❤
çok haklısın canım ben bunu düşünemedim hiç. teşekkür ederim.

Bende de aynı dert var. İşin komiği bizim hiç bir sorunumuz yok. Ne maddi anlamda ne manevi anlamda. 2.5 yılımız dolacak. Hala eşim çocuk konusunda istekli değil. Hiç olmamıştı zaten, son zamanlarda belki artık o da istiyordur diye seviniyordum ama yok dün bir kez daha anladım ki baba olmak istemiyor. Kesinlikle zorlamayı veya tehdit etmeyi düşünmüyorum. Bir süre daha verip yoluma bakmayı düşünüyorum. Eşim bana dürüst bir şekilde istek ve planlarından bahsedip benim fikrimi almıyorsa bu konuda, ben bu evliliği yürütemem. Bu sadece çocuk konusunda değil her konuda böyle. Evlilik erkeğin hüküm sürdüğü, kendi hayatına göre kafasına göre düzenlediği bir yapı değil. O evliliğin o evin içinde 2 kişi var. Akşam yenecek yemeğe kadar iki kişinin ortak kararı olmalı her şey. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Eğer bir gün boşanıyorum dersen de eminim ki sen elinden geleni yapmış ama karşılık alamadığın için artık yorulmuşsundur.

Tatlım evliliğini gözden geçir. Bu bahsettiklerin basit konular değil. İki gün sonra çocuğun olsa da çocuğunun rızkını eltine mi yedircen. Her kadın anne olmayı hakediyor hakkıdır ama bu adamdan çocuk yapmak istediğinden emin ol.

Aynı şeye benzer bende yaşadım. Geçen sene aralık ayında bende 9 haftalık kürtaj oldum bebeğin kalbi durmuştu. Ben hamileliğe daha çok sıcak bakmıyordum erken diye düşünüyordum eşim çok istiyordu ve hamile kaldım, sonra kürtaj oldum maalesef.
Kürtajdan sonra eşim çook üzüldü ve çook agresifleşti. Oda bir süre çocuk istemediğini söyledi bana, ben o haldeyken.
Buda benim çok zoruma gitmişti. Kontrollerim temiz çıktıktan 3 ay sonra denemeye başladık tekrar, eşim çok ümitli değildi olmaz diye düşünüyordu sonra yeniden hamile olduğumu öğrendik.
Şuan ikimizde mutlu ve çok istiyoruz bebeğimizi. 3 aylık oldum şuan.
Çok üzme kendini stres yapma, sağlığına dikkat et eşinin fikri yavaş yavaş değişir diye düşünüyorum.

Bende de aynı dert var. İşin komiği bizim hiç bir sorunumuz yok. Ne maddi anlamda ne manevi anlamda. 2.5 yılımız dolacak. Hala eşim çocuk konusunda istekli değil. Hiç olmamıştı zaten, son zamanlarda belki artık o da istiyordur diye seviniyordum ama yok dün bir kez daha anladım ki baba olmak istemiyor. Kesinlikle zorlamayı veya tehdit etmeyi düşünmüyorum. Bir süre daha verip yoluma bakmayı düşünüyorum. Eşim bana dürüst bir şekilde istek ve planlarından bahsedip benim fikrimi almıyorsa bu konuda, ben bu evliliği yürütemem. Bu sadece çocuk konusunda değil her konuda böyle. Evlilik erkeğin hüküm sürdüğü, kendi hayatına göre kafasına göre düzenlediği bir yapı değil. O evliliğin o evin içinde 2 kişi var. Akşam yenecek yemeğe kadar iki kişinin ortak kararı olmalı her şey. O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Eğer bir gün boşanıyorum dersen de eminim ki sen elinden geleni yapmış ama karşılık alamadığın için artık yorulmuşsundur.
Öyle güzel özetlemişsinki anlattıklarında kendimi gördüm. İşte biz en ufak alınacak bi eşyada bile ortak karar verebilen bir çift değiliz eşim konuşmayı fikir alışverişi yapmayı asla bilmiyor. Bu can buna ne kadar dayanıcak bilmiyorum, şimdilik sanır 2 ayda neler olur ne biter bilmiyorum. Hakkımızda hayırlısı olsun canım.

Tatlım evliliğini gözden geçir. Bu bahsettiklerin basit konular değil. İki gün sonra çocuğun olsa da çocuğunun rızkını eltine mi yedircen. Her kadın anne olmayı hakediyor hakkıdır ama bu adamdan çocuk yapmak istediğinden emin ol.
Şu an gözden geçirme kısmındayım kimse evliliğini bitirmek istemez ama yol oraya doğru gidiyor

Dün terapiste gittik bespnuç negatif, burda anlattıklarımı herkese anlatabilirim terapistin bana ne faydası olacak diye kükredi gitmek istemiyorum demedi ama hoşlanmadı kadın bizimle konuşurken eşim sürekli ya telefonuyla ilgilendi yada boş boş dinledi. Evliliklerde hanımlarının duygularına ve iateklerine önem veren erkeklerin evliliklerinin çok pozif duygular yansıttığını ve eşinizin isteklerine daha pozitif daha anlayışlı davrandığınızda daha mutlu bir çift olmanız kaçınılmaz dedi. Eşimin konuşmanın 1 kelimesini bile anlamadığını düşünüyorum. 2 aylık sürecim başladı değişen bişey olmaması durumunda yolumu ayıracağım.

Hayırlısı olsun canım. Bu 2 aylık süreç konusunda eşini bilgilendirdin mi? Bilsin 2 aylık bir şans tanıdığını.

Back
X