- Konu Sahibi fusyadelisi
Doktor nasil muayene ediyor? yani sadece tahlil ve ultrason mu yoksa (nasil yazacagimi bilmiyorum) bakiyormu?
Nisanlinizlami gittiniz yoksa yalnizmi?
Ben nişanlımla gitmiştim. Hatta doktorum, "madem nişanlın kontrolden geçiyor, sende geçeceksin" diyerek nişanlımı ürolojiye göndermişti. Hastane de olduğumuz için, hemen üst kattaydı üroloji doktoru da, gitti paşa paşa valla. Kontrol tabi ki ultrason ile yapılıyor, ama sizin herhangi bir akıntı, kaşıntı vs gibi sorunlarınız varsa mecburen alttan muayene ediyorlar. Ama normal kontrol her zaman karından ultrason ile, ve de çeşitli hormon testleri için kan veriyorsunuz. Sonuçları almaya gittiğimizde, doktorum doğum kontrol yöntemleri ile ilgili bilgi verdi, eşim "ben korunmak istemiyorum ilk başlarda" deyince, doğum kontrol hapına karar verdik. Yaklaşık düğünden 2 ay önce falan başladım , çünkü hap ilk başlarda vücutta tepki veriyor. Ara ara ufak kanamalar, beklenen adet tarihinden önce yada sonra adet olma gibi, ilk kutu bittiğinde genelde bu yan etkilerde kayboluyor ve düzene giriyor adetiniz.
Benimde düğün günüm adetimin ilk günü olacaktı, doktora söyleyince hapı kullanmaya başlamam için bana bir tarih verdi, bu tarihten önce kullanma dedi, onun dediği tarihte kullanınca düğünüme 10 gün kala adet oldum, düğünde tertemizdim.
Düğün günü adetli olmak istemiyor insan tabi ki, bunu illa ki ilk geceye bağlamak yanlış. O gün zaten çok telaşeli bir gün olacak, sürekli koşturmaca içinde olacaksınız, bir de gelinliği giydikten sonra sürekli tuvalete girmek söz konusu olmuyor, bembeyaz gelinliğin içinde olunca insan tedirgin oluyor açıkçası, en ufak bir leke sırıtacak çünkü. O günün telaşıyla da, her an herşey olabilir yani.
Yanlış bilgilerden uzak durun, size en doğru korunma yöntemini doktor söyleyecektir. Doğum kontrol hapı hamileliğe engel oluyor sözlerine itibar etmeyin, tamamen yalan. Düşünün ki, adet düzensizliği sebebiyle çocuk sahibi olamayan bayanların tedavisine ilk doğum kontrol hapı ile başlanıyor, çünkü adetinizi ve yumurtlama dönemlerinizi düzene sokar. Benim bir arkadaşım da, uzun süre hamile kalamamasını doğum kontrol haplarına bağladı, doktora gittiğinde ise aslında daha genç kızlık döneminden gelen bir rahatsızlığı olduğunu öğrendi. Tedavi oldu ve 2 kızı var. Bilinçli hareket edin, doktora gidin.
Şimdiden mutluluklar diliyorum, ilk gece seni asla korkutmasın emin ol hayatının en güzel anlarını yaşayacaksın. Şimdi sana tuhaf gelmesi gayet normal tabi ki, ama inan karı-koca olarak evinize adım attığınız an, herşey çok güzel olacak ve kendiliğinden gelişecek.