Ilk gebeliği uzun süren doğum sureci yaşayan var mi? Tecrubelerinize ihtiyacım var.

Misafirsekeri

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ekim 2021
2.229
1.096
Merhaba kızlar. Cumadan beri doğum surecinde oldugumu düşünüyorum. Cuma sabahtan nişan parcasi geldi ama cok degildi. Sonra sancilarim basladi 10-15 dk da bir süren. Bu duzenli sancilar zaman ilerledikce daha uzun surmeye başladı. Hatta cumartesi aksama nerdeyse agrim bitti. Butun erken dogum belirtilerini yaşadım ama sanki surec tikandi gibi. Pazar sabahtan nst+aciklik muayenesi oldum ve 4 cm acikligimin oldugunu öğrendim. O gun ve bugun butun gun 7ile12 dk arasinda duzenli olarak sancilarim var. Gece 3 te ise bu sefer avuc ici kadar nişanım geldi. Ve hala ara ara akinti gibi ayni kivamda gelmeye devam ediyor. Bu sanci kesin 5 dkya dusecek mi? Herkeste ayni mi oluyor ben anlamadim. Beklemekten insanlarin sorup durmasindan psikolojim bozuldu. 4 gundur surecin içindeyim. 5dkda bir agrim olunca acikligim 10 cm mi olacak. Kac cmde o kadar sanci gelip duracak? Burda 5 dk da bir sancim gelince gittim 2 cm aciklik olmus yazanlari okudum. Bende zaten 4 cm vardi ama sancim hic 5dkya dusmedi. En az 7ye düştü ve ortalama 10dk da bir geliyor. Dusunup arastirmaktan kafayi yicem. Lutfen uzun dogum sureciniz varsa benimle paylasir misiniz?

Doğurdunuzmu sizinki uzun bir doğum bir hafta sürüyor denilenlerden kimsininkide bir saat içinde sancı geliyor bebek doğuyor insan neyapacağını şaşırıyor

Doğurdunuzmu sizinki uzun bir doğum bir hafta sürüyor denilenlerden kimsininkide bir saat içinde sancı geliyor bebek doğuyor insan neyapacağını şaşırıyor
Yeni gördüm mesajinizi etiketleseydiniz keske:)
Dogurdum sukur ama 5 gunde anca. Cumadan sancilarim baslamisti sali muayenem vardi 5 cm aciklik vardi. Doktor yatis verdi suyumu patlatti. Sonra 5 saat icinde dogurdum. Suyumu patlatmasa daha uzun surer miydi bilmiyorum. 5cm acikliktan sonra basliyormus meger agri. Onceki yasadiklarim hicbir seymis 😀 Allah doğuracak herkese kolaylik versin

Yeni gördüm mesajinizi etiketleseydiniz keske:)
Dogurdum sukur ama 5 gunde anca. Cumadan sancilarim baslamisti sali muayenem vardi 5 cm aciklik vardi. Doktor yatis verdi suyumu patlatti. Sonra 5 saat icinde dogurdum. Suyumu patlatmasa daha uzun surer miydi bilmiyorum. 5cm acikliktan sonra basliyormus meger agri. Onceki yasadiklarim hicbir seymis 😀 Allah doğuracak herkese kolaylik versin
Amin Allah analı babalı büyütsün şimdi bende ikinciyi bekliyorum o 5 gündeki sancılar hafif miydi
Buarada benim ilk bebeğimde 1 saatte doğmuştu sancılar açılmalar doğum hepsi bu kadar sürdü inşallah buda öyle olur çünkü çok korkuyorum

Amin Allah analı babalı büyütsün şimdi bende ikinciyi bekliyorum o 5 gündeki sancılar hafif miydi
Buarada benim ilk bebeğimde 1 saatte doğmuştu sancılar açılmalar doğum hepsi bu kadar sürdü inşallah buda öyle olur çünkü çok korkuyorum
Tesekkurler, size de Allah sag selamet kucaginiza almayi nasip etsin.Ilk gebelik genelde uzun suruyormus ikincisi cabuk oluyo diyolar vucut bir kere alistigi için. Sizin nasil 1 saat surdu hayret ettim imkani yok bence 1 saat olmasi. 1 dakikada bir sanci geldigi halde 1 saatten fazla surdu acilmalar. O aşırı sancilar baslamadan zaten benim 5 cm acilma vardi. 5 cm oncesi sancilar cok hafif degildi ama sonraki yasadiklarimin yaninda hiçbir şey sayılır.

Tesekkurler, size de Allah sag selamet kucaginiza almayi nasip etsin.Ilk gebelik genelde uzun suruyormus ikincisi cabuk oluyo diyolar vucut bir kere alistigi için. Sizin nasil 1 saat surdu hayret ettim imkani yok bence 1 saat olmasi. 1 dakikada bir sanci geldigi halde 1 saatten fazla surdu acilmalar. O aşırı sancilar baslamadan zaten benim 5 cm acilma vardi. 5 cm oncesi sancilar cok hafif degildi ama sonraki yasadiklarimin yaninda hiçbir şey sayılır.
Bizde anlamadık nasıl bir doğum literatür e girebilecek bir doğumdu belkide bende böylesini duymamıştım sancım dakika da bir geldi ve anında ıkınma hisside geldi on dk ya hastaneye zor yetiştik ebe bebek geliyor dedi yoksa sezaryen olacaktım ben vajinismusum vardı önceden
Hemende doğuverdi ıkınmayı bile düzgün yapmadım Allah herkese böyle doğum nasip etsin halbuki doktorlar vücudun müsait değil demişti doğum için
Şimdi ikincide aksilik olur uzun sürer diye endişeleniyorum keşke buda öyle doğsa hiç acıya katlanır biri değilim

X