• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk evlendiğiniz de kendi evinizdemiydiniz kirada mı ??

Mrvee1510

Yeni gelin
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2016
167
43
13
:mad::KK42:Nişanlımla biraz sorun yaşıyoruz bu konuda. Ben bankadan ev alalım diyorum kira olacaksa da sıfır ev olsun istiyorum sonuçta Yen'i evliyiz eski bişey olsun istemiyorum ama nişanlım banka faiz olur diyo sıfır evide sana nerden bulayım diyo aksamdan beri sinir oldum ya ben bi avize bile alamayacakmıyım kahverengi dolaplı evde oturmak istemiyorum Ne yapıcam ben ya :KK42:

Biz de kiradayız.eşimin işi gereği gezeceğiz de biraz.önemli olan huzur gerçekten.bu ikinci evim.bu evi gördüğümde annelerimizin evi burdan güzel demiştim :KK12:ama alıştım Hoppa
İnşallah gönlüne göre güzel bir ev denk getirirsin.Sanırım çok da al diye sıkıştırmamak Lazım.ilk sıkıntıda patlayacağı insan sen olursun.Allah tamamına erdirsin

Ben de senin gibiyim.. ve kira da olsa Yen'i ev istemek Yen'i evlenen bi kızın hakkı diye düşünüyorum ama maddi çerçeveden de çıkmamak gerekir tabi. Elden geldiğince yenileri araştırın sonra uymazsa diğerlerine bakarsınız. 1,5 yıllık evliyim 2 ev değiştirdik ikisinde de Yen'i tercih ettim aman zaten ufak kutu gibiler bir de eski olursa bu işin heyecanı nerde..elbette huzur önemli arkadaşlara katılıyorum ama neden hem güzel ev hem de huzur olmasın:spor: sen araştır bul internetten gidip bakın erkekler üşeniyor böyle şeylere

o_O
Ben de senin gibiyim.. ve kira da olsa Yen'i ev istemek Yen'i evlenen bi kızın hakkı diye düşünüyorum ama maddi çerçeveden de çıkmamak gerekir tabi. Elden geldiğince yenileri araştırın sonra uymazsa diğerlerine bakarsınız. 1,5 yıllık evliyim 2 ev değiştirdik ikisinde de Yen'i tercih ettim aman zaten ufak kutu gibiler bir de eski olursa bu işin heyecanı nerde..elbette huzur önemli arkadaşlara katılıyorum ama neden hem güzel ev hem de huzur olmasın:spor: sen araştır bul internetten gidip bakın erkekler üşeniyor böyle şeylere

Yani sonuçta Yen'i gelinsin herşey Yen'i olsun istiyosun bilmiyorum ya bakalım inşalahh anlaşabiliriz bu konuda nişanlımla :KK42:

Biz de kiradayız.eşimin işi gereği gezeceğiz de biraz.önemli olan huzur gerçekten.bu ikinci evim.bu evi gördüğümde annelerimizin evi burdan güzel demiştim :KK12:ama alıştım Hoppa
İnşallah gönlüne göre güzel bir ev denk getirirsin.Sanırım çok da al diye sıkıştırmamak Lazım.ilk sıkıntıda patlayacağı insan sen olursun.Allah tamamına erdirsin

Yaa inşallah ama benm istememde ki amaç maddi olarak değil hani evimi istediğim gibi düzenleyeyim böyle olunca bi çivi bile çaktırmayan insanlar var onlara denk gelmem inşallah
:kızgın:

:mad::KK42:Nişanlımla biraz sorun yaşıyoruz bu konuda. Ben bankadan ev alalım diyorum kira olacaksa da sıfır ev olsun istiyorum sonuçta Yen'i evliyiz eski bişey olsun istemiyorum ama nişanlım banka faiz olur diyo sıfır evide sana nerden bulayım diyo aksamdan beri sinir oldum ya ben bi avize bile alamayacakmıyım kahverengi dolaplı evde oturmak istemiyorum Ne yapıcam ben ya :KK42:
Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız eğer Eşinizin maaşı ile rahatça geçinebiliyor musunuz? Kredi çekip ev aldığınızda eşiniz bunu karşılayabilecke mi? İşinin sürekliliği var mı? Bunlar önemli. Herkes ev istiyor ama şartlar önemli.

Siz çalışıyor musunuz? Çalışmıyorsanız eğer Eşinizin maaşı ile rahatça geçinebiliyor musunuz? Kredi çekip ev aldığınızda eşiniz bunu karşılayabilecke mi? İşinin sürekliliği var mı? Bunlar önemli. Herkes ev istiyor ama şartlar önemli.

Ya hayır ben çalışmıyorum henüz daha bu sene liseden mezun olucam küçük gelinim aslında :halay:nişanlım ödeyebilir evet ama düğün Masraflarıyla birlikte üst üste olur ödeyemem diyo. Ama ben bazı beğendiğim aldığım eşyaları ya kullanamazsam diye korkuyorum montaj gerektiren şeyler felan :kahve:

Valla öncelikle huzur olsun canım beni yanlış anlama biraz yaşının verdiği bir durumda var burada. Bende lise bittikten bir yıl sonra evlendim eşimin ailesinin 17 senelik bir evleri var oraya tadilat yapıldı bende girdim. Haklısın herşey yeni olsun herkes ister bende isterdim sıfır dairede oturmak ama sabretmek zorundayızda çünkü bir ev almak kolay değil heleki bu ilk başta çocuğun ailesinden destek yoksa temelli zor . İstersen o ev her türlü alınır ama şunuda unutma evlendikten sonra bütün sıkıntıyı sen çekersin çünkü evlilik o mutfaktaki rafları takmakla bitmiyor gerçekten geçinmek çok zor maddiyat tek kişi ile daha da zor.

Valla öncelikle huzur olsun canım beni yanlış anlama biraz yaşının verdiği bir durumda var burada. Bende lise bittikten bir yıl sonra evlendim eşimin ailesinin 17 senelik bir evleri var oraya tadilat yapıldı bende girdim. Haklısın herşey yeni olsun herkes ister bende isterdim sıfır dairede oturmak ama sabretmek zorundayızda çünkü bir ev almak kolay değil heleki bu ilk başta çocuğun ailesinden destek yoksa temelli zor . İstersen o ev her türlü alınır ama şunuda unutma evlendikten sonra bütün sıkıntıyı sen çekersin çünkü evlilik o mutfaktaki rafları takmakla bitmiyor gerçekten geçinmek çok zor maddiyat tek kişi ile daha da zor.

Ya tabi ki o konuda hak veriyorum bişey diyemem tabi ama dediğiniz gibi yaşımın verdiği bişeyde olabilir çünkü o kadar güzel hayallerim var ki evimiz icin fakat kiracı olacağımızı öğrendiğimden beri bişey almaya korkar oldum acaba ev sahibi izin verir mi kullanabilir miyim diye

Yani folyoluk fincan askılıgı baharatlık sonuçta onlar icin mutfağın mermeri Zarar görüyo bide ondan sonra TV yi duvara monte etme felan
Bişey olmaz. Tabloda asılı saatte asılı. O dediğin şeyleri de takarsın. Bunlar dert edilecek şeyler değil. Evlendikten sonra aklına bile gelmez.

Bu tamamen sartlara bagli.
Evet keske herkesin kendi iyi bir evi olsa ama bazen sartlar uymayabiliyor. Sıfır ev olsun kira olsun mantigi da bence cok makul degil. Nasipte ne varsa o. Bizim burada sifir yeni evlerin kirasi 1000 tlden basliyor. Bende böyle bir olaya girmek istemem.
Iki oda bi salon olsun temiz düzgün bir ev olsun komsusu güvenilir olsun lüks olmasa da olur. Ilk adimi atiyoruz. Zaman icerisinde ikimizde kazandikca ilerleriz daha iyi ev daha iyi araba aliriz. Su an temellerini saglam atmaya bakin. Sevgi saygi mutluluk huzur

Benimde kendi evim olmayacak ama yapacak birsey yok ileride Allah nasip ederse krediyle aliriz ev :oops:
Oturacagim evde nisanlimin su an oturdugu bekar evi olacak.. Evin kirasi uygun diye orada oturmaya devam edecegiz bakalim kismet
Bu yuzden madem calismiyorsun kirada oturmaniz su an icin en mantiklisi bunlar bos seyler cnm icinde huzurla otur gerisi teferruat

Ya hayır ben çalışmıyorum henüz daha bu sene liseden mezun olucam küçük gelinim aslında :halay:nişanlım ödeyebilir evet ama düğün Masraflarıyla birlikte üst üste olur ödeyemem diyo. Ama ben bazı beğendiğim aldığım eşyaları ya kullanamazsam diye korkuyorum montaj gerektiren şeyler felan :kahve:

Baya küçükmüssun.
Evlilik, aile, huzur esyalari bir eve sigdirip sigdirmamakla olmaz. Bir catinin altinda sevdigin adamla ortak adim atabilmektir evlilik.
Eger daha önce çalışma deneyimin olmus olsa idi es adayini daha iyi anlayabilirdin.
Esyalara eve takilma...
Bir abla tavsiyesi nevzat tarhanin sema maraslinin kitaplarıni oku evlilikte iletisim icin. Gercekten daha cok küçük ve tecrubesizsin inan faydasini göreceksin. ;)

Back