- 28 Aralık 2023
- 5.321
- 15.503
-
- Konu Sahibi dolar milyoneri
merhaba prosedürler neler kaçtan kullandınız krediyiMerhaba, ben geçen hafta ev aldım. İlk evim kredisi kullandım, ev eski ev olduğundan % 60 kredi verdiler. Oranlar böyleymiş.
Satın alma fiyatının değil, banka ekspertiz değerinin % 60'ı verildi tabii...
oturmayı nasip etsinMerhaba, ben geçen hafta ev aldım. İlk evim kredisi kullandım, ev eski ev olduğundan, % 60 kredi verdiler. Oranlar böyleymiş.
Satın alma fiyatının değil, banka ekspertiz değerinin % 60'ı verildi tabii...
merhaba prosedürler neler kaçtan kullandınız krediyi
Çok teşekkür ederim, darısı hayırlısyla başınıza inşaallah. Krediyi Garanti Bankası'ndan aldım.Eviniz hayırlı olsun Allah ağız tadıyla
oturmayı nasip etsin
Hangi bankadan aldınız bi de faiz oranları nedir
Kaç gün sürdü bu işlemlerBen belirli bir bankadan kullanmak zorundaydım. 3,29'dan kullandırdılar. Ama , piyasada şu anda en düşük 2,80 ile Akbank'mış.
Eksper için, Dask için ve bir başka sigorta için de para ödedim.
Önce müracaat ettim, gelirime ilişkin tüm belgelerle. Bankaya gittim, imza verdim bir şeyler için.
Daha sonra bankanın talep ettiği eksikleri tamamladım.
Sonra banka, kredi kartlarımın borç oranını ( toplam limite göre ) düşürmemi istedi, kartlara para yatırdım.
Bir kredim vardı aynı bankadan, kapatmamı istediler, onu kapattım.
Eve eksper gitti, bir rakam belirledi.
Tapuya gittik, ben eksperin vereceği paradan eksik kalan miktarı mal sahiplerine tapudayken ödedim.
Banka, tapu ile önceden iletişime geçti, tapu memurları biliyorlar zaten.
Tapu adıma geçti, satanlarla beraber benim bankaya gittik, bloke miktar banka tarafından onların hesaplarına geçirildi.
Amin inşallah Allah razı olsunÇok teşekkür ederim, darısı hayırlısyla başınıza inşaallah. Krediyi Garanti Bankası'ndan aldım.
1 e 9 kredi o zaman mevcut değil anca yarısını veriyorKredi miktarı dışında kalan parayı, diyelim ev 100 lira 60 kredi verecek, kalan 40 lirayı hesapta toplu olarak görmek istiyor.
Yoksa, vermiyorlar.
Öncelik hayırlı olsun eviniz. Ama 3,29 düşük bir rakam değil kiBen belirli bir bankadan kullanmak zorundaydım. 3,29'dan kullandırdılar. Ama , piyasada şu anda en düşük 2,80 ile Akbank'mış.
Eksper için, Dask için ve bir başka sigorta için de para ödedim.
Önce müracaat ettim, gelirime ilişkin tüm belgelerle. Bankaya gittim, imza verdim bir şeyler için.
Daha sonra bankanın talep ettiği eksikleri tamamladım.
Sonra banka, kredi kartlarımın borç oranını ( toplam limite göre ) düşürmemi istedi, kartlara para yatırdım.
Bir kredim vardı aynı bankadan, kapatmamı istediler, onu kapattım.
Eve eksper gitti, bir rakam belirledi.
Tapuya gittik, ben eksperin vereceği paradan eksik kalan miktarı mal sahiplerine tapudayken ödedim.
Banka, tapu ile önceden iletişime geçti, tapu memurları biliyorlar zaten.
Tapu adıma geçti, satanlarla beraber benim bankaya gittik, bloke miktar banka tarafından onların hesaplarına geçirildi.
Öncelik hayırlı olsun eviniz. Ama 3,29 düşük bir rakam değil kinerede vaadedilen 1.20, nerede o
Teşekkür ederim bilgileriniz için bir ay beklemeyiTeşekkür ederim. Darısı başınıza.
Evet, tüm maddi işlemlerim oradan olduğu için.
Ben büyükşehirlerden birinden almadım, bu nedenle 1 hafta içinde halloldu.
Yani, kendi işlem yaptığım şubelerden değil, ama benim tüm para akışlarımı görebilecek, aynı bankadan, lâkin başka şehirden aldım.
Daha yüksek kredi oranı mevcutmuş, ama sıfır ev alırsanız, benimki "ilinci el" tabir edilen ev sayıldığı için kredi % 60.
Bu, kalan paranın hesapta olması, bir şart mı, benden mi öyle istediler, bilmiyorum. Ama şöyle de bir şey var; şube açıkça söyledi; gerekirse borç alın, müracaat esnasında hesabınızda olsun, kredi onaylanınca iade edersiniz, dediler.
Teşekkür ederim bilgileriniz için bir ay beklemeyi
Düşünüyorum zaten şu an bu oranlamayla ev almam mümkün değil yüzde 30 40 anca çıkarabilirim
1.20 gelmeyecek ama 2 den az olsa iyi
Olur
Gerçi ona da öyle şartlar gelir ki çok az faydalanan olur muhtemelen
Dediğim gibi şartları öyle zorlayacaklar ki bir eşin parmağını geçmeyecek faydalanan sayısı nasip bakalım izleyip göreceğizDolaşan dedikoduya göre, 1.20 için sıfır ev ve evin olduğu şehirde belli bir süreden beri ikamet koşulları olacakmış.
Doğru mu değil mi bilmiyorum, bankacılar konuşuyordu. Onlar da "kulağımıza çalınan dedikodulara göre.." diyorlardı.
Bu şartlar altında, ben zaten aldığım evi alamıyordum. Oturduğum şehirde de sıfır ev, imkansızdan da öte bir hayal benim için.
Umuyorum, size benden çok daha iyi koşullar, kolaylıklar nasip olur. :)
Şubat ayında çıkmazsa daha çıkmaz diyorlar canımBu krediyi bende bekliyorum eger çıkarsa arabayı satıp geri kalanını kredi çekeceğim