İlk doğum normal doğumda dikişsiz doğum yapan var mı, mümkün mü?

neyiseda

En güzel hikayem ,kabul olmuş duam oğlum
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2015
3.445
2.916
Doğum sancılarından çok kesi atılması ve dikilmesi beni korkutuyor arkadaşlar. Ebem kontrol etti ve sen dikişsiz normal doğum yapabilirsin dedi, umut verdi. Sizlerden böyle bir doğum yapan var mı?

Doğum sancılarından çok kesi atılması ve dikilmesi beni korkutuyor arkadaşlar. Ebem kontrol etti ve sen dikişsiz normal doğum yapabilirsin dedi, umut verdi. Sizlerden böyle bir doğum yapan var mı?
Olabilir neden olmasın. Ama kesi dikiş olursa da korkmayın zaten hissedilmiyor dikiş attıkları yeter ki sağlıklı bir doğum olsun.

Merhaba, ben de vajinal doğum yaptım, bana kesi atılmadı ancak kendiliğinden oluşan yırtıklar vardı. Dikiş atılırken hiçbir şey hissetmedim, 45 dakika sürmüş, bana sorsanız 10 saniye derdim çünkü kucağımda bebeğim vardı. O sebeple hiç kafanıza takmayın, her şey bebeğinizin kucağınıza sağlıkla gelebilmesi için diye düşünün :)

Merhaba, ben de vajinal doğum yaptım, bana kesi atılmadı ancak kendiliğinden oluşan yırtıklar vardı. Dikiş atılırken hiçbir şey hissetmedim, 45 dakika sürmüş, bana sorsanız 10 saniye derdim çünkü kucağımda bebeğim vardı. O sebeple hiç kafanıza takmayın, her şey bebeğinizin kucağınıza sağlıkla gelebilmesi için diye düşünün :)
Galiba o zaman önden kesi yapıp dikiş atmaları daha mantıklı

Doğal yırtılma olması tercih edilir kesi yapılması istenen bir şey değil. Benim de 2. derece yırtık oldu dikilirken farkında bile değildim sonra hızlıca iyileşiyor zaten o arada sürekli akıntı ve kanama olduğu için o da arada iyileşiyor fark etmeden.

Kesi, dikiş hiç korkutmasın sizi çünkü özellikle kesiyi asla hissetmiyorsunuz o kasılmalar esnasında. Benim hem yirtigim hem kesigim oldu ikisini de gram hissetmedim. Dikişi de hissetmedim sadece genel olarak o bölgeye temasta çok kasılan bir insanim o yüzden biraz zorlandım. Yoksa hiç acı falan yoktu yani.

X