• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık İlk denemede hamile kalanlarrr

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Merhaba kızlar 2 senelik evliyim ilk kez bebek denemelerine başladık hamile kalırken neler yaptınız? Yardıma ihtiyacım vaarr bi çok şey okudum ama yeni hamile kalanlardan duymaya ihtiyacım var sanırım
Herşeyi anlatın. Ben ilk evlendiğim de bana doğru dürüst kimse bişey anlatmadı. Ve ben hala başaramıyorum acılar çekiyorum eşime de çektiriyorum. Hatta psikolojik sorunlarımız büyüyor. Geçen hafta adetim gecikti bebek sandım. Şuan ruh bunalımındayım. Bu site olmasa hiçbirşey bilmeden boşalabilirdim bile

Herşeyi anlatın. Ben ilk evlendiğim de bana doğru dürüst kimse bişey anlatmadı. Ve ben hala başaramıyorum acılar çekiyorum eşime de çektiriyorum. Hatta psikolojik sorunlarımız büyüyor. Geçen hafta adetim gecikti bebek sandım. Şuan ruh bunalımındayım. Bu site olmasa hiçbirşey bilmeden boşalabilirdim bile
Çok okumaya çalışıyorum biliyorum sanıyordum ama gerçekten insan kendi yaşamaya baslayınca bişey bilmediğini görüyor. İşin en püf noktası stresi bırakmak anladığım kadarıyla kendine yeni bir uğraş bularak kafayı dağıtmak çoğu kişi böyle yaptığı ay hamile kalmış ☺️ Biraz araştırmayı her şeyi okumayı bırakmak lazım sanırım ama elde değil 😕

Ben biraz evime doğal kokular almayı düşünüyorum . Lavanta alıp evi silsem belki rahatlatır.
Öyle düşünüyorsan yap canım psikolojine iyi gelecek ne varsa yap kendini ne kadar iyi hissedersen eşinle ilişkiniz de o şekil ilerler ve belki stresten uzaklaştığında bebiş haberi alıcaksın yani bilemeyiz o yüzden modunu düşürme bol dua, şükür ve sabır ❤️

Bencede folik asit kullanmaya basla ovulasyon testide alabilirsin onuda kullan bence benim aylarca olmadı sonra bu testi aldım o ay hamile kaldım
Not olarak hamilelik icin stres yasama diyecekler düsünmemen gerek dicekler tamamen yanlıs istediğin kadar düşün stres yap bu sürecin en tatlı yanı o bence bebek isteyen biri düsünmeden nasıl durabilir 7/24 düşünüp stres yaptım sonunda allah nasip etti🤗

Folik asitin hamile kalmaya yardımcı özelliği yok yalnız buna umut bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum. O sadece embriyo oluşursa nöral tüpün kapanmasına yardımcı olacak bir vitamin.. Bunun dışında size verebileceğim tavsiyeler şunlar eğer bir kadin doğumcuya muayene olmadıysanız, olmanız (hormon tahlilleri, ultrason muayenesi, vs). Daha sonra ovülasyon testleriyle yumurtlama gününüzü belirleyip ona göre gerekli günleri değerlendirmeniz. Son olarakta hemen olacak ya da olmalı düşüncesini kafanızda varsa atın herkesin vücudu bir değil her sağlıklı kadının her ay hamile kalabilme olasılığı %25, yani ilk ay olmadı diye panik yapmayın 1 seneye kadar yolu var. Tabi inşallah gerek kalmaz.

Bencede folik asit kullanmaya basla ovulasyon testide alabilirsin onuda kullan bence benim aylarca olmadı sonra bu testi aldım o ay hamile kaldım
Not olarak hamilelik icin stres yasama diyecekler düsünmemen gerek dicekler tamamen yanlıs istediğin kadar düşün stres yap bu sürecin en tatlı yanı o bence bebek isteyen biri düsünmeden nasıl durabilir 7/24 düşünüp stres yaptım sonunda allah nasip etti🤗
Aynen öyle canım ya bilmiyorum düşünüyorum tabiiki bu ay olmazsa bidahaki ay ovulasyon testi kullanıcam 🥰 güle güle büyüt bebişini 🥰

Folik asitin hamile kalmaya yardımcı özelliği yok yalnız buna umut bağlamak ne kadar doğru bilmiyorum. O sadece embriyo oluşursa nöral tüpün kapanmasına yardımcı olacak bir vitamin.. Bunun dışında size verebileceğim tavsiyeler şunlar eğer bir kadin doğumcuya muayene olmadıysanız, olmanız (hormon tahlilleri, ultrason muayenesi, vs). Daha sonra ovülasyon testleriyle yumurtlama gününüzü belirleyip ona göre gerekli günleri değerlendirmeniz. Son olarakta hemen olacak ya da olmalı düşüncesini kafanızda varsa atın herkesin vücudu bir değil her sağlıklı kadının her ay hamile kalabilme olasılığı %25, yani ilk ay olmadı diye panik yapmayın 1 seneye kadar yolu var. Tabi inşallah gerek kalmaz.
Folik asiti onun için kullanmadım gebelik öncesi 3 aydan drlar önerdiği için basladm ☺️ Hemen olmalı değil tabii ki her zaman hayırlısını diliyorum sadece gencım ve merak ediyorum oldu mu acaba vs. tatlı heyecan diyelim 🥰 Dr. Ultrasona girmiştim sorun yok şükür. Reglim yumurtlamalarım bile her zaman zamanında olur ınsallah 1 sene beklememize gerek kalmadan gelir bebeğimiz❤️

Folik asiti onun için kullanmadım gebelik öncesi 3 aydan drlar önerdiği için basladm ☺ Hemen olmalı değil tabii ki her zaman hayırlısını diliyorum sadece gencım ve merak ediyorum oldu mu acaba vs. tatlı heyecan diyelim 🥰 Dr. Ultrasona girmiştim sorun yok şükür. Reglim yumurtlamalarım bile her zaman zamanında olur ınsallah 1 sene beklememize gerek kalmadan gelir bebeğimiz❤

Daha önceki yorumlarda söylenilmis sizede yanlış yönlendirilm olmasın diye belirttim folik asiti inşallah kavuşursunuz bebeğinize hemen. ❤️

Merhaba bende yeni katıldım ekibe bende aynı 1 yıllık evliyim yeni başladık çalışmalara çok meraklı heyecanlı ve araştırmacı biriyim bu strese giriyomu bilmiyorum ama bu ay soğan kürüne başladım arkadaşımın önerisiyle deniyorum her yolu hamiş olmak için olur inşallah Allahın izniyle çok çok amin..🙏☺☺

Tamam kuzum hemen başlayım şu an adetimin 3.günü ne zaman başlayımm m nasıl yapıyım sen nasıl yaptın 🙏🏼
7 inci günü başla kahverengi dışı içi beyaz olan orta boy soğanı 2 bardak kaynatılmış suya at 5 dk daha kaynat ve her gün iç her gün taze yap beklemis içme 15 gün yapmalisin ama ben sadece 5 gün bile yaptım onun sayesinde hamileyim inşallah seninde haberlerini duyarım 🥰

Back
X