Bebek Beslenmesi İlk aylarda meme artı mama

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

VeraHatun

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2015
115
80
98
43
Yenidoğan bebeğine Meme artı mama veren arkadaşlar, bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ilk 6 ay bu durumda olanlar varsa yazabilir lerse memnun olurum..,. Vede bu süre zarfında sütünü artırabilen mamadan kurtulan varmı aramızda?

Bu durumda değilim ama sana tavsiyem uyku ve su bir numaralı süt kaynağı stres büyük oranda azaltıyor bebegi emzir sonrasında mama takviyesi ver ama mutlaka 3 saate bir emzir iki gögüsünü de bebeğin emmek istemediğinde veya az emerse düzenli sağ yine 3 saatte bir

Yenidoğan bebeğine Meme artı mama veren arkadaşlar, bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ilk 6 ay bu durumda olanlar varsa yazabilir lerse memnun olurum..,. Vede bu süre zarfında sütünü artırabilen mamadan kurtulan varmı aramızda?
Yok, aksine ilk çocuğumda 40 gün sonra süt kesildi, ikinci ise 4. Ay meme reddi yaşadı ve takiben de sütüm kesildi.
Anne sütünü ara öğün, mamayı ana öğün yapmıştım ben.
Ayına göre alması gereken mamayı tam ölçü verip, memeyi istediği zaman, istediği aralıkta veriyordum.

Ben o durumdayım canım.. 5 aylık olmak üzereyiz. Düzeltilmiş 100 günlük.. Hala aynı gidiyoruz.. mama beslenmesi olduğu için doktorumuz bu ay ek gida tattırmaya başlamamı uygun gördü.. ilk başlarda günde 2 kere mama veriyordum 30 cc şekilnde kalan zamanı emziriyordum.. zamanla miktarı arttırdım.. şimdi günde 3 kere sabah 60cc, öğle 90 cc, akşam 120 cc veriyorum üzerini de emzirerek tamamlıyorum.. Gece boyunca da sadeci annesütü.. ben ne yaptıysam sütümü arttıramadım. Su, uyku, yeşillik, dinlenme, hatta öyle ki belki bundan sütüm olur diyerek doğum kiloma geldim.. 😢

Ben o durumdayım canım.. 5 aylık olmak üzereyiz. Düzeltilmiş 100 günlük.. Hala aynı gidiyoruz.. mama beslenmesi olduğu için doktorumuz bu ay ek gida tattırmaya başlamamı uygun gördü.. ilk başlarda günde 2 kere mama veriyordum 30 cc şekilnde kalan zamanı emziriyordum.. zamanla miktarı arttırdım.. şimdi günde 3 kere sabah 60cc, öğle 90 cc, akşam 120 cc veriyorum üzerini de emzirerek tamamlıyorum.. Gece boyunca da sadeci annesütü.. ben ne yaptıysam sütümü arttıramadım. Su, uyku, yeşillik, dinlenme, hatta öyle ki belki bundan sütüm olur diyerek doğum kiloma geldim.. 😢
Yanlış anlamayın ama 5 aylık bebek için o mama ölçüleri çok çok az.
Sütünüz yeterli ve sıklıkla emiyorsa elbet kapatır ama yenidoğan ilk haftada 60 cc içilir.
Kendiniz için bir kahve fincanı kadar yemeği hesap edin, o kadar az bir ölçü bebeğe o.

Yanlış anlamayın ama 5 aylık bebek için o mama ölçüleri çok çok az.
Sütünüz yeterli ve sıklıkla emiyorsa elbet kapatır ama yenidoğan ilk haftada 60 cc içilir.
Kendiniz için bir kahve fincanı kadar yemeği hesap edin, o kadar az bir ölçü bebeğe o.
Sütüm ile üstünü tamamlıyorum yazdm zaten canm.. sütüm sadece çok sık emdiği durumlarda yetmiyor.. 😊

Sütüm ile üstünü tamamlıyorum yazdm zaten canm.. sütüm sadece çok sık emdiği durumlarda yetmiyor.. 😊
Süt arttırmak için bol bol yeşillik özellikle dereotunu yemekte salatada kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir de benim şahsıma ait deneyimim, gece yatmadan 1 kase sütlaç yiyince ertesi sabah sağdığımda 2 biberon dolduracak süt çıkardı 300 350 cc kadar.
Tatlı kilo yapar diyorlar haklılar da ama sütlaç aşırı süt yapıyordu bana.
Bir deneyin isterseniz:)
Sağlıkla büyütün

Süt arttırmak için bol bol yeşillik özellikle dereotunu yemekte salatada kullanmanızı tavsiye ederim.
Bir de benim şahsıma ait deneyimim, gece yatmadan 1 kase sütlaç yiyince ertesi sabah sağdığımda 2 biberon dolduracak süt çıkardı 300 350 cc kadar.
Tatlı kilo yapar diyorlar haklılar da ama sütlaç aşırı süt yapıyordu bana.
Bir deneyin isterseniz:)
Sağlıkla büyütün
Aammiinnn aaammmiiinnnnn... 😍 Dereotunu son zamanlarda çok fazla tüketmeye başladım. Onun etkisini gördüm gerçekten 😀 tatlı olarak evet sütlaç ve sütlü tatlıları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.. birde sebze çorbası içtiğim zaman etkisinii görüyorum yine.. Son zamanlarda yulaf ezmesi ve rezere çayını da ekledm.. bebeğim prematüre küvz geçmişimiz oldu bu süreç içerisinde sağarken sütün yok deyimleriyle çok başbaşa kaldığım için hep sütüm yok diye kendmi psikolojik olarak şartladım.. 😏😏 halbuki oğlum çekiyor.. Kendimi rahatlatmak içn süt+mama diye gidiyorum.. Çok teşekkür ederim bu arada deneyimlerinis için daha dikkatli olacağım 🤗

Aammiinnn aaammmiiinnnnn... 😍 Dereotunu son zamanlarda çok fazla tüketmeye başladım. Onun etkisini gördüm gerçekten 😀 tatlı olarak evet sütlaç ve sütlü tatlıları elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.. birde sebze çorbası içtiğim zaman etkisinii görüyorum yine.. Son zamanlarda yulaf ezmesi ve rezere çayını da ekledm.. bebeğim prematüre küvz geçmişimiz oldu bu süreç içerisinde sağarken sütün yok deyimleriyle çok başbaşa kaldığım için hep sütüm yok diye kendmi psikolojik olarak şartladım.. 😏😏 halbuki oğlum çekiyor.. Kendimi rahatlatmak içn süt+mama diye gidiyorum.. Çok teşekkür ederim bu arada deneyimlerinis için daha dikkatli olacağım 🤗
Rica ederim ne demek.
En güzel süt, moralli ve güzel uyku uyumuş bir anneden geliyor.
İki çocuğumda da emzirme problemi yaşadığım için iyi anlıyorum sizi.
Milleti boşverin, sütünüz bitse vehayut oğlunuz emmese sadece mama içse de o zaten besini, dünyanın sonu değil.
Sapasağlamlar benimkiler, ben de mama ile büyümüşüm.
Artık ek gıda da gelmiş zaten, kafanız çok rahat olsun, böyle düşünün ki sütünüz çok çok artsın.

Rica ederim ne demek.
En güzel süt, moralli ve güzel uyku uyumuş bir anneden geliyor.
İki çocuğumda da emzirme problemi yaşadığım için iyi anlıyorum sizi.
Milleti boşverin, sütünüz bitse vehayut oğlunuz emmese sadece mama içse de o zaten besini.
Artık ek gıda da gelmiş zaten, kafanız çok rahat olsun, böyle düşünün ki sütünüz çok çok artsın.
Çok teşekkür ederim.. böyle motive eden yazılar olunca çok mutlu oluyorum.. aylarca sütüm yetmiyor diye ağlamştm..neler neler yaşamıştım birde mama zararlı söylemleriyle karşı karşıyaydım.. halbuki hastaneden çıkarken 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüs yetmişti ve hemşire bana sütümün olduğunu 3 saatte bir emzirmem gerektiğini söylemşti. Eve geldiğim zaman dk başı bebeği mememe taktılar çektikçe süt gelmek yerine göğüslerim boşalıyordu ve süt birikimi olmuyordu.. bebeğimde memeci oldu ..4. Aydan sonra düzene oturdu .. ve onunla birlikte süt miktarımda arttı yetmeye başladı..

Çok teşekkür ederim.. böyle motive eden yazılar olunca çok mutlu oluyorum.. aylarca sütüm yetmiyor diye ağlamştm..neler neler yaşamıştım birde mama zararlı söylemleriyle karşı karşıyaydım.. halbuki hastaneden çıkarken 15 dk bir göğüs 15 dk diğer göğüs yetmişti ve hemşire bana sütümün olduğunu 3 saatte bir emzirmem gerektiğini söylemşti. Eve geldiğim zaman dk başı bebeği mememe taktılar çektikçe süt gelmek yerine göğüslerim boşalıyordu ve süt birikimi olmuyordu.. bebeğimde memeci oldu ..4. Aydan sonra düzene oturdu .. ve onunla birlikte süt miktarımda arttı yetmeye başladı..
Herkes çok biliyor yahu...
Her bebek biriciktir dolayısıyla emme düzeni, mide kapasitesi de kendine hastır.
Böyle memeye yapışık bebeği bir şey zannediyorlar ya da sadece anne sütürle büyüyeni.
Yahu yoksa aç mı kalacak, hemen alternatifi mama devreye girecek, bu kadar basit.
Birçok kadının sütünü bu söylemler, korkular kaçırıyor zaten.
Kendinizi sıkmaktan, süt olsun diye kafa takmaktan olmuyor.
Mutlu, dinlenmiş, stresten uzak annenin daima bol sütü olur.
Bakın foşur foşur emzirenlere, hep öyledirler.
Ne güzel ki kurmuşsunuz düzeninizi, hep olumlu düşünün.
Hiçbir şey dünyanın sonu değil, diyorum ya asla emmemiş bir kadınım, mamayla büyüdüm çok şükür aptal değilim😂
İki oğlum şuan küçükler ama bir sıkıntıları yok.
Sadece emen çocuklar da sık hasta olur, genetik yatkınlıktır bunlar.
Siz rahat olun, gerisi gelecek zaten.

Ay içim dökülüverdi birden kusura bakmayın ama süt arttırmaya çalışan anneleri görünce bayağı üzülüyorum, kim bilir neler yaşadı, yaşatıldı ki sütü azaldı diye hayıflanıyorum.

Herkes çok biliyor yahu...
Her bebek biriciktir dolayısıyla emme düzeni, mide kapasitesi de kendine hastır.
Böyle memeye yapışık bebeği bir şey zannediyorlar ya da sadece anne sütürle büyüyeni.
Yahu yoksa aç mı kalacak, hemen alternatifi mama devreye girecek, bu kadar basit.
Birçok kadının sütünü bu söylemler, korkular kaçırıyor zaten.
Kendinizi sıkmaktan, süt olsun diye kafa takmaktan olmuyor.
Mutlu, dinlenmiş, stresten uzak annenin daima bol sütü olur.
Bakın foşur foşur emzirenlere, hep öyledirler.
Ne güzel ki kurmuşsunuz düzeninizi, hep olumlu düşünün.
Hiçbir şey dünyanın sonu değil, diyorum ya asla emmemiş bir kadınım, mamayla büyüdüm çok şükür aptal değilim😂
İki oğlum şuan küçükler ama bir sıkıntıları yok.
Sadece emen çocuklar da sık hasta olur, genetik yatkınlıktır bunlar.
Siz rahat olun, gerisi gelecek zaten.

Ay içim dökülüverdi birden kusura bakmayın ama süt arttırmaya çalışan anneleri görünce bayağı üzülüyorum, kim bilir neler yaşadı, yaşatıldı ki sütü azaldı diye hayıflanıyorum.
O kadar haklısınız ki.. Zaten pandemi yüzünden küvezdyken göremiyırdum bebeğimi.. Gebelik zehirlenmesi geçirdim hastaneder çkmış olmama rağmen tansiyonum 17lerden inmiyordu.. Çocuğum erken doğdu birde bunlarn üzerne sütün yok söylemleri biitirdi zaten beni.. kimsede telkin dye birşey yok.. Herkes ay onun sütü yetio senin nasl yitmez dye bir karşılaştırma içinde :sinirli: nasp olur da 2. Çocuğu yapacağım zaman kmseyi dnlemeyeceğim..şmdi toydum 😁😂😂 Rabbim isteyen, bekleyen herkese nasip etsin 🤲🤲😍

Back