• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlk Altın Günüm..Neler Yapayım ve Sunumlarım Nasıl Olmalı?..Lütfen Yardım...

aysecikcik

sağlıklıyım...yeter bana
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2009
1.453
3
156
Diğer

İlk altın günüm...arkadaşlarım gelecek...ben kalabalık misafire pek alışık değilim....mutfakla aram iyi sayılır...yani her zorlukta yemek ve pastayı yaparım..fakat kalabalık bir gruba hiç hitap etmedim...o nedenle bayağı heyecanlıyım...2 haftam var...size sorularım şunlar arkadaşlar:

1) Ne gibi ikramlar hazırlasam herkes tarafından olumlu not alırım?
2) İkramların sunumları nasıl olmalı?...yani farklı sunumlarla,değişik birşeyler yapmak istiyorum ama nasıl?...

bana bu süreçte yardımcı olan tüm arkadaşlarıma şimdiden çoooooooooooook teşekkür ediyorum....sağolun...

genelde gün dediniz mi akla ilk gelen kısır ve kek olur:) ama ben değişiklikten yanayım farklı lezzetler denemekte fayda var
kremşantili kurabiye yapabilirsin cok pratik ve lezzetli,buğday yada kuskus salatası bol limonlu ımm:)

ben veririm tarifi tatlım kremşantili kurabiye için

bi kutu sade kremşanti( içinde iki poşet oluyo ya ondan)
1.5 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un

toz kremşanti ve sıvıyağı karıştır aldığı kadar un ekle yumuşak bi hamur elde ediceksin minik toplar yap üzerine fındık taneleri yerleştirebilirsin.pembeleşinceye kadar pişir ilk fırından cıktığında yumuşak olucak dikkaete alma tepside beklet soğuyunca gayet güzel olucak.üzerine pudra şekeri ve tarçın da iyi oluyo

zahmetli ve keyifli bi iş ben çok seviyorum çeşit çeşit hazırlamayı ben yaptıklarımdan örnekler vereyim sana:
olmazsa olmazım mercimek köftesi
katmer pogaça yapımı kolay nette bulabilirsi
şeker pancarı salatası
ıslak kurabiye
çin böregi
kedili pastası
köstebek pasta
pizza
kolay gelsin...

Öyle altın gününden falan pek anlamam ama bildiğim tek gerçek gelenlerin masaya bakıp '' aaa ne kadar çok şey hazırlamışsın , ne gerek vardı '' dedikten sonra herşeyi yemesidir.

2 haftan varmış , bence bol çeşitli bir masa hazırlarsan ve pekk tabii lezzetli olumlu notlar alırsın.

Mesela mı?

Tatlılardan başlayalım , çikolatalı bir tatlı ile beraber değişik kurabiyeler ya da tahinli rulolar hazırlayabilirsin.

Hamur işinide 2 çeşit tutmakta fayda var ; börek ve poğaça tarzı olmazsa olmazlardır.

Şimdi bu dört çeşiti bol salata ile süsleyeceksin.

Dolma ( ben kuru patlıcan tavsiye ederim )

Buğday salatası

Tavuklu mercimek salatası mesela...

Her zaman yaptığım ölçüsü tadı garanti tarifleri mevcut bu yazdıklarımın dilersen verebilirim.

Buğday salatası için haşlanmış (tuz ve limonlu suda) buğdayların içine evde ne varsa koyarım ben.Taze soğan,maydanoz,mısır,köz kırmızı biber,zar şeklinde kızarmış patlıcan,bol nar ekşisi ve sumak...

Mantarlı ve tavuklu yeşil mercimek salatasınıda tavsiye ederim.Bol kornişon turşusu ve dereotu ile nefis bir lezzet oluyor.

1.5 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un

toz kremşanti ve sıvıyağı karıştır aldığı kadar un ekle yumuşak bi hamur elde ediceksin minik toplar yap üzerine fındık taneleri yerleştirebilirsin.pembeleşinceye kadar pişir ilk fırından cıktığında yumuşak olucak dikkaete alma tepside beklet soğuyunca gayet güzel olucak.üzerine pudra şekeri ve tarçın da iyi oluyo

aa...süpermiş...sağol canım...listeme yazdım..çok öpüyorum seni...:16:

zahmetli ve keyifli bi iş ben çok seviyorum çeşit çeşit hazırlamayı ben yaptıklarımdan örnekler vereyim sana:
olmazsa olmazım mercimek köftesi
katmer pogaça yapımı kolay nette bulabilirsi
şeker pancarı salatası
ıslak kurabiye
çin böregi
kedili pastası
köstebek pasta
pizza
kolay gelsin...

harika....
şeker pancarı salatasını ilk defa duyuyorum...satılıyor mu marketlerde...

Öyle altın gününden falan pek anlamam ama bildiğim tek gerçek gelenlerin masaya bakıp '' aaa ne kadar çok şey hazırlamışsın , ne gerek vardı '' dedikten sonra herşeyi yemesidir.

2 haftan varmış , bence bol çeşitli bir masa hazırlarsan ve pekk tabii lezzetli olumlu notlar alırsın.

Mesela mı?

Tatlılardan başlayalım , çikolatalı bir tatlı ile beraber değişik kurabiyeler ya da tahinli rulolar hazırlayabilirsin.

Hamur işinide 2 çeşit tutmakta fayda var ; börek ve poğaça tarzı olmazsa olmazlardır.

Şimdi bu dört çeşiti bol salata ile süsleyeceksin.

Dolma ( ben kuru patlıcan tavsiye ederim )

Buğday salatası

Tavuklu mercimek salatası mesela...

Her zaman yaptığım ölçüsü tadı garanti tarifleri mevcut bu yazdıklarımın dilersen verebilirim.

Buğday salatası için haşlanmış (tuz ve limonlu suda) buğdayların içine evde ne varsa koyarım ben.Taze soğan,maydanoz,mısır,köz kırmızı biber,zar şeklinde kızarmış patlıcan,bol nar ekşisi ve sumak...

Mantarlı ve tavuklu yeşil mercimek salatasınıda tavsiye ederim.Bol kornişon turşusu ve dereotu ile nefis bir lezzet oluyor.

ne kadar beceriklisiniz....şaştım kaldım...tariflerini seve seve isterim arkadaşım..ben de herkes tarafından sevilen bir menü çıkarmak istiyorum..sizin yardımlarınızla başaracağım sanırım...baksanıza ne kadar becerikli arkadaşlar var burada...maaşAllah...:nazar:

şeker pancarını haşlıyor muyuz..sonra rendeleyecek miyiz yoksa doğrayacak mıyız canım..

yani şöyle mi:
şeker pancarını haşlayıp rendeleyeceğiz...sarmısaklı yoğurt ile mayonez ile karıştıracağız..dere otuyla süsleyeceğiz..şeklinde mi...

şeker pancarını haşlıyor muyuz..sonra rendeleyecek miyiz yoksa doğrayacak mıyız canım..

yani şöyle mi:
şeker pancarını haşlayıp rendeleyeceğiz...sarmısaklı yoğurt ile mayonez ile karıştıracağız..dere otuyla süsleyeceğiz..şeklinde mi...

evet canım aynen böyle yapacaksın yalnız kırmızı şeker pancarı olacak

1.5 su bardağı sıvıyağ
aldığı kadar un

yaa ne güzel tarif, canım çekti.
ne görsem hevesleniyorum
hele de böyle pasta, kurabiye, börek falan olunca :56:

oluşturacağın menü konusunda şunları söyleyebilirim
ben yufkayla yapılan şeyleri çok severim, peynirli ya da patatesli börek yapabilirsin.
mercimek köftesi ya da kısır, ikisine de bayılırım
yufkayı patatesli yaparsan peynirli poğaça olabilir bunların yanına.
makarna salatası da çok hoş ve doyurucu oluyor, görsel olarak da güzel.
tatlı olarak da ben yaş pasta yaparım genellikle, pandispanyalı ya da bisküvili
yaş pasta dışında da tatlı olarak kurabiye olabilir
kabak tatlısı, incir tatlısı, ne bileyim böyle bildiğin meyve tatlısı varsa olabilir. armuttan falan bir şeyler yapıyorlar ya, onlar gibi mesela.

tatlım ben yaptıklarımı yazayım sana fikir olsun,

yalancı su böreği (hazır yufkayla)
makarna salatası veya rus salatası
incirli kurabiye( internette tarifi var)
mercimekli köfte veya kısır
karışık turşu
yoğurtlu mantı
zeytin yağlı sarma veya dolma
peynirli kek-meyveli kek- çikolatalı kek
sigara böreği
yaş pasta
şam tatlısı
rum tatlısı
şekerpare
tuzlu kurabiye veya poğaça

not: kurabiyeleri ve yaş pastaları ve tatlıları akşamdan yapabilirsin işin kolaylaşır.

Bak ben çok anlarım böyle altın maltın.:ssz:
Yemek dedin mi zaten üstüme yok. :ssz:
Mercimek köftesi veya kısır yapabilirsin. Ama kısır bu altın günlerinin vazgeçilmezi oluyor.
Kıymalı yada patatesli börek yapabilirsin.
Poğaçada kesin yapılmalı. Pofuduk olsun ama. Yumuşak yumuşak olanlar yok mu. ondan.
Kabak tatlısı yapabilirsin mesela. Yanına fındıklar cevizler vs. süslersin.
Üşeniyorum diyorsan, kemalpasa, güllaç yada kadayıf al şerbetini dök.
Un kurabiyesi yada tuzlu kurabiye yapabilirsin.
Bir tarif daha biliyorum ama uzun biraz. Tam adı ne bilmiyorum..

yaa ne güzel tarif, canım çekti.
ne görsem hevesleniyorum
hele de böyle pasta, kurabiye, börek falan olunca :56:

oluşturacağın menü konusunda şunları söyleyebilirim
ben yufkayla yapılan şeyleri çok severim, peynirli ya da patatesli börek yapabilirsin.
mercimek köftesi ya da kısır, ikisine de bayılırım
yufkayı patatesli yaparsan peynirli poğaça olabilir bunların yanına.
makarna salatası da çok hoş ve doyurucu oluyor, görsel olarak da güzel.
tatlı olarak da ben yaş pasta yaparım genellikle, pandispanyalı ya da bisküvili
yaş pasta dışında da tatlı olarak kurabiye olabilir
kabak tatlısı, incir tatlısı, ne bileyim böyle bildiğin meyve tatlısı varsa olabilir. armuttan falan bir şeyler yapıyorlar ya, onlar gibi mesela.

teşekkür ederim canım bu beni favori kurabiyem tavsiye ederim :) sende o kadar anlattın anlattın canım cekti şimdi meyve tatlılarına bayılırım ya

En son misafirlerime

peynirli börek
rus salatası
cevizli kurabiye
truff yaptım ama kalabalık değillerdi

bu hafta geleceklere

patatesli börek
yalancı tavukgöğsü
tuzlu kurabiye
makarna salatası yapıcam

nazar06 canım...dediğin gibi kırmızı pancar alıp aynen dediklerini uyguladım....karşıma harika bir tarif çıktı...teşekkür ederim paylaştığın için...çok öptüm canım..:54:

sevimsiz_25...yufkalı bir börek yapmak istiyorum fakat böreklerim hep ince kalıyor...bir türlü şöyle kabarık bir börek yapamadım...fikirlerin için de ayrıca teeşkkür ederim canım arkadaşım...çok sağol...:16:

BayanRuj'cum....he kadar hoş yazdıkların..incirli kurabiyenin tarifini aldım inretnetten...yarın bir deneyeyim...becerebilirsem cumartesi günü günümde de yaparım...sizleri görünce pek de becerikli olduğumu düşünmüyorum artık...:14:

jennyy canım...maşallah sana...dediğim gibi sizlerden önce becerikli olduğumu düşünüyordum..şiimdi bu fikrim uçup gitti...ben de tam tersine altın gününden hiç anlamam..ilk günüm olacak bakalım artık..sizlerin fikirleriyle yüzümün akıyla geçeceğim..teşekkürler canım benim...:16:

Elossa'cım..az önce inceledim senin sayfanı...hepsi çok hoş tarifler..eline sağlık canım...genelde yemek tarifleri çoğunlukta...ben ise en çok pasta tariflerine yoğunlaştım....yardımların için teşekkür ederim arkadaşım...:34:

little_black_dress_ canım...ellerine sağlık...belli ki sen de beceriklisin...fikirlerini aklıma yazdım..çok teşekkürler...:31:

Back
X