İLK 1000 e girmek için kaç net yapılması gerekir?

merve1341

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
379
22
Arkadaşlar ygs ve lys de ilk 1000 ya da 1500 e girmek için kaç net yapılması gerek aramızda ilk 1000 e giren varsa yardımcı olabilir mi?

çok iyi bir temel lazım

planlı programlı çalışıp çok ve çeşitli yayınlardan soru çözmek lazım

birde nasibinin olması lazm

kimse şu kadar net yap ilk 1000 e girersin diyemez o sınavın zorluk kolaylık dercesine bağlıdır.sınav zor olur sen yaparsın girersin kolay olur senden daha iyiler olur giremezsin bu sınava bağlı canım sen mümkün olduğunca netlerini yüksek tutmaya çalış

ben bunu sene icinde cok reddetmistim ama en onemli etken ozellikle matematigin zor konularini cok erkenden bitirmek. benim dersanede sinif arkadasim turev integrali lise 3 ten 4 e gecilen yazda bitirmisti. sene icinde de puanlarimiz az cok farkediyordu. ben konulari hocalar anlatirken dinledim o yuzden acigi kapatmam cok zor oldu. ygs de ben 461 aldim o 460 aldi, ama lys de ben 2900. oldum o turkiye 80. si. o yuzden gercekten ne kadar bos vaktim olacak nasi olsa okula gitmeyecegim icin desen de, dedigim konulari olabildigince erken bitirmeye bak. ben cok zordur kendi basima anlamam demistim ama inan sadece formulden ibaret lise 4 mat. mufredati.

şuan mezunum ben. hep evdeyim yani. matematik ve geometriden özel ders alıyorum. ama coğrafya dil anlatım ve edebiyatta nasıl bir yol izlemeliyim bilemiyorum. yüksek yapmışsın arkadaşında hedefim ilk 1000 umarım olur :)

anladim o zaman durumun daha iyiymis okula hic gitmen gerekmiyor :)

sana soyle diyeyim, edebiyat dedigin seyin paragraflari herkesin yapabilecegi sorular, en buyuk problem ezber. eger yapabilecegine inaniyorsan son 2 aya birak bence ezberi, cunku simdi ezberlediklerini sonra unutma ihtimalin var. bende oyle olmustu en azindan. bu ezberle ilgili konulari da soyle calisirsan cok fayfasi olur bence: hic okuyup tekrar edip ezberlemeye falan calisma, paso soru coz. x kitabini kim yazmistir tarzi sorular. bilmiyorsan bile cevabina bakinca inan aklinda kalicak. hele bir kac kez ayni eserle ilgili anlis yaparsan cok aklinda kaliyor sonra.

bence geometriden ders alarak zaman kaybi yasama. geometri, ygs ve lys nin en kolay bolumu. yerinde olsam cikmis sorulari cozerdim, cozemediklerim uzerinden hocalarla giderdim.

insanlarin yaptiklari en buyuk hata bence oss ile alakasi olmayan, bulabildikleri en zor sorulari cozmek. once tum cikmis sorulari bitirmek bence tek basina bile yeterli.

ben de cok bilmis gibi yaziyorum hani o kadar parlak bir sonucum olmamasina ragmen ama benim durumum farkli. sinav gunu talihsizlikler yasadim biraz. umarim hedefine ulasirsin :)

geometriye henüz yeni başladım daha önce öğrendiğim bi ders değildi odnan zor geliyor bana :) umarım bigün bende " geometri çok basit" derim.

çok teşekkür ederimm :)

tabi canim ben oturmus bi temelin oldugunu varsayarak soyledim. sene sonundaki konulari bana sene basinda gosterselerdi aglayarak kacardim heralde

ayin 4 unde kayit icin gittim universiteye, 17 sinde basliyor. odtu psikoloji oldu benim

güzel bir bölüm tebrike derim :) ya bişey sorcam benim lise de derslerim iyi değildi. ama hiç çalışmadım. hiç takmadım okulu. şimdi yeni başladım ve hedefim yüksek. biraz motive olmak istiyorum. çalışırsam yaparım diyorum ama arada tedirgin oluyorum. sence çok mu zor ? yani sen de iyi yapmışsın. arkadaşım 80. oldu dedin mesela. çok mu çalıştınız gecenizi gündüzünüze mi kattınız yoksa zaten hep dersleriniz parlak mıydı? bana biraz bu konuda yol gösterir misin :)

tesekkur ederim oncelikle :)

estagfurullah yol gostermek degil de. once kendimden bahsediyim ben lise 3 te okulum ib programi diye bi programina girdim. bolumum sayisaldi.ne projeler, odevler, laboratuvar raporlari..uykusuz geceler...ben artik bunu yapmak istemiyorum dedim ve yazin esit agirliga gectim. hani bolum kendi icinde ne kadar zor olursa olsun bana o kadar yogunluktan sonra buyuk bir rahatlama olarak geldi. benim kendime guvendigim tek ders matematikti, fenim kotuydu lisede, edebiyat da sadece ezber olunca isim kolaylasti. ben ygs ye kadar iyi calistigimi dusunuyorum ama asla hani sabaha kadar calistiigm, kendimi odama kapattigim olmadi. hele sonlara sogru inan hic calismadigim gunlerin sayisi oldukca fazlaydi. sadece kitaplara goz attim, anlamadigim 2-3 soru olduysa onlara baktim. ygs - lys arasi toplam 200 soru bile cozmedigime garanti verebilirim, biraz da ygs me guvendim. ama kendi adima oss yuzunden deliren, hayata kusen insanlardan cok nefret ettigim icin hic onlar gibi olmamaya gayret ettim.

arkadasimin tabi ozel hayatini bilemiyorum ama o cok duzenli calisti. ama sinifca orgnanize ettigimiz olaylardan hic geri kalmadi, hani manyaga baglayan insanlardan kesinlikle degildi. ben hic ozel ders almadim ama o 1 yil onceden dedigim gibi konulari bitirmisti, dersler onun icin tekrar gibiydi bir nevi. bizim dersane sinavindan tr 600. su, 800. su, 1100. su falan da cikti ama dedigim gibi onlar da hic sinav delisi insanlar degillerdi, ama duzenli calistilar, tabi birde onlar 3 yillik esit agirlikcilardi ben tum ezberlerimi son yil yapmak zorunda kaldim. bi de lys oncesi her seyi salmis olmam var sen yapma

oo konudan cok kopmusum hayat hikayeme girmisim:

ozetle sen matematigi topla eger iyi degilsen, gerisi hikaye. edebiyat ezberden ote hic bir sey degil, cografya ise benim hayatimdaki en kotu dersim olmustur ygs + lys toplam 3 yanlisim cikti. sozellerin sinavi sinav sirasinda cok kolay geliyor insana, rahat ol. sayisal olsan 1 senede kesinlikle toparlayamazsin bence derdim ama esit agirlik oyle bir toparlanir ki, ilk 1000 i birak 100 e bile o bicim girersin :)

:)))))) bende sayısaldaydım ama tm den hazırlancam :) matematiği baştan çalışıyorum şuanlık iyi gidiyor ama lys konularını napcam bilmiyorum :) aslıdna şuan sorun sözeller gibi duruyor coğrafya edebiyat :) ah ah inşallah ilk 100 de olurum çok saol :) bu gazla biraz daha test çözerim artık :) coğrafyanın sınavda iyi olmasına çok sevindim çünkü benim hiç coğrafyam yok :) inşallah bende düzeltirim çok teşekkür ederim 2 dakikada motivasyoum tavan yaptı :)

benim cografyam o kadar kotuydu ki nerdeyse sirf cografya dersim olmayacak diye secmistim sayisali ama sinavda cikan sorular cok genel , hani bir konuyu okuyup anladiktan sonra yapilamayacak seyler degil.

bence hem edebiyat hem cografyanin ezber konularini sadece test cozerek halledersin. atiyorum her ilde ne maden var ezberleyene kadar testini cozerek cok daha hizli ilerlersin. basta cok yanlisin ciksa bile ayni soruyu en az bes on kerecozecegin icin farkli kaynaklardan mutlaja aklinda kaliyor. edebiyat icin de yildiz kanatin di galiba bi edebiyat kitabi var sifreliyorum diyeonu cok tavsie ederim.

hedefin ne bu arada? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…