İlişkilerde "Ailenin" etkisi ne kadardır?

Merhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.

Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?

Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.

Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/
cocoookk mutasıp ve cok tanınan bir ailenin damadı ile 3 ay önce tanıştım.ve karısının ailesi ile olan durumunu anlattı
adam alkol alıyor. karısı almıyor.
ve ilk tanıştıklarında butun aile geliyor. damat adayı ile tanışacaklar. garson soruyor herkese ne içersiniz adam bu yemekle bu gider bana şundan diyor ! buyuk sessizlik olmuş. kimse çörlememiş. yemek bitmiş.
ertesi gun kız sen ne yaptıgın bu ailem seni istemez bu iş olmaz diyor.
adamda ben içkli içmiyorum diye bir ömür yalan atıp kırk takla atamam. beni oldugum gibi gösrsünler istedim demiş. ya bunu şimdi gösterecektim yada yakalanana kadar yalan atacaktım.
burada haklı.
ailede kendi içinde süper gerilmiş konuşmalar olmazlar istemem red ederiz kıl tüy...
sonra anneleri tuım aileye demilş ki... sonradan ben içiyorum deseydi daha kötyüydü. kızımız biliyormuş ve böyle sevmiş. eger daha sonra zarar ziyan kavga dövüş cıkarsa kızımda durmaz boşanır bu adamnda. gibi bir laf etmiş.
ve evlenmişler.
adam cok efendi biri ama, içiyor fakat öyle salyaları akıp yerlerde sürünür gibi degil. keyfine.
kadında içkili ise ortamlara pek girmiyor. kendilerine süper bir düzen kurmuşlar ama aşları sevgilerini anlatamam..
gözlerinden fışkıyor rresmen..
neyse adayları cok cok cok iyi degerlendir.
ve herkes böyle olacak veya yapacak diye bir kanun yok. sadece önyargılı olmayın. zaten kötü adam kendini belli ediyor...görebilene tabi.. birde aptal aşıklarımız var sen onlardan olma lütfen

Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.
Sigara icmek gibi. Neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum?

Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.
bence sen gidip pilavını ye. insanların içki içip içmemesi, içkiyi sevip sevmemesi seni zerre kadar alakadar etmez.

Aileler ne sıklıkta gorusecek?
Bu farkliliklar sizin icin ne kadar onemli?
Siz ve evleneceginiz kisi ne kadar guclu? Hem maddi hem manevi... (ailesinin maddi destegi ile evlenecekseniz ailesi karar verecek bir cok seye) burda en basit karar icin bile ailesinden onay bekleyen kac tane adam goruyoruz...
Evlendikten sonra ne siklikta gorusulecek?

Bunlar cok onemli. Mesela benim dugunum olmadi. Ben istemedim. Esimin ailesi alkolsuz dugun yapamaz. Yapsa cevresindekileri cagiramaz. Gelseler onlar laf eder. Bu ne bicim dugun derler. Alkollu yapsalar... Benim akrabalarim soylenir gelmez gelse de elestirmekten her seye kulp takmaktan illallah ettirirler.
Sirf bu sebeple istemedim.

Ama sonrasinda gorusmedikleri icin hic bir problem olmadi. Esimin ailesi farkli bir sehirde zaten.

Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.
Sigara icmek gibi. Neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum?

Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.

Düşmanlık mı? Ailemin alakası yok dedim ne düşmanlığı? Hem ben alkol tüketmeyen birini istemekte özgürüm. Aynı şekilde siz de alkolü normal bir içecek olarak görmekte özgürsünüz. Gayet medenice kendimi ifade ettim olayı başka yerlere kaydırmayın.

Şu yüzyıl muhabbetine de bağlamayın artık her şeyi. İnanış, yaşayış, görüş oolarak insanlar farklıdır ve saygılı olmak gerekir. Saygı duymayı da "21. yüzyılda" size ben öğretmeyeyim lütfen.

Sonucu bile bile başlama.
Sen farklı mısın ailenden.Alkol durumu sorun mu senin için,muhtemelen sorun ki ayrılmışsın.

Sorun sadece alkol değil işte. Bir tanesinin o sorunu yoktu ama baktım benim büyüdüğümden çok zıt şekilde büyümüş. Bunun sorun olacağını düşünüp ayrıldım. Bir nevi aile ortamında ayrışıyoruz.

Siz ve birlikte oldugunuz insan yeteri kadar ayakları yere basan, kendi isine kimseyi karistirmayan insanlar olabildiyseniz maddi manevi, ailenin etkisi 0
Ama bunun tam tersiyseniz o ise hic girismeyin, es adayinizdan cok kvyi kpi dinlemek zorunda kalirsiniz

Beni korkutan da bu. Aileyi tamamen hiçe saymak mümkünmüş gibi gelmiyor. Hani o noktada sorun çıkacak gibi hissediyorum.

Beni korkutan da bu. Aileyi tamamen hiçe saymak mümkünmüş gibi gelmiyor. Hani o noktada sorun çıkacak gibi hissediyorum.
Dogrudur. İnsallah dogru karar verirsiniz. Benim esimin ailesiyle de benim ailem arasinda cok fark var mesela. Ama biz kendi dunyamizi ve kendi ailemizi kurduk,hic ilgilenmedik kimseyle. Mumkun yani,yapilabilir. Dedigim gibi maddi manevi bagimsizlik sart ama bunu yapabilmek icin.

sizin reddetme sebebiniz aile yapıları değil yaşam tarzları farklılığı... iki kişinin doğruları, yanlışları birbirinden farklı olabilir.
bu farklılıklar ileride ortak bir yaşam kurup kuramayacağınızın ipuçlarıdır.

Merhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.

Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?

Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.

Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/
Eğer sende ailen gibiysen yani öyle bi hayat tarzında yaşamak istiyorsan şunu düşün şmdi sen teksin yarın evlendğnde çocuğun olcak onlara benzemesini ister misin? Yoksa kendi aile tarzında mı büyütmek istersin? Benm evlendğm kişinin aileside bize benzer sayılır ufak tefek farklılklar dışında ama her bakımdan ben yinede ailem tarzı yaşamak ve çocuğmuda öyle yetştrmk isterim her açıdan. Yani bunlari dusunrsen daha kolay cikarsn isin icinden. Hem kulturel hem inancsal hem finansal kendinide dusun. Ister istemez onlarin yasam tarzina ayak uydrmak zornda kalinabilir

Aileler farklı olur anlaşırsın ve anlaşamazsın.

Aileler birbiriyle benzeşir yine anlaşır veya anlaşamazsın. Bunun kesin bir cevabı yokki.

Benim sevgilimin ailesi muhafazakar, benim ailem de tam tersi. Sevgilim ailesi gibi değil rahat bi insan ve biz çok iyi anlaşıyoruz. Aileler de birbirlerinin görüşlerine saygı duyuyor. İş saygıda bitiyor.

Düşmanlık mı? Ailemin alakası yok dedim ne düşmanlığı? Hem ben alkol tüketmeyen birini istemekte özgürüm. Aynı şekilde siz de alkolü normal bir içecek olarak görmekte özgürsünüz. Gayet medenice kendimi ifade ettim olayı başka yerlere kaydırmayın.

Şu yüzyıl muhabbetine de bağlamayın artık her şeyi. İnanış, yaşayış, görüş oolarak insanlar farklıdır ve saygılı olmak gerekir. Saygı duymayı da "21. yüzyılda" size ben öğretmeyeyim lütfen.

Okudugunuzu anlamamissiniz. Alkol dusmanligi demek, alkolun insan iliskilerinde belirleyici faktor olmasina izin verecek derecede tutucu olmak demek.

Soylediklerimin saygiyla alakasi yok. Dunyayi anlamak ve hayati genis gorebilmekle alakasi var. Her seyde saygi bekleyen sosyla normlari bana ogretmeye kalkan snowflake mentalitesinden de muthis nefret ederim. Bu ilgi ve saygi meraki nereden geliyor hic anlamiyorum!

Esimin ailesi ve benim ailem biraz farkli. Ama esim zaten ailesinin hayat tarzını hic bir zaman benimsememis. Benim ailemle oturup kalkmaktan daha zevk alır. Kocam bizim gibi olmasina ragmen, ben ailesine uyum saglamakta çoook zorluk çektim. Yani bence onemli bi faktör

Benim sevgilimin ailesi muhafazakar, benim ailem de tam tersi. Sevgilim ailesi gibi değil rahat bi insan ve biz çok iyi anlaşıyoruz. Aileler de birbirlerinin görüşlerine saygı duyuyor. İş saygıda bitiyor.

Öyle tabii saygı önemli. Birbirinin özgürlüğünü kısıtkamamak bunlar mühim. Ama karşımda bu anlayışta biri yok sanırım. Tanımıyorum ama öyle bir izlenim edindim.

Okudugunuzu anlamamissiniz. Alkol dusmanligi demek, alkolun insan iliskilerinde belirleyici faktor olmasina izin verecek derecede tutucu olmak demek.

Soylediklerimin saygiyla alakasi yok. Dunyayi anlamak ve hayati genis gorebilmekle alakasi var. Her seyde saygi bekleyen sosyla normlari bana ogretmeye kalkan snowflake mentalitesinden de muthis nefret ederim. Bu ilgi ve saygi meraki nereden geliyor hic anlamiyorum!

Ben de kendi bildiğini dikte edenlerden nefret ediyorum. Daha fazla uzamasın. Ayrı pencereden bakıyoruz ve bitti. Saygı merakı olmaz o bir olgudur zaten.

Esimin ailesi ve benim ailem biraz farkli. Ama esim zaten ailesinin hayat tarzını hic bir zaman benimsememis. Benim ailemle oturup kalkmaktan daha zevk alır. Kocam bizim gibi olmasina ragmen, ben ailesine uyum saglamakta çoook zorluk çektim. Yani bence onemli bi faktör

İlişkiye birebir etkisi oluyor bazen değil mi? O konuda endişeliyim zaten ben de.

yetiştirilme şekli ve kültür farkliligi kacinilmaz ben bunlarla mücadele ederim diyorsan olur ama bir süre sonra karsindakini değiştirmeye calisirsan kendini yiprattiginla kalırsın
benim şahsi fikrim davul bile dengi dengine sözünün gereksiz olmadığı yönünde

Katılıyorum yani genelde bu mantıkla hareket ettiğim için bitti daha başlamadan. Ama bu doğru mu ona da emin olamadım çoğu zaman.

X