- 20 Ekim 2016
- 6.442
- 30.252
Hahah çok tatlısınızOlur böyle şeyler aradaaaaaaaaaa daha yeni farkediyorum yemin ederimmmmm inanamıyorum kendimeeeee
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Hahah çok tatlısınızOlur böyle şeyler aradaaaaaaaaaa daha yeni farkediyorum yemin ederimmmmm inanamıyorum kendimeeeee
hâlâ inanamıyorum kendimeee gülmekten de kendimi alamıyorumHahah çok tatlısınızOlur böyle şeyler arada
cocoookk mutasıp ve cok tanınan bir ailenin damadı ile 3 ay önce tanıştım.ve karısının ailesi ile olan durumunu anlattıMerhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.
Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?
Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.
Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/
bence sen gidip pilavını ye. insanların içki içip içmemesi, içkiyi sevip sevmemesi seni zerre kadar alakadar etmez.Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.
Sigara icmek gibi. Neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum?
Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.
Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.
Sigara icmek gibi. Neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum?
Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.
Sonucu bile bile başlama.
Sen farklı mısın ailenden.Alkol durumu sorun mu senin için,muhtemelen sorun ki ayrılmışsın.
Siz ve birlikte oldugunuz insan yeteri kadar ayakları yere basan, kendi isine kimseyi karistirmayan insanlar olabildiyseniz maddi manevi, ailenin etkisi 0
Ama bunun tam tersiyseniz o ise hic girismeyin, es adayinizdan cok kvyi kpi dinlemek zorunda kalirsiniz
Dogrudur. İnsallah dogru karar verirsiniz. Benim esimin ailesiyle de benim ailem arasinda cok fark var mesela. Ama biz kendi dunyamizi ve kendi ailemizi kurduk,hic ilgilenmedik kimseyle. Mumkun yani,yapilabilir. Dedigim gibi maddi manevi bagimsizlik sart ama bunu yapabilmek icin.Beni korkutan da bu. Aileyi tamamen hiçe saymak mümkünmüş gibi gelmiyor. Hani o noktada sorun çıkacak gibi hissediyorum.
Eğer sende ailen gibiysen yani öyle bi hayat tarzında yaşamak istiyorsan şunu düşün şmdi sen teksin yarın evlendğnde çocuğun olcak onlara benzemesini ister misin? Yoksa kendi aile tarzında mı büyütmek istersin? Benm evlendğm kişinin aileside bize benzer sayılır ufak tefek farklılklar dışında ama her bakımdan ben yinede ailem tarzı yaşamak ve çocuğmuda öyle yetştrmk isterim her açıdan. Yani bunlari dusunrsen daha kolay cikarsn isin icinden. Hem kulturel hem inancsal hem finansal kendinide dusun. Ister istemez onlarin yasam tarzina ayak uydrmak zornda kalinabilirMerhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.
Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?
Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.
Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/
Düşmanlık mı? Ailemin alakası yok dedim ne düşmanlığı? Hem ben alkol tüketmeyen birini istemekte özgürüm. Aynı şekilde siz de alkolü normal bir içecek olarak görmekte özgürsünüz. Gayet medenice kendimi ifade ettim olayı başka yerlere kaydırmayın.
Şu yüzyıl muhabbetine de bağlamayın artık her şeyi. İnanış, yaşayış, görüş oolarak insanlar farklıdır ve saygılı olmak gerekir. Saygı duymayı da "21. yüzyılda" size ben öğretmeyeyim lütfen.
Benim sevgilimin ailesi muhafazakar, benim ailem de tam tersi. Sevgilim ailesi gibi değil rahat bi insan ve biz çok iyi anlaşıyoruz. Aileler de birbirlerinin görüşlerine saygı duyuyor. İş saygıda bitiyor.
Okudugunuzu anlamamissiniz. Alkol dusmanligi demek, alkolun insan iliskilerinde belirleyici faktor olmasina izin verecek derecede tutucu olmak demek.
Soylediklerimin saygiyla alakasi yok. Dunyayi anlamak ve hayati genis gorebilmekle alakasi var. Her seyde saygi bekleyen sosyla normlari bana ogretmeye kalkan snowflake mentalitesinden de muthis nefret ederim. Bu ilgi ve saygi meraki nereden geliyor hic anlamiyorum!
Esimin ailesi ve benim ailem biraz farkli. Ama esim zaten ailesinin hayat tarzını hic bir zaman benimsememis. Benim ailemle oturup kalkmaktan daha zevk alır. Kocam bizim gibi olmasina ragmen, ben ailesine uyum saglamakta çoook zorluk çektim. Yani bence onemli bi faktör
yetiştirilme şekli ve kültür farkliligi kacinilmaz ben bunlarla mücadele ederim diyorsan olur ama bir süre sonra karsindakini değiştirmeye calisirsan kendini yiprattiginla kalırsın
benim şahsi fikrim davul bile dengi dengine sözünün gereksiz olmadığı yönünde