İlişkilerde "Ailenin" etkisi ne kadardır?

Albetis

Üye
Kayıtlı Üye
28 Mart 2017
449
854
Merhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.

Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?

Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.

Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/

Bilemedim...
Biz daha modern sayilacak bir aileyiz. Gelinimizin ailesi daha mutasip mi desem haremlik seramlik durumlari vardir.
Bir sorun olmadi çünkü icli dışlı olmadık. Senede bir kere gorusursek gorustuk.

Siz ve birlikte oldugunuz insan yeteri kadar ayakları yere basan, kendi isine kimseyi karistirmayan insanlar olabildiyseniz maddi manevi, ailenin etkisi 0
Ama bunun tam tersiyseniz o ise hic girismeyin, es adayinizdan cok kvyi kpi dinlemek zorunda kalirsiniz

Merhaba. Bu da dert midir bilmem ama bir şeyleri yanlış yapıyor muyum yoksa normal olanı bu mu merakla birlikte, sizlere fikirlerinizi danışmak istiyorum.

Öncelikle 2 tane ilişkim, flört aşamasında bitti. (Sebebini altta yazdım.) Yani ilişki denmez galiba buna ama onun dışında da ilişkim olmadı zaten. Ancak aracılar vasıtasıyla birkaç kişiyle görüştüm. Hepsinde ortak sorunum ailelerimiz ve görüşlerimizin uyuşmadığıydı. Görüş uyuşmaması önemli ancak aileler sizce bu denli önemli mi?

Atıyorum benim ailemin ve hatta sülalemin alkol vs gibi şeylerle alakası yok. Karşıma da aksi yönde insanlar çıktı sürekli. Nedendir bilmiyorum. İlk önce bana uymayışı, sonra ailelerimizin farklılığından dolayı bitirdim hep. Ama bir yanımda da şu soru var, ilişkilerde ailenin etkisi var mı? Yani ben uyumsuz iki ailenin evlatları evlense mutlu olmazmış gibi hissediyorum. Elbette bu biraz evlenen bireylerle alakalı ama aileyi ne kadar soyut tutabilirsin ki?! Sizden fikirlerinizi duymak istiyorum.

Şu 2 haftadır ısrarla benimle görüşmek isteyen biri var da. Tanışmak daha doğrusu. Sırf bu ailevi etkenlerle uzak duruyorum ama bilmiyorum bu doğru mu? Veya neye göre yanlış? :/
burdaki okudaklarım kadarıyla ailelerin etkisi var.fakat iki taraflı aileler sizin mutluluğunuz için anlaşmasalar dahi arada bir bir araya gelirseler sorun olmaz ve siz karı koca ailelerin anlaşamadığından dolayı birbirinizin yüzüne vurmazsınız yine sorun çıkmaz.zaten bu kadar anlayışlı aileler ve eşler olsa bir araya bile geldiklerinde yine sorun çıkmaz.ben yinede şundan yanayım sorunlar olursa kulaklarınızı tıkamanızı ve anlaşamayan aile biriylerinin bir araya gelmemeleri en sağlıklısı tabi düğün ölüm gibi olaylar hariç.

Eğer sık görüşecekseniz aileler önemli. Mesela atıyorum, eşinizin ailesine yemeğe davetlisiniz. Sofrada alkol var. Bundan rahatsız olacaksınız muhtemelen. Tabi aileniz de. Mesela biz orta halli ve cömert insanlarız. Eşimin ailesi durumları son derece iyi fakat cimri insanlar. Birlikte hiçbir şey yapamıyoruz. Bu yüzden aile gerçekten önemli

Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.
Sigara icmek gibi. Neden bu kadar buyutuyorsunuz anlamiyorum?

Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.

Kesinlikle onemli ailene uymayacaksa sana da uymuyor emin ol onceleri kendini kaptiriyorsun herseyi atlatirim zannediyosun tabi budirum ask icin gecerli sonra bi bakisyosun isin rengi hic de oyle degil sorunlar sorunlar cozulemiyor ailesi kendisi o basta hissettigin guzel duygular var ya puffff ucmus tabi ucarken seni de ucurmus

Su alkol dusmanligini asla anlayamadim gitti. Bir seyi yemek icmek kisisel bir secimdir.

Bir de kadinlarin ailelerine gore hareket etmesi cok yanlis. 21. yuzyilda yasiyoruz sanirim, dunyaya ayak uydurmak durumundayiz artik gecti boyle feodal aile baskilari. Birey her seye kendi secimine gore karar vermeli. Gidip madde bagimlisiyla evlenin demiyorum ama biraz gercekci olun ve hayati ogrenmeye calisin artik.

Ee tamam içmemek de bi tercih.Konu sahibi zaten düşmanlık yapmamış biz böyleyiz kendim gibi olmayan aileyle sorun yaşar mıyım demiş.Muhtemelen siz de alkol kullanmayan bi aile ve sevgiliyle yapamazsınız.

21.yüzyılda hala kendi yaptığını normal benimseyip insanların tercihlerine saygı göstermeyen ve onları yüzyılın dışında gören birinin olması da bana çok tuhaf geliyor açıkçası

Mesaj tekrarı

Esimin ailesiyle benim aileminde arasinda cok fark var ama esim farkli onlar gibi degil eslerin tavri cok onemli ve herseye karismazsa aileler ozaman rahat zaten

yetiştirilme şekli ve kültür farkliligi kacinilmaz ben bunlarla mücadele ederim diyorsan olur ama bir süre sonra karsindakini değiştirmeye calisirsan kendini yiprattiginla kalırsın
benim şahsi fikrim davul bile dengi dengine sözünün gereksiz olmadığı yönünde

Ee tamam içmemek de bi tercih.Konu sahibi zaten düşmanlık yapmamış biz böyleyiz kendim gibi olmayan aileyle sorun yaşar mıyım demiş.Muhtemelen siz de alkol kullanmayan bi aile ve sevgiliyle yapamazsınız.

21.yüzyılda hala kendi yaptığını normal benimseyip insanların tercihlerine saygı göstermeyen ve onları yüzyılın dışında gören birinin olması da bana çok tuhaf geliyor açıkçası
yinemi pilav gelip de yorum yapacak mi diye heyecanla bekliyordum ki başkası geldi onun yerine ama bu arkadas daha ılımlı sanki

Ben çok zor olduğunu düşünüyorum.Eğer iki tarafta hoşgörü gösterebilse olmayacak şey değil ama bizim ülke şartlarına göre fazla ütopik bu düşünce.Davul bile dengi dengine sözüne inananlardan biriyim o yüzden kendi ailenize yakın biriyle tanışmanız daha mantıklı olur zaten mantık evliliği yapacak gibisiniz aşk yok ortada

Ilımlı arkadaş ben mi oluyorum anlamadım:KK48:
o yorumu yaptığınız kişi için diyorum hani diyor ya 21 . yüzyılda içki ye takmissiniz vs diye geçenlerde başka bir konuda yine mi pilav adlı bir üye böyle bir konuyla ilgili kırmızı şarabı tatmamissaniz yasamamissinizdir gibi bir yorum yapmıştı bir başka yorum sahibine onu dedim biraz karışık yazdım herhalde umarım anlatabilmisimdir :halay:

o yorumu yaptığınız kişi için diyorum hani diyor ya 21 . yüzyılda içki ye takmissiniz vs diye geçenlerde başka bir konuda yine mi pilav adlı bir üye böyle bir konuyla ilgili kırmızı şarabı tatmamissaniz yasamamissinizdir gibi bir yorum yapmıştı bir başka yorum sahibine onu dedim biraz karışık yazdım herhalde umarım anlatabilmisimdir :halay:
Benim yorum yaptığım kişi de yinemipilav hanım değil mi ikiside aynı kişi yani:halay:

X