Ilişkiden sonra adet düzene girer mi?

hatice_45

Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2013
6
0
6
34
İzmir
İyi Günler. 19 Yaşındayım. Bu yaşıma kadar hep düzensiz adet görüyordum. 2 ayı, 3 ayı, bazen 4 ayı bulduğu hatta geçtiği oluyordu iki adetim arasındaki sürenin. Son adetimden yaklaşık bir ay sonra nişanlım ile ilk defa ilişkiye girdim. Kızlık kanamam oldu ve 3 gün sonrasında adet görmeye başladım ve bundan sonra adetim hep düzenli olarak 28 - 30 günde bir olmaya başladı. Adetimin ilişkiden hemen sonra düzene girmesi normal midir? Kızlık zarının yırtılması yada ilk defa ilişkiye girmem adetimi düzene sokmuş olabilir mi? Şu anda düzenli adet görmem beni şaşırttı. Bunun biyolojik yada psikolojik bir sebebi var mıdır? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim

öncelikle kaç yasında adet gördüğün, iki adet dönemi arasındaki sürenin ortalama değeri önemlidir diye biliyorum. iki adet arası 28 günden az 35 günden fazla olan durumlarda bir jinekologa danısılması gerek diye biliyorum.
ilk defa ilişkiye girmiş olman adetini düzenlemiş olabilir; dediğin gibi bu tamamen psikolojik de olabilir. cocukluktan beri "evlenince gecer" diye bilinçaltımıza işlenen mesajdan kaynaklı aslında biraz da:)

bence bir jinekologa görün; ayrıntılı bir ultasona gir. bence korkulacak bir şey yok:)

Sevgiler

Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevaplar için. İlk 14 - 15 yaşlarında adet görmeye başladım. Doktora göründüm aslında. Ultrasona girdim bir problem olmadığını söyledi doktor. Daha önceden PKO tanısı konulmuştu. Ancak en son ultrason tedavimde Pko yok dedi doktor. Yani benim merak ettiğim şey bir anda böyle düzene girmesi. Sanki ilişkiye girmemi bekliyormuş gibi.

rica ederim..
belki de aslında tamamen psikolojiktir; ama fizyolojik oldugunu da düşünüyorum acıkcası. çogu insan duzenli cinsel hayat yasadıktan sonra adet düzeninin oturdugunu, agrı cekenlerin agrılarının düzene girdiğini söyler mesela. dert etme canım, pko hemen hemen her kadında olan bişey zaten. :)

geçmiş olsun sevgiler

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz? :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…