İLİŞKİDE UYUM

Cmre93

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2024
18
5
61
Eşim beni aldattığı için boşandım. Şimdi yeni biriyle tanıştım. Kendisi lise mezunu, küçük bir yerde desinatör olarak çalışıyor ve işinden memnun değil. Ben çocuk gelişimcisiyim ve yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Eski eşim vizyonlu, eğitimliydi ama sadakat göstermedi. Bu kişi ise sadık, dini bütün, çocuk isteyen biri gibi görünüyor. Ancak mezhep ve kültür farkımız var, ayrıca biraz tembel olduğunu söylüyor ve geleceğe dair net bir planı yok bu arada kayserili nasıllar bilmiyorum ben aleviyim kendi arkadaşları varmış seviyorlarmış kız ailesini karşısına almış bana öyle diyor.

Ben kariyer odaklı, modern biriyim. Maddi olarak güçlü değil; sadece arabası var, düğün istemiyor gibi görünüyor. Çocuk için "Allah rızkını verir" diyor ama ben daha planlı hareket etmeyi tercih ederim. Aceleci davranmak istemiyorum çünkü ikinci bir boşanma beni mahveder. Bu ilişki için ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Suan hayatındaki kişi de bence sana göre birisi değil. Sevgi bir yere kadar. Evlenince işler değişiyor. Kültür,mezhep, statü, eğitim durumu farkı var. Yaşam tarzınız ve görüşleriniz de farklıdır muhtemelen. Aileniz ne der bilemem ama önce siz kendi kalbinizi ve mantığınızı düşünerek hareket edin . Acele etmeyin 2. Evlilik konusunda

Suan hayatındaki kişi de bence sana göre birisi değil. Sevgi bir yere kadar. Evlenince işler değişiyor. Kültür,mezhep, statü, eğitim durumu farkı var. Yaşam tarzınız ve görüşleriniz de farklıdır muhtemelen. Aileniz ne der bilemem ama önce siz kendi kalbinizi ve mantığınızı düşünerek hareket edin . Acele etmeyin 2. Evlilik konusunda Bilmiyorum ya Benim de öngörüm öyle halihazırda boşanmış birini mi istiyor sırf masrafı yapmamak için Parası mı yok yani sanki evden evlendikten sonra bir süre sonra çalışmayacak tembellik yapacak hep bana diyor işte Keşke çalışmasak evde takılsam Böyle şakayla söylüyor Hani sanki evlendikten sonra da
Ya böyle sanki ileride evleneceğiz de bir süre sonra çalışmayacak tembellik yapacak gibime geliyor her şey benim üstümde kalacak gibime geliyor o yüzden Kararsızım ve diyor ki bana şaka olarak Keşke çalışmasak evde otursak evde takılsam falan diyor bana böyle üşengeç tembel zaten kendisi söylüyor Ben çok üşengeçim diyor bir de çok küçük düşünüyor Ben bilgisayar alacağım falan diyorum tasarım programı için çocuk karikatürü çizeceğim 10.000 liralık Bence diyor Yeter E ben sorduğumda tasarım programı için 20-25.000 liralık diyorlarki bilgisayar kasılmasın önceki Eşim çok yüksek düşünüyordu her şeyin en iyisini isterdi Bana layık görüldü Ya bilmiyorum ya Yani kimseyle Umut vermek ah almak istemiyorum Bence uzamadan sevgili olmadan sonlandırayım diye düşünüyorum ya ben insanlığa bakıyorum Aslında sevdiği saygı Sadakat Çalışkan olsun boş ver lise mezunu olmasın diyorum fakat o şeyi de göremiyorum Yani her şey sevgi değil sonuçta yarın öbür gün çocuklarına bakabilecek mi o mücadeleyi göremiyorum sanki öngörüm bu şekilde hani ben ondan yüksek maaş alırım diye beni baskılayacak mı kıskanacak mı Ben eğitim konusunda beni destekliyor Hani yüksek lisans yap falan diye Peki buna paramız Yetecek mi

Ya böyle sanki ileride evleneceğiz de bir süre sonra çalışmayacak tembellik yapacak gibime geliyor her şey benim üstümde kalacak gibime geliyor o yüzden Kararsızım ve diyor ki bana şaka olarak Keşke çalışmasak evde otursak evde takılsam falan diyor
Tembel birisi işte, siz kendiniz de hissediyorsunuz. Hisleriniz doğru. Ona kalsa çalışmaz evde oturur sizi çalıştırır. Vazgeçin bence

Ya böyle sanki ileride evleneceğiz de bir süre sonra çalışmayacak tembellik yapacak gibime geliyor her şey benim üstümde kalacak gibime geliyor o yüzden Kararsızım ve diyor ki bana şaka olarak Keşke çalışmasak evde otursak evde takılsam falan diyor

Tembel birisi işte, siz kendiniz de hissediyorsunuz. Hisleriniz doğru. Ona kalsa çalışmaz evde oturur sizi çalıştırır. Vazgeçin bence
Ikinci evlilikte de boşanırsa artık bir daha evlenemem rezil olmak istemiyorum kimseye acele ediyorum galiba Yaşın da geçiyor Anne olmak istiyorum Belki bu çocuk isteği tutkusu karşında o kişiyi ne olursa olsun kabul etme isteği oluyor

Hislerimiz hep doğru aslında. Ama biz baskılıyoruz. Kendi ayağımıza sıkıyoruz. Zorla oldurmaya çalışıyoruz. Kendi kendimize mantıklı gerekçeleri buluyoruz.
Kendimizi kandırıyoruz.
Kendini hiç yorma canım.
Kültür farkı sıkıntı. Vizyonsuz olması sıkıntı. Tembellik en büyük sıkıntı. Neresinden tutsan elinde kalıyor.
Neden evlenmek istediğini kendine sor?
Kendini dinle biraz.
Bakalım hislerin sana ne söyleyecek.?
Kendini kandırma.
Kendinle yüzleşmekten korkma.

Eşim beni aldattığı için boşandım. Şimdi yeni biriyle tanıştım. Kendisi lise mezunu, küçük bir yerde desinatör olarak çalışıyor ve işinden memnun değil. Ben çocuk gelişimcisiyim ve yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Eski eşim vizyonlu, eğitimliydi ama sadakat göstermedi. Bu kişi ise sadık, dini bütün, çocuk isteyen biri gibi görünüyor. Ancak mezhep ve kültür farkımız var, ayrıca biraz tembel olduğunu söylüyor ve geleceğe dair net bir planı yok bu arada kayserili nasıllar bilmiyorum ben aleviyim kendi arkadaşları varmış seviyorlarmış kız ailesini karşısına almış bana öyle diyor.

Ben kariyer odaklı, modern biriyim. Maddi olarak güçlü değil; sadece arabası var, düğün istemiyor gibi görünüyor. Çocuk için "Allah rızkını verir" diyor ama ben daha planlı hareket etmeyi tercih ederim. Aceleci davranmak istemiyorum çünkü ikinci bir boşanma beni mahveder. Bu ilişki için ne düşünüyorsunuz?
Eski eşiniz de ilk başta sadık değil miydi? Aldatma potansiyeli göstermemiştir evlenirken yani sadece sadık diye olmaz.
Dini bütün demişsiniz sanırım namaz oruç gibi ibadetlere dikkat ediyor. Ama ibadetten önce harekete bakmak gerekir İnşirah suresinde ne diyor Rabbimiz?
🗝️Feiza ferağte fensab- O halde mühim bir işi bitirdiğinde hemen başka bir mühim işe sarıl. Boş durma diyor yani. Çalışkanlıkta dinimizde önemli.

Mezhep farklılığınız varmış. Oruç zamanlarınız farklı olabilir. Cenaze törenlerinizde cami/cem evi farklılıkları olabilir. Bunları siz tolere edebilirsiniz bu kişi edebilecek mi?

Biraz daha zaman vermeye çalışın değişim görürseniz olur.Degisim olmazsa çok zor.

Bence hiç uğraşmayın baştan her şey belli ilerde cok üzülürsünüz

Eski eşiniz de ilk başta sadık değil miydi? Aldatma potansiyeli göstermemiştir evlenirken yani sadece sadık diye olmaz.
Dini bütün demişsiniz sanırım namaz oruç gibi ibadetlere dikkat ediyor. Ama ibadetten önce harekete bakmak gerekir İnşirah suresinde ne diyor Rabbimiz?
🗝️Feiza ferağte fensab- O halde mühim bir işi bitirdiğinde hemen başka bir mühim işe sarıl. Boş durma diyor yani. Çalışkanlıkta dinimizde önemli.

Mezhep farklılığınız varmış. Oruç zamanlarınız farklı olabilir. Cenaze törenlerinizde cami/cem evi farklılıkları olabilir. Bunları siz tolere edebilirsiniz bu kişi edebilecek mi?

Biraz daha zaman vermeye çalışın değişim görürseniz olur.Degisim olmazsa çok zor.
Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için bilmiyorum inanın kafam çok karışık desinator kendisi ilanlara bakıyorum bu alanda iş yok oda akrabasının yanında yapıyor bu işi bilmiyorum çok kararsızım

Hislerimiz hep doğru aslında. Ama biz baskılıyoruz. Kendi ayağımıza sıkıyoruz. Zorla oldurmaya çalışıyoruz. Kendi kendimize mantıklı gerekçeleri buluyoruz.
Kendimizi kandırıyoruz.
Kendini hiç yorma canım.
Kültür farkı sıkıntı. Vizyonsuz olması sıkıntı. Tembellik en büyük sıkıntı. Neresinden tutsan elinde kalıyor.
Kendini dinle biraz.
Kendini kandırma.
Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için inanın ne yapacağım bilmiyorum kimseyi üzmek istemiyorum korkuyorum öngörüleri doğru çıkacak diye yine olan bana olacak ailem ne der bilmiyorum Rabbım hayırlısını nasip etsin

Evlilikte bir süre sonra sevgi aşk yetmiyor malesef. Eğer eşler arasında bazı konularda anlaşmazlık varsa zamanla inada biniyor ki mezhep çok önemli bi çizgi bence. Zor gibi gözüküyor bence bi kere daha düşünün bu kişi hakkında umarım sizi çok mutlu edecek asla uzmeyecek biri çıkar karşınıza 🌸

Farkında mısınız bilmiyorum ama adam hakkında iki şeyi olumlu bulmussunuz sadık ve dini bütün olması... olumsuz özelliklerini ise daha fazla saymıssınız ve bunun farkındasınız da neden size göre eksisi fazla olan bir insanla olmak istiyorsunuz ? Bunun sebebini bir kendinize sorun bence

Hiç bulaşma derim. Yeni hayatina birini alacaksan seni yormayacak biri olmalı.

Bence hiç uğraşmayın baştan her şey belli ilerde cok üzülürsünüz
Çok teşekkür ederim doğrudur

Biraz daha zaman vermeye

Bence hiç uğraşmayın baştan her şey belli

Kendimizi kandırıyoruz.
Kendini hiç yorma canım.
Kendini dinle biraz.
Kendini kandırma.
38 yaşında sadece desinatör olarak kuzenin yanında çalışıyor iş ilanlarına bakıyorum doğru düzgün iş yok hiç yani ilan yok Kendisi de çok eski bir program kullanıyoruz sadece Ordu geçerli oradan çıksa işsiz kalacak bana şey diyor pazardan çalıştım meyve sattım ben nefret ediyorum soğudum diyor işimi hiç sevmiyorum diyor Ayrılmayı Düşünüyorum diyor elbise alsatı yapacağım diyor O da nasıl kazandı canımı bilmiyorum Ömürlük bir meslek de değil Ben yarın öbür gün hamile kalsam çalışamazsam aç kalacağız Herhalde yani o yüzden bilmiyorum Keşke bir mesleği olsaydı ben kendimi düşünmek zorundayım annem sürekli Herkesin çocuğu oldu sen evlendin boşandın senin çocuğun yok Sürekli başkalarına örnek gösteriyor bak O evlendi Onun oğlu olduğu büyük ama onlar da o kadar durumları kötü ki örnek gösterdiği kişiler Yani beni annem biraz baskılıyordu zorluyor

Farkında mısınız bilmiyorum ama adam hakkında iki şeyi olumlu bulmussunuz sadık ve dini bütün olması... olumsuz özelliklerini ise daha fazla saymıssınız ve bunun farkındasınız da neden size göre eksisi fazla olan bir insanla olmak istiyorsunuz ? Bunun sebebini bir kendinize sorun bence
Çok teşekkür ederim ama gerçekten benim kafam çok karışık Yani doğru düzgün mesleğin yok 38 yaşında bu saatten sonra nasıl meslek edinecek ki yani bugün hamile kalsam çalışamayacağım ev bize kim bakacak yani bence olmayacak gibi bilmiyorum

Çok teşekkür ederim ama gerçekten benim kafam çok karışık Yani doğru düzgün mesleğin yok 38 yaşında bu saatten sonra nasıl meslek edinecek ki yani bugün hamile kalsam çalışamayacağım ev bize kim bakacak yani bence olmayacak gibi bilmiyorum
Bunu o düşünsün. Siz neden kendinizi böyle kör kuyuya atiyorsunuz ? İnşallah yaşım geçiyor diye evlenmezsiniz çok pişman olursunuz

Üşengeç ve tembel bir erkekle yapamazsınız bence duygularınızı bir kenara bırakıp mantığınızı dinleme vakti gelmişte geçiyor...

X