• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlik nakli için donör olan var mı ?

İlik nakli için donör olur musunuz?

• Ankete Katılan
    31
  • Anket Kapalı .
Geçmiş olsun chelzy
Umarım kısa zamanda dönor bulursunuz

Tesekkur ederim.
Insallah buluruz.Annem ve benim bobreklerimiz de ayni sekilde hasarli.Biz verici olamiyoruz.Babam seker hastasi.Onun da olmuyor.Bekliyoruz.Insallah buluruz.

benim duyduğum sadece(kesin bilmiyorum) eskiden ilik nakli biyopsi yapılır gibi kemikten verilirmiş ondan insanlar korkuyormuş şu an kan nakli gibi veriliyormuş. doğru mu?

Merhaba bildiğim kadarıyla yanıtlayayım Öncelikle düşüncelerin ve bir şekilde harekete geçmiş olman beni çok mutlu etti Birde iliği alanı düşün :) İlik verildiğinde sanada mesaj geliyor eminin hiç mutlu olmadığın kadar mutlu olursun o an Öncelikle ilacın etken maddesi önemli Kullandığın ilacın etken maddesine Nerede metabolize edildiğine Organlardaki etkileriyle ilgili araştırmalara bakılarak bazı ilaçların kullanımı engel olarak görülür Ancak tamamını bende bilmiyorum bunu ancak verirken formu doldurduğunda öğrenirsin Forma ilacın adını mg falan dikkatli yazalım Anemi teşhisi kondumu? Bu yönde bir tedavi görüyormusunuz? Geçici bir durum isr engel değil Bağışcı olmaya genel olarak bulaşıcı hastalık ve bağışıklık sistemine olumsuz etkisi olan durumlar engeldir İlik alımı iki şekilde yapılır Birincisi klasik yöntem Anestezi altında özel bir iğne ile leğen kemiğinden alımı Dikiş vs olmaz Ağrı etkisi vs yoktur İkincisi çevre kanı toplama ile Bir süre ilaç kullanıyorsun Verdiğin kandan özel bir yöntem ile ilik hücreleri toplanıyor Bu ilacın hiçbir yan etkisi yok Henüz kimseye iliğim uymadı Sık sık kan veriririm Ağrın falan olmayacak Sana mutlu olmaktan başka bir etkisi olmaz Bu arada bir kişi için gidip bağışçı olduğunuzda uymazsa uyan başka birisi için bağışçı olabileceğinizi belirtin İlik nakli ile kurtulan çok çocuk var Bir meleğin umudu olmak hepimizin elinde Yarım saati nelere ayırmıyoruz ki Lütfen hepiniz bağışçı olun Birgün bizlerin ihtiyacı olabileceğini düşünün Bağışçı aramak bile o kadar utandırıcıki aslında Olması gereken hepimizin bağışçı olması İhtiyaç halinde sadece bilgisayara bakmaları gerekmesiydi Teşekkürler mune abla:KK200: [/QUOTE .!.:
Evet , enzim eksikliğine bağlı aylık enjeksiyonla B12 takviyesi alıyorum hapla ya da besinlerdeki b12 yi kullanamıyorum.
Bölgemdeki bağış merkezini buldum
Paylaştığım videolar aklımdaki tüm soruları yanıtladı özellikle Müge adlı donor kız
Konuyu gündemde tutmak için arada bir canlandıracağım
Çok tesekkür ederim

Son düzenleme:
Hepinize çok teşekkür ederim ,
Özellikle Mavi'ye verdiği bilgiler için.

Umarım kabul edilirim ve merkezde form da olur

Son düzenleme:
Dün izmir mavibahçede kızılay arabası vardı sordum 4 tüp kan alınıyormuş ordan verilebiliyormuş. ama önce kan bağışı yapmanız lazım damar yapınızı görmemiz lazım kanla ilik vermeye uygun olmayabilirsiniz o zaman kalçadan alınıyor dedi

Dün izmir mavibahçede kızılay arabası vardı sordum 4 tüp kan alınıyormuş ordan verilebiliyormuş. ama önce kan bağışı yapmanız lazım damar yapınızı görmemiz lazım kanla ilik vermeye uygun olmayabilirsiniz o zaman kalçadan alınıyor dedi
Oraya gideyim o zaman.

Back