• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlik nakli için donör olan var mı ?

İlik nakli için donör olur musunuz?

• Ankete Katılan
    31
  • Anket Kapalı .

Sondor

♪♫ Kanatlarım var burnumda ♫♪
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2017
442
428
103
Dün hasthag gördüm bir çocuğa ilik nakli için donör aranıyordu.
Herkes "Allah şifa versin" yazmış ..bir kişi de çıkıp donör olmak istememiş .. ..#ZeynepTopçuyaDonör yeri gelmişken duyurayım..

Bu konuda soru soracak muhatap bulmak zor . O yüzden belki böyle bie deneyimi olan vardır diye burada soruyorum.

-Herhangi bir ilacı sürekli kullanan donör olabilir mi ? ( tiroid ilacı )
- B12 yetersizliğine bağlı pernisyoz anemisi olan biri donör olabilir mi ?
- ilik hücrelerinin kana geçmesini sağlayan ilacın yan etkileri var mı ?
-ilik verdiyseniz bu konuda deneyimlerinizi yazabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler

Dün hasthag gördüm bir çocuğa ilik nakli için donör aranıyordu.
Herkes "Allah şifa versin" yazmış ..bir kişi de çıkıp donör olmak istememiş .. ..#ZeynepTopçuyaDonör yeri gelmişken duyurayım..

Bu konuda soru soracak muhatap bulmak zor . O yüzden belki böyle bie deneyimi olan vardır diye burada soruyorum.

-Herhangi bir ilacı sürekli kullanan donör olabilir mi ? ( tiroid ilacı )
- B12 yetersizliğine bağlı pernisyoz anemisi olan biri donör olabilir mi ?
- ilik hücrelerinin kana geçmesini sağlayan ilacın yan etkileri var mı ?
-ilik verdiyseniz bu konuda deneyimlerinizi yazabilir misiniz?
şimdiden teşekkürler
Tiroidliler veremiyor. Benden almamışlardı 11 senedir levotiron kullanıyorum.

Tabiki bağışlar yapılsın hayatlar kurtulsun ama bende yakınımı ilik nakli sonrası 15 gün içinde kaybettim. İnancımı da kaybettim sanki.

Bizim bi tanidigimiza ilik nakli gerekliydi. Kan vermistim orada form doldurdum galiba tam hatirlamiyorum. Gonullu donör oldum. 1 kac yil once de universiteden aradilar gonullu donorlugunuz devam etsin mi diye. Kabul ettim. Baya uzun sure gevti. Net hatirlayamiyorum.

Çocuğun bir ay içinde donör bulması gerek.. Bir kişiyle uyuşmuş ama nedense son anda vazgeçmiş .
Niye korkuyor bağışçılar ?

Ben bebeklikten beri tiroid tedavisi görüyorum.

Giderli Hatun Giderli Hatun : Başınız sağolsun :(

Çocuğun bir ay içinde donör bulması gerek.. Bir kişiyle uyuşmuş ama nedense son anda vazgeçmiş .
Niye korkuyor bağışçılar ?

Ben bebeklikten beri tiroid tedavisi görüyorum.

Giderli Hatun Giderli Hatun : Başınız sağolsun :KK43:

ya benim en korktugum seyde buydu kayit olurken. Ya dedim olurda son anda vazgecersem bununla yasayabilirmiyim. O yüzden kayit olurken cok cok iyi düsünmeli. Manevi agirligida var. Benim bir isarkadasim olmustu onun ufak bir oparasyonla almislardi sanirim. Birkac gün ise gelemedi. Bende cok isterim ama bir ilac kullandigim icin verebilirmiyim bilmiyorum ama yillardir kayitliyim

ya benim en korktugum seyde buydu kayit olurken. Ya dedim olurda son anda vazgecersem bununla yasayabilirmiyim. O yüzden kayit olurken cok cok iyi düsünmeli. Manevi agirligida var. Benim bir isarkadasim olmustu onun ufak bir oparasyonla almislardi sanirim. Birkac gün ise gelemedi. Bende cok isterim ama bir ilac kullandigim icin verebilirmiyim bilmiyorum ama yillardir kayitliyim
Bilmediğim için soruyorum
Neden vazgeçerdin yan etkisi faln mı var
Ağrılı mı yada riskli mi

Bilmediğim için soruyorum
Neden vazgeçerdin yan etkisi faln mı var
Ağrılı mı yada riskli mi

yok ben vazgecmedi ama kayit olmadan önce düsündüm ya olurda olabilirsem ama herhangi bir sebebten vazgecersem diye korktum. Yanlis bilmiyorsam iki sekilde aliyorlar. Ameliyatla kalcadan yada bir ilac verip kandan. Agirli dir ikiside sanirim risk herzaman vardir ama manevi huzuru bence tartisilamaz.

yok ben vazgecmedi ama kayit olmadan önce düsündüm ya olurda olabilirsem ama herhangi bir sebebten vazgecersem diye korktum. Yanlis bilmiyorsam iki sekilde aliyorlar. Ameliyatla kalcadan yada bir ilac verip kandan. Agirli dir ikiside sanirim risk herzaman vardir ama manevi huzuru bence tartisilamaz.
Evet sayende bir yaşama vesile olmak Allahın izniyle ,ne güzel olur ,nasıl bir mutluluktur
Allah hepsine şifa versin

Evet sayende bir yaşama vesile olmak Allahın izniyle ,ne güzel olur ,nasıl bir mutluluktur
Allah hepsine şifa versin

amin insAllah. Evet birde burda (almanya) ilk iki yil görüsmeleri yasak sadece bagisi yapan vakif yada herneyse iste onun aracigli ile oluyor iletisim. Iki yil sonra yüzyüze gelebiliyorsun. Iki taraf icinde cok degisik ve güzel bir duygu olmali.

amin insAllah. Evet birde burda (almanya) ilk iki yil görüsmeleri yasak sadece bagisi yapan vakif yada herneyse iste onun aracigli ile oluyor iletisim. Iki yil sonra yüzyüze gelebiliyorsun. Iki taraf icinde cok degisik ve güzel bir duygu olmali.
Evet çok duygusal bir an olmalı
Hiç bir bilgim Yok ama bende başvuracam pazartesi bir araştırayım

Ben de yeri gelmişken bu konudaki başka bir sıkıntımdan bahsedeyim. Yıllardır donor olmak istiyorum. Bir kuruma gitmedim, farklı zamanlarda 3 kez kızılay aracına gittim denk geldiğinde. Üçünde de form yok şuan başvuru alamıyoruz dediler. Bir sefer erkek arkadaşım yalnız gitti o da aynı sebepten veremedi. Nasıl bi formsa bi ara matbaada bastırıp gördüğüm araçlara dağıtmaya niyetliyim :sinirli:

Ben de istiyorum donör olmak ama kullandığım ilaçlar sebebiyle verebilir miyim bilmiyorum. Keşke verebilsem ne güzel olur. Aslında kan bağışında bulunmak isterdim ama maalesef benden alamıyorlar miktar az ve ilaçlarım ağır :(

Back