• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İlgisiz koca

damar mavisi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2015
221
100
53
Selam kk;
Direk konuya giriyorum eşim uzun bi müddettr pek ilgisizleşti. Aslında şöle ev içinde çok olmasada öper koklar sarılır ama bi gün kalkıpta hadi birlikte şuraya gidelm şunu yapalım demez. Bi yerlere çıkmak istedgnde her zaman arkadaşlarıyla gider gezer.
Normalde zaten ikimizinde arkadşlarının olmadıgı küçük bi şehrde yaşıyorz ama her ay çevremizin oldugu şehre gelirz ailelerimiz dolayısıyla ama hiç birlikte bişey yapmayz. Laf yapıyorum diye çıktıgımızdada sırf ben sölenmeyeyim diye çıktıgını hissettgmden zevk alamıyorum. Arkadaşlaryla biyere gidecegi zaman gülerek gözleri parlayarak çıkar evden.
Bu durum kendimi degersiz hissettirdi ve açıkça birlikte olmaktan zevk almadıgını hissettigimi durumun beni üzdügünü zaten onu sıkan bi insan olmadgmı böle devam edicekse durumu düzeltmek için çaba sarfetmeyecegimi yolumu çizecegmi belirttim.Gönlümü almaya çalıştı baya standart laflar tahmin edersinz kendini düzelticegni flan söledi. Bende bidaki memlekte gelmeyi bekledm napıcanı görmek için ve gene aynı. Aynısın dedigimdede onu boğdugumu fırsat vermedgmi şimdi çıkarsa ben dedim diye çıkarıyosun diyecgmi flan söledi.
Yani derdimin sadece dışarı çıkmak sandıgını düşünüyorum oysaki benimle birlikte içten gelerek bişeyler yapmak istememesi benim sıkıntım. Ben sevgimi sözle hareketle göstermeyi seven biriyim herkeze karşı böleyimdir. Eşimin taekrar ilgisini toplamak için tam tersi umursamaz ve ilgisiz davranmayı düşünüyorum konuştgnda hıhıı aynen vs gibi geçiştrmeyi sarıldgnda rahtsz olyrm sıcak fln demeyi o tv izlerkn başka odada bşylerle uğraşmayı düşünüyrm. Cool takılmayı denicem yani :)
Size sorumda şu bunu deneyip başarılı olan varmı yada eşimin tekrar ilgisini kendimde toplamak için farklı önerisi olan? Mikrafon sizde kızlar En Büyük KK:KK200:

Siz adama keyif vermiyorsunuz demekki. Yoksa keyif aldigi bi kadinla vakit gecirmemeyi istemezdi. Düsünün ortak neyi seviyorsunuz? Neyi uzun zamandir yapmadiniz? Eskiden neler yapardiniz. Buna gore birseyler bulup ayarlayin ve siz hadi gidelim deyin. Niye benle cikmiyorsun diye soylenmeyin.

Arkadaşlaryla biyere gidecegi zaman gülerek gözleri parlayarak çıkar evden.
Bu durum kendimi degersiz hissettirdi ve açıkça birlikte olmaktan zevk almadıgını hissettigimi durumun beni üzdügünü zaten onu sıkan bi insan olmadgmı böle devam edicekse durumu düzeltmek için çaba sarfetmeyecegimi yolumu çizecegmi belirttim.Gönlümü almaya çalıştı baya standart laflar tahmin edersinz kendini düzelticegni flan söledi. Bende bidaki memlekte gelmeyi bekledm napıcanı görmek için ve gene aynı. Aynısın dedigimdede onu boğdugumu fırsat vermedgmi şimdi çıkarsa ben dedim diye çıkarıyosun diyecgmi flan söledi.

Siz probleminizi paylaşmışsınız o da hak vermiş olacak ki kendini düzeltmekten bahsetmiş, yani hatalı olan kendisi.
Bunu kabul etmesine ragmen birşey yapmıyor ve sizin eleştirinize karşın"bunalttıgınızı" söylüyor.

Tekrar düşünün; ilgiyi üzerinizde toplamaya çalışmak, susmak, onun gibi davranmak sorununuzu gerçekten çözer mi?
İlişkinizdeki ana meseleyi kaçırıyorsunuz bence.

Siz adama keyif vermiyorsunuz demekki. Yoksa keyif aldigi bi kadinla vakit gecirmemeyi istemezdi. Düsünün ortak neyi seviyorsunuz? Neyi uzun zamandir yapmadiniz? Eskiden neler yapardiniz. Buna gore birseyler bulup ayarlayin ve siz hadi gidelim deyin. Niye benle cikmiyorsun diye soylenmeyin.
Neden keyif almıyo sorun bu zaten. Evde gayet sohbet eden şakalaşan gülen bi çiftiz çünkü. Uzun zamandr dışarda hiç bi aktivite yapmıyoruz. Her zaman benim sölemem sonucu çıkmaktn hoşlanmıyorum. Heralde sizde sorunumn dışarı çıkmak istemem olarak anladınız. Adamın benimle kendi istegyle dışarı çıkmayı istemesini istiyorum bunu sağlamak içinde ilgisini nasıl geri kazanabilirm diye fikir istedim.

Siz probleminizi paylaşmışsınız o da hak vermiş olacak ki kendini düzeltmekten bahsetmiş, yani hatalı olan kendisi.
Bunu kabul etmesine ragmen birşey yapmıyor ve sizin eleştirinize karşın"bunalttıgınızı" söylüyor.

Tekrar düşünün; ilgiyi üzerinizde toplamaya çalışmak, susmak, onun gibi davranmak sorununuzu gerçekten çözer mi?
İlişkinizdeki ana meseleyi kaçırıyorsunuz bence.
Sizce kaçırdıgım nokta ne peki ona göre cevap yazaym

Zaten Ada'mı değiştirecek olan kadındır .Ben de eşime derim hep hadi yürüyüşe hadi denize hadi gezmeye diye hiçbir kere eşim dememiştir.Ben de yadırgamadım sizin gibi zevk almadığımı eglenmedigimi görse o da belki benimle vakit geçirmekten hoşlanmayabilirdi.Siz aklınızdan bu düşünceyi çıkarıp neşeli pozitif olun ki o da size öyle yaklaşsın.Ortak birşeyler bulun.Çoğumuzun eşi böyleydi ama tatlı dille çoğu yola geliyor.Ve yönlendirilmeyi seviyorlar.

Ya bence çok yanlış düşünüyor herkes. Biz eşimle birbirimizi ciddi anlamda seviyoruz. Ama eşimde bende arkadaşlarımızla buluşurken ayrı bi Mutlu oluyoruz. Beraber Zaman geçirmekten Mutlu olmadığımızdan mı hayır değil ama bu çok farklı bi sosyalşik anlayışı.

Ben
Zaten Ada'mı değiştirecek olan kadındır .Ben de eşime derim hep hadi yürüyüşe hadi denize hadi gezmeye diye hiçbir kere eşim dememiştir.Ben de yadırgamadım sizin gibi zevk almadığımı eglenmedigimi görse o da belki benimle vakit geçirmekten hoşlanmayabilirdi.Siz aklınızdan bu düşünceyi çıkarıp neşeli pozitif olun ki o da size öyle yaklaşsın.Ortak birşeyler bulun.Çoğumuzun eşi böyleydi ama tatlı dille çoğu yola geliyor.Ve yönlendirilmeyi seviyorlar.
bende bikere eşim akıl edip desin istiyorum artık bu zamana kadar hep ben söledim artık onunda benimle bişeyler yapmak istedgni görmek istiyorum. Neşelide biriyim hep ben söleyerek alıştırdım sanırım.

Maalesef biz kadınlar evlilikten eşlerimizden çok şey bekliyoruz. Onların düşünce anlayıs ve kapasitelerini aşacak beklenti içerisindeyiz ve bu bizi mutsuz ediyor. Eşlerimizin gözünde de dırdırcı hiçbirşeyden mutlu olmayan sürekli trip atan kişiler oluyoruz.
Ben evleneli yaklaşık 1,5 yıl oldu ikinci evliliğimiz. Eşim istisnasız her hafta sonu çocuklarıyla zaman geçiriyor. zaten haftada 6 gün çalışıyoruz her pazar hoooop gidiyor hemde gözleri ateş ateş oluyor. 1,5 yılda sadece 5-6 pazarı birlikte geçirdik konuştum yok ısrar ettim yok kavga ettim yok hiçbirşey değişmedi. Çektim kendimi geri beklentilerimi en asgariye düşürdüm zoraki değil zamanla oluyor zaten. Şimdi hafta sonları plan ondan geliyor ama benimle zaman geçirmek istediği içinmidir yoksa bendeki değişikliği farkettiği içinmidir bilemiyorum ama artık onunla hafta sonu birşey yapmak istemiyorum.
yani arkadaşım cooool davranayım derken kalbiniz soğuyabilir uzak davranmaya calışayım derken gerçekten araya uzaklık girebilir. Ha ben bunu isteyerekmi yaptım hayır zamanla çabalarım hiç bir karşılık vermiyor diye kendiliğinden gelişti. yada siz uzak yada coool davranırken eşiniz ooo beni rahat bırakıyor beni boğmuyor ne güzel diyebilir yani iki ucu ..... deynek derler ya öyle işte.

Benim aklıma başka bir şey geldi. Acaba esin evde seninle daha mi rahat. Hani diyorsun ya öpüyor kokluyor diye. Dışarı çıkınca bu kadar rahat olmaz diye mi evi tercih ediyor acaba?

Maalesef biz kadınlar evlilikten eşlerimizden çok şey bekliyoruz. Onların düşünce anlayıs ve kapasitelerini aşacak beklenti içerisindeyiz ve bu bizi mutsuz ediyor. Eşlerimizin gözünde de dırdırcı hiçbirşeyden mutlu olmayan sürekli trip atan kişiler oluyoruz.
Ben evleneli yaklaşık 1,5 yıl oldu ikinci evliliğimiz. Eşim istisnasız her hafta sonu çocuklarıyla zaman geçiriyor. zaten haftada 6 gün çalışıyoruz her pazar hoooop gidiyor hemde gözleri ateş ateş oluyor. 1,5 yılda sadece 5-6 pazarı birlikte geçirdik konuştum yok ısrar ettim yok kavga ettim yok hiçbirşey değişmedi. Çektim kendimi geri beklentilerimi en asgariye düşürdüm zoraki değil zamanla oluyor zaten. Şimdi hafta sonları plan ondan geliyor ama benimle zaman geçirmek istediği içinmidir yoksa bendeki değişikliği farkettiği içinmidir bilemiyorum ama artık onunla hafta sonu birşey yapmak istemiyorum.
yani arkadaşım cooool davranayım derken kalbiniz soğuyabilir uzak davranmaya calışayım derken gerçekten araya uzaklık girebilir. Ha ben bunu isteyerekmi yaptım hayır zamanla çabalarım hiç bir karşılık vermiyor diye kendiliğinden gelişti. yada siz uzak yada coool davranırken eşiniz ooo beni rahat bırakıyor beni boğmuyor ne güzel diyebilir yani iki ucu ..... deynek derler ya öyle işte.
Evlenmeden önce akıl eden adam evlendikten sonra neden birlikte farklı şeyler yapmak gerektigini akıl edemiyo anlayamıyorum. Ama soğuma konusuna haklısın ondan beklentilerim yönünde bi gelişme olmadıkça uzaklaşıyorum gerçekten buna engel olmak adınada düzeltmesi için sık sık uyarıyorm. Duygularımın bitmesini istemiyorum ama böle devam ederse soğuyucam dedigin gibi iki ucu ... değnek durumu sonrada ne yapsa kıymeti yok zaten :(

Benim aklıma başka bir şey geldi. Acaba esin evde seninle daha mi rahat. Hani diyorsun ya öpüyor kokluyor diye. Dışarı çıkınca bu kadar rahat olmaz diye mi evi tercih ediyor acaba?
Buda bi sebep olabilir haklısın dışarda sarılıp öpebiln insanlar degiliz ikimzde anca kol kola gireriz bilemedim ki

Buda bi sebep olabilir haklısın dışarda sarılıp öpebiln insanlar degiliz ikimzde anca kol kola gireriz bilemedim ki
Yada şu olabilir. Adam zaten seninle evli. Yani evde de dışarıda da seni görebilir ve sürekli seninle ama arkadaşlarını sana göre daha az görüyor ve evde göremiyor. Yani evde seninle ilgilenmese eşin ilgisiz derim ama burada eşin ilgisiz değil ama sen itam anlamıyor bence. Ben öyle hissettim.

Ne istediğinizi ben anladım. Ancak arkadaşların dedikleri de mantıklı aynı zamanda. Siz zevk alacağınızı beraber eğleneceğinizi düşündüğünüz aktiviteler bulun birkaç kere söyleyin gidin beraber eğlenin. Kocanız beraber neler yapabildiğinizi ne kadar eğlenceli olabildiğini görsün/ hatırlasın. Ondan sonra siz de arada ya bugün ne yapsak sıkıldım ben filan diyin o da önerilerle gelecektir. Sonraki aşamada da direk kendisi gelir size söyler zaten diye düşünüyorum. Bir de hafta içi de olsa siz sıkıldığınızı söyleyin yürüyüşe mi gitsek vb diyin. Çok küçük bir yerde mi yaşıyorsunuz bilmiyorum ama bi yürüyüş yapın kısa da olsa ya da dondurmacıya gidin alın gezerek dönün. Yarım saat bile olsa beraber bir şey yapmış olursunuz. Yürüyüş de iyi gelir açık hava. İlişkinizi de iyi yönden etkiler.

Ya ben artik bu durumun sebebinin adamın yapısıyla alakali olduğunu düşünüyorum. Ne başka kadın ne eşinin az ilgisi ne ortak yapacak is olmaması hiç biri değil. Biz severek evlendik beraber çok güzel sohbetlerimiz var uyurken sarılır vs. Fakat eşim asla beraber bi yere gidelim yürüyüş yapalım parka gidelim vs isteği yoktur. Evde durunca da sürekli netten haber ma özetleri vs izler. Evlendik 1 buçuk yil yani kızım doğana kdr bilgisayardan pes oyunu oynadı ki biz küçük yerdeyiz akrabam yok çok sevdiğim arkadaşlarım yok o da aynı şekilde muhtaciz birbirimize o halde o vaktinin cogunu tel ve bilgisayarda geçirdi. Çocuk doğdu pes oyununu bıraktı fakat maç özeti haber devam ediyor bakmasın değil ama abartıyor ben film bulursam izleriz. Dışarıya çıkalım desen yorgunum sonra çıkalım şu zaman çıkalım derken kalır gider o. Sevmiyor mu beni desem seviyor biliyorum bana birsey anlatırken mutlu oluyor heyecanla anlatıyor ama sosyal aktiviteye gelince sıfıriz ki ben sürekli bu durumdan rahatsız olduğumu anlatırım ona

Back