- 6 Ağustos 2020
- 318
- 381
- 18
- Konu Sahibi Deniz Mavisiyim
-
Düşünmüyorum Allah olanı bağışlasınKusura bakma ama bu noktaya birazda sen getirdin. Daha önceden bile is bölümü olmasi lazimdi. Adam alismis iste. Adama kendini anlatmanin, rest çekmenin zamani geldi geçiyor bile.
Ve elbette sakin 2ci cocuk yapma.
Yok bu şartlarda 2. Allah isteyene versinEsinizin su anda size ve cocugunuza kattigi ne? Bos zamanlarda sizinle ilgilenmiyorsa o zaman calismasi bahane. Sakin 2.ye hamile kalma. Sana da yazik
Hayat şartları zor evet ama çalışan kadın olmak ta zorEsinizin su anda size ve cocugunuza kattigi ne? Bos zamanlarda sizinle ilgilenmiyorsa o zaman calismasi bahane. Sakin 2.ye hamile kalma. Sana da yazik
Destek demişsiniz de ev sorumluluğu bende temizlik, yemek, çocuk bakımı. Faturalar çocuğun masrafı mutfak masrafı bende. Nasıl bir ruh halim olmalı? Destek dediğiniz için nasıl destek olayım daha fazla fikir verin belki daha olumlu gelir. Bana göre destek olacağım daha fazla bişey yok fikriniz varsa yazın lütfen
Teşekkür ediyorum yorumunuz için.Evde yapılan işler, ödenen faturalar , günlük sorumluluklar değil bahsettiğim. Birbirinize ruhsal destek vermeniz, siz zaten bu sorumluluklardan bunalmışsınız, eşiniz de gelecek endişesi ile boğuşuyor yani iki tarafında kötü bir niyeti yok ama bence iletişimde sorun var. Şimdi siz bu kadar işe koşarken eşiniz size dese ki ya bu yaptıkların hiç önemli değil bırak bunları karşılıklı kahve içelim, ne olur şevkiniz kırılır, yaptığınız işin önemsenmediğini ya da küçümsendiğini düşünürsünüz aynı şey onun içinde geçerli, yaşadığımız devirde maddi sıkıntılar olduğu zaman evlilikler büyük hasar alıyor belli ki eşiniz bundan korkuyor bir de ona dikte edilen erkek misyonu var, tüm bunlar birleşince zaten evliyiz, beraberiz çalışma saatleri de tolere edilebilir görünüyor eşinize. Evlilikte her zaman için tehditten, şikayetten, öfkeli ve tek taraf iletişimden uzak durmaya çalışıyorum size de tavsiyem bu.
Evlilik açısından yorum yapamayacağım benim için ekmek aslanın ağzında ve 3 seneyse ben 3 sene idare ederim de .. şu alıntıladığım mesajdaki konu açıkçası bana hiç sıcak gelmedi. Akrabayla yapılan işlerin sonu kötü bitiyor hele ki altın borsa vs işleri varsa içinde. İnşallah eniştesi adam gibi adamdırGündüz takip ediyorlar araba için yatırım yapıp eniştesi borsa işinde sorumlu onunla iletişim halinde altın alıyor yükselince satıyor.
al sat çok kazanmazsınız yalnız uzun süreli bekletmesi daha yayarlı zaten satarken belli bir miktar banka kar koyuyor en az bir yıl bekletin bence uzun süreli daha bol kazanç elde edersiniz yıllık olarak bakarsanız 5düşer 10 yükselir ama hep dikey yönde yükseliş vardır eşinizin bu konuda sanırım bilgisi yok ve para mevzuları birikim falandı filandı bunları ev içinde bu kadar dillendirmesi de bunaltmıyor mu sizi eşinizin haberi yok sanırım ama aylık 3 bin 5 bin fazla eve girdi diye kimse zengin olmuyor insanlar büyük oynuyor üç beş kuruşun peşine düşmesin boşunaGündüz takip ediyorlar araba için yatırım yapıp eniştesi borsa işinde sorumlu onunla iletişim halinde altın alıyor yükselince satıyor.
Neden hemen umutsuzluk, olumsuzluk
Sizin için gayret gösteren bir adama neden bu kadar olumsuz yaklaşım
Bakın doldizgin giden atın eyerini çekerseniz onu düşürürsünüz, bir daha da kalkamaz ( en çokta bu söz vurdu bana )
Sağlam evlilikler bu krizleri atlatır, hemen soğudum bittim doğu değil
Şu an memlekette hal kötü, herkes endişeli, herkes ne yapsam kardır derdinde, biraz destek biraz sitemin arasını bulmak lazım. Başka sorunlarınız var mı bilemiyorum ama gece çalışıyor diye bu kadar umutsuz, mutsuz bir ruh hali normal değil. Evlilik hayat arkadaşlığı, adam gece çalışıyor diye bitmemeli duygular. Dediğim gibi başka sorun var mı bilmiyorum ama bana ruh haliniz çok olumsuz geldi.
2 çocuğum yokki.bana bu durum çok normal gelmedi. sanki gizli bir birikim peşinde gibi. dikkat edin bakalım sonunda iki çocukla dımdızlak ortada kalmayında.(kusura bakmayın böyle vakalar çok)
Gercekten zor bir durum. Allah yardimciniz olsun. O yarim saatlik zamanda siz ona guzel laflar soyleyin. Siz yanina gidin. Birinin mudahele etmesi lazim. 'Yokluguna alisiyorum bu seni rahatsiz etmiyor mu? ' diye sor. Deki 3 yil sonra evde olup olmamasi bir onem tasimayan bir kocam olucak. Ve bunu sen yaratmis olucaksin. Para sevdan bizden ustun mu? Bizimle zaman gecirmekden daha mi degerli birikimin? Bu gibi sorular da sora bilirsinMerhaba hanımlar.
Benim derdim eşimin ilgisizliği.
Bir kaç aydır evi sadece yemek yemek, duş almak, uyumak için kullanan eşim derdim tam olarak bu.
Yeni bir işe başladı ben gündüz çalışıyorum o gece.
Sadece akşam yemeği yerken yarım saat bi aradayız
3 aydır durum böyle sohbet ortamı yok, beraber film izlemek istiyorum bukadar sıradan bişeyi bile özledim..
İş aşkı kazanma hırsı, sürekli borsa altın takibi, daha çok nasıl para kazanırım çabasından çocukla benle geçirecek zamanı kalmadı resmen.
Çalışan bir kadınım işten gidip yemek yapıyorum, temizlik, düzen, çocuk benden soruluyor haliyle.
Üstelik faturaları mutfak masrafını hepsini ben karşılarım hiç gocunmam evime destek oluyorum .
Daha saati düzgün bir iş bak diyorum 'birikim nasıl yapalım öyle şu anda gençken çalışmam lazım birikim yapmam lazım diyor'
herkes birikim olsun ister tabi bende istiyorum ama karı koca birbirinin zamanından çalıyorsa sizce makul bişey mi bu birikim?
Ödediğim hiçbirşey zoruma gitmiyor kızlar ikimizin evi Tabiki destek olurum hiç düşünmem ama soğuyorum ondan bunu hissediyorumyokluğuna alışıyorum sanki bu korkunç bir his onsuzluğa alışmak çok kötü eve saat 21:00 da gelen adamın yolunu gözlerken özlerdim şimdi gece 1'de işi bitiyor uyumuş oluyorum o işten gelene kadar çünkü işe gideceğim sabah.
Vee ona göre bu hayatımızda sıkıntı yok kötülük yapmıyorum boş gezmiyorum kumar oynamıyorum diyor belki haklı bizim için çabalıyor haklı ama iki tatlı söz, bi muhabbet, zaman geçirmek te önemli 3 yıl kadar bu tempoda çalışmam lazım idare et diyor,,,,, ömür geçiyor ama ya. Onsuz uyumaya alışıyorum evlilikten ciddi anlamda soğuyorum dertleşecek hiç arkadaşım yokburayı keşfettim içimi döktüm nasıl yapayım ben bu süreçte.?
Bu evlilik çok zor artık nasıl idare edeyim tavsiyeler bekliyorum sizlerden..
yanlış okumuşum herhalde ama her halükarda lütfen dikkatli olun derim. kendiniz için en azından gizli birikim yapın lütfen.2 çocuğum yokki.
Cok hakli bir yazi yazmişsin. Ben de hep oyle dusunuyordum. Zaten asla da eşimden sogumam. Ama bu soruyu yonlendiren arkadasin hikayesi bana farkli geldi ' sevgiye muhtac bir kadin ve cocuk, para hirsi gozunu buruyen, bu durumdan rahatsiz olmayan bir eş' evet evlilik zor gunlerde de iyi gunlerde de diyerek başlanir. Hemen sogumak seven birine yakişmaz ama karşindaki insanin tavri belki kendisinden degil de evlilikden soguta bilir. Gunduz bir iş bula bilir. Yani bu durumu duzeltmek için çabalaya bilir. Arkadasa da yazdim. Kendisi birlikde oldugu zaman dilimjnde iyi davransin guzel sozler soylesin. Evliliyi monotonlukdan çikarmak için kendisi çabalasin. Evlimisiniz bilmiyorum ama evlendikdem sonra bence gercekden seven kadin esinin guzel sozunu getirdiyi paraya degismezNeden hemen umutsuzluk, olumsuzluk
Sizin için gayret gösteren bir adama neden bu kadar olumsuz yaklaşım
Bakın doldizgin giden atın eyerini çekerseniz onu düşürürsünüz, bir daha da kalkamaz
Sağlam evlilikler bu krizleri atlatır, hemen soğudum bittim doğu değil
Şu an memlekette hal kötü, herkes endişeli, herkes ne yapsam kardır derdinde, biraz destek biraz sitemin arasını bulmak lazım. Başka sorunlarınız var mı bilemiyorum ama gece çalışıyor diye bu kadar umutsuz, mutsuz bir ruh hali normal değil. Evlilik hayat arkadaşlığı, adam gece çalışıyor diye bitmemeli duygular. Dediğim gibi başka sorun var mı bilmiyorum ama bana ruh haliniz çok olumsuz geldi.
Cok hakli bir yazi yazmişsin. Ben de hep oyle dusunuyordum. Zaten asla da eşimden sogumam. Ama bu soruyu yonlendiren arkadasin hikayesi bana farkli geldi ' sevgiye muhtac bir kadin ve cocuk, para hirsi gozunu buruyen, bu durumdan rahatsiz olmayan bir eş' evet evlilik zor gunlerde de iyi gunlerde de diyerek başlanir. Hemen sogumak seven birine yakişmaz ama karşindaki insanin tavri belki kendisinden degil de evlilikden soguta bilir. Gunduz bir iş bula bilir. Yani bu durumu duzeltmek için çabalaya bilir. Arkadasa da yazdim. Kendisi birlikde oldugu zaman dilimjnde iyi davransin guzel sozler soylesin. Evliliyi monotonlukdan çikarmak için kendisi çabalasin. Evlimisiniz bilmiyorum ama evlendikdem sonra bence gercekden seven kadin esinin guzel sozunu getirdiyi paraya degismez
Haklisin ben de eşime her zorlukda destek oldum. Bu zamana kadar her hangi bir konuda aramizda saygisizlik ya da kucultme olmadi hastalandik basimizda bekledik. Para sıkintisi cekdik bir kere bile huzurumuzu bizacak laflar etmedik. Benim icin de evlilik ayak uydurmakdir. Yorumun yanlis anlasilmasin diye kendi dusuncemi belirtme geregi duydum. Zaten hanimefendiye de çaba gostermesini soyledim.Evliyim 8 yıl olacak bir hafta sonra
Evlilikten öğrendiğim, yoldaşlık, aynı gemide olmak, birbirini sevmek. Eşle savaşmak değil. Hayat şartları çok ağır, ister istemez eziliyor insanlar, benim için o yapsın bu yapsın diye bir şey yok, biri adım atar diğeri ona uyar.
İş bulma konusunda diyebileceğim şey şu an çok zor, beyefendinin mesleğini bilmiyorum ama iş konusu cidden sıkıntılı, acaba bulduğu işler şu an ki işi kadar kazandırmıyor mu oralar belirtilmemiş. Eşin güzel sözü , güzel davranışları tabi ki çok kıymetli ama maddi zorlukların getirdiği huzursuzluklar bunları bile gölgede bırakabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?