İlerici Kadınlar dağıtılan broşürlere tepki gösterdi, IŞİD'ciler kaçtı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
Taksim'de kadını erkeğin kölesi olmaya çağıran bir broşür dağıtan gerici grup, İlerici Kadınlar'ın tepkisi sonucu kaçmak zorunda kaldı.

Tarih: 28-11-2015

(İleri Haber) Taksim'de kadını erkeğin kölesi olmaya çağıran bir broşür dağıtan gerici grup, İlerici Kadınlar'ın tepkisi sonucu kaçmak zorunda kaldı. İçeriğiyle IŞİD'i hatırlatan broşürü bu akşam İstiklal Caddesi'nde dağıtan ÜMMED-DER adlı gerici grup, Tahir Elçi suikasti protestosu sonrası caddeden geçen kadınların tepkisiyle karşılaştı.

Broşürde kadının müzik dinlemesi, alışveriş yapması, çalışması, erkeklerle tokalaşması ve hatta terlik giymesinin bile yasak olduğu belirtiliyor.

Broşürde kadının uyması zorunlu olduğu söylenen yasaklardan bazıları şöyle:

- Kadın zorunlu olmadıkça alışverişi kocasına yaptırmalıdır.
- Evine misafir geldiği zaman erkekler ayrı kadınlar ayrı yerde oturmalıdır.
- Kocasından izinsiz (cebinden) parasını alamaz haramdır.
- Kadın kocasından izinsiz dışarı çıkmamalı kocasının istemediği kişiyi evine almamalıdır.
- Kadın dışarıya çıkarken koku parfürm sürmemeli ve makyaj yapmamalıdır.
- Hanım nişanlı olsun olmasın dini nikahı olmadan nişanlısıyla gezmesi dolaşması haramdır.
- Dinimizde recm cezası vardır. (zina eden evlilerin taşlanarak öldürülmesi)
- Kafirlerin dini günlerine, sembollerine ve sahip oldukları makamdan ötürü din adamlarına hürmet göstermekte
kafir olma tehlikesi vardır. (kilise, haç, ayin, rahip, papaz, haham gibi)
- Hanım çalışamaz
- Erkeklerle tokalaşamaz.

- Erkeklerin bulunduğu havuza denize giremez.

- Erkeklere benzer saç kesimi olmaz.
- Erkek boşadım demeden boşanma olmaz.
- Siyah çarşaf giymek sünnettir.
- Kadın ince çorap giymemeli, terlikle gezmemelidir.
- Kadın müzik dinlememeli, çünkü haramdır.

http://ilerihaber.org/ilerici-kadinlar-tepki-gosterdi-isidciler-kacti/26171/

enteresan maddeler var, müzik dinleme, kısa saç kesimi yapma

buyrun bakalım akp ve yandaşları yeni türkiye ileriye giden türkiye aydın türkiye erkeğin kölesi kadınlarıyla eğitimde ilerleyen türkiye faili meçhullerle türkiye
işin garip tarafı işler aksine giderse ilk kaçacak olan buna sebep olanların türkiyesi

madem hoşlarına gitmiyor, herkesin kendileri gibi olmasını istiyorlar, gitsinler arabistana irana da rahat yaşayalım laik ülkemizde..

babasının maaşını alması haramdır da saçma, nerde yazıyor bunlar ya :/

Bu maddeler öyle bir yazılmış ki, sanki bu dinin kuralları sadece kadınlar için var. Ayrıca bunlar çok uzun açıklamalar gerektiren, çok detaylı konular. Bunları bir cümleyle anlatırsan böyle, ''katiyen olmaz,astık kestik der gibi'' zaten hasssas olduğumuz bu konularda, böyle bir tepki almak kaçınılmaz Türkiyede. Bu maddeleri hiç yazmasalarmış keşke. Olmamış.

babasının maaşını alması haramdır da saçma, nerde yazıyor bunlar ya :/
Baba maaşını almak haram değil diinen ama kanunen bu maaşı almak için bekar olmak gerek. Bunun için de boşanıp da o parayı alıp, kocasıyla- karısıyla yaşayan insanlar var. Bu etik Kurallarına aykırı. Yani burda günah olan para için boşanmak.

tamam ama anlaşmalı boşanıp diyor herkes art niyetle anlaşmalı boşanmıyor ki, kolay olsun diye gerçekten anlaşmalı boşanıyor en azından benim şahit olduklarım öyle

zaten bu anlaşmaı boşanma ülkemizde hukuki
yani islam hukukuna göre değil
ama doğru söylüyorsunuz ben şahit olmadım ama art niyetle kullanan vardır zaten o da evrensel ahlak kurallarına bile uymaz

tamam ama anlaşmalı boşanıp diyor herkes art niyetle anlaşmalı boşanmıyor ki, kolay olsun diye gerçekten anlaşmalı boşanıyor en azından benim şahit olduklarım öyle
hayatım maaş almak için anlaşmalı boşanıyorlar, sonra hem parayı alıyorlar, hemde birlikte yaşamaya devam ediyolar.

Ne alaka Akp ile .. Aklinizi Akp ile bozmuşsunuz

hayatım maaş almak için anlaşmalı boşanıyorlar, sonra hem parayı alıyorlar, hemde birlikte yaşamaya devam ediyolar.

anladım ben seni canım ama gerçek anlamda kullananlarda var art niyetle kullananlarda var demek istedim, art niyetle kullananlar sadece islami değil evrensel ahlak kurallarına da aykırı demek istedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…