• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İleri derece skolyoz

_Phantom-Opera_

Her şey kızım için...
tek ayak cezası
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2018
2.475
8.208
78
Başlıkta da dediğim gibi ileri derece skolyozum var doğuştan
2 yaşında çıkmış ortaya

Şu an 26 yaşındayım
Bir hamilelik geçirdim ve sanırım eğrilik daha da arttı

Kaburgamla kalça kemiğim birbirine sürtünüyor ve dayanılmaz ağrılar çekiyorum

Dr a gitmeden önce buradan bi ortopedi doktoruyla görüşebilirsem en azından hastaneye gidip moral bozukluğuyla çıkmam gerekmez

İçimizde ortopedi doktoru var mı:(

Geçmiş olsun. Doktor değilim, Ergoterapist'im. Sana diyebileceğim şey şunlar:

Muayene sonrası korse taktırabilir.
Fizyoterapiye gönderebilir.
Evde pilates topu var ise, evde çalışmanı söyleyebilir.
Masaja gönderebilir.
Spor önerebilir.

Eğrilik düzelecektir, kalıcı hiçbir hastalık yoktur.

Geçmiş olsun. Doktor değilim, Ergoterapist'im. Sana diyebileceğim şey şunlar:

Muayene sonrası korse taktırabilir.
Fizyoterapiye gönderebilir.
Evde pilates topu var ise, evde çalışmanı söyleyebilir.
Masaja gönderebilir.
Spor önerebilir.

Eğrilik düzelecektir, kalıcı hiçbir hastalık yoktur.
Benimki ergenlik skolyozu değil malesef doğuştan
Yani omurgadaki disklerden birkaçı yapıştığı için oluşmuş
Çok dr a gittim hepsi ameliyatın tek çare olduğuna ama onunda çok riskli olduğuna karar verdiler
Gerçi böyle de bir sürü hastalıkla gidiciyim ya

Başlıkta da dediğim gibi ileri derece skolyozum var doğuştan
2 yaşında çıkmış ortaya

Şu an 26 yaşındayım
Bir hamilelik geçirdim ve sanırım eğrilik daha da arttı

Kaburgamla kalça kemiğim birbirine sürtünüyor ve dayanılmaz ağrılar çekiyorum

Dr a gitmeden önce buradan bi ortopedi doktoruyla görüşebilirsem en azından hastaneye gidip moral bozukluğuyla çıkmam gerekmez

İçimizde ortopedi doktoru var mı:KK43:
Geçmiş olsun. O ekrem ağrılarını bilirim. Sırtını dikleştirmek için vida gibi şeyler takacaklar ameliyat olursan. Bir de hangi ilaçları kullanıyorsun? Salazopryin falan kullanma omurgayı peynir gibi yapıyor. Babamın beli kırılacakk noktaya gelmişti de ameliyat oldu şükür şimdi bişeyi yok.

Geçmiş olsun. O ekrem ağrılarını bilirim. Sırtını dikleştirmek için vida gibi şeyler takacaklar ameliyat olursan. Bir de hangi ilaçları kullanıyorsun? Salazopryin falan kullanma omurgayı peynir gibi yapıyor. Babamın beli kırılacakk noktaya gelmişti de ameliyat oldu şükür şimdi bişeyi yok.
Boyu uzın muydu babanızın o yüzden mi skolyoz oluştu
Geçmiş olsun
Ben ilaç kullanmıyorum verdikleri önerdikleri tek ilaç ağrı kesici
Ama hiçbir ağrı kesici çare olmuyor

Benimki ergenlik skolyozu değil malesef doğuştan
Yani omurgadaki disklerden birkaçı yapıştığı için oluşmuş
Çok dr a gittim hepsi ameliyatın tek çare olduğuna ama onunda çok riskli olduğuna karar verdiler
Gerçi böyle de bir sürü hastalıkla gidiciyim ya
Her ameliyatın riski vardır. Skolyoz hastalarında %2 diye biliyorum. Babam Ankilozan Spondilit hastasıydı. Zaten yüz üstü yapıyolar ameliyatı.

Her ameliyatın riski vardır. Skolyoz hastalarında %2 diye biliyorum. Babam Ankilozan Spondilit hastasıydı. Zaten yüz üstü yapıyolar ameliyatı.
Dr yıkıldığımı gördüğü için oran vermedi ama çok yüksek ameliyat etmeye değmez dümdüz yaparım seni ama yürümekten vazgeç demişti

Umarım aradığın cevapları bulursun, neler yapılabilir, yapılmalı bir bilgim yok ama hem geçmiş olsun demek istedim hem de dilerim derdinin dermanı bulunur da ağrıların, acın sona erer, biz 1-2 saat baş ağrısı çekiyoruz da canımızın acısından ne yapacağımızı bilmiyoruz, sen sürekli ağrı çekiyorsun:(
Çok geçmiş olsun.

Kendine güvenmiyor da olabilir. Başka doktora gittiniz mi? Çevremde bir kişi daha var Skolyoz’dan ameliyat olan o çok iyi şimdi
Skolyoz konuunda en iyilerden biri türkiyede
Başka dr da sadece ilerlemesini durdurabiliriz demişti

Umarım aradığın cevapları bulursun, neler yapılabilir, yapılmalı bir bilgim yok ama hem geçmiş olsun demek istedim hem de dilerim derdinin dermanı bulunur da ağrıların, acın sona erer, biz 1-2 saat baş ağrısı çekiyoruz da canımızın acısından ne yapacağımızı bilmiyoruz, sen sürekli ağrı çekiyorsun:KK43:
Çok geçmiş olsun.
Sürekli baş ağrısını da çrkiyorum ablacım :(
Şiddetli nefes darlığı kalpte ritim bozukluğu
Çok zor şeyler yaşıyorum
Nefes darlığından dolayı dr lar doğumumda bile diken üstündeydi çoğu çok zor anesteziyi kaldıramazsn dedi

Ben de bilmiyorum ne yapacağımı
Dua edin bari de en azından umutsuzluğum iyileşir :(

Sürekli baş ağrısını da çrkiyorum ablacım :KK43:
Şiddetli nefes darlığı kalpte ritim bozukluğu
Çok zor şeyler yaşıyorum
Nefes darlığından dolayı dr lar doğumumda bile diken üstündeydi çoğu çok zor anesteziyi kaldıramazsn dedi

Ben de bilmiyorum ne yapacağımı
Dua edin bari de en azından umutsuzluğum iyileşir :KK43:
Umarım şifa bulursun, bunları okuyunca:( çeken bilir demişler kim bilir nasıl acıyordur canın, ay inşaallah bir çaresi bulunur.

Ameliyatın çok zor diyen Hacı Mustafa Özdemir Ankara Hastanesindeydi o zaman
İlerlemesini durdururuz diyen
Kamil Çağrı Köse
O da arnavutluğa gitmiş şimdi çok iyi bir dr du ama
Biz Azmi Hamzaoğlu’na gitmiştik. Muayenesi biraz tuzlu ama bütün riskli ameliyatları kendi yapıyor. Deneyebilirsin. Asistanlarından Bekir Yavuz Uçar da var o da sanırım başka bi hastanede artık. Geçmiş olsun tekrar. Sen bi araştır

Umarım şifa bulursun, bunları okuyunca:KK43: çeken bilir demişler kim bilir nasıl acıyordur canın, ay inşaallah bir çaresi bulunur.
Geçmeyecek hastalığım ama en azından kaburgamdaki o sürtünme geçse yeniden doğmuş gibi olurum :(

Biz Azmi Hamzaoğlu’na gitmiştik. Muayenesi biraz tuzlu ama bütün riskli ameliyatları kendi yapıyor. Deneyebilirsin. Asistanlarından Bekir Yavuz Uçar da var o da sanırım başka bi hastanede artık. Geçmiş olsun tekrar. Sen bi araştır
Azmi hamzaoğlu çook kaliteli bi dr ama malesef ona verecek o kadar param yok
Biri gittiğinde yardımcı olamaz mısınız o kadar param yok dediğinde direk masadan kalkmış çıkmış odadan konuşmaya değer bile görmemiş
Her şey olduğu gibi hastalık da zengin işi maşesef

Azmi hamzaoğlu çook kaliteli bi dr ama malesef ona verecek o kadar param yok
Biri gittiğinde yardımcı olamaz mısınız o kadar param yok dediğinde direk masadan kalkmış çıkmış odadan konuşmaya değer bile görmemiş
Her şey olduğu gibi hastalık da zengin işi maşesef
Bize iyiliği denk geldi demek ki bilmiyorum öyle yaptıklarını duymuştum hocanın ama babam ameliyat olalı 3 yıl olacak hala hastane masrafı ödüyoruz biraz tuzlu işte. İnşallah bi çaresini bulursunuz.

Back