• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İLÇEYE yerleşme sorunu

gmm23

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2022
37
1
1
25
Arkadaşlar benim eşim ilçede çiftçilik yapıyor bende şehirde oturuyorum evimiz şehirde ilçeyle arasında 1 saat var eşim 3-4 günde bir gidip geliyor kışında aralıktan nisana kadar evimizde duruyoruz 2 yaşında kızımız var mutluyuz tek meselemiz eşimden uzak olmak ilçeye taşınalım diyoruz ama ben korkuyorum çok sıkıcı sosyallikten uzak bir yer yapamazsam diye korkuyorum büyük şehirde doğup büyümüş alışmış insanım eşim karar senin ister gel ister otur şehirde evimizde diyor onun için de üzülüyorum yanında olamadığım için napıcam bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda

Arkadaşlar benim eşim ilçede çiftçilik yapıyor bende şehirde oturuyorum evimiz şehirde ilçeyle arasında 1 saat var eşim 3-4 günde bir gidip geliyor kışında aralıktan nisana kadar evimizde duruyoruz 2 yaşında kızımız var mutluyuz tek meselemiz eşimden uzak olmak ilçeye taşınalım diyoruz ama ben korkuyorum çok sıkıcı sosyallikten uzak bir yer yapamazsam diye korkuyorum büyük şehirde doğup büyümüş alışmış insanım eşim karar senin ister gel ister otur şehirde evimizde diyor onun için de üzülüyorum yanında olamadığım için napıcam bilmiyorum siz ne düşünürsünüz bu konuda
Alışırsın. Bizde mecburi il değiştiriyoruz. Şansımıza ilçe mi olur belde mi olur hangileri denk gelirse. Alışmak kolay oluyor mu dersen, bana göre kolay olmuyor.
Eş nereye ben oraya kafasındanım. Ben giderdim.

1 saat çok uzak değil ki
eşiniz git gel yapsın
benim işimle evim arası yol 1 saat
ilden ilçeye gidiyorum eşiniz gibi
hafta da 5 gün git gel yapıyorum kadın halimle düşünün eve gidiyorum mesai asıl o zaman başlıyor :) sizin eşiniz için dha kolay onu anlatmaya çalışılıyorum
kızınız büyüyecek neden sosyal ve daha iyi imkanları olan yeri bırakayım
okul hastane cafe avm vs.. olan

Gercekten size bagli bir durum bu yasayabilirim diyorsaniz tasinin. Ayrica bir saatlik yol fazla degil bence.

Alışırsın. Bizde mecburi il değiştiriyoruz. Şansımıza ilçe mi olur belde mi olur hangileri denk gelirse. Alışmak kolay oluyor mu dersen, bana göre kolay olmuyor.
Haklısın eşim de memur olsaydım napıcaktık diyor hep başka illere ilçelere gidecektik diyor

Oturmuş bir düzeniniz zaten var, değiştirmek için mecburiyet de yok. Bence hiç kıprdamayın.

+1
Bende eşim nereye, ben oraya diye düşünüyorum. Çocukta var ortada niye ayrı kalalım ki alışırsınız zamanla

Siz de çalışmıyorsanız, bence eşinizin yanında olun. Hem küçük bir çocuk için köy şehirden çok çok daha iyi diye düşünüyorum. Yerinizde olsam hem eşim hem çocuğum için giderdim eğer sağlık vb gibi önemli sorunlarınız yoksa tabi

Gercekten size bagli bir durum bu yasayabilirim diyorsaniz tasinin. Ayrica bir saatlik yol fazla degil bence.
Aslında yaşarım diyorum ama sıkılınca gidebileceğimiz bir yer yok etrafımdaki insanlar da olumlu enerji vermiyorlar sen orda yapamazsın diyorlar

1 saat çok uzak değil ki
eşiniz git gel yapsın
benim işimle evim arası yol 1 saat
ilden ilçeye gidiyorum eşiniz gibi
hafta da 5 gün git gel yapıyorum kadın halimle düşünün eve gidiyorum mesai asıl o zaman başlıyor :) sizin eşiniz için dha kolay onu anlatmaya çalışılıyorum
kızınız büyüyecek neden sosyal ve daha iyi imkanları olan yeri bırakayım
okul hastane cafe avm vs.. olan
Evet aslında bende öyle düşünüyorum kızım için. Eşim her gün gidip gelmek yorucu ve araba çok yakıyor diyor

Ben de Türkiye'nin en gelişmiş şehirlerinden birinde doğup büyüdüm ama evlendikten sonra eşimin işi dolayısıyla çok yer gezdik ve şu anda da küçük bir ilçede yaşıyorum.Ben de eşim nereye,ben oraya kafasındayım.

Siz de çalışmıyorsanız, bence eşinizin yanında olun. Hem küçük bir çocuk için köy şehirden çok çok daha iyi diye düşünüyorum. Yerinizde olsam hem eşim hem çocuğum için giderdim eğer sağlık vb gibi önemli sorunlarınız yoksa tabi
Yok sağlık sorunu gibi bi durumumuz yok şükür

Eşiniz neden her gün git gel yapmıyor? 1 saat uzun bir süre değil.
yüksek ihtimalle köy gibi bir yer olduğu için toplu taşıma yok
muhtemelen çiftçi olduğu için şu koca nissan pikaplar gibi büyük arabalardan kullanıyor -yani bizim çiftçiler zenginse pikap değilse doblo kullanıyor.
1 saat 90 km olsa git gel 180 km yüz kilometrede 10 litre yakıyor o araçlar, buradan hesaplayın

11 yıldır bu şekilde çalışıyorum
1 kez bile taşınmayı düşünmedim diğer tüm imkanlar ile kıyaslandığında hayatımı aşağı çekmek olurdu
İlla araba ile gitmesine gerek yok toplu taşıma yokmu onu kullanabilir bence doğru bir karar degil

Araba çok yakıyor her gidiş gelişte 300 tl yakıta vermesi gerekiyor

Toplu yaşıma yok mu? Bence eşler yan yana olmalı, 3-4 günde bir gidip gelmeli evlilik bana doğru gelmiyor. Birinizden biri fedakarlık yapacak artık. İlçede sağlık, eğitim hizmetleri nasıl? Küçük çoçuğunuz var kreşe/ilkokula başlayacak. Yaşı ilerlediğine arkadaşlarıyla görüşecek sinemaya, Cafeye, tiyatroya vs gitmek isteyecek. İlçe dediğiniz köy gibi bir yer mi?

Back